BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
edvin
#1 BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
Hajde sad BHF,
negdje procitah kako ste organizovali velike akcije za pomoc narodu u BiH itd. Mala Lamija ima 11 mjeseci i u pitanju joj je zivot ako se ne skupe sredstva za lijecenje. Sve informacije postoje na http://helplamija.blog.ba.
Uradite to a ja i raja obecavamo da cemo vas ubuduce uvijek podrzavati, pa cak i kad bacate baklje.
negdje procitah kako ste organizovali velike akcije za pomoc narodu u BiH itd. Mala Lamija ima 11 mjeseci i u pitanju joj je zivot ako se ne skupe sredstva za lijecenje. Sve informacije postoje na http://helplamija.blog.ba.
Uradite to a ja i raja obecavamo da cemo vas ubuduce uvijek podrzavati, pa cak i kad bacate baklje.
-
edvin
Jao, pa smijesno je to kako nalazite izgovorcice da vam se ne bi omakla koja parica iz padze (citaj dzepa za vas sto ne razumijete satru).
Ma zaboravite uostalom...Drzite se dijaspore i bakljade, tu ste dobri, ovdje ce se narod vec snaci.
A kao odgovor za post da se autor koristi tudjom nesrecom, smijesan si i patetican. Autor je uostalom vec donirao...(za tvoju informaciju)
Ma zaboravite uostalom...Drzite se dijaspore i bakljade, tu ste dobri, ovdje ce se narod vec snaci.
A kao odgovor za post da se autor koristi tudjom nesrecom, smijesan si i patetican. Autor je uostalom vec donirao...(za tvoju informaciju)
-
Eshek
Daj ohladi malo, ne obilježavaj svakog tek tako licemjerom. Evo, ja nemam veze sa BHF-om, ali mislim da je tvoj post pretenciozan.edvin wrote:Jao, pa smijesno je to kako nalazite izgovorcice da vam se ne bi omakla koja parica iz padze (citaj dzepa za vas sto ne razumijete satru).
Ako ništa, barem radi male Lamije promijeni post, jer ćeš ovako samo postići svađu, a nikako efekt koji, navodno, želiš postići.
Pozdrav
- zenny
prije nego sto se zatvori ova tema jer je glupa moram ti reci da nisam clan BHFa (samo ih podrzavam)...edvin wrote:Jao, pa smijesno je to kako nalazite izgovorcice da vam se ne bi omakla koja parica iz padze (citaj dzepa za vas sto ne razumijete satru).
i procitaj moj prethodni post ponovo...
-
kurbeg
sad makar znam zasto "oni"drze pola Bosne a mi drugu polovicu...al pokusacu biti kulturan i da ne vrijedjam nikoga makar ovdje je nekoliko osoba zasluzilo ako nista drugo a ono makar radi nasih sehida da im se glave dodje...pljujete ,vredjate i sta sve ne BHF...ok nije vasa furka,pokusat cu da razumijem...kad vam se kaze sto vi ne idete u Moldaviju ,Spaniju,Norvesku itd itd da bodrite nasu repku odgovor vam je da nemate para..ok i to razumijem jer nam drzava u kurcu..a ako nemate para i kukate mora se prvo drzava sredit pa onda savez itd itd zasto 12 god od rata pa naovamo stalno glasate za ista govna???zasto ne promjenite nesto pa da imate para??jeste lako je onom u cemerici svaki dan radit 18 sati pa gospodin moze otic u Norvesku,jel da? a sto vi ne izvucete guzice iz kafica pa i vi radite 18 sati svaki dan??lako je sjedit i vikat nema posla ,drzava u kurcu ovo ono...digni se jaro pa izbori se za svoje a ne ovo je mafija ove niko promjenit nece..ma sta nece majku im.. sta nece... pa jednog milosevica koji je iza sebe vojsku imao narod je promjenio ,znaci moze samo Bosanci NECE da mjenjaju nista...pjuljete sta je BHF uradio u Norveskoj vi bi ovako vi bi onako...pa eto gospodo u ljeto igra ta ista repka i do sad je igrala Bog dragi zna koliko puta sta ste VI uradili da vam bude bolje sutra?? sta ste VI uradili da nam jedan cetnik ne vodi savez??sta ce te VI uraditi u buducnosti da vam bude bolje??ajd da vas cujem..lako je srat po drugome..vi ste oni koji sve znaju, koji kad gledaju recimo jednog Bracu u Bayernu i kad promasi gol vicete"a sta seljacina promasi" a zaboravljate da je ON taj koji igra u Bayernu a VI ste oni koji sjede u kaficu po cjeli dan i ispijaju kaficu u tralala ko babe kakve...ne smeta vam sto 5 ljudi drzi cjelu BiH u saci a smeta vam kad neki "dijasporac" dodje sa novim autom na godisnji..ali kao sto rekoh..BHF makar nesto radi a da cujem ko od vas sta radi na tome da mu bude bolje sutra??jel vas ima takvih..spominjete rat,patriotizam?? hmm..koliko vas je uopste za ovih 12 god otislo u Potocare i polozilo cvijece i odalo pocast svim tim zrtvama??ma neznam zasto uopste pisem ovdje..jedno znam...da su svi kao BHF nebi se nama cetnici po Sarajevu i po BiH setali mirno..al na zalost sam shvatio isto da smo kao narod nula i da nam nikad nista nece fuksionisat ,,ko zna mozda je i bilo najbolje da nas se istrebi..makar bi se neko mogao optuzit za to a ovako mi sami sebe istrebljujemo..al dok je momaka i cura kao u BHF i momaka i cura koji su za rata uzeli puske i branili svoje uvjek cu biti ponosan na svoj narod a ove "Fikretovce"..ma ko vas jebe..u svakom zitu kukolja pa na zalost i u nasem
-
Eshek
@Kurbeg
svaka čast na postu.
Samo se s jednom stvari ne slažem.
Ko hoće da oda počast ljudima u Potočarima, neka nađe dijete jednog od njih i neka ga stipendira. Ili se mogu skupiti pare i otići autom u Srebrenicu ili Bratunac. Ne treba ništa posebno, samo se provozati dok ne vidiš neku kuću pod pločom, a da se puši iz dimnjaka. Napravi krov. Kupi kravu. Kozu. Gnojiva za zemlju. Sjeme.
To je patriotizam.
svaka čast na postu.
Samo se s jednom stvari ne slažem.
Jedan moj prijatelj, čiji je babo ukopan u Potočarima, je nedavno rekao "jebalo ih odavanje počasti, a meni mater krova nad glavom nema"koliko vas je uopste za ovih 12 god otislo u Potocare i polozilo cvijece i odalo pocast svim tim zrtvama??
Ko hoće da oda počast ljudima u Potočarima, neka nađe dijete jednog od njih i neka ga stipendira. Ili se mogu skupiti pare i otići autom u Srebrenicu ili Bratunac. Ne treba ništa posebno, samo se provozati dok ne vidiš neku kuću pod pločom, a da se puši iz dimnjaka. Napravi krov. Kupi kravu. Kozu. Gnojiva za zemlju. Sjeme.
To je patriotizam.
Last edited by Eshek on 29/03/2007 01:44, edited 2 times in total.
-
Sogan
Edvine, ovo hem je prejeftino i pateticno hem si neumjesan
a posto vidim da si naucio koristiti comp. onda vjerujem u tvoj kapacitet da uz malo napora i iznadjes ipak primjereniji kontekst za izrazavanje svog misljenja o BHF-u 
-
armin00
Edvine istina je sto si procito, a uostalom smo i postali jedan od najvecih sponzora nasoj herojskoj, zlatnoj reprezentaciji u sjedecoj odbojci. I sve to prikupljanjem donacija, sve iz naseg dzepa. I bhf-ovcima nikad nije bilo zao dat za nasu djecu, kojim je pomoc potrebna.
Al ovim postom odnosno topicom, si se ti prosuo i ispo GLUP!! Procitaj majke ti jos jednom sta si napiso, pa idi skoci s nekog mosta
i mi cemo i dalje pomagat gdje mozemo, i kako mozemo, ali hvala, tvoja podrska nam i nije potrebna..
vozdra
Al ovim postom odnosno topicom, si se ti prosuo i ispo GLUP!! Procitaj majke ti jos jednom sta si napiso, pa idi skoci s nekog mosta
i mi cemo i dalje pomagat gdje mozemo, i kako mozemo, ali hvala, tvoja podrska nam i nije potrebna..
vozdra
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ova tema nije nikako na svom mjestu i zaista i kod mene stvara neki gorak ukus. To sto se mi ne slazemo oko postupaka BHF-a na utakmici apsolutno ne znaci da nasi ljudi iz insotranstva nemaju srca i ne ucestvuju u slicnim akcijama. Za takve akcije postoji ovdje poseban dio koji se zove "Humanitarne akcije" i koji sasvim sam siguran redovono pratimo svi mi na forumu a jos sam sigurniji i da ucestvujemo u tim akcijama. Dakle Edvine uz duzno postovanje i ispravnost tvoga posta malo si pretjerao i stavio temu na pogresno mjesto. Svi mi ma koliko muhanati bili imamo srce koje je slabo na onako slatka mala bolesna stvorenja. Bilo bi lijepo da ovo sve prebacis na mjesto gdje pripada.
-
noviprimitivac
#14 Re: BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
edvin wrote:Hajde sad BHF,
-
Sarafcina
#16 Re: BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
edvin wrote:Hajde sad BHF,
cijenim sto se pomaze maloj Lamiji i moj post zaista nema nikakve veze sa Lamijom nego sa tvojim manipulisanjem...
ti si jako bezobrazan ako ces na ovaj nacin iskoristavati tudju muku... da bi se ti kao obracunavao s BHF.
Ja nisam BHF, ali svoj novac dajem GDJE JE MENI CEIF, jer ga JA I ZARADJUJEM i postujem svakoga ko tako razmislja. A sve one koji misle da to mogu promijeniti kojekakvim pozivima... necu da budem preostar.
A ti mangupe, fino napisi (uz dokaz) koliki su ti prihodi i koliko si ti dao (da se vide uplatnice), pa onda mozda mognes pozivati nekoga.... medjutim tada ono "humanitarna" gubi svaki smisao... kontas?
FYI .. Lamija je operisana i hvala Bogu izgleda da ce biti dobro. A novac i dalje treba...
-
chipy-teocak
Prvo moram napisati da je BHF navijacka skupina, a ne neka humanitarna organizacija.
Druga stvar ako je BHF organizovano radio donacije za sjedece odbojkase i jos neke akcije nemora da znaci da sad za sve i svasta treba da organizujemo, a sigurno ima clanova BHF-a koji su ovoj curici pomogli, i mislim da kada je nesto humanitarnou pitanju netreba nikoga prozivati.
I jos jedna stvar BHF nije samo u dijaspori, to je nekada bilo, BHF je sada dovoljno jak i u BiH i ima preko 100 aktivnih clanova, ali o moci BHF u BiH na nekom drugom mjestu a ne ovde na forumu.
Kurbeg jarane dobro si napisao za ono sve svaka ti cast, a za ispijanje kafa si 100% upravu.
P.S. Ja zivim u BiH nisam u dijaspori, ali sam realan
Druga stvar ako je BHF organizovano radio donacije za sjedece odbojkase i jos neke akcije nemora da znaci da sad za sve i svasta treba da organizujemo, a sigurno ima clanova BHF-a koji su ovoj curici pomogli, i mislim da kada je nesto humanitarnou pitanju netreba nikoga prozivati.
I jos jedna stvar BHF nije samo u dijaspori, to je nekada bilo, BHF je sada dovoljno jak i u BiH i ima preko 100 aktivnih clanova, ali o moci BHF u BiH na nekom drugom mjestu a ne ovde na forumu.
Kurbeg jarane dobro si napisao za ono sve svaka ti cast, a za ispijanje kafa si 100% upravu.
P.S. Ja zivim u BiH nisam u dijaspori, ali sam realan
- Sir Charles
#18 Re: BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
Fujedvin wrote:Hajde sad BHF,
-
PITARKA_SA
#20 Re: BHF-pokazite se sad i pomozite maloj Lamiji
cuj ja i raja obecavamo da cemo vas podrzati i kad budete bacali baklje..edvin wrote:Hajde sad BHF,
pa zbog koga rade,ono sto rade BHF?' radi mene,tebe,njih?? ili radi nekog licnog interesa ?
ti ako nemas osjecaj da nam je sve u drzavi u K onda brate mili,sjedni i uzivaj ,a ne prozivaj ljude koji se trude da nesto promjene.
cuj onda cemo vam pomoci ja i raja
kako mozes iskoristavati ovakvu tragicnu situaciju te jadne djevojcice??
vidi,ja nisam bila u dijaspori,niti sam trenutno,vec sam u bosni,
al za moje stanje ako cu vec kriviti narod(jer je glup i suti govnima)onda cu kriviti NAROD a ne dijeliti na dijasporu i "ove ovamo".
mislim,i ja cesto znam brecnuti na neke komentare i neka ponasanja ljudi s'vana,ali brate mili,sta ste se sad navili na njih?
sta hocete?da dodju vamo i ruse savez,vlast?
pa ako cemo posteno,mi smo u govnima mi zivimo ovdje pa bujrum ,na plato
-
bc_chupo
a covjece ko si to ti da njima treba tvoja podrska de misli malo....edvin wrote:Ne znam u cemu je problem, sta je sad hocemo li poceti nalaziti izgovore i izgovorcice da ne uplatimo...
naravno da ce se prikupit sredstva al koji si sad ti majke ti da nama treba tvoja podpora ?
- DobroJutroKolumbo
Kao prvo Edvin je kreten i ne treba dalje!!!kurbeg wrote:sad makar znam zasto "oni"drze pola Bosne a mi drugu polovicu...al pokusacu biti kulturan i da ne vrijedjam nikoga makar ovdje je nekoliko osoba zasluzilo ako nista drugo a ono makar radi nasih sehida da im se glave dodje...pljujete ,vredjate i sta sve ne BHF...ok nije vasa furka,pokusat cu da razumijem...kad vam se kaze sto vi ne idete u Moldaviju ,Spaniju,Norvesku itd itd da bodrite nasu repku odgovor vam je da nemate para..ok i to razumijem jer nam drzava u kurcu..a ako nemate para i kukate mora se prvo drzava sredit pa onda savez itd itd zasto 12 god od rata pa naovamo stalno glasate za ista govna???zasto ne promjenite nesto pa da imate para??jeste lako je onom u cemerici svaki dan radit 18 sati pa gospodin moze otic u Norvesku,jel da? a sto vi ne izvucete guzice iz kafica pa i vi radite 18 sati svaki dan??lako je sjedit i vikat nema posla ,drzava u kurcu ovo ono...digni se jaro pa izbori se za svoje a ne ovo je mafija ove niko promjenit nece..ma sta nece majku im.. sta nece... pa jednog milosevica koji je iza sebe vojsku imao narod je promjenio ,znaci moze samo Bosanci NECE da mjenjaju nista...pjuljete sta je BHF uradio u Norveskoj vi bi ovako vi bi onako...pa eto gospodo u ljeto igra ta ista repka i do sad je igrala Bog dragi zna koliko puta sta ste VI uradili da vam bude bolje sutra?? sta ste VI uradili da nam jedan cetnik ne vodi savez??sta ce te VI uraditi u buducnosti da vam bude bolje??ajd da vas cujem..lako je srat po drugome..vi ste oni koji sve znaju, koji kad gledaju recimo jednog Bracu u Bayernu i kad promasi gol vicete"a sta seljacina promasi" a zaboravljate da je ON taj koji igra u Bayernu a VI ste oni koji sjede u kaficu po cjeli dan i ispijaju kaficu u tralala ko babe kakve...ne smeta vam sto 5 ljudi drzi cjelu BiH u saci a smeta vam kad neki "dijasporac" dodje sa novim autom na godisnji..ali kao sto rekoh..BHF makar nesto radi a da cujem ko od vas sta radi na tome da mu bude bolje sutra??jel vas ima takvih..spominjete rat,patriotizam?? hmm..koliko vas je uopste za ovih 12 god otislo u Potocare i polozilo cvijece i odalo pocast svim tim zrtvama??ma neznam zasto uopste pisem ovdje..jedno znam...da su svi kao BHF nebi se nama cetnici po Sarajevu i po BiH setali mirno..al na zalost sam shvatio isto da smo kao narod nula i da nam nikad nista nece fuksionisat ,,ko zna mozda je i bilo najbolje da nas se istrebi..makar bi se neko mogao optuzit za to a ovako mi sami sebe istrebljujemo..al dok je momaka i cura kao u BHF i momaka i cura koji su za rata uzeli puske i branili svoje uvjek cu biti ponosan na svoj narod a ove "Fikretovce"..ma ko vas jebe..u svakom zitu kukolja pa na zalost i u nasem
A sad da se obratim tebi @Kurbeg! Ovde raja pravi nekakve stereotipe o dijaspori ono u fazonu "dosli su vamo da nama pametuju bla bla" ali i vi iz dijaspore ste poceli da pravite stereotipe o raji u BiH !? Kako? Pa sama tvoja izjava "sjedite po kaficama" je stereotip o nama u BiH!!! KO BOLAN , BOLAN , BOLAN ZIV BIO SJEDI PO KAFICAMA I NISTA NE RADI... MASA OVDE RAJE RADI KOD PRIVATNIKA ZA 400 KM I ODRA MUDA I RADE PO DVADESET SATI UKLJUCUJUCI I NEDELJU , ZNACI BEZ SLOBODNOG DANA!? VECINA MLADJE ZAPOSLENE RAJE ODRA MUDA OTPLACUJUCI KREDITE ZA STANOVE I TI STANOVI SU POD ZNAKOM UPITNIKA ZA VELIKU VECINU RAJE , ZATO STO NE MOGU UOPSTE DA DOBIJU KREDITE ZBOG MALIH PLATA KOJE IMAJU KOD PRIVATNIKA, TAKO DA SU KREDITNO NESPOSOBNI , VI U DIJASPORI ZNATE STA ZNACI KREDITNO NESPOSOBAN!!? MOZES LI ZAMISLITI OSOBU U AMERICI ILI U ZEMLJAMA ZAPADNE EVROPE KOJA RADI , LOMI SE OD POSLA I PO 20 SATI KAO STO SAM VEC REKAO A KREDITNO JE NESPOSOBNA!? zAMISLI SAMO!! Sada cu malo da spustim ton , zato ova velika slova... Nemojte da pravite stereotipe ko ovde se ne radi...Meni dodju raja iz dijaspore , ljeti na odmor i zovu hajde da cugamo , ovo-ono a ja nemam vremena kad da se vidim sa njima od obaveza... Samo cu da porucim vama u dijaspori , gdje ima raje koja su provela citav rat u BiH , kojima su pobijeni najblizi a i onih koji su pobjegli jer su im cetnici popalili i pobili sve zivo RAZBIJTE I VI MALO STEREOTIP ZVANI "SJEDELJKA - KAFICA" , prosla su ta vremena i ovde je kapitalizam stigao samo gori nego taj vas demokratski !!!
Pozdrav i podrska svim BH Fanaticosima i maloj Lamiji sve najbolje i da sto prije ozdravi!!!
Odjava!
-
occulto
Povodom svog 10 rođendana Studentski eFM radio Vas poziva na (humanitarni) koncert pod nazivom:
1. april u dvorani CDA (Sarajevu)
Armin Ibrahimpašić, direktor Studentskog eFM radija:
"Ovo je odlična prilika koju osim obilježavanja značajnog jubileja želimo iskoristiti i na nesvakidašnji način kad se radi o ovakvim priredbama, a to je da ćemo sav prihod od ulaznica usmjeriti prema onima kojima je taj novac istinski neophodan. U posljednje vrijeme svjedoci smo sve veće pojave inicijativa i akcija kojima se pozivaju svi koji su u mogućnosti da svojim prilozima spase nečiji život. Mi smo obratili pažnju na dva takva slučaja. Radi se o malenima Lamiji i Vedadu, oboljelima od teških bolesti, a za čije su izlječenje neophodni veliki novci. Imamo namjeru pomoći im kompletnim prihodom prikupljenim na rođendanskom koncertu Studentskog eFM radija koji će se održati 1. aprila u CDA."
- DUBIOZA KOLEKTIV
- SARAJEVO DRUM ORCHESTRA
- OFSAJD
- CROSSFIRE
- KONTRA
Svi su pozvani da se pojave na koncertu i svojim prisustvom i prilozima pomognu akciju, kao i da razglase ovu informaciju na sve strane svijeta!!!
Studentski eFM radio
1. april u dvorani CDA (Sarajevu)
Armin Ibrahimpašić, direktor Studentskog eFM radija:
"Ovo je odlična prilika koju osim obilježavanja značajnog jubileja želimo iskoristiti i na nesvakidašnji način kad se radi o ovakvim priredbama, a to je da ćemo sav prihod od ulaznica usmjeriti prema onima kojima je taj novac istinski neophodan. U posljednje vrijeme svjedoci smo sve veće pojave inicijativa i akcija kojima se pozivaju svi koji su u mogućnosti da svojim prilozima spase nečiji život. Mi smo obratili pažnju na dva takva slučaja. Radi se o malenima Lamiji i Vedadu, oboljelima od teških bolesti, a za čije su izlječenje neophodni veliki novci. Imamo namjeru pomoći im kompletnim prihodom prikupljenim na rođendanskom koncertu Studentskog eFM radija koji će se održati 1. aprila u CDA."
- DUBIOZA KOLEKTIV
- SARAJEVO DRUM ORCHESTRA
- OFSAJD
- CROSSFIRE
- KONTRA
Svi su pozvani da se pojave na koncertu i svojim prisustvom i prilozima pomognu akciju, kao i da razglase ovu informaciju na sve strane svijeta!!!
Studentski eFM radio