Od necega se mora krenuti. Mi smo; sto se tice namjenkse indusrije, malo dijete republike Turske, Pakistana, SAD-a i zaljevskih zemalja. Dakle bez njih tesko da bi se razvijali ovom brzinom. Zato nam (najvjerovatnije) Turska pomaze sa ovim oklopnim vozilom. Nakon toga su tu predispozicije za izgradnje vise takvih slozenih sistema jer je princip isti manje vise.Alfons Kauders wrote:Koriste je Crna Gora, Slovenija, Kosovo.155_mm wrote:ako bude nesto kao cobra nema razloga za razoca raenje. cak sto vise, strateski odlican potez.mehoxy wrote:BTW, ako se ispostavi da je oklopno vozilo u pitanju nekakav dzip, ja = razocaran.
Skroz ok opcija, i uopste nije malo vozilo kao sto to neki misle. I ja bih naravno nesto 6x6 ili 8x8, ali jebiga, to je do trzista.
NI radi za izvoz. Ovo nije Titova NI koja razvija i pravi naoruzanje za nasu vojsku... Prije svega zato sto nemamo vojsku vec hrpu stranackih uhljeba koje postrojava ko stigne...
Republika Turska pravi nekih 50-ak oklopnih vozila i drugih vozila za svoju vojsku. Dakle svo znanje koje nam je potrebno mozemo dobiti uz pomoc Turske a trziste Pakistana, Malezije, Zaljevskih zemalja je onda otvoreno.