izvor: http://www.avaz.ba/clanak/301028/eksklu ... macu-pusku
Moderator: O'zone
Ja mislim da je i dalje to isti vlasnik samo da su prebacili vlasnistvo na ekspozituru registrovanu u americi vjerovatno da izbjegnu mogucnost sankcija i zabrane poslovanja nakon sto su uvedene sankcije zbog agresije na ukrajinu.iz zadnje klupe wrote:Brassmaxx su se zvali na americkom tržištu dok je vlasnik bila ruska Tula. Ako si pratio izvještaje sa SASE Amerikanci su kupili od Rusa goraždansku fabriku pištoljske municije i sada se prodaju pod robnom markom maxx tech.
https://www.youtube.com/watch?v=y1pv8_ipz0E
Znas nesto sto mi ne znamo i otkud bas slika Terrexa?Alfons Kauders wrote: Coming soon to a Tehnicko-remontni Zavod near you (2019/2020)![]()
Neko ceka medije da mu nesto kaze o NI, a neko jbg poznaje nekoga koje oko iste. Dobro je vjerovati inace da je stanje u NI idealno i zivjeti s uvjerenjem da sve u njoj firme prave dobre rezultate kako mediji pisu o tome i realizuju planove sve po ps. Mediji ne pitaju radnike koliko kome i kada kasni plata u kojoj od firmi nase NI. Postoji razlika izmedju prihoda i dobiti, Igman prihodi i ostvaruje dobit, Pretis uprihodi, ali dobitaka nema, BNT i Binas isto tako, Ginexu i Vitezitu ne ide lose, Zrak ko Zrak, Trz Hadzici i Orao godinama ne prave nista znacajno da svoj status najlosijih firmi unutar NI FBiH poprave.archi_a wrote:Ma nema od ovog ništa. Sve je ovo laž. Ne može NI BiH to proizvesti. Nemaju kadar, nemaju opremu, nemaju znanje. To samo može u sr. i hr. U Bosni, jok.
![]()
Hame_ wrote:Kako "Dobro"?
Ovo iznad tebe ako je dobro, jebaji ga
archi_a wrote: Evo ti četvrti pa prebaci i analiziraj. Ja tamo neću iz principa.
Ni meni nema nikakve poveznice, ali nek se raspravlja.heckler wrote:I meni nije jasno kako se nekima da tamo natezati sa anamo-onima.![]()
Sta veli lola, "tamo neka firma koja pravi plasticne okvire za naocale"
U svakom za pistolj nisam siguran iako naginjem da nije, a automat sam prilicno siguran da nije ACU
Oprostite sto vam zvucim suvise surov i pomalo bezobraza rijeci ne pakujem u svilu, ali vjeruj mi na rijec, sam bih bio najsretniji kada bi mi bili najaca privreda u ovome regionu, a time i vojna industrija. Sto neovisnija, modernija i inovativnija po meni bi bila bolja, ali trenutno ona sve to nije. NI je rat jebao znanje, a nasa politika i ljudi od uticaja i zvanje. Svako ko je pokusao podici istu nije mogao posjeci sva usta koja sisaju nasu NI i da Ameri nisu usli sa svojim uticajem i partnerstvom tesko bi mi i do ovog danas stigli. Da su mogli ko sto nisu mogli, napravili bi od nase NI ono sto su napravili od Energoinvesta. Spominjem mane jer se one najbrze zaborave pred poplavom medijskih clanaka poput ovog danasnjeg Avazovog ili onoga o samopicecoj haubici iz BNT.heckler wrote:I sta velis care, jebo Bosnu kad nije vlastiti auto proizvela ..... ili bar kamion
Majko mila draga...
U Jugi sve firme su radile kao dio jednog konglomerata sa svrhom da imaju sto bolji proizvod, tako da neke tvornice su imale paletu proizvoda koje su radile same, a neke u saradnji s drugima su razvijale zajednicke proizvode. Nemojte misliti da BiH i Srbija ne saradjuju u ovoj industriji, poceli su s time sa promjenom politickih prilika u Srbiji 2000-te, a sada tu paletu saradnje prosiriju i u planu imaju ozivljavanje nekih starih, a bome i novih projekata, na nekima vec rade.archi_a wrote:Hame_ wrote:Kako "Dobro"?
Ovo iznad tebe ako je dobro, jebaji ga
Dobro kao, tvoje mišljenje.... poštujem.
Ti filtriraj informacije, naravno da ima problema. Ne postoji ni jedna država u regionu koja proizvodi 100 % proizvod. Evo npr. srbija ima kamion ali cijevi koristi prepakiravši ih sa starih oružja. Itd. Nije ni bitno.
Nema plate, mala plata, loši uslovi..... Razvijajući i praveći novi proizvod, postoji mogućnost da ćeš ga prodati, imati veće prihode, samim tim i boljitak za radnika i otvaranje novih radnih mjesta. Zato, samo naprijed i radujte se Bosanci, ostali grizite jajca.
Nisam siguran da su ovo proizvodi. Linije mi nisu iste. Možda da je pištolj ali ne bih mogao tvrditi.Nuken wrote:@archi_a mislimo li na isto? Na ovom snimku (što si slikao) je Alfa i pištolj? Ako je ovo Alfa, ovo ne trza sekunde. S čela možeš pucati
Upravo je ova tvrdnja o potenciranju saradnje, pokazatelj i dokaz da je NI Bosne i Hercegovine vrlo važan faktor i želja "partnera" u regiji. Može biti samo bolje i uspješnije, zato me raduje svaki novi projekat. Neka se radi, neka se sarađuje, a Boga mi, neka se ima i vlastiti proizvodni program. Svake godine je sve naprednije i sve bolje.kiligonzales wrote:
U Jugi sve firme su radile kao dio jednog konglomerata sa svrhom da imaju sto bolji proizvod, tako da neke tvornice su imale paletu proizvoda koje su radile same, a neke u saradnji s drugima su razvijale zajednicke proizvode. Nemojte misliti da BiH i Srbija ne saradjuju u ovoj industriji, poceli su s time sa promjenom politickih prilika u Srbiji 2000-te, a sada tu paletu saradnje prosiriju i u planu imaju ozivljavanje nekih starih, a bome i novih projekata, na nekima vec rade.
Nije svrha samo proizvesti, nego proizvesti i prodati. Mi nemamo taj luksuz da proizvodimo nepotrebno, neplanski i sutra sebi ako ne prodamo, pravimo svoja groblja naoruzanja.
Po meni je automat uvjerljiviji čak. Kundak odgovara, dimenzije tu, okvir i položaj istoga, vrh cijevi i sam oblik, rapored šina(ovaj ima mehanički nišan). Pištolj također po obliku i dimenzijama, vidi se šina ispod cijevi, čini mi se da je malo "deblji". Priča se o 9mm municiji. Za mene nema sumnje da su ovo Alfa i pištoljarchi_a wrote:Nisam siguran da su ovo proizvodi. Linije mi nisu iste. Možda da je pištolj ali ne bih mogao tvrditi.Nuken wrote:@archi_a mislimo li na isto? Na ovom snimku (što si slikao) je Alfa i pištolj? Ako je ovo Alfa, ovo ne trza sekunde. S čela možeš pucati
Koliko me sjecanje sluzi, sa Srbima radimo i prodajemo Oganj, on je i dalje u ponudi BNT-a.archi_a wrote:Upravo je ova tvrdnja o potenciranju saradnje, pokazatelj i dokaz da je NI Bosne i Hercegovine vrlo važan faktor i želja "partnera" u regiji. Može biti samo bolje i uspješnije, zato me raduje svaki novi projekat. Neka se radi, neka se sarađuje, a Boga mi, neka se ima i vlastiti proizvodni program. Svake godine je sve naprednije i sve bolje.kiligonzales wrote:
U Jugi sve firme su radile kao dio jednog konglomerata sa svrhom da imaju sto bolji proizvod, tako da neke tvornice su imale paletu proizvoda koje su radile same, a neke u saradnji s drugima su razvijale zajednicke proizvode. Nemojte misliti da BiH i Srbija ne saradjuju u ovoj industriji, poceli su s time sa promjenom politickih prilika u Srbiji 2000-te, a sada tu paletu saradnje prosiriju i u planu imaju ozivljavanje nekih starih, a bome i novih projekata, na nekima vec rade.
Nije svrha samo proizvesti, nego proizvesti i prodati. Mi nemamo taj luksuz da proizvodimo nepotrebno, neplanski i sutra sebi ako ne prodamo, pravimo svoja groblja naoruzanja.
Znaci prvi domaci SMG6 razvijen. Nek nam je sa srecom. Ima da AC Unity i Pobjeda Technology zajedno prodaju cijeli paket, jedni rade pusku i pistolj, a drugi municiju. Ide 9mm parabelumska municija ko halva.Nuken wrote:Po meni je automat uvjerljiviji čak. Kundak odgovara, dimenzije tu, okvir i položaj istoga, vrh cijevi i sam oblik, rapored šina(ovaj ima mehanički nišan). Pištolj također po obliku i dimenzijama, vidi se šina ispod cijevi, čini mi se da je malo "deblji". Priča se o 9mm municiji. Za mene nema sumnje da su ovo Alfa i pištoljarchi_a wrote:Nisam siguran da su ovo proizvodi. Linije mi nisu iste. Možda da je pištolj ali ne bih mogao tvrditi.Nuken wrote:@archi_a mislimo li na isto? Na ovom snimku (što si slikao) je Alfa i pištolj? Ako je ovo Alfa, ovo ne trza sekunde. S čela možeš pucati
Sto? Sta mu fali?heckler wrote:Znas nesto sto mi ne znamo i otkud bas slika Terrexa?Alfons Kauders wrote: Coming soon to a Tehnicko-remontni Zavod near you (2019/2020)![]()
Jok ne moramo im se uvlaciti...Alfons Kauders wrote:Sto? Sta mu fali?heckler wrote:Znas nesto sto mi ne znamo i otkud bas slika Terrexa?Alfons Kauders wrote: Coming soon to a Tehnicko-remontni Zavod near you (2019/2020)![]()
![]()
Dobar, a jeftina licenca - a mi nismo u poziciji da moramo kupiti EU licencu... Jer ono, ko ih jebe... Ne moramo im se uvlachit ko Slovenci i Hrvati, pa mozemo odabrati i nesto iz Singapura... odnosno prijateljske clanice NATO koja vec radi po toj licenci, a treba nam interoperabilnost.