BH tenis
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- nellington
#226 Re: BH tenis
Nek' smo se i ovog kutarisali, a sad operacija Minsk: Karačenija, Ignacik, Mirni.
- ultima_palabra
#227 Re: BH tenis
Pa moramo dobiti naredna dva meča... bili smo dva seta od plasmana protiv Danske, kada je Džumhur dobio prvi set u odlučujećem meču. 1. evroafrička je odmah ispod svjetske grupe, znači drugi rang.The Realist wrote:Svaka čast našima. Još kada bi ih malo država pogurala, bilo bi sjajno. Barem je ovo sport gdje kada malo uspiješ, možeš se sam brinuti i država više ne bi imala troškova (nagrade i sponzorstvo svoje odrade).
Ta 1. Evroafrička zona, kolike su šanse da tu uđemo i koji je to uopšte rang takmičenja?
Btw. Zar nije Bašić jedan od naših boljih tenisera, zašto on nije igrao?
Za Mirzu govore da nije u dobrim odnosima sa savezom.
-
The Realist
#228 Re: BH tenis
Hvala na odgovoru.
Šteta za Mirzu, ali volio bih da zaigra, jer mislim da i igračima dobro dođu malo teži mečevi, kako bi u ostalim takmičenjima bili bolji i samim time svoj rating dizali.
Kako vidim, Bjelorusi su slabiji od Turaka, samo brinu parovi, pa valjda se prođe, a.B.d., a koga imaju Poljaci?
Šteta za Mirzu, ali volio bih da zaigra, jer mislim da i igračima dobro dođu malo teži mečevi, kako bi u ostalim takmičenjima bili bolji i samim time svoj rating dizali.
Kako vidim, Bjelorusi su slabiji od Turaka, samo brinu parovi, pa valjda se prođe, a.B.d., a koga imaju Poljaci?
- nellington
#229 Re: BH tenis
Imaju Kubota (sad je igrao u Zg), nikog drugog kod njih ne znamThe Realist wrote:Hvala na odgovoru.
- ultima_palabra
#230 Re: BH tenis
Ima ovaj Janowicz koji je bolji od naših igrača osim Amera... ako bude igrao Kubot jači su od nas na papiru. Ali prvo bijeli Rusi 
-
The Realist
#231 Re: BH tenis
Samo se nadam da ćemo u najjačem sastavu nastupiti, a.B.d., pa šta bude onda!
- BegA_
#232 Re: BH tenis
Poljaci imaju, pa usudio bih se reci i jedan od najboljih dublova svijeta. Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski.
http://www.matkowskifyrstenberg.com/
http://www.matkowskifyrstenberg.com/
- MyCore
#233 Re: BH tenis
http://www.e-tennis.tv/channel1.htm
Evo stream za Delića pa kome se gleda....
Evo stream za Delića pa kome se gleda....
- ultima_palabra
#234 Re: BH tenis
Kakva su očekivanja za DC? Može li Džumhur donijeti jedan bod... uz nadam se dvije Amerove pobjede.
- ultima_palabra
#236 Re: BH tenis
Amer Delić - Dzimtry Zhyrmont 6:4 6:4 4:6 7:5
-
Mustang1
#237 Re: BH tenis
Eh sad Damir valjda moze dokazati da je pravi igrac 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#238 Re: BH tenis
Bravo Delija! Sad jos kad bi Dzumhur kako preveslao ovog Ignatika 
- ultima_palabra
#239 Re: BH tenis
Jbg Damire... ovim tempom nam se ne piše dobro.
- perfect_guy
#240 Re: BH tenis
2:1 za bjeloruse, 6-2 7-6(2) 7-6(6)
-
Mustang1
#242 Re: BH tenis
A jebote 18:16 u tie breaku prvog seta Amer izgubio
A vodio 6:1 u tiebreaku

- Tkd
#244 Re: BH tenis
Džumhuru fali dobar servis. Još on igra u "juniorskom" rangu što se servisa tiče. Predpozicije su mu loše za tenise. Ovdje mislim na visinu. Treba tu još dosta rada, no mislim da mu je top 100 maksimum.
Ejubović mi je pravo interesantan. Njega sam najmanje gledao, možda i bude nešto od njega.
Jasmina Tinjić me ove sezone malo razočarala. Očekivao sam bolje partije od nje.
Realno govoreći, tenis je u BiH na vrlo niskim granama. Mirza Bašić ima od njih sviju najveći potencija, no kod njega je psiha posebna. Gubi bez veze mečeve koje "mora" dobiti.
Ejubović mi je pravo interesantan. Njega sam najmanje gledao, možda i bude nešto od njega.
Jasmina Tinjić me ove sezone malo razočarala. Očekivao sam bolje partije od nje.
Realno govoreći, tenis je u BiH na vrlo niskim granama. Mirza Bašić ima od njih sviju najveći potencija, no kod njega je psiha posebna. Gubi bez veze mečeve koje "mora" dobiti.
- Tkd
#245 Re: BH tenis
Mali update.
Džumhur nakon kvalifikacija Wimbeldona užasan. Mislim da ima 1 pobjedu i 6-7 poraza. Komentirao je nastupa za US-open. Kaže da se nada lahkom ždrijebu i da mu je ovo prva godina gdje igra velike turnire i da nema pritiska. Imate njegovu grupu na fb preko 10.000 članova . Dobra grupa gdje se i on oglasi nekad. Imate tu svakakvih pokemona koji komentiraju i njegov privatni život, mentalitet Bošnje
Bašić nestao sa scene. Ko zna gdje je on sada i s čime se bavi . Kakav je taj momak imao potencijal sam (ima ga i sad al...)
Tinjić isto nestala, tu je Jelana igra pomalo a imamo i novu nadu u tenisu Ejubovića. Kaže da ima nekih obvaveza sa školom faksom šta li je već u Njemačkoj pa će se više posvetiti tenisu ako Bog da.
Najjača izjava, komentar na Damirov posljednji poraz od bivšeg top 50 igrača je neka forumašica mesečini sa "Da ne postiš Damire"
Džumhur nakon kvalifikacija Wimbeldona užasan. Mislim da ima 1 pobjedu i 6-7 poraza. Komentirao je nastupa za US-open. Kaže da se nada lahkom ždrijebu i da mu je ovo prva godina gdje igra velike turnire i da nema pritiska. Imate njegovu grupu na fb preko 10.000 članova . Dobra grupa gdje se i on oglasi nekad. Imate tu svakakvih pokemona koji komentiraju i njegov privatni život, mentalitet Bošnje
Bašić nestao sa scene. Ko zna gdje je on sada i s čime se bavi . Kakav je taj momak imao potencijal sam (ima ga i sad al...)
Tinjić isto nestala, tu je Jelana igra pomalo a imamo i novu nadu u tenisu Ejubovića. Kaže da ima nekih obvaveza sa školom faksom šta li je već u Njemačkoj pa će se više posvetiti tenisu ako Bog da.
Najjača izjava, komentar na Damirov posljednji poraz od bivšeg top 50 igrača je neka forumašica mesečini sa "Da ne postiš Damire"
- Tkd
#246 Re: BH tenis
Ne mogu vjerovati da je Damir ispao od 35-godišnjaka. Katastrofalan je u posljednih 10 mečeva.
Veoma moguće je da ga je uhvatio sindrom "Bašić" koji je bio po tjelesnim pretpozicijama i veći potencijal od Damira.
Veoma moguće je da ga je uhvatio sindrom "Bašić" koji je bio po tjelesnim pretpozicijama i veći potencijal od Damira.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#247 Re: BH tenis
Gubi ključne gemove, hitno psihologu/psihijatru. 
- Tkd
#248 Re: BH tenis
Ruku na srce, mislim da je u posljednje vrijeme koncentrisan na druge stvari, a ne na tenis. Manimo se priče da je mlad, neiskusan.
- Leopold_IV
#249 Re: BH tenis
Zanimljiv mec u toku: Andrej Golubev vs Damir Dzumhur
Golub je pravi ispit za Dzumhura, igrac koji je sposoban igrati tenis A klase ali mentalno jako, jako nestabilan. Ukoliko ga Damir uspije izbaciti iz ritma mogao bi ovo biti i njegov najveci skalp pod pojasom
vratio se sa 4:2 deficita u prvom setu na 5:5...
Golub je pravi ispit za Dzumhura, igrac koji je sposoban igrati tenis A klase ali mentalno jako, jako nestabilan. Ukoliko ga Damir uspije izbaciti iz ritma mogao bi ovo biti i njegov najveci skalp pod pojasom
vratio se sa 4:2 deficita u prvom setu na 5:5...
- Tkd
#250 Re: BH tenis
Izgubio je prvi set 7-6, drugi dobio 6-2, u trećem vodio 5:2 i predao ovaj Golubev. Napokon prekinut niz od 7 poraza