Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tako je Damire Moglo bi se pokazati opravdanim sto su mnogi zeljeli da igra Damir ...A i on vjerovatno osim motiva da nas odvede korak dalje ima i motiv da se dokaze da nije obicni klinac
Mirza Bašić bio je bolji od Amera Delića u bosanskohercegovačkom okršaju u 2. kolu Challengera u američkom Knoxvilleu.
Bašić, iako kvalifikant, izbacio je u prva dva kola dvojicu bar po ATP-ovoj listi od sebe boljih tenisera. Prvo drugog nosioca Amerikanca Bobbyja Reynoldsa, a onda, u drugom kolu 50.000 dolara vrijednog turnira, svog sunarodnjaka Delića.
Deliću je pripao prvi set (6:3), a istim je rezultatom Bašić poravnao i onda zablistao u trećem setu, kojeg je dobio sa 6:2.
On će u četvrtfinalu turnira igrati protiv finskog tenisera Hari Heliovaroma.
Izgleda da Mirza konačno pokazuje svoj talenat... sjećam se kako je razbio Tursunova u Skenderiji, pa kontam kako 8 mjeseci poslije toga nijedan dobar rezultat?
Mirza Bašić bio je bolji od Amera Delića u bosanskohercegovačkom okršaju u 2. kolu Challengera u američkom Knoxvilleu.
Bašić, iako kvalifikant, izbacio je u prva dva kola dvojicu bar po ATP-ovoj listi od sebe boljih tenisera. Prvo drugog nosioca Amerikanca Bobbyja Reynoldsa, a onda, u drugom kolu 50.000 dolara vrijednog turnira, svog sunarodnjaka Delića.
Deliću je pripao prvi set (6:3), a istim je rezultatom Bašić poravnao i onda zablistao u trećem setu, kojeg je dobio sa 6:2.
On će u četvrtfinalu turnira igrati protiv finskog tenisera Hari Heliovaroma.
Izgleda da Mirza konačno pokazuje svoj talenat... sjećam se kako je razbio Tursunova u Skenderiji, pa kontam kako 8 mjeseci poslije toga nijedan dobar rezultat?
I Llodra najbolje igra u Francuskoj Mislim da je, sto se Basica tice, upravo taj momenat bitan, on najbolje igra u Sarajevu. Izbacivanje Reynoldsa i Delica je svakako za respekt.
Baris Erguden – Amer Delić 6:7(5) 4:6 3:6
Prvi set je trajao 50 minuta i počeo je breakom koji je napravio Erguden. Amer pravi rebreak u šestom gemu i do kraja seta oba igrača drže svoj servis. U tie breaku Amer koristi treću set loptu i rješava prvi set u svoju korsit 7:6(5).
Početak drugog seta protiče u nastavku defanzivne igre Ergudena. Amer mora napadati i pri tome pravi dosta grešaka. Erguden dolazi do vodstva 4:1. Tada Amer stupa na scenu i skoro bez greške dobija narednih 5 gemova i dobija drugi set 6:4.
U trećem setu potpuna dominacija našeg igrača. Prvi break pravi već u trećem gemu. U devetom dolazi do dvije vezane meč lopte, ali koristi tek treću.
Meč je trajao 2 sata i 3 minute i bilo je dobro zagrijavanje za Amera za važnije mečeve koji ga očekuju drugi i treći dan meča.
Danas se očekuje 1:1... ovaj Erguden je žrtvovan, slično kao i Tomo Brkić. Prava borba će biti sutra i prekosutra.
ultima_palabra wrote:Parovi će vjerovatno odlučiti... ne znam ko je najbolji izbor da igra sa Amerom, dosad je najčešće igrao sa Gorčićem koji ovaj put nije u sastavu.
Ne znam kakva su pravila oko zamjene igrača. Ja bih Delića odmarao za odlučujući meč sa Ilhanom, a dubl da igraju Džumur / Šetkić. Pošto je Džumhur u dobroj formi, ne bi bilo loše da on igra i zadnji meč.
ultima_palabra wrote:Parovi će vjerovatno odlučiti... ne znam ko je najbolji izbor da igra sa Amerom, dosad je najčešće igrao sa Gorčićem koji ovaj put nije u sastavu.
Ne znam kakva su pravila oko zamjene igrača. Ja bih Delića odmarao za odlučujući meč sa Ilhanom, a dubl da igraju Džumur / Šetkić. Pošto je Džumhur u dobroj formi, ne bi bilo loše da on igra i zadnji meč.
Mogu se mijenjati igrači. Delić je navikao igrati tri meča, a teško će biti dobiiti oba meča u nedjelju ako izgubimo parove... još pogotovo ako Džumhur nije spreman.