bh telecom je smece. koliko puta sam dozivio isto - pet puta
objasnjavas istu stvar, prebacuju te od jednog do drugog. na
kraju niko ne zna da ti pomogne. ovo je isto kao sa milkosom.
samo zato sto ih ispostujes daju si za pravo da te derace.
ONO VAZNIJE
moze li se prebaciti kod drugog operatera a da ostane isti broj ?
BH Telekom ne stiti svoje musterije
-
omesa
#27 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
Ti si izgleda malo polupo loncice, niko nije mogao dati tvoj broj telefona nego je zabunom neko unio tvoj broj kod popune aplikacije u Unicredit banci (korisnik sam te usluge koja te obavjestava kod svake promjene stanja racuna,uplata ili sl.) dakle oni kojima se trebas zaliti su gospoda u UNICREDIT banci.Kaza1 wrote:Ne znam da li se to desava ostalima ali moram ovdje iznijeti svoje lose iskustvo kako bi bar time zastitio ostale koji bi mogli doci u istu situaciju. Po dolasku iz inostranstva na odmor obicno kao prvo uzimam ultra karticu za telefoniranje u BiH. To isto sam ucinio i sada. Izabrao sam BH Telekom karticu mada je u ponudi bio i Eronet a i Telekom RS-a.
Prvim telefoniranjem sam aktivirao karticu a onda vrlo brzo dobio SMS poruku sa broja 063 888 888 slijedece sadrzine:
UNICREDIT:
Dana 20.07.2009. banka ce teretiti vas tekuci racun xxxx2000 za ukupni iznos 923.92. KMLimit potrosnje po Visa Classic kartici iznosi 1000,00KM
Nravno bio sam bijesan otkud moj novi broj vec kod raznoraznoh idiota. Naravno jedino Telekom BH je to mogao dati bankama da bi maltretirali svoje musterije. Kako moze neko imati odmah moj broj ako ga prije toga nisam nikome dao. Posto sam mislio da se to nece ponavljati u prvi mah nisam obracao paznju na to.
Drugo jutro osvice novi SMS od isto posiljaoca slijedece sadrzine:
UNICREDIT:
Stanje tekuceg racuna broj xxxx2000 na dan 09.07.2009. iznosi 1445.03 KM Uplata 60,00 KM
Naravno tada sam pobijesnio i pozvao centar za brigu o korisnicima broj:1423.
Javio mi se sluzbenik i ja sam mu objasnio ocemu se radi i trazio zastitu od ovakvih provokacija. Saslusao me je i prebacio na novog sluzbenika kome sam morao ponovo sve objasniti iz pocetka o cemu se radi. Kada me je ovaj saslusao prebacio me na treceg sluzbenika, jednu gospodzu koja je trazila od mene da po treci put ponovim u cemu je problem. Ne znam koliko bi me dalje prebacivali ali ja sam izgubio strpljenje, gospodju poslao do vraga i rekao da cu ovo objaviti da zna citav svijet kako se sa musterijama ponasa BH Telekom.
Karticu cu izbaciti iz svog telefona i potraziti neku drugu a ovo pisem samo zato da buduci kupci znaju sta ih ocekuje kupovinom ULTRA START PAKETA bez ugovora, bez racuna, bez pretplate, potpuna sloboda , od BH Telekoma.
Od svega ovog izgleda je jedino ispunjena potpuna sloboda da se kupci ove kartice mogu maltretirati od onih kojima BH Telekom daje na raspolaganje vas novi broj.
Pa nek vam je sa srecom.
-
sabanss
#28 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
Moci ce ubrzo, cim bude moglo ispricaj nam iskustva sa drugim operaterima ali bude objektivan. Grdno grjesis ako mislis da su ovakav Mtel i Eronet ikakva konkurencija, tek privatizacije moze donijeti pomake (pozitivne u odnosu na ophodjenje prema korisnicima, negativne u odnosu na cijenu)felichi wrote: ONO VAZNIJE
moze li se prebaciti kod drugog operatera a da ostane isti broj ?
- burekodsira
#29 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
znaci ako telekomi postuju taj propis ako vec postoji da 12 ili vise mjeseci nakon gasenja broja stoji deaktiviran prije reciklaze onda je do banke fuserske...
kako banka moze upisati broj i ne verifikovati ga nego bez razmisljanja poceti slati... a i do vlasnika racuna je koji eto 12 i vise mjeseci nije skonto da nije dobio obavjest na svoj broj a da se nije zapito sto
kako banka moze upisati broj i ne verifikovati ga nego bez razmisljanja poceti slati... a i do vlasnika racuna je koji eto 12 i vise mjeseci nije skonto da nije dobio obavjest na svoj broj a da se nije zapito sto
-
*mima*
#30 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
Kakve veze ima telecom sa porukom koju si dobio od banke?
-
clone033
#31 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
Kad smo vec kod BH Telecoma, podjelit cu s vama svoje iskustvo kupovine mobitela preko istih.
Informisao sam se o modelima mobitela koji su u prodaji preko BHTelecoma, i nasao jedan koji bi kupio.
Mobitel kupujem kao pravno lice, nazovem informacije i trazim broj odjela koji se bavi prodajom mobitela, dobijem broj, na koji sam pokusavao dobiti nekoga dva sata, ali niko se ne javlja. Nakon toga nazovem ponovo informacije, daju mi drugi broj, na koji se opet niko ne javlja, nazovem onaj famozni 1444 na koji mi se javi operater, objasnim u cemu je problem, i on me pokusa spojiti sa odjelom prodaje aparata, opet se niko ne javlja. Dodjem do broja sefa odjela prodaje mobitela, ni on se ne javlja.
Nazovem opet 1444 i objasnim koje mi informacije trebaju, da me interesuje sta mi sve treba od dokumenata da kupim mobitel. Dobijem odgovor samo pecat, naravno upitam gdje pravna lica mogu kupiti mobitel dobijem odgovorm na Obali, na Malti itd itd.
Spremim se i odem na Obalu, kazem koji mobitel zelim, iznenadjujuce ljubazan sluzbenik mi kaze nema problema, popunite zahtjev, popunim zahtjev, sluizbenik kaze kako taj model nemaju na Obali, ali imaju na Markalama, odem na Markale sa zahtjevom, kaze sluizbenica dajte mi LK. Nakon sto sam joj objasnio da sam vise puta pitao njene kolege sta mi sve treba i da su mi rekli samo pecat i da eto igrom slucaja nemam Lk kod sebe. Sluzbenica odgovori, da joj LK posaljemna faks kada dodjem u kancelariju.
Nakon toga mi objasni da mi ne moze prodati mobitel jer ne radi im aplikacija, zahvalim se pocjepam zahtjev i odem.
Sljedeci dan, iopet odlucim da kupim mobitel, odem na Maltu, tamo nema info pulta, sacekam u redu, objasnim sta zelim, sluzbenica mi kaze da odem na drugi ulaz, odem na drugi ulaz, dodjem na recpeciju gdje recpcionarka, prica na mob, sacekam da gdja zavrsi svoj privatni razgovor objasnim sta zelim, dobijem dogovor otidji tu iza recepcije.
Odem iza recepcije i shvatim da tu iza recepcije imaju dva hodnika i niti jedan putokaz, nakon sto zakljucim da moram ici lijevo, jer se desno izlazi na dvoriste, dodjem ispred tri kancelarije, opet nema nikakvog znaka u koju kancelariju treba da udjem.
Udjem u prvu, sacekam da dva gospodina zavrse svoj dio posla, taaman kada sam dosao na red, gospodji koja tu radi, zazvoni mobitel, naravno ona se javi i objasnjava svome djetetu sta treba ponjeti na bazen. Odem u drugu kancelariju objasnim sta mi treba, gospodin me uputi u trecu kancelariju. Dodjem u trecu kancelariju, gdje nema prozora, samo jedna sijalica upaljena, sjede njih troje, samo jedna osoba prima stranke, sacekam opet svoj red, i objasnim sta mi treba. Dobijem odgovor da taj model koji ja zelim oni nemaju, nakon sto joj objasnim da imaju na markalama, ona me upita pa sto ne odem na markale, nakon sto joj kazem da na markalama ne radi aplikacija, dobijem odgovor da ni kod nje ne radi aplickkacija. Zahvalim se i izadjem. Pored svega gore napisanog, osvrnem se u svemu tome i primjetim da je uzasno prljavo neuredno da se sluzbenicim ne moze niormalno razgovarti, da bih definitivno trebao promjeniti operatera.
Informisao sam se o modelima mobitela koji su u prodaji preko BHTelecoma, i nasao jedan koji bi kupio.
Mobitel kupujem kao pravno lice, nazovem informacije i trazim broj odjela koji se bavi prodajom mobitela, dobijem broj, na koji sam pokusavao dobiti nekoga dva sata, ali niko se ne javlja. Nakon toga nazovem ponovo informacije, daju mi drugi broj, na koji se opet niko ne javlja, nazovem onaj famozni 1444 na koji mi se javi operater, objasnim u cemu je problem, i on me pokusa spojiti sa odjelom prodaje aparata, opet se niko ne javlja. Dodjem do broja sefa odjela prodaje mobitela, ni on se ne javlja.
Nazovem opet 1444 i objasnim koje mi informacije trebaju, da me interesuje sta mi sve treba od dokumenata da kupim mobitel. Dobijem odgovor samo pecat, naravno upitam gdje pravna lica mogu kupiti mobitel dobijem odgovorm na Obali, na Malti itd itd.
Spremim se i odem na Obalu, kazem koji mobitel zelim, iznenadjujuce ljubazan sluzbenik mi kaze nema problema, popunite zahtjev, popunim zahtjev, sluizbenik kaze kako taj model nemaju na Obali, ali imaju na Markalama, odem na Markale sa zahtjevom, kaze sluizbenica dajte mi LK. Nakon sto sam joj objasnio da sam vise puta pitao njene kolege sta mi sve treba i da su mi rekli samo pecat i da eto igrom slucaja nemam Lk kod sebe. Sluzbenica odgovori, da joj LK posaljemna faks kada dodjem u kancelariju.
Nakon toga mi objasni da mi ne moze prodati mobitel jer ne radi im aplikacija, zahvalim se pocjepam zahtjev i odem.
Sljedeci dan, iopet odlucim da kupim mobitel, odem na Maltu, tamo nema info pulta, sacekam u redu, objasnim sta zelim, sluzbenica mi kaze da odem na drugi ulaz, odem na drugi ulaz, dodjem na recpeciju gdje recpcionarka, prica na mob, sacekam da gdja zavrsi svoj privatni razgovor objasnim sta zelim, dobijem dogovor otidji tu iza recepcije.
Odem iza recepcije i shvatim da tu iza recepcije imaju dva hodnika i niti jedan putokaz, nakon sto zakljucim da moram ici lijevo, jer se desno izlazi na dvoriste, dodjem ispred tri kancelarije, opet nema nikakvog znaka u koju kancelariju treba da udjem.
Udjem u prvu, sacekam da dva gospodina zavrse svoj dio posla, taaman kada sam dosao na red, gospodji koja tu radi, zazvoni mobitel, naravno ona se javi i objasnjava svome djetetu sta treba ponjeti na bazen. Odem u drugu kancelariju objasnim sta mi treba, gospodin me uputi u trecu kancelariju. Dodjem u trecu kancelariju, gdje nema prozora, samo jedna sijalica upaljena, sjede njih troje, samo jedna osoba prima stranke, sacekam opet svoj red, i objasnim sta mi treba. Dobijem odgovor da taj model koji ja zelim oni nemaju, nakon sto joj objasnim da imaju na markalama, ona me upita pa sto ne odem na markale, nakon sto joj kazem da na markalama ne radi aplikacija, dobijem odgovor da ni kod nje ne radi aplickkacija. Zahvalim se i izadjem. Pored svega gore napisanog, osvrnem se u svemu tome i primjetim da je uzasno prljavo neuredno da se sluzbenicim ne moze niormalno razgovarti, da bih definitivno trebao promjeniti operatera.
-
Šaner
#32 Re: BH Telekom ne stiti svoje musterije
bh telecom i sve drzavne firme treba privatizirat...mozda tad bude bolja usluga