BH TELECOM - sramota
Moderator: anex
- Vilenjak Lego
#1 BH TELECOM - sramota
BH telecom je dao pravo na popust od 25% na iznos mjesecne naknade za tarifni model ADSL G za određene kategorije teških invalida, što je za svaku pohvalu.
Međutim, onda nastupa bezobrazluk i neosjetljvost. Da bi invalidi ostvarili popust potrebna im je potvrda koja košta 100 KM. Popust je oko 4 KM/mjesečno tako da je potrebeno 2 godine da bi invalidi mogli imati koristi od toga.
Očigledno je da postoji dobra volja (nadam se), ali interesuje me da li oni kada donose ovakve odluke razmišljaju i o posljedicama i narednim koracima ili samo donesu odluku pa da vidimo šta će biti.
Međutim, onda nastupa bezobrazluk i neosjetljvost. Da bi invalidi ostvarili popust potrebna im je potvrda koja košta 100 KM. Popust je oko 4 KM/mjesečno tako da je potrebeno 2 godine da bi invalidi mogli imati koristi od toga.
Očigledno je da postoji dobra volja (nadam se), ali interesuje me da li oni kada donose ovakve odluke razmišljaju i o posljedicama i narednim koracima ili samo donesu odluku pa da vidimo šta će biti.
-
Dendrlix
#2 Re: BH TELECOM - sramota
Nevjerovatno.
Koja to potvrda kosta 100KM?
Koja to potvrda kosta 100KM?
- Babsy
#3 Re: BH TELECOM - sramota
Tja, pa ti popusti su pro forme. :giggle:
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#4 Re: BH TELECOM - sramota
I treba da je sramota BH TELECOM-a koji daje popust i traži da se dokaže pravo pousta,
a ne treba biti sramota onoga koji naplaćuje tu potvrdu 100 KM.
Znači kriv je BHTELEKOM koji daje popust ccc
Ljudi počnite pravilno gledati na stvari.
Ovo je inače zemlja krivih fokusa.
Znači kriv je BHTELEKOM koji daje popust ccc
- plemba
#5 Re: BH TELECOM - sramota
slazem se u potpunosti...za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:I treba da je sramota BH TELECOM-a koji daje popust i traži da se dokaže pravo pousta,
Znači kriv je BHTELEKOM koji daje popust ccc![]()
- Vilenjak Lego
#6 Re: BH TELECOM - sramota
U pravu si problem su "fokusi". Zivimo gdje zivimo i ima milion nadleznosti (opstina, kanton, entitet.....). Ako je neko 100% invalid on je invalid i u opstini, i u kantonu i u entitetu i na Mjesecu.
BH telecom ne priznaje opstinska ni kantonalana uvjerenja da je neko invalid, nego samo (iskljucivo) izdana od Federalnog zavoda za...... .
Mozete sada zamisliti da dodje neko u kolicima i da donese potvrdu kantonalnog nivoa (a zdravstvo je organizovano na kantonalnom nivou) da je inavlid 100% (sto je ocigledno), a gospoda na salteru mu kazu: "ne moze ova potvrda, morate imati drugu" ili, sto je jos gore "istekla vam je validnost potvrde" (kao da 100% invalid moze ozdraviti ili prestati biti inavlid).
Ovo pisem zato sto sam svojim ocima vidio 1)nezainteresovanost, 2)neosjecajnost i 3)izivljavanje nad tom kategorijom ljudi.
I kriv je BH telecom sto trazi potvrdu vise nego oni sto tu potvrdu naplacuju, jer daje laznu nadu i ubija u pojam.
BH telecom ne priznaje opstinska ni kantonalana uvjerenja da je neko invalid, nego samo (iskljucivo) izdana od Federalnog zavoda za...... .
Mozete sada zamisliti da dodje neko u kolicima i da donese potvrdu kantonalnog nivoa (a zdravstvo je organizovano na kantonalnom nivou) da je inavlid 100% (sto je ocigledno), a gospoda na salteru mu kazu: "ne moze ova potvrda, morate imati drugu" ili, sto je jos gore "istekla vam je validnost potvrde" (kao da 100% invalid moze ozdraviti ili prestati biti inavlid).
Ovo pisem zato sto sam svojim ocima vidio 1)nezainteresovanost, 2)neosjecajnost i 3)izivljavanje nad tom kategorijom ljudi.
I kriv je BH telecom sto trazi potvrdu vise nego oni sto tu potvrdu naplacuju, jer daje laznu nadu i ubija u pojam.
- atko
#7 Re: BH TELECOM - sramota
Sa tim popustima su napravili opstu zbrku ... upucivali su ljude da donesu uvjerenje iskljucivo iz FEDERALNOG PIO/MIO zavoda odsjek za procjenu radne sposobnosti ili tako nekako ... sto je najzalosnije od 1998 populacija civilnih invlida ne pripada tu nego federalnom zavodu za medicinsko vjestacenje ... za 11 godina su to mogli skontati u bht ... i onda su invalidi lutali tamo vamo ... i onda je udruzenje distroficara uocilo problem pa je otislo u bht i objasnili im
I ne radi se tu uopste o nekoj finansijskoj dobiti ... u pitanju je respekt prema nekome ko nemoze da hoda da bar moze komotnije da komunicira putem tel. i da se osjeca pripazenm od drustva
A opst s druge strane medalje to smo mi balkanci pa je vjerovatno i kunto i panto doso da trazi popust sa potvrdom da ima kamenac u bubregu...
ma znas nas ...
I ne radi se tu uopste o nekoj finansijskoj dobiti ... u pitanju je respekt prema nekome ko nemoze da hoda da bar moze komotnije da komunicira putem tel. i da se osjeca pripazenm od drustva
A opst s druge strane medalje to smo mi balkanci pa je vjerovatno i kunto i panto doso da trazi popust sa potvrdom da ima kamenac u bubregu...
ma znas nas ...
-
omesa
#8 Re: BH TELECOM - sramota
Mislim da m:tel (imate prijatelje) daju slican popust i pripadnicima Armije BiH kao i RVI ,da tamo pokusas sta mislis??Vilenjak Lego wrote:BH telecom je dao pravo na popust od 25% na iznos mjesecne naknade za tarifni model ADSL G za određene kategorije teških invalida, što je za svaku pohvalu.
-
SA 071
#9 Re: BH TELECOM - sramota
Sudija sviraj kraj i zavrsi ovu patnju vise...
-
klmnopq
-
klmnopq
- Babsy
#12 Re: BH TELECOM - sramota
Prešs.omesa wrote: Mislim da m:tel (imate prijatelje) daju slican popust i pripadnicima Armije BiH kao i RVI ,da tamo pokusas sta mislis??
- sposa0408
#13 Re: BH TELECOM - sramota
Ma ja! To je cisti marketing kod BHT.... oni moraju traziti dokaze da ne bi ni kunto ni panto dolazili da uzmu te popuste, ali institucija koja toliko naplacujeVilenjak Lego wrote:BH telecom je dao pravo na popust od 25% na iznos mjesecne naknade za tarifni model ADSL G za određene kategorije teških invalida, što je za svaku pohvalu.
-
faraon_sa
#14 Re: BH TELECOM - sramota
ma bacate nebuloze. kao prvo odavno su nadleznosti za civilne invalide presle na federalni nivo.normalno da ce BH TEL traziti njihovu potvrdu.
a onda ako se sjecate doslo je do ukidanja invalidnina svim invalidima ispod 90 %, ostali su odbijeni i imaju mogucnost da se prijave na revizuju. e uplata te revizije se placa oko 100 KM. znaci uplatite to, dobijete poziv, odete na tu procjenu i za mj dana dobijete rjesenje. ako ste odbijeni, tj ako vas nisu svrstali u kategoriju 90 ili 100 % onih 100 Km vam je propalo. a ako ste ipak invalid za te dvije kategorije, onda vam vrate vas novac uz prvu uplatu invalidnine.
po meni dati samo invalidnine za kategorije 90 i 100% nije uredu, ali to je neka druga prica. a ova revizija je po meni super stvar. bilo je tu svega i svacega, dobijao je invalidnine ko nije ni blizu invalid. stele radile kao i svagdje. izjednaci slijepca ili covjeka bez noge sa zenom od 60 god koja je opersala jajnike. pa sta ce njoj u tim godinama. vrijeme je da se to malo ocisti i odbace paraziti drustva...
dakle sljedeci put malo se raspitaj a ne odmah u napad
a onda ako se sjecate doslo je do ukidanja invalidnina svim invalidima ispod 90 %, ostali su odbijeni i imaju mogucnost da se prijave na revizuju. e uplata te revizije se placa oko 100 KM. znaci uplatite to, dobijete poziv, odete na tu procjenu i za mj dana dobijete rjesenje. ako ste odbijeni, tj ako vas nisu svrstali u kategoriju 90 ili 100 % onih 100 Km vam je propalo. a ako ste ipak invalid za te dvije kategorije, onda vam vrate vas novac uz prvu uplatu invalidnine.
po meni dati samo invalidnine za kategorije 90 i 100% nije uredu, ali to je neka druga prica. a ova revizija je po meni super stvar. bilo je tu svega i svacega, dobijao je invalidnine ko nije ni blizu invalid. stele radile kao i svagdje. izjednaci slijepca ili covjeka bez noge sa zenom od 60 god koja je opersala jajnike. pa sta ce njoj u tim godinama. vrijeme je da se to malo ocisti i odbace paraziti drustva...
dakle sljedeci put malo se raspitaj a ne odmah u napad