huble2007 wrote:Pa o SSS se i govori i cistacice imaju SSS valjda, a i ako nemaju to je za SSS astronomski iznos,
Čistačice su NK, PK i KV.
I po čemu je astronomski iznos? Ti si zagovornik uravnilovke? "Ako ja nemam ne treba niko imati"?
Telecom je preduzeće koje živi od svoga rada i nije budžetski potrošač. Možemo govoriti i raspravljati o politici cijena, monopolu, ljubaznosti-neljubaznosti personala, ali NJIHOVE plaće ne ovise od moga ili tvoga poreza. Ne sviđa ti se? Bujrum, evo, sad imaju još dva operatera.
huble2007 wrote:vise nego doktor ili univerzitetski profesor...
Doktor ili univerziteski profesor su nažalost na budžetskim jaslama, i za njihove plaće, priznat ćeš, najmanje je kriv telekom ili duhanjara ili Bosnalijek.
Kada nam
elitni fakulteti i bolnice budu PRIVATNI, a sitna raja se bude
prosječno (ne)liječila i (ne)školovala o državnom trošku tada će i elitni doktori i profesori imati elitne plaće i pljuvat ćete i po njima.
huble2007 wrote:A samo 70% pa eto bas mi je zao sto niste dobili bar 100%.. Nadam se da ce vam u sto skorijem roku isplatiti i tih 30%, a dati i 14 platu, pa zasluzili ste sta ste para oteli od naroda!
Zbog čega si me smjestio u Telecom? Nije da ne bih. ali priča ti je nesuvisla.
Ako govorim afirmativno ne znači da i radim tamo ili da mi neko radi tamo. Da su poslovali sa nulom dobili bi svoje plaće. OVako pošto su ostvarili dobit, kao u svakoj normalnoj firmi imaju nagradu. Pa težimo li zapadnim standardima ili ne?
I šta su to oteli od naroda?
Zbog "slabe" dobiti smijenjena je kompletna uprava. Država kao većinski vlasnik traži rezultate, što je i normalno. Nažalost drzava ovakva kakva je spala je na to da joj Telecom gradi autoputeve i puni fondove.
huble2007 wrote:De pokri se usima i ne odaji vise poslovne tajne! Mozda ovo i penzioneri citaju!
Nažalost, sa ovakvim neefikasnim i samoneodrživim penzionim fondom, penzioneri i visina njihove penzije ovisi od visine plaće u Telecomu, duhanjari, Bosnalijeku, Sarajevogasu, BHgasu...
Ali ovo govori samo o tvome neznanju stanja stvari, a iz neznanja dolazi i nesuvislost.