BH TELECOM:PRIVATIZACIJA I RODJACKO-LJUBAVNA SISTEMATIZACIJA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tonymontana

Post by tonymontana »

Plavih_11 wrote:
tonymontana wrote:
Bit je u tome da i ne uzimaju pare, jer zaposljavaju samo svoju rodbinu ...
Ako uzmu pare i zaposle nekog drugog, onda nece biti mjesta za njihovu djecu ...
Mada je apsolutno APSURDNO, da nije kaznjivo nekim zakonom to sto direktor bh telecoma, sektora ili direkcije, svejedno, zloupotrijebi svoj trenutni polozaj i zaposli svoga sina ili kcerku! ... Mozda ljubavnicu ili nekog od ostale rodbine! .. Citao sam u nekim novinama da je Hamdo Katica preko 200 najblizih rodjaka, svojih i clanova uprave, zaposlio za doba svoje vladavine! ... Nije mi samo jasno da to nije kaznjivo zakaonom i nije mi jasno da tamo ima sindikat kojem je to normalno !? Sutra kad se privatizirati dobijat ce otkaze prije ovi stari radnici, nego ovi sto su nezakoniti poceli raditi ... Ja ne kazem da se u privatnoj firmi zaposljava kako ko hoce, a li u drzavnoj, bez konkursa, to je sramota... Imaju tu citave familije rade u teleokomu, majka, otac, sin, kcerka, snaha, teticna, ljubavnica .... Pisalo je u novinama da je jedan direktor zaposlio 20!?? clanova najuze rodbine odjednom ?? ....
Da me neko pogresno ne shvati ne tvrdim da ovo gore nije istinito, mislim na one djelove oko zaposljavanja rodbine ... To je sigurno tacno!

Samo bih se osvrnuo na dvije stvari ...

Prvo, ima li iko ko misli da kad bi dobio neku direktorsku funkciju u BHT, Elektroprivredi i sl. da nebi zaposlio nekog od svoje porodice (barem blize)? Da bi mogao izdrzati pritisku pa da ne zaposli sina, cerku, zenu (ako je nezaposlena), itd.? Ne opravdavam ovo nikako ali takva nam je drzava i ovo se mora rjesavati iz korjena a zna se gdje je korijen ...

A drugo, ovo sto sam boldirao i pocrvenio .. Ima li ista gore od ovoga; citao sam u nekim novinama, rekao mi je jedan jaran, cuo sam da pricaju i sl... ? Pa ako pise u novinama ne mora nikako biti tacno ... ! Samo konkretni dokazi, imena, podaci i sl. jer ovako svi mozemo pisati i davati navodne izvore ...
Prvo:
rekao sam da je apsurdno da nekim zakonom nije kaznjiv nepotizam i zloupotreba polozaja direktora i rukovodioca preduzeca u drzavnom vlasnistvu, kao na primjer prema zakonu o sprecavanju sukoba interesa u obavljanju javnih duznosti, pa se desila situacija da Senad Sepic nije mogao biti Pomocnik ministra za civilne poslove BiH, jer mu je punac bio VD komunalnog predeuzeca u Travniku!?? nidje veze ... Ali zato nije kaznjivo da direktor ili neki od direktora bh telecoma zaposli cijelu svoju familiju u preduzecu u kojem strucni saradnik za gubljenje vremena ima platu vecu od pomocnika ministra u vijecu ministara !?? Na kraju krajeva neka se raspise konkurs, pa neka se prijavi i zena i sin i tetka i ljubavnica, a i demobilisani borci i clanovi sehidskih familija, i svi nezaposleni, pa ko prodje neka dobije posao ... A da bi sve bilo cisto, neka se preispita kako je ko poceo raditi od 1995. godine do sada, pa ko nije dobio posao na konkursu, neka dobije otkaz, neka se raspise konkurs i neka se prijavi .... Medjutim prvo direktori, savjetnici i ini sefovi nisu poceli raditi kako treba pa onda ostali ....

Drugo:
naravno da ima, to vec i ptice na grani znaju ... Ne postoji ni jedan grad u kojem postoji direkcija bh telecoma da direktor nije zaposlio cijelu familju, a u Sarajevu pogotovo, naravno zalosno je da o tome pisu novine i pjevaju ptice na grani, to trebaju da rjesavaju sindikati, pravusudne institucije, medjunarodna zajednica na kraju krajeva.

Na ovu temu najbolje je rekao Ministar finansija u vladi FBiH Bevanda u avazu od subote:
"nije posteno da neko neko ciji je tetak direktor u bh telecomu i koji je zloupotrijebio polozaj da uposli svog najblizeg rodjaka, dobije dionice preduzeca koju su svi stvarali, a da ostali niko nema pravo na njih..."
Znaci slucaj je poznat i Vladi Federacije BiH, ali niko nista .....
diplomac

Post by diplomac »

Kako bi bilo da Direktor Lutrije BiH ne moze odoliti pritisku da svom sinu sredi da dobije Bingo :-D .. Isto je to, sad zaposliti svoga sina ili nekog najblizeg u telekomu je kao da mu je sredio da dobije Bingo. Jel tako?

A pogotovo ako je vise njih zaposlio, to je vise Binga :lol: :lol: Jedan covjek dobio 7 Binga :lol: :lol: (7 clanova porodice zaposlio). Pa ta Lutrija ne bi dugo radila
didgeridoo

Post by didgeridoo »

diplomac wrote:Kako bi bilo da Direktor Lutrije BiH ne moze odoliti pritisku da svom sinu sredi da dobije Bingo :-D .. Isto je to, sad zaposliti svoga sina ili nekog najblizeg u telekomu je kao da mu je sredio da dobije Bingo. Jel tako?

A pogotovo ako je vise njih zaposlio, to je vise Binga :lol: :lol: Jedan covjek dobio 7 Binga :lol: :lol: (7 clanova porodice zaposlio). Pa ta Lutrija ne bi dugo radila
Nije tako, hajd sjedi 1!

daj nam, bolan, neki konkretniji primjer, cuj 7 binga :lol: :lol: :lol:

direktor BH Airlines-a zaposlio 7 svojih sinova kao pilote :D
Snjeguljica otjerala 7 patuljaka a dovela teticine Fatimu, Halimu i Muberu, amidzice Hamu i Mustafu, i sinove Nedzada i malog Ibricu (to je onaj smotanko) :D

shavtili smo poentu al ti primjer ne valja. problem je sto ti "divlji" u Lutriji primaju platu koju nisu/jesu zasluzili a ne sto ce/da ce dobiti Bingo.
diplomac

Post by diplomac »

ne valja, ako si ti jed(n)a od onih sto su dobili taj Bingo ;-)

Ostalima je savrseno jasno sta sam zelio reci, ima puno ljudi koji su zavrsili fakultet i radije bi prihvatili posao u telecomu, nego da dobiju bingo, ali nema ni tatice ni mamice .... bingo dobijes, potrosis i gotovo ... a plata 3.500 KM svaki mjesec, plus ovo, plus ono ... al ne moze ih zapasti od "familija"
didgeridoo

Post by didgeridoo »

diplomac wrote:ne valja, ako si ti jed(n)a od onih sto su dobili taj Bingo ;-)

Ostalima je savrseno jasno sta sam zelio reci, ima puno ljudi koji su zavrsili fakultet i radije bi prihvatili posao u telecomu, nego da dobiju bingo, ali nema ni tatice ni mamice .... bingo dobijes, potrosis i gotovo ... a plata 3.500 KM svaki mjesec, plus ovo, plus ono ... al ne moze ih zapasti od "familija"
pa bolan ja bih prije da dobijem Bingo i kupim posao u Telecomu ili slicno, ha ja :D jos ti ostane "ta trane" pa kupis posao i za djecu :D

al evo racunice, ako je tamo plata 3.500KM (mada cisto sumnjam da je tolika, mozda neka sefovska) i nek radis 40 godina u firmi to je 1.680.000KM. pa ja bih potpisao da odmah cvaknem milion na Bingu a da ne odem u Telecom :D
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

tonymontana wrote:
Plavih_11 wrote:
tonymontana wrote:
Bit je u tome da i ne uzimaju pare, jer zaposljavaju samo svoju rodbinu ...
Ako uzmu pare i zaposle nekog drugog, onda nece biti mjesta za njihovu djecu ...
Mada je apsolutno APSURDNO, da nije kaznjivo nekim zakonom to sto direktor bh telecoma, sektora ili direkcije, svejedno, zloupotrijebi svoj trenutni polozaj i zaposli svoga sina ili kcerku! ... Mozda ljubavnicu ili nekog od ostale rodbine! .. Citao sam u nekim novinama da je Hamdo Katica preko 200 najblizih rodjaka, svojih i clanova uprave, zaposlio za doba svoje vladavine! ... Nije mi samo jasno da to nije kaznjivo zakaonom i nije mi jasno da tamo ima sindikat kojem je to normalno !? Sutra kad se privatizirati dobijat ce otkaze prije ovi stari radnici, nego ovi sto su nezakoniti poceli raditi ... Ja ne kazem da se u privatnoj firmi zaposljava kako ko hoce, a li u drzavnoj, bez konkursa, to je sramota... Imaju tu citave familije rade u teleokomu, majka, otac, sin, kcerka, snaha, teticna, ljubavnica .... Pisalo je u novinama da je jedan direktor zaposlio 20!?? clanova najuze rodbine odjednom ?? ....
Da me neko pogresno ne shvati ne tvrdim da ovo gore nije istinito, mislim na one djelove oko zaposljavanja rodbine ... To je sigurno tacno!

Prvo, ima li iko ko misli da kad bi dobio neku direktorsku funkciju u BHT, Elektroprivredi i sl. da nebi zaposlio nekog od svoje porodice (barem blize)? Da bi mogao izdrzati pritisku pa da ne zaposli sina, cerku, zenu (ako je nezaposlena), itd.? Ne opravdavam ovo nikako ali takva nam je drzava i ovo se mora rjesavati iz korjena a zna se gdje je korijen ...

A drugo, ovo sto sam boldirao i pocrvenio .. Ima li ista gore od ovoga; citao sam u nekim novinama, rekao mi je jedan jaran, cuo sam da pricaju i sl... ? Pa ako pise u novinama ne mora nikako biti tacno ... ! Samo konkretni dokazi, imena, podaci i sl. jer ovako svi mozemo pisati i davati navodne izvore ...
Prvo:
rekao sam da je apsurdno da nekim zakonom nije kaznjiv nepotizam i zloupotreba polozaja direktora i rukovodioca preduzeca u drzavnom vlasnistvu, kao na primjer prema zakonu o sprecavanju sukoba interesa u obavljanju javnih duznosti, pa se desila situacija da Senad Sepic nije mogao biti Pomocnik ministra za civilne poslove BiH, jer mu je punac bio VD komunalnog predeuzeca u Travniku!?? nidje veze ... Ali zato nije kaznjivo da direktor ili neki od direktora bh telecoma zaposli cijelu svoju familiju u preduzecu u kojem strucni saradnik za gubljenje vremena ima platu vecu od pomocnika ministra u vijecu ministara !?? Na kraju krajeva neka se raspise konkurs, pa neka se prijavi i zena i sin i tetka i ljubavnica, a i demobilisani borci i clanovi sehidskih familija, i svi nezaposleni, pa ko prodje neka dobije posao ... A da bi sve bilo cisto, neka se preispita kako je ko poceo raditi od 1995. godine do sada, pa ko nije dobio posao na konkursu, neka dobije otkaz, neka se raspise konkurs i neka se prijavi .... Medjutim prvo direktori, savjetnici i ini sefovi nisu poceli raditi kako treba pa onda ostali ....

Drugo:
naravno da ima, to vec i ptice na grani znaju ... Ne postoji ni jedan grad u kojem postoji direkcija bh telecoma da direktor nije zaposlio cijelu familju, a u Sarajevu pogotovo, naravno zalosno je da o tome pisu novine i pjevaju ptice na grani, to trebaju da rjesavaju sindikati, pravusudne institucije, medjunarodna zajednica na kraju krajeva.

Na ovu temu najbolje je rekao Ministar finansija u vladi FBiH Bevanda u avazu od subote:
"nije posteno da neko neko ciji je tetak direktor u bh telecomu i koji je zloupotrijebio polozaj da uposli svog najblizeg rodjaka, dobije dionice preduzeca koju su svi stvarali, a da ostali niko nema pravo na njih..."
Ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio konkretno ...

Da si ti direktor sad u BHT dali bi zaposlio zenu, cerku, sina ... ??
To da takav sistem nije u redu sam napisao na kraju prvog pitanja ...

A ni na drugo pitanje nema odgovora ... Rekla kazala, citao, slusao itd .. I tako mozemo o svemu i o svakome svasta reci ali ne znamo sta je istina a sta nije ... Uzmes Avaz i Oslobodjenje i citas o dva covjeka sve razlicite stvari ... Kome vjerovati .. ? Bez cvrstog dokaza nista ..
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

diplomac wrote:ne valja, ako si ti jed(n)a od onih sto su dobili taj Bingo ;-)

Eto vidis sta ti rade informacije tipa rekla kazala, citao, slusao itd ... Ko ima ovu platu a da nije na rukovodecem mjestu u BHT-u .. ?
diplomac

Post by diplomac »

svi koji nisu na rukovodecem mjestu, jer oni imaju vecu, a zavrsio je bilo kakav fakultet ...
Mozda ti nemas, ali eto nije ti ni neki posao narocit, svako moze braniti BH Telecom po forumima .... to sto ti pricas i pokusavas predstaviti kao rekla kazala ovo ono, to je sve istina, rekla, ne rekala.. eto reci ti kako si dobio posao? da se nisi mozda na konkurs javio? ... pih ... nemoj bezveze razvlaciti post budalestinama ....
tonymontana

Post by tonymontana »

Plavih_11 wrote:
tonymontana wrote:
Plavih_11 wrote: Da me neko pogresno ne shvati ne tvrdim da ovo gore nije istinito, mislim na one djelove oko zaposljavanja rodbine ... To je sigurno tacno!

Prvo:

Drugo:

A ni na drugo pitanje nema odgovora ... Rekla kazala, citao, slusao itd .. I tako mozemo o svemu i o svakome svasta reci ali ne znamo sta je istina a sta nije ... Uzmes Avaz i Oslobodjenje i citas o dva covjeka sve razlicite stvari ... Kome vjerovati .. ? Bez cvrstog dokaza nista ..
Tu se jarane moj nema sta dokazivati - to su AKSIOMI!

A nego sta bi sa onih cetrdesetak miliona KM sto su pronasli nedavno (nakon formiranja brankoviceve vlade) skrivene na nekom tajnom racunu telekoma?? Malo se spominjalo i gotovo! Pa i od toga je neko morao ubirati "piksu"!? Cuj sakrili 40.000.000 KM ??
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

diplomac wrote:svi koji nisu na rukovodecem mjestu, jer oni imaju vecu, a zavrsio je bilo kakav fakultet ...
Mozda ti nemas, ali eto nije ti ni neki posao narocit, svako moze braniti BH Telecom po forumima .... to sto ti pricas i pokusavas predstaviti kao rekla kazala ovo ono, to je sve istina, rekla, ne rekala.. eto reci ti kako si dobio posao? da se nisi mozda na konkurs javio? ... pih ... nemoj bezveze razvlaciti post budalestinama ....
He he ... Opet neistine ... DOKAZI!! Nastavljas da lupas ... Rekla kazala ... :-D .. I to gdje ja radim ne znas tacno i opet lupas ... !!!

Ti stvarno POJMA NEMAS kolika je plata ... :-D :-D
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

tonymontana wrote:
Plavih_11 wrote:
tonymontana wrote: Prvo:

Drugo:

A nego sta bi sa onih cetrdesetak miliona KM sto su pronasli nedavno (nakon formiranja brankoviceve vlade) skrivene na nekom tajnom racunu telekoma?? Malo se spominjalo i gotovo! Pa i od toga je neko morao ubirati "piksu"!? Cuj sakrili 40.000.000 KM ??
O direktorima sam vec ranije iznio svoje misljenje pa mozes procitati ... :) A te koji su krili tolike pare ODMAH u haps ... Ali ne moze ... A znas zasto ... ? Pa imaju jaka ledja ... A gdje ... ? Pa tamo odakle se upravlja zemljom ... :)
A kakve veze imaju obicni radnici BHT-a sa tih 40 mil (ako je istina) ... ? Nikakve .. !
Last edited by Charuga on 10/03/2008 15:10, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

>>>Cuj sakrili 40.000.000 KM ??

moglo je biti i 400 000 000

samo skinuli nulu i podvalili ovu cifru
didgeridoo

Post by didgeridoo »

tonymontana wrote:
Plavih_11 wrote:
tonymontana wrote: Prvo:

Drugo:

da cujemo za tih 40 mil.? Koje cemo prihvatiti kao ispravno? :D

1. Jevandjeje po "Avazu"
2. Jevandjelje po "Oslobodjenju"
3. Jevandjelje po "Danima"
4. Jevandjelje po lancu prenosilaca Forumasha
5. "Komsijsko" Jevandjelje
6. ""Cuo sam, dodajem i prenosim" Jevandjelje
diplomac

Post by diplomac »

OHO najezda djecice ....
evo i ovo je dobra strana kad zaposlis svoju djecu, ko ce te braniti bolje od tvoje djece .... srecom u manjini ste .... vama je jedini Jevandjelje po Hamdi Katici, ali nece jos dugo ....
Sve sto sam gore navedeo je istina, a vi dokazite da nije ...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

kad smo kod telekoma, evo jedan "pismen" odgovor od strane sluzbe podrske korisnicima:
Poštovani,

uvidom u detljni listing konekcija na koje se žalite za mjesec januar 2008.g. , ustanovili smo da su stvarno ostvarene i obračunate prema važečem cjenovniku usluga i ostvarene su sa različitih MAC adresa:*******

Korisnik je sam dužan pratiti svoju potrošnju što mu je od strane BiHnet usluga i omogučeno putem WEB stranice. Ako korisnik sumlja na zloupotrebu svog accounta bilo bi poželjno da što češće mijenja password i isti čuva u tajnosti kao i da redovno kontroliše svoj računar.

jos da dodam da je svaki pasus imao drugaciji font
tonymontana

Post by tonymontana »

diplomac wrote:OHO najezda djecice ....
evo i ovo je dobra strana kad zaposlis svoju djecu, ko ce te braniti bolje od tvoje djece .... srecom u manjini ste .... vama je jedini Jevandjelje po Hamdi Katici, ali nece jos dugo ....
POTPISUJEM!!

BH Telecom: Na računima pronađena deponovana 44 miliona KM
Napisao Investitor.ba
Ponedjeljak, 03 Septembar 2007
Potpuno neočekivano, tokom rutinske kontrole finansijskog stanja najprofitabilnije bh. firme, BH Telecoma, otkriveno je da se na računima nekoliko poslovnih banaka nalazi deponovano nevjerovatnih 44 miliona KM, koja nisu prijavljena ni kao prošlogodišnja dobit kompanije, niti je novac bio namijenjen za bilo kakve poslovne aktivnosti, saznaje Dnevni avaz iz pouzdanih izvora u Vladi FBiH.
Resorni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović je odmah izvijestio čelnike Vlade FBiH o tom velikom iznosu koji doslovno leži u bankama potpuno neiskorišten. U ovom trenutku se vode aktivnosti u cilju potpunog aktiviranja 44 miliona KM, koja sasvim izvjesno neće biti ostavljena BH Telecomu na raspolaganje. Kao vlasnik 90 posto kapitala, Vlada će ubrzo donijeti odluku o svrsi i načinu korištenja tih sredstava, navode Avazovi sagovornici.

Ukoliko Vlada FBiH aktivira sredstva, a s obzirom na to da je deset posto vlasništva BH Telecoma u rukama malih dioničara, njima će biti isplaćeno oko četiri miliona KM. Sudbina preostalih oko 40 miliona KM, prema želji čelnika Vlade FBiH, najvjerovatnije bi mogla biti upotrijebljena kao inicijalna sredstva za početak gradnje neke od magistralnih cesta, koje su i planirane u programu rada izvršne vlasti.

“Ukoliko novac bude prebačen na račune Direkcije za ceste FBiH, o čemu se trenutno vodi intenzivna rasprava, Vlada bi odmah pokrenula sve aktivnosti na početku gradnje jedne ili možda čak i tri najavljene magistralne ceste. U pitanju su dionice od Sarajeva prema Tuzli, Stoca prema Neumu i od Bihaća do granice s Hrvatskom, a o čemu bi bile obavljene iscrpne rasprave”, saopćeno je našem listu.

Najlošije rješenje, prema stavu većine članova izvršne vlasti, bilo bi veliku količinu novca upotrijebiti u redovne budžetske potrebe, od isplate plaća i naknada, do projekata za koji je novac obezbijeđen iz drugih izvora.

S obzirom na to da predloženi rebalans budžeta za ovu godinu već sanira problem mogućeg nedostatka novca za isplatu invalidnina na sadašnjem nivou, logična je želja investiranja novca u konkretne projekte gradnje cesta.

evo dodatnih novaca za fondove i male dionicare.koliko li ima slicnih firmi sa nevidljivim racunima u bankama?
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

"Sve sto sam ja rekao je istina a sve sto vi govorite je laz i tako je kako je" ... Kome jos trebaju dokazi ... Ma NAJJACI si ... :D :D
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote: O direktorima sam vec ranije iznio svoje misljenje pa mozes procitati ... :) A te koji su krili tolike pare ODMAH u haps ... Ali ne moze ... A znas zasto ... ? Pa imaju jaka ledja ... A gdje ... ? Pa tamo odakle se upravlja zemljom ... :)
A kakve veze imaju obicni radnici BHT-a sa tih 40 mil (ako je istina) ... ? Nikakve .. !
Svako cita sta mu se svidi ... :-D :-D
didgeridoo

Post by didgeridoo »

eh da bar jesam...ne bi mi ni oko zaigralo na ovakve topice i komentare...

diplomac wrote:Sve sto sam gore navedeo je istina, a vi dokazite da nije ...
pa bolan u kojem vremenu ti zivis? znas li da si nevin :D prije nego sto se dokaze da si kriv.
zaboravih...
7. Jevandjelje po najopasnijem smrtnom grijehu - Zavisti
Last edited by didgeridoo on 10/03/2008 15:28, edited 1 time in total.
diplomac

Post by diplomac »

Ne znam kakvi tebi jos dokazi trebaju, ako tebi na osnovu svih dokaza koji su navedeni nesto nije jasno, onda ti nikad nece ni biti ...
A preza podacima federalnog ministarstva finansija prosjecna plata ja u 2006. godini bila oko 1.000 €, plus ovo, plus ono ... naravno to znaci da niko nema manju do 1.000 KM, a postoje i one koje su preko 5.000 KM ....

Prosjecna plata u federaciji za decembar 2007 iznosi 681 KM ...
diplomac

Post by diplomac »

furuna wrote:
eh da bar jesam...ne bi mi ni oko zaigralo na ovakve topice i komentare...

diplomac wrote:Sve sto sam gore navedeo je istina, a vi dokazite da nije ...
pa bolan u kojem vremenu ti zivis? znas li da si nevin :D prije nego sto se dokaze da si kriv.
zaboravih...
7. Jevandjelje po najopasnijem smrtnom grijehu - Zavisti
da nije zalosno, bilo bi smijesno.
od svega gore sto su ljudi reklo ti imas ovo prokementarisati .. :-)
covjeka najvise boli istina, ocito je s koje si ti grane list, bez obzira koliko se prikrivas ...

bdw ja sam Musliman, ne pratim jevandjelja bas najredovnije :lol: :lol:
ako naletis na koje u kojem pise "ne zloupotrebljavaj polozaj jer time mozes uskratiti sansu za prezivljavanje nekom ko nema sta jesti" ... procitaj pa se onda javi ....
Last edited by diplomac on 10/03/2008 15:34, edited 2 times in total.
didgeridoo

Post by didgeridoo »

diplomac wrote:Ne znam kakvi tebi jos dokazi trebaju, ako tebi na osnovu svih dokaza koji su navedeni nesto nije jasno, onda ti nikad nece ni biti ...
A preza podacima federalnog ministarstva finansija prosjecna plata ja u 2006. godini bila oko 1.000 €, plus ovo, plus ono ... naravno to znaci da niko nema manju do 1.000 KM, a postoje i one koje su preko 5.000 KM ....

nego da ja tebi ispricam jedan vic, nadam se da ces ga skontati: citaju mujo i haso u novinama podatak da na svijetu svaki muskarac tokom zivota "odradi" 10 razlicitih zena. kad ce mujo hasi: hebote sto se neko na..... na nas racun.
Charuga
Globalni moderator

Post by Charuga »

diplomac wrote:Ne znam kakvi tebi jos dokazi trebaju, ako tebi na osnovu svih dokaza koji su navedeni nesto nije jasno, onda ti nikad nece ni biti ...

Sta da ti pricam ... Koji su to dokazi za prosjecnu platu navedeni ranije ... ??? Daj mi citiraj SAMO JEDAN post u kojem je tacno navedena prosjecna plata u BHT ... !! SAMO JEDAN!!!
Ovo nije 2006-ta nego 2008-a i taj ti podatak 100% nije tacan ... To da nema plate manje od 1000 opet nije tacno a da ima onih preko 5000 to je tacno ali to imaju: generalni direktor, direktori direkcija i ostali direktori ...
I opet mi nisi dokazao da je plata 3500 svakom ko ima fakultet i zaposli se u BHT ... :roll:
didgeridoo

Post by didgeridoo »

Plavih_11 wrote:

Sta da ti pricam ... Koji su to dokazi za prosjecnu platu navedeni ranije ... ??? Daj mi citiraj SAMO JEDAN post u kojem je tacno navedena prosjecna plata u BHT ... !! SAMO JEDAN!!!
Ovo nije 2006-ta nego 2008-a i taj ti podatak 100% nije tacan ... To da nema plate manje od 1000 opet nije tacno a da ima onih preko 5000 to je tacno ali to imaju: generalni direktor, direktori direkcija i ostali direktori ...
I opet mi nisi dokazao da je plata 3500 svakom ko ima fakultet i zaposli se u BHT ... :roll:
ma pusti BHT ja odoh u FDS. ionako ga obicni gradjani, pa i ja s njima, na kraju puse :sad:
diplomac

Post by diplomac »

Trazi fino da ti napisu kolike su im plate prema zakonu o slobodnom pristupu informacijama u BiH pa ces dobiti tacan odgovor, ako je 2006 bila 1.000 €, mos misliti kolika je onda dvije godine kasnije :lol: naravno ti mozes za sve reci da nije istina... nije ni bitno sta ti kazes i ovaj "saljivdzija" sto prica priglupe viseve ... sto brani tatu ili mamu u telecomu heheh

Ali u ovom postu plata u opste nije bitna .. bitna je zloupotreba polozaja i ostale "sitnice" ...
Post Reply