BH Telecom - Nikad kraja drskosti...
- Prince
#1 BH Telecom - Nikad kraja drskosti...
Svjedoci smo njihovog monopola već godinama, svjedoci smo najviših cijena u Evropi, svjedoci smo kritičnih usluga koje nam ova kuća nudi. Druge nemamo, ne možemo fiksni telefon prebaciti na manje loše Eronet i Mobilnu Srpske. Mobitele smo uglavnom davno kupili, pa nam se nikako ne isplati prebacivati na neku od konkurentskih mreža.
Slučaj prvi:
Dan pred Bajram. Kupujem ultra kredit od 10 KM. Ne znajući da se kartica može oštetiti, na moje zaprepašćenje, ostajem bez brojeva. Vraćam se u prodavnicu gdje sam je kupio, a prodavač me u čudu gleda, i ne može vjerovati da nisam dobio sms s upozorenjem. Dade mi broj na koji ću poslati sms. Učinim isto, i nakon toga se ništa nije desilo. Zovem ih da pitam kad će mi dopuniti kredit. Čekam 20 minuta da mi se javi neko na broj 1423 (podrška korisnicima). Tamo mi govore da oni ne mogu ništa učiniti, jer "nisu nadležni", te me prebacuju na centralu. Tamo ponovo čekam 20 minuta, i javlja mi se jako drzak čovjek, koji mi govori, "pa šta ti je, tek si prije sat vremena poslao sms". Rekoh mu da kredit želim odmah, jer mi treba, razlozi nisu bitni. On naravno ne može ništa učiniti, jer "nije nadležan". Čekam još tri sata, ništa se ne dešava, odlazim na šalter Telecoma, na obali Kulina bana. Tamo mi naravno govore kako "nisu nadležni", i da se mogu obratiti centrali na Baščaršiji. Dolazim i do centrale. Nisam mogao ući, jer se stranke ne primaju "ni po kojem osnovu". Tako piše na vratima službenog ulaza. Ne odustajem i tražim da neko siđe iz centrale, te da mi objasni zašto još nisam dobio kredit. Nakon 15 minuta silazi tip, polupismenog izgleda, od nekih 25 godina, i obraća mi se na šanerski način, "šta je ba jarane, sačekaj malo, nisi jedini". Rekoh mu da mi je muka od praznih priča, da su mi govorili da to rade ručno i slične gluposti, ali ukoliko su oni nepismeni, nisam ja, i znam vrlo dobro da imaju sve to u kompjuteru. U protivnom ću samo uzeti jednu karticu sa šaltera Telecoma, ostaviti ime i prezime i otići, pa neka dopunjavaju kad god hoće i kome hoće. Ipak je sutra Bajram i kredit mi treba. I poslije toga se ništa ne dešava, nakon još jednog svađanja sa centralom preko telefona, kredit mi tog dana niko nije dopunio. Nazvali su me tek nakon tri dana i izdiktirali broj na kartici.
Slučaj drugi:
Moj prijatelj na Jahorini gubi mobitel. Ja zovem 1423 (podršku korisnicima) da blokiram karticu. Nakon nekoliko pokušaja, javlja mi se neki ženski glas. Oni zaboga "nisu nadležni", pa me prebacuju na centralu. Na centrali isti onaj drski glas iz slučaja prvog. "Želim blokirati karticu, prijatelj je izgubio mobitel", rekoh mu. Drski glas odmah povisuje ton, ""nisam ja nadležan" za to, mora sa certifikatom otići na šalter Telecoma". Govorim mu neko može potrošiti kredit, i da smo još na Jahorini, a on će opet, naravno drsko, "pa ima samo 17 KM, šta fali da potroši". U tom momentu sam poludio, rekoh "ko si ti da sudiš njemu koliko je para malo, a koliko ne, i zašto si kojeg vraga tako drzak. Hoćeš li mu ti nadoknaditi 17 KM?" Drski glas pita, ovaj put urlajući, "a jesam li mu ja izgubio mobitel?". Nisam zaista mogao vjerovati. Samo sam mu rekao da je idiot i odustao od svega, jer bih ga inače tražio po Telecomu da se obračunam s njim. Dobio sam zauzvrat spuštenu slušalicu.
Ipak gospodin "nije nadležan" da išta živo uradi, kao i bilo ko drugi na šalterima ove kriminalne kuće, ali je nadležan da bude drzak, kao i svako drugi iz Telecoma kome se ikad obratite. Bilo to na šalteru, ili preko telefona, svejedno je.
Slučaj prvi:
Dan pred Bajram. Kupujem ultra kredit od 10 KM. Ne znajući da se kartica može oštetiti, na moje zaprepašćenje, ostajem bez brojeva. Vraćam se u prodavnicu gdje sam je kupio, a prodavač me u čudu gleda, i ne može vjerovati da nisam dobio sms s upozorenjem. Dade mi broj na koji ću poslati sms. Učinim isto, i nakon toga se ništa nije desilo. Zovem ih da pitam kad će mi dopuniti kredit. Čekam 20 minuta da mi se javi neko na broj 1423 (podrška korisnicima). Tamo mi govore da oni ne mogu ništa učiniti, jer "nisu nadležni", te me prebacuju na centralu. Tamo ponovo čekam 20 minuta, i javlja mi se jako drzak čovjek, koji mi govori, "pa šta ti je, tek si prije sat vremena poslao sms". Rekoh mu da kredit želim odmah, jer mi treba, razlozi nisu bitni. On naravno ne može ništa učiniti, jer "nije nadležan". Čekam još tri sata, ništa se ne dešava, odlazim na šalter Telecoma, na obali Kulina bana. Tamo mi naravno govore kako "nisu nadležni", i da se mogu obratiti centrali na Baščaršiji. Dolazim i do centrale. Nisam mogao ući, jer se stranke ne primaju "ni po kojem osnovu". Tako piše na vratima službenog ulaza. Ne odustajem i tražim da neko siđe iz centrale, te da mi objasni zašto još nisam dobio kredit. Nakon 15 minuta silazi tip, polupismenog izgleda, od nekih 25 godina, i obraća mi se na šanerski način, "šta je ba jarane, sačekaj malo, nisi jedini". Rekoh mu da mi je muka od praznih priča, da su mi govorili da to rade ručno i slične gluposti, ali ukoliko su oni nepismeni, nisam ja, i znam vrlo dobro da imaju sve to u kompjuteru. U protivnom ću samo uzeti jednu karticu sa šaltera Telecoma, ostaviti ime i prezime i otići, pa neka dopunjavaju kad god hoće i kome hoće. Ipak je sutra Bajram i kredit mi treba. I poslije toga se ništa ne dešava, nakon još jednog svađanja sa centralom preko telefona, kredit mi tog dana niko nije dopunio. Nazvali su me tek nakon tri dana i izdiktirali broj na kartici.
Slučaj drugi:
Moj prijatelj na Jahorini gubi mobitel. Ja zovem 1423 (podršku korisnicima) da blokiram karticu. Nakon nekoliko pokušaja, javlja mi se neki ženski glas. Oni zaboga "nisu nadležni", pa me prebacuju na centralu. Na centrali isti onaj drski glas iz slučaja prvog. "Želim blokirati karticu, prijatelj je izgubio mobitel", rekoh mu. Drski glas odmah povisuje ton, ""nisam ja nadležan" za to, mora sa certifikatom otići na šalter Telecoma". Govorim mu neko može potrošiti kredit, i da smo još na Jahorini, a on će opet, naravno drsko, "pa ima samo 17 KM, šta fali da potroši". U tom momentu sam poludio, rekoh "ko si ti da sudiš njemu koliko je para malo, a koliko ne, i zašto si kojeg vraga tako drzak. Hoćeš li mu ti nadoknaditi 17 KM?" Drski glas pita, ovaj put urlajući, "a jesam li mu ja izgubio mobitel?". Nisam zaista mogao vjerovati. Samo sam mu rekao da je idiot i odustao od svega, jer bih ga inače tražio po Telecomu da se obračunam s njim. Dobio sam zauzvrat spuštenu slušalicu.
Ipak gospodin "nije nadležan" da išta živo uradi, kao i bilo ko drugi na šalterima ove kriminalne kuće, ali je nadležan da bude drzak, kao i svako drugi iz Telecoma kome se ikad obratite. Bilo to na šalteru, ili preko telefona, svejedno je.
-
Celicna_saka
Cudi me, licno nisam imao takvih drasticnih iskustava pri rjesavanju svojih problema vezanih za njihove usluge.
-
Slavko Klisura
BH TELECOM = MONOPOL = PLJACKA KORISNIKA
ISTO KAO I ELEKTROPRIVREDA
ISTO KAO I DRZAVA !
SVE DOK NAS TOTALNO NE OGULE
ILI DOK MI NE BUDEMO - MOBILNI !
ISTO KAO I DRZAVA !
- sorge_sa
prije dvije-tri godine zaboravim ja mobilni na stolu u kafani u Nici, nakon pola sata skontam da sam ga zaboravio, vratim se do kafane, naravno ne nadjem telefom, i sad zovem sa prijateljevog telefona, na broj 444-555, to je onaj njihov kao telefon podrske, i objasnjavam gospodji da sam zaboravio-izgubio telefon, da imam postpaid, znaci da placam po koriscenju i da ih molim da zatvore broj, da mi neko nebi nabio racun, jer sam ja pobogu u roamingu, gospodja odgovara: NAZOVITE SA TOG BROJA!!!!!!, moji pokusaji objasnjenja nisu uspjeli, jer se sve to desilo negdje oko 20:30, a njihova sluzba radi do 21:00, tako da je broj ostao neugasen i tek sutradan negdje oko 09:00 ujutru je iskljucen na intervenciju veza i poznanstava, koje sam tokom cijele noci maltretirao, da mi ne bio racun isporucen u hiljadama maraka.
Epilog price je, da sam imao srece, da je onaj ko se dokopao telefona, okoristio samo aparatom, a ne i karticom, koja se nalazila u telefonu, i da nije se javljao amidzicni u Americi, i tetki u Senegalu i nije pozdravljao rodbinu rasutu diljem ove planete........ko ima srece ni u hali nije gladan

Epilog price je, da sam imao srece, da je onaj ko se dokopao telefona, okoristio samo aparatom, a ne i karticom, koja se nalazila u telefonu, i da nije se javljao amidzicni u Americi, i tetki u Senegalu i nije pozdravljao rodbinu rasutu diljem ove planete........ko ima srece ni u hali nije gladan
-
papak_eliminator
zar i to nije sramota???daduli_sa wrote:Da, prebacim se na ERONET i onda se svima koji me zovu na mobitel tarifira 3 puta skuplja tarifa nego da me zovu na br.mobitela BH telecoma.
minuta sa eronetom 40 i nesto feninga, a sa Hrvatskom 70 i nesto feninga...
-
nineac
Meni je najsmjesnije kada kupujem karticu preko interneta da zove kucu u BiH. Sa tom karticom koja kosta 22$ mogu da pricam 130min, a sa hrvatskom 800min!!! Eto koliko uzimaju nasi lopovi!
Ja sam imao s njima takva iskustva da mi se zeludac odma naopacke okrene.
Ja sam imao s njima takva iskustva da mi se zeludac odma naopacke okrene.
- Prince
Pa ako si ikad bilo kakav internet preko njih koristio, morao si imati problem.jusuff wrote:ja nikada nikakvih problema s bh telekomom nisam imao...
Tehnička podrška se javi svake prestupne godine, a moraš čekati i do pola sata da se neko smiluje pa javi. Pokušaj im poslati mail s nekim problemom, pa ćeš vidjeti da li će ti odgovoriti.
Logosoft, ako ništa, ima 24h tehničku podršku i u 4 ujutro su spremni da idu popravljati ako se nešto pokvari. Njima jedino ne valja što ti isključe internet dan nakon isteka roka, čak i ako platiš u Pošti (pare se prebace njima na račun tak nakon 4-5 dana), i onda moraš zvati svaki dan da ti ponovo uključe.
-
Celicna_saka
Ovo za tehnicku podrsku nisi upravu, licno par puta sam imao problema sa ADSL modemom i svaki put u bilo koje doba dana da sam nazvao, vrlo ljubazno i ekspeditivno rijesili problem.Prince wrote:Pa ako si ikad bilo kakav internet preko njih koristio, morao si imati problem.jusuff wrote:ja nikada nikakvih problema s bh telekomom nisam imao...
Tehnička podrška se javi svake prestupne godine, a moraš čekati i do pola sata da se neko smiluje pa javi. Pokušaj im poslati mail s nekim problemom, pa ćeš vidjeti da li će ti odgovoriti.
Logosoft, ako ništa, ima 24h tehničku podršku i u 4 ujutro su spremni da idu popravljati ako se nešto pokvari. Njima jedino ne valja što ti isključe internet dan nakon isteka roka, čak i ako platiš u Pošti (pare se prebace njima na račun tak nakon 4-5 dana), i onda moraš zvati svaki dan da ti ponovo uključe.
-
Celicna_saka
Ovo za tehnicku podrsku nisi upravu, licno par puta sam imao problema sa ADSL modemom i svaki put u bilo koje doba dana da sam nazvao, vrlo ljubazno i ekspeditivno su rijesili problem.Prince wrote:Pa ako si ikad bilo kakav internet preko njih koristio, morao si imati problem.jusuff wrote:ja nikada nikakvih problema s bh telekomom nisam imao...
- TareSA
Celicna_saka wrote:Ovo za tehnicku podrsku nisi upravu, licno par puta sam imao problema sa ADSL modemom i svaki put u bilo koje doba dana da sam nazvao, vrlo ljubazno i ekspeditivno su rijesili problem.Prince wrote:Pa ako si ikad bilo kakav internet preko njih koristio, morao si imati problem.jusuff wrote:ja nikada nikakvih problema s bh telekomom nisam imao...
SLozio bi se s tobom samo u jednom a to je da su ovi sto rade na BIHNETu mnogo, ali mnogo ljubazniji i kulturniji od onih sto rade na BHMOBILE podrska korisnicima,ja sam neki dan zovnuo i javila mi se zena sa : JAH i skoro punih usta,znam da je bila nedjelja li za takav bezobrazluk nema opravdanja, ja recimo zivim u HR i T-mobile sluzba za korisnike radi 24/7 dok nasi rade samo do 21:00, drugo kad vam se neko javi iz sluzbe za korisnike u T-mobile to je milina,jer ljudi vas ugodno pozdrave i pokusaju i obicno uspiju da rijese nastali problem ili nesporazum,ljubazni su i u 2 ujutro kao i 14 super su ja sam odusevljen i onda dodjem kuci i docekaju me seljaci u nasoj sluzbi koji ne znaju ni zasto su tu.Stoga ako neko nadlezan kad se potrudi da ovo procita neka pokusaju prepisati od susjedne nam drzave kad ne znaju nista sami.
-
Celicna_saka
Vjerujem ti, prosto za nepovjerovati da unutar jedne firme dvije slicne stvari razlicito funkcionisu.
-
fukara_tz
Ja sam skoro tako uzeo kredit i sastrugo dva broja. Nazovem za pomoc, kaze sacekajte da vas spojimo. I to je trajalo u nedogled. Vise puta sam zvao tokom dana i moro sam da cekam po pola sata i na kraju me nisu ni spojili. Sutradan sam otiso u postu popunio neki formular i tek sutradan su mi dopunili. Uglavnom sad pazljive kad se struze kartica.
-
orca
Ja sam imao ADSL konekciju preko telecoma i nisam imao nekih problema.Jedina zamjerka je to sto se svakih 7 sati konekcija prekida.A to zna biti veoma neugodno jer ti prekine recimo download koji je bitan.Sto znaci da moras voditi racuna o tome koliko si dugo konektovan.Sramota je to ako uzmemo u obzir da sam tada placao 50 KM mjesecno.Na svu srecu postoje i drugi provajderi.Sve dok i u drugim oblastima ne bude konkurencije bice nezainteresirani za nas kao korisnike.Na koncu,pa zasto bi se brinuli o nama kad imaju dovoljno para!!!!
-
cosmopolit
sto se tice ADSL , kad god nazvao ljudi su bili ljubazni i odmah dolazili ukoliko je bilo problema, a sto se tice cijena
eronet je skuplji a vidim BIHNET je i snizio cijene tako da za sada nemam
zamjeki ...
zamjeki ...
-
orca
A je li konekcija stalna ili jos uvijek prekida svakih 7 sati?cosmopolit wrote:sto se tice ADSL , kad god nazvao ljudi su bili ljubazni i odmah dolazili ukoliko je bilo problema, a sto se tice cijena
zamjeki ...
Ako je sada stalna onda ni ja nemam zamjerki
-
cosmopolit
orca wrote:A je li konekcija stalna ili jos uvijek prekida svakih 7 sati?cosmopolit wrote:sto se tice ADSL , kad god nazvao ljudi su bili ljubazni i odmah dolazili ukoliko je bilo problema, a sto se tice cijena
zamjeki ...
Ako je sada stalna onda ni ja nemam zamjerki
nisam primjetio ali prvo cu provjeriti ........
-
Nabildana_Baba
A ZNATE LI DA SLANJE SMS PORUKA SA ULTRA BROJA SAD KOSTA 11 UMJESTO 10 PFENINGA? Valjda i na njih obracunavaju PDV:/Slavko Klisura wrote:BH TELECOM = MONOPOL = PLJACKA KORISNIKA
ISTO KAO I DRZAVA !
Sinoc kad sam zvala servis za brigu o korisnicima da pitam zasto kao korisnik nisam obavijestena o poskupljenju, niko se, naravno, nije javio.
Grrrrrrrrrr.
- Bumbar
Da...pravo sokirajuce...orca wrote:Niko se nije javio? Ma ne mogu sebi doci od iznenadjenja...
Ja imam fazon da kad god odem u Bihac kuci ne mogu slati poruke...jedini nacin zaobilaska problema je da mi jedna prijateljica posalje poruku i ja onda preko njene mogu na replay pa broj na koji saljem (i to samo fercera sa njene poruke).
Uglavnom, prvi put kad mi se to desilo nazovem sluzbu za podrsku i izgubim 10 kg. zivaca...objasnim problem i kazem da mi nije jasno...Kaze tip to ti je do telefona...nije, jer sam ubacivala karticu u sestrin i opet nece...aha...eto kazem ukucam broj i ja navodim etc.kaze tip a jeste li ukucali 061 prije broja...ja stala...PARDON???????????????...da, ukucala sam 061 prije broja...aha kaze...da bi me genije na kraju pitao...a imate li kredita?
Htjela sam mu familiju od adama poceti spominjati...
Vec vise od godinu dana tako...ne pada mi napamet da ih zovem ponovo...