Evo situacije......kolegica je bez telefona jedan mjesec i 10 dana. Ima pretplatu na mob. ( 30 KM ) dolazi joj račun 56 KM a da taj mjesec nije ni upotrijebila karticu, za 7 dana narednog mjeseca potrošeno 6 KM, a kartica još ni danas nije upotrijebljena. Na listingu naravno neki bezvezni brojevi pa čak i dopune na druge brojeve, u revoltu raskida ugovor i to plaća dodatnih 20 KM.
Znači račun za telefon je nemoguće reklamirati !!!!
BH telecom - lopovluk sa računima
Moderator: anex
- frfi.
#2 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
... wow 
Last edited by frfi. on 05/12/2010 18:34, edited 1 time in total.
-
abdulazizsarajevo
#3 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
nije tesko provjeriti ako imas listing..koga si zvao..
a ako imas i bolji telefon trebao bi da ima history poziva prema tome...
smjesna tema
smjesna tema
- potpuni stranac
#4 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
na listingu nije uračunat pdv, stoga listing+17%frfi. wrote:u vezi sa kucnim telefonom... meni ne dolaze preveliki racuni, do 50km, posto stvarno niko ne "visi" na telefonukada sam nekad bila besposlena uzela sam da saberem sve one brojeve sa listinga, sve 4 decimale, saberem i dobijem oko 10km manje nego sto je na racunu... kontam ja zeznula, idem i opet saberem i opet isto... iduci mjesec sam opet provjeru napravila, bio racun oko 35 km, tu su uzeli jedno 4-5 km... sa prijateljicom pricala, ona sabrala svoj listing, i ista joj se stvar desi-veci racun za nesto kmica...
![]()
![]()
da se samo meni desilo, rekla bih da je do mene...ovako-moguce da kradu i na racunima, pri sabiranju... stoka![]()
mozda se ne cini puno 5km, ali na svaki racun po 5.....
ovo sam provjeravala prije godinu mozda i vise, ali svejedno sumnjam da su promijenili politiku...
-
crnaguja
#5 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
Šta bi bilo smiješno ovdje, i koji dio ti nije jasan.....listing ima, a mobitel nije uključen mjesec i deset dana, provjereni brojeviabdulazizsarajevo wrote:nije tesko provjeriti ako imas listing..koga si zvao..
smjesna tema
-
walter071
#6 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
A jeli moguće isto tako da naplate porez po istom osnovu dva puta?
Provjereno, prije malo manje od dvije godine kupljen mob u BH Telecomu. Uz prvi račun je plaćen PDV na vrijednost aparata, a onda uz svaki račun PDV plaćan i na potrošene impulse i na ratu za mob. Jeli ovo porez po istom osnovu ili sam ja posefio?
Provjereno, prije malo manje od dvije godine kupljen mob u BH Telecomu. Uz prvi račun je plaćen PDV na vrijednost aparata, a onda uz svaki račun PDV plaćan i na potrošene impulse i na ratu za mob. Jeli ovo porez po istom osnovu ili sam ja posefio?
-
_dulcela_
#7 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
Nikad ne stoji iskazan PDV po rati.. rata se samo 'pripise' ukupnom iznosu potrosenom na razgovore + PDV.walter071 wrote:A jeli moguće isto tako da naplate porez po istom osnovu dva puta?
-
zelenashica
#8 Re: BH telecom - lopovluk sa računima
I meni se desila jednom slična situacija,na listingu fiksnog telefona gomila brojeva za koje čak ne znam ni po sjećanju i ja fino telefon u ruke i zovi te "ljude"...i onako objasnim zašto zovem,pitam listo informativno poznajeli nekood njih moj broj, ljudi u čudu
..negdje oko 5-ogog poziva javi se tip ljut ko ris i ja ga fino zamolim za minut vremena objasnim ko sam,zašto zovem kad tip prokunu,pa i on jadan cijeli dan drći kučni savjet sa ženom i djecom i analizira brojeve i kod njega ista stvar
helem od tad više i ne čitam listig,bacim ga u smeće i hebiga platim račun,ma ko je kad izašao na kraj sa telekomom i njima sličnima
šuti i plati...ili zagalami i odjavi,monopol pa hajd