BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
- clicks
#1 BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
Od kada je BH Telecom uveo flat mnogi korisnici se pitaju ( medu njima i ja ) kolika je fer osnova, ne sta je ona. Pretrazio sam puno foruma, ali nigdje da nadem konkretan odgovor jer ima razlicitih misljenja.
Zamolio bi u ime svih korisnika koje to zanima ako ima neko da izracuna ili da vec zna ( da je 100% siguran u to ) i da nam odgovori kolika je to fer osnova za nase pakete:
netFlat 1 ( bivsi ADSL 2G):?
netFlat 2 ( bivsi ADSL 8G):?
netFlat 4 ( bivsi ADSL 20G):?
netFlat 6 ( bivsi ADSL MAX):?
netFlat 10:?
Hvala unaprijed.
Zamolio bi u ime svih korisnika koje to zanima ako ima neko da izracuna ili da vec zna ( da je 100% siguran u to ) i da nam odgovori kolika je to fer osnova za nase pakete:
Hvala unaprijed.
- veljaca
#3 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
Ama ima i jednostavnije - ipak je proguglati nekima tesko .... Nazoves BHTelecom i dobijes infomraciju 100% iz prve ruke ....
-
hladan.preminger
#4 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
To ti je 50% teoretski maximalno mogućeg downloada za određeni mjesec.funky_w4 wrote:Od kada je BH Telecom uveo flat mnogi korisnici se pitaju ( medu njima i ja ) kolika je fer osnova, ne sta je ona. Pretrazio sam puno foruma, ali nigdje da nadem konkretan odgovor jer ima razlicitih misljenja.
Hvala unaprijed.
Za netflat 1 fair osnova je do 162 GB
Za netflat 2 fair osnova je do 324 GB
Za netflat 4 fair osnova je do 648 GB
Za netflat 6 fair osnova je do 972 GB
Za netflat 10 fair osnova je do 1,62 TB
Ja sam naisao na takvo objašnjenje. I poprilično sam siguran da je tačno.
- sinus
#5 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
netFlat 2
Pristupna brzina do 2048/512 kbps
kbps = kilobit u sekundi
1024 kb ( kilobita) = 1 Mb ( megabita )
2048 kb = 2 Mb
2 Mb ( megabit) = 0,25 MB (megabajt)
0,25 MB x 60 sekundi = 15 MB
15 MB x 60 minuta = 900 MB
900 MB x 24 sata = 21.600 MB
21.600 x 30 dana = 648.000 MB ili 632 GB ( teoretski mogućeg kapaciteta )
50% teoretski mogućeg kapaciteta od 632 GB = 316 GB
Za ostale brzine računaj sam/sama.
Pristupna brzina do 2048/512 kbps
kbps = kilobit u sekundi
1024 kb ( kilobita) = 1 Mb ( megabita )
2048 kb = 2 Mb
2 Mb ( megabit) = 0,25 MB (megabajt)
0,25 MB x 60 sekundi = 15 MB
15 MB x 60 minuta = 900 MB
900 MB x 24 sata = 21.600 MB
21.600 x 30 dana = 648.000 MB ili 632 GB ( teoretski mogućeg kapaciteta )
50% teoretski mogućeg kapaciteta od 632 GB = 316 GB
Za ostale brzine računaj sam/sama.
-
hladan.preminger
#6 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
Zar nisam i ja to rekao, uz grešku kod pretvaranja MB u GB.
- clicks
#7 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
izvini ti pametni, ja sam puno glup sto nisam koristio google. znas a da bolje malo procitas moj post vidio bi sta sam napisao.alcho wrote:
- clicks
#8 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
hvala na odgovorima onima koji su ih dali.
puno postavanja!
puno postavanja!
-
AbU_JamaL_MovE
#9 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
hladan.preminger wrote:To ti je 50% teoretski maximalno mogućeg downloada za određeni mjesec.funky_w4 wrote:Od kada je BH Telecom uveo flat mnogi korisnici se pitaju ( medu njima i ja ) kolika je fer osnova, ne sta je ona. Pretrazio sam puno foruma, ali nigdje da nadem konkretan odgovor jer ima razlicitih misljenja.
Hvala unaprijed.
Za netflat 1 fair osnova je do 162 GB
Za netflat 2 fair osnova je do 324 GB
Za netflat 4 fair osnova je do 648 GB
Za netflat 6 fair osnova je do 972 GB
Za netflat 10 fair osnova je do 1,62 TB
Ja sam naisao na takvo objašnjenje. I poprilično sam siguran da je tačno.
Tacno ti je ovo. Ja imam ovaj boldirani paket i pitao sam prijatelja koji radi u telekomu koliko mogu prziti internet mjesecno i on mi je rekao istu cifru.
- bogoljub
#10 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
Hm!
Poznate bhtelekom reklame!
Sastave takvu reklamu da ih niko živ ne razumije. Ne razumijem stvarno taj fazan. Jel to rade namjerno kako bi onaj ko se interesuje bio prinuđen da mora tragati za njihovim ispostavama.
M-tel je sa svojim reklamama i uslugama izmislio odnose sa javnošću.
Njihove ispostave za kupnju broja i telefona dopune su bile na svakom čošku u svakoj zabiiti. Bhtelekom u čitaavoom kantonu Sa, samo nekoliko ispostava, još ako je riječ o nekoj akciji to onda postoji samo na jednom mjestu, u glavnoj centrali. NARODE NAVALITE! Ko je na markentingu u Bhtelekomu taj stvarno ili pojma nema o marketingu ili po naruđbi tako ništa ne radi!
Tako i sa ovom fer osnovom! Šta je tu fer? Molimo vas obrati te se u glavnu centralu.ili nazovite onaj broj za brigu o korisnicima, ma šta brigu SEKIRANJE O KORISNICIMA!
Poznate bhtelekom reklame!
Sastave takvu reklamu da ih niko živ ne razumije. Ne razumijem stvarno taj fazan. Jel to rade namjerno kako bi onaj ko se interesuje bio prinuđen da mora tragati za njihovim ispostavama.
M-tel je sa svojim reklamama i uslugama izmislio odnose sa javnošću.
Njihove ispostave za kupnju broja i telefona dopune su bile na svakom čošku u svakoj zabiiti. Bhtelekom u čitaavoom kantonu Sa, samo nekoliko ispostava, još ako je riječ o nekoj akciji to onda postoji samo na jednom mjestu, u glavnoj centrali. NARODE NAVALITE! Ko je na markentingu u Bhtelekomu taj stvarno ili pojma nema o marketingu ili po naruđbi tako ništa ne radi!
Tako i sa ovom fer osnovom! Šta je tu fer? Molimo vas obrati te se u glavnu centralu.ili nazovite onaj broj za brigu o korisnicima, ma šta brigu SEKIRANJE O KORISNICIMA!
- alcho
#11 Re: BH Telecom Fer Osnova - Objasnjenje?
Slazem se sa svim sto si rekao...jer da si koristio google, nasao bi identicne odgovore i racunicu koja je potpuno ista ovoj gore navedenoj...i to ne na jednom, nego na 10 drugih foruma i stranicafunky_w4 wrote: izvini ti pametni, ja sam puno glup sto nisam koristio google. znas a da bolje malo procitas moj post vidio bi sta sam napisao.