BH Telecom ADSL Port Forwarding

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Gray

#1 BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Gray »

Pozdrav,

zanima me da li ima iko kome radi port forwarding na BH Telecom ADSL-u?

Meni je nekoliko mjeseci normalno radio i onda je odjednom prestao. Router je onaj ZTE hn108l ili kako se već zove.

Ušao sam u postavke routera (isključen je remote access) i namjestio NAT, namjestio IP adresu drugog uređaja, namestio open port, isključio firewall na routeru, sve kako je bilo ranije, ali nikako ne može da mi proradi.

Kada idem na canyouseeme da vidim ima li open port ništa mi ne nalazi, ni ovaj port koji sam stavio da bude forwarded ni druge.

Ima li iko neku ideju?
Del_Boy1

#2 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Del_Boy1 »

Kod mene sve radi bez problema.
Kad kontrolises port na toj stranici, pokrenes li aplikaciju za koju si port i otvorio?
Jesil otvorio isti taj port i na tom drugom uredjaju?
Gray

#3 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Gray »

Jesam, radi se o kameri koja je upaljena, na kojoj je namješten isti port, namješten je i statički ip na routeru. Jedno vrijeme je radilo bez problema i onda je odjednom prestalo. Ne mogu ni port 80 da vidim na canyousemee koji bi trebao biti otvoren.
ado_sar

#4 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by ado_sar »

Gray wrote:Jesam, radi se o kameri koja je upaljena, na kojoj je namješten isti port, namješten je i statički ip na routeru. Jedno vrijeme je radilo bez problema i onda je odjednom prestalo. Ne mogu ni port 80 da vidim na canyousemee koji bi trebao biti otvoren.
koju IP adresu otvaras, tj koju ti je telecom dodijelio?
Del_Boy1

#5 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Del_Boy1 »

Evo kako je kod mene podešeno

Image

I evo radi normalno, na dva kompjutera koji su spojeni na isti ruter.

Image
Gray

#6 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Gray »

ado_sar wrote:
Gray wrote:Jesam, radi se o kameri koja je upaljena, na kojoj je namješten isti port, namješten je i statički ip na routeru. Jedno vrijeme je radilo bez problema i onda je odjednom prestalo. Ne mogu ni port 80 da vidim na canyousemee koji bi trebao biti otvoren.

Pokušavam i preko IP adrese xxx.xxx.xx.xx:xxxx, a i preko ddns adrese koju ima kamera.

Ovakva su kod mene podešavanja:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ado_sar

#7 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by ado_sar »

Gray wrote:
ado_sar wrote:

Pokušavam i preko IP adrese xxx.xxx.xx.xx:xxxx, a i preko ddns adrese koju ima kamera.
Ti si dualstack korisnik. Nazovi help desk i zamoli da tvoj username prebace iz dualstack konfiguracije
Gray

#8 Re: BH Telecom ADSL Port Forwarding

Post by Gray »

ado_sar wrote:
Gray wrote:
ado_sar wrote: koju IP adresu otvaras, tj koju ti je telecom dodijelio?

Ti si dualstack korisnik. Nazovi help desk i zamoli da tvoj username prebace iz dualstack konfiguracije

Ok, hvala. Hoće li to riješiti ovaj problem? :)

Ako može samo pojasnjenje šta to znači? I kako to da mi je prije radilo normalno?

Hvala.
Post Reply