BH talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Herc

#1 BH talenti

Post by Herc »

Ima jako mnogo mladih fudbalera koji igraju za juniorske reprezentacije drugih zemalja u svijetu.Da ne bi izgubili jos jednog Ibrahimovica,treba te momke sto prije staviti u fokus.Ako znate neke igrace koji igraju za mladu reprezentaciju druge zemlje,navedite ga ovdje.Oni jos nisu izgubljeni za nasu reprezentaciju.Evo ja sam upratio da za Austriju u-17 igra Edin Salkic,takodje drzavljanin BiH.
rIder

Post by rIder »

fudbal je vec odavno postao biznis, pa tako ne znam zasto bi austrija ili bilo koja druga zemlja olako dozvolila mladim igracima da igraju za druge zemlje nakon sto su i jos uvijek u njih ulazu stotine hiljada maraka. nema nista na gotovo, treba srediti stanje u svojoj kuci, a ne cekati da ti neko drugi pravi reprezentativce. no kako u ovoj zemlji niko ne misli na razvoj mladih, ostaje nam pjesma a ko pjeva zlo ne misli - mateeeer vam jebeeeeeeeeem...
Herc

Post by Herc »

Evo sa sajta bh fanaticosa...hoce li se zamisliti iko u savezu za sta oni dobijaju plate?!! Onda cemo opet da kukamo gledajuci momke poput Ibrahimovica u drugom dresu.

9 fudbalera naseg porijekla u U19 reprezentaciji Svedske

Nakon Zlatana Ibrahimovica novi Bosanci i Hercegovci polako ispisuju historiju svedskog nogometa. Istina, ne onog njihovog najboljeg A tima, vec selekcije do 18 godina, koja je prema ocjenama strucnjaka jedna od najboljih u Evropi. Prica o Zlatanu Ibrahimovic u i BiH je vec davno otrcana. Da se ne bi ponovila slicna situacija valjda ce odgovorni u N/FSBiH malo obratiti paznju na talentovane Bosance sirom Evrope, koji bi upravo sada mogli nicati kao gljive poslije kise ...

Novi Zlatani

U selekciju U-18 Svedske na zadnjoj utakmici igralo je cak devet igraca koji su porijeklom iz BiH. Vjerovatno medju njih devet za dvije, tri godine govorit ce se o novim Zlatanima. Najveca zvijezda je talentovani Armando Ibrakovic koji nastupa za treciligasku ekipu Sylvia. prosle godine su bili u Drugoj ligi Svedske. Ibrakovic je rodom iz Zavidovica, komsija je Safetu Susicu, najboljem igracu u historiji bh. nogometa. Upisao je 18 nastupa za U-18 selekciju Svedske. Medju najvecim mladim zvijezdama u Evropi je Denni Avdic, koji je nedavno potpisao za danski Brondby. Igrao je za svedsku Husqvarnu do 2004. Rodjen je 5. septembra 1988. Na njega treba obratiti posebnu paznju. Prvi golman svedskog U-18 tima je Zlatan Azinovic iz Kalmara. Trenutno jos nije dobio priliku u prvom timu, ali je velika nada. Na spisku je prvog tima. Zanimljiv igrac je i Emir Kujovic iz Landskron BoISa. U Malmou, gdje je karijeru poceo i Zlatan Ibrahimovic igra jos jedan Bosanac - Anes Mravac. Napadac Muamer Sepic iz Halmstada osvojio je svedske strucnjake golovima, brzinom i odlicnim osjecajem za gol. U veznom redu zanimljiv je Amir Suljic iz Linkopingsa.

Bosanski Robin

Na poziciji napadaca u svedskom timu cesto igra i Robin Kacaniklic, koji brani boje Helsingborga. On igra za mladi tim svedske ekipe, a vec je imao tri nastupa na prijateljskim susretima za prvu momcad Helsingborga. I na kraju Emir Bajrami iz Elfsborga, deveti igrac iz sjajne U-18 selekcije Svedske koji je porijeklom iz BiH. To je samo bio kraci osvrt na U-18 selekciju. U U-17 selekciji Svedske ima cetiri igraca koji su Bosanci. Mnogima su vec davno „utrpani“ svedski pasosi, a kako je rekao Muamer Sepic da bi zaigrao za svedsku reprezentaciju potrebno je da dva puta bude bolji od rodjenog Svedjanina.

Zlatne kopacke

Svedjani su priznali da u svojoj U-18 selekciji imaju talentovane igrace koji nisu porijeklom iz Svedske. „Svedski nogomet dobija zlatne igracke kopacke“, pise svedski list Alfonbladet u kojem stoji „Imamo zlatne igrace, ali nisu upitanje Svedjani, vec mladi igraci koji su porijeklom iz BiH“ Denni Avdic je sam srusio nedavno Belgiju (3:2), kada je postigao dva euro-gola.
Herc

Post by Herc »

Miralem Pjanic ima 16 godina i zivi u Luxemburgu.Potpisao ugovor sa Interom.Igra za luksembursku mladu reprezentaciju.Prije toga igrao u Metzu i zovu ga "novi Zidane".Hocemo i njega izgubiti?
Last edited by Herc on 21/04/2006 17:02, edited 1 time in total.
Herc

Post by Herc »

Igra za mladu njihovu reprezentaciju,znaci moze igrati za nasu seniorsku.
amcho_79

Post by amcho_79 »

Znam ja decka zivi u Finskoj i ima samo 22 godine igra u 5 diviziji,istina nije standardan ali kada igra vidi se da nesto u njemu ima!Posto nije nastupao za Finsku repku trebalo bi ga pozvati da igra za bosansku repku jer selektor SCG nije zainteresovan za njega iako je poreklom iz Macve,gde mu je cale bio poznat ekonom u istoimenom klubu
Meshtar

Post by Meshtar »

amcho_79 wrote:Znam ja decka zivi u Finskoj i ima samo 22 godine igra u 5 diviziji,istina nije standardan ali kada igra vidi se da nesto u njemu ima!Posto nije nastupao za Finsku repku trebalo bi ga pozvati da igra za bosansku repku jer selektor SCG nije zainteresovan za njega iako je poreklom iz Macve,gde mu je cale bio poznat ekonom u istoimenom klubu
Uh mora da je dobar, dok u 22-oj godini igra u 5. Finskoj ligi...ja bih ga odmah umjesto Misimovića zvao :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

i to nije standardan :D
Sike_

Post by Sike_ »

Trebalo bi ga kaparisat odma, imamo problema na poziciji lijeve polutkem, mislim da bi nam jako dobro dosao igrac njegovog kova. On sam je takodje izjavio da bi mu bila cast izgarati u dresu Bosne i Hercegovine i da bi se odmah odazvao Bakinom pozivu. Sto se tice selekcije SCG to je za njega zavrseno poglavlje i BiH je dakle jedina reprezentacija za koju bi doticni talenat zelio igrati.
amcho_79

Post by amcho_79 »

Nije los decko onako kulturan je a i podlozan je davanju novca ima jake roditelje pa tako mislim da bi bez problema mogao obuci dres sa grbom BiH i da ce Usanovi,Pasalic vidjeti u njemu jednog novog Susica
Post Reply