BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zimzelen

#526 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zimzelen »

komeba wrote:Pazite sta na Uefa.com pise o Semiru Stilicu i sta Poljaci kazu o njemu....koji debil Ciro da ignorise ovog igraca :x
Stilić shoulders Poland's burden with Lech

Thursday 6 November 2008by Piotr Koźmiński from Warsaw

KKS Lech Poznań's Bosnia-Herzegovnian starlet Semir Stilić told uefa.com his team will be "playing for the whole of Poland" as they kick off their UEFA Cup group stage campaign against AS Nancy-Lorraine.

'One favourite'
Having sat out the first round of fixtures, Franciszek Smuda's side know what they will be up against as they play host to Nancy, but midfielder Stilić is not overawed. "When a French team meets a Polish one, there can be only one favourite and that, of course, is Nancy," he told uefa.com. "But we like being underdogs and are ready to show our skills." Lech are now Poland's sole representatives in European club competition, and Stilić –capped twice by Bosnia-Herzegovina – knows that represents an additional responsibility for his side, announcing: "We are not just playing for Poznan."

Stock rising
A €500,000 summer signing from FK Željeznicar, Stilić's form since his move to the Ekstraklasa has led many to bemoan the fact that he was not able to play for his new home country, not least Smuda. "I'm really sorry Semir was not born in Poland," he said. "We would have a great playmaker for many years to come in our national team. Unfortunately, Stilić plays for Bosnia-Herzegovina." The 21-year-old's stock is certainly rising, with many saying his value has already trebled since arriving in Poznan, but the player is not paying heed to such talk. "I heard there are teams interested in me but it doesn't matter at the moment," he said. "I'm a Lech player and am 100 per cent focused on the game.
Star quality
"Nancy beat Feyenoord 3-0 in their first group-stage match so they are really dangerous," he added. "I'm hoping Lech can play as good a game as we did against Grasshopper-Club in the second qualifying round when we crushed them 6-0. If we play as well as that, we will please our fantastic supporters and get three points." Stilić, meanwhile, will look to show again that he has star quality written all over him – literally, with two stars tattooed on his elbows. "Why? That's simple," said Stilić with a twinkle in his eye. "I'm supposed to be a star in Polish league so I started getting stars on my body."
http://www.uefa.com/competitions/uefacu ... &att=index
Moram pitati moze li neko postirati interview Save Milosevica Slobodnoj Bosni? Zivo me zanima kako je to sad odjednom 'odusevljen igrama reprezenatcije BiH'. Thx
Topla voda

#527 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

pa ne mogu svi igrat ,doce i njegovo vrijeme
i salihovic i misimovic i pjanic i rahimic i muratovic i damjanovic i husejnovic i stilic i vladavic i ibricic.
ko to treba igrati,kad je pjanic na klupi

vezna linija:
salihovic/misimovic/stilic/pjanic ???

al da je za klupe,pa da bude misimovicu rezerva,slazem se.
klixober

#528 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Topla voda wrote:pa ne mogu svi igrat ,doce i njegovo vrijeme
i salihovic i misimovic i pjanic i rahimic i muratovic i damjanovic i husejnovic i stilic i vladavic i ibricic.

vezna linija:

Nisam ni rekao da treba biti u prvom sastavu,nego da bude pozvan.U prijateljskim utakmicama se uvode mladi talentovani igraci da dobiju na iskustvu i da pokazu sta znaju i da se procuje za njih i da se bolje prodaju.Stilic je trenutno po formi,a i po klubu u kojem igra,ispred Ibricica,Bartolovica,Muratovica,a mozda cak i Vladavica.Ipak igra u kupu UEFA i glavni je igrac svog tima,a ima tek 21 godinu.
Last edited by klixober on 07/11/2008 16:00, edited 1 time in total.
klixober

#529 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

..
Topla voda

#530 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

komeba wrote:
Topla voda wrote:pa ne mogu svi igrat ,doce i njegovo vrijeme

vezna linija:

Nisam ni rekao da treba biti u prvom sastavu,nego da bude pozvan.U prijateljskim utakmicama se uvode mladi talentovani igraci da dobiju na iskustvu i da pokazu sta znaju i da se procuje za njih i da se bolje prodaju.Stilic je trenutno po formi,a i po klubu u kojem igra,ispred Ibricica,Bartolovica,Muratovica,a mozda cak i Vladavica.Ipak igra u kupu UEFA i glavni je igrac svog tima,a ima tek 21 godinu.
to si u pravu,mora biti na klupi i pomalo igrati,kad misimovic ne bude mogao igrati...povrede,kartoni,pad forme...da ima bar malo rutine da pokusa organizirati igru
nokia6170

#531 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by nokia6170 »

zimzelen wrote:
komeba wrote:Pazite sta na Uefa.com pise o Semiru Stilicu i sta Poljaci kazu o njemu....koji debil Ciro da ignorise ovog igraca :x
Stilić shoulders Poland's burden with Lech

Thursday 6 November 2008by Piotr Koźmiński from Warsaw

KKS Lech Poznań's Bosnia-Herzegovnian starlet Semir Stilić told uefa.com his team will be "playing for the whole of Poland" as they kick off their UEFA Cup group stage campaign against AS Nancy-Lorraine.

'One favourite'
Having sat out the first round of fixtures, Franciszek Smuda's side know what they will be up against as they play host to Nancy, but midfielder Stilić is not overawed. "When a French team meets a Polish one, there can be only one favourite and that, of course, is Nancy," he told uefa.com. "But we like being underdogs and are ready to show our skills." Lech are now Poland's sole representatives in European club competition, and Stilić –capped twice by Bosnia-Herzegovina – knows that represents an additional responsibility for his side, announcing: "We are not just playing for Poznan."

Stock rising
A €500,000 summer signing from FK Željeznicar, Stilić's form since his move to the Ekstraklasa has led many to bemoan the fact that he was not able to play for his new home country, not least Smuda. "I'm really sorry Semir was not born in Poland," he said. "We would have a great playmaker for many years to come in our national team. Unfortunately, Stilić plays for Bosnia-Herzegovina." The 21-year-old's stock is certainly rising, with many saying his value has already trebled since arriving in Poznan, but the player is not paying heed to such talk. "I heard there are teams interested in me but it doesn't matter at the moment," he said. "I'm a Lech player and am 100 per cent focused on the game.
Star quality
"Nancy beat Feyenoord 3-0 in their first group-stage match so they are really dangerous," he added. "I'm hoping Lech can play as good a game as we did against Grasshopper-Club in the second qualifying round when we crushed them 6-0. If we play as well as that, we will please our fantastic supporters and get three points." Stilić, meanwhile, will look to show again that he has star quality written all over him – literally, with two stars tattooed on his elbows. "Why? That's simple," said Stilić with a twinkle in his eye. "I'm supposed to be a star in Polish league so I started getting stars on my body."
http://www.uefa.com/competitions/uefacu ... &att=index
Moram pitati moze li neko postirati interview Save Milosevica Slobodnoj Bosni? Zivo me zanima kako je to sad odjednom 'odusevljen igrama reprezenatcije BiH'. Thx

Cini mi se da Savo Milosevic sada igra za Kazan iz Rusije koji su sada postali prvaci i koji ce sljedece godine igrati Ligu sampiona...jedan moj prijatelj Rus koji zivi u tom gradu i navija za taj klub mi rece da je to grad koji broji oko milion stanovnika i gdje je populacija pola pola hriscani muslimani i gdje su ljudi pravo osjetljivi na bilo kakve izjave koje imaju veze sa sirenjem medjureligijske mrznje i netrpeljivosti.

Trener je cini mi se rece musliman u tom klubu, tako da je pravo bio iznenadjen kada sam mu rekao da on ustvari bosanac i da dolazi iz Bosne rodom, a ne Srbije kako se on tamo predstavlja...u smislu da navodi da je rodjen u Bijeljini, Jugoslaviji, a ne Bosni. Onda sam mu objasnio situaciju i njegov raniji animozitet prema Bosni i Hercegovini i izjavama kako ce samo da nastupa za Republiku Srpsku i Srbiju.

Uglavnom sada tamo Savo Milosevic u majcici Rusiji glumi multi-kulti...a ovaj Rus mi rece da je pravo omiljen medju navijacima, pogotovo nakon sada ovog odlucujuceg gola koji je zabio u njihovom prvenstvu.

p.s. para vrti gdje burgija ne moze :)
klixober

#532 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Poredenja radi,Bartolovic ove sezone ima mizernih 1 gol i jednu asistenciju za Hajduk u svim takmicenjima.
Stilic je dao 4(ili 5,nisam siguran) golova ove sezone u svim takmicenjima(liga,kup,kup uefa) i zabiljezio 9 asistencija!
zimzelen

#533 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zimzelen »

[/quote]
http://www.uefa.com/competitions/uefacu ... &att=index[/quote]
Moram pitati moze li neko postirati interview Save Milosevica Slobodnoj Bosni? Zivo me zanima kako je to sad odjednom 'odusevljen igrama reprezenatcije BiH'. Thx[/quote]

Cini mi se da Savo Milosevic sada igra za Kazan iz Rusije koji su sada postali prvaci i koji ce sljedece godine igrati Ligu sampiona...jedan moj prijatelj Rus koji zivi u tom gradu i navija za taj klub mi rece da je to grad koji broji oko milion stanovnika i gdje je populacija pola pola hriscani muslimani i gdje su ljudi pravo osjetljivi na bilo kakve izjave koje imaju veze sa sirenjem medjureligijske mrznje i netrpeljivosti.

Trener je cini mi se rece musliman u tom klubu, tako da je pravo bio iznenadjen kada sam mu rekao da on ustvari bosanac i da dolazi iz Bosne rodom, a ne Srbije kako se on tamo predstavlja...u smislu da navodi da je rodjen u Bijeljini, Jugoslaviji, a ne Bosni. Onda sam mu objasnio situaciju i njegov raniji animozitet prema Bosni i Hercegovini i izjavama kako ce samo da nastupa za Republiku Srpsku i Srbiju.

Uglavnom sada tamo Savo Milosevic u majcici Rusiji glumi multi-kulti...a ovaj Rus mi rece da je pravo omiljen medju navijacima, pogotovo nakon sada ovog odlucujuceg gola koji je zabio u njihovom prvenstvu.

p.s. para vrti gdje burgija ne moze :)[/quote]
Sve ja to znam o Savi i Kazanu. Iz Kazana su porijeklom roditelji Marata Safina, ruskog tenisera, koji je musliman-Tatar, ali mene zanima intervju Save Milosevica u Slobodnoj Bosni. :)
klixober

#534 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Ciro naknadno pozvao Vasilica i Sarabu :x :x :x :x :x

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-8993.htm

Stilic-razvaljuje u Poljskoj i kupu UEFA-vozdra,Jahic vozdra,Smajic i Mirvic iz Belgije vozdra....opet se pozivaju levati da se bolje prodaju,a igracine poput Stilica izostavljene :x
zimzelen

#535 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zimzelen »

komeba wrote:Ciro naknadno pozvao Vasilica i Sarabu :x :x :x :x :x

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-8993.htm

Stilic-razvaljuje u Poljskoj i kupu UEFA-vozdra,Jahic vozdra,Smajic i Mirvic iz Belgije vozdra....opet se pozivaju levati da se bolje prodaju,a igracine poput Stilica izostavljene :x
:thumbup:
zecko_kupuz

#536 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

"S Vasilićevim kvalitetama sam upoznat, debitovao je protiv Armenije, tada je zadovoljio pa je zaslužio novi poziv."
Šta drugo reći osim - :lol: :lol: :lol: . Ćiri su godine uveliko počele udarati u mozak.
-danTe-

#537 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by -danTe- »

saraba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) ,navijam za sarajevo,al je on kloc da nema veceg...pored jednog vuleta,milenkovica ili semjona,on ovog zove :lol: :x :x :x :x
Avdo Z.

#538 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Avdo Z. »

dnaxy wrote:41

Velika greska Sejada. Jos ranije sam govorio da je Bajern njegova zivotna sansa da iz odlicnog udje u velemajstora sto po svojim kvalitetima sigurno zasluzuje. Svaka cast Hofenhajmu, ali ne mislim da ce pleasati duze od jedne sezone (ako i toliko).
and

#539 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

Avdo Z.
Velika greska Sejada. Jos ranije sam govorio da je Bajern njegova zivotna sansa da iz odlicnog udje u velemajstora sto po svojim kvalitetima sigurno zasluzuje. Svaka cast Hofenhajmu, ali ne mislim da ce pleasati duze od jedne sezone (ako i toliko).
eto ti znaš bolje od njega gdje mu je bolje
-danTe-

#540 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by -danTe- »

i ja mislim da je pogrijesio...jer bi u bayernu vjerovatno iom odlicnu minutazu,al hajd...vidjecemo sta ce dalje bit...
Avdo Z.

#541 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Avdo Z. »

and wrote:
Avdo Z.
eto ti znaš bolje od njega gdje mu je bolje[/quote
Slusaj, ovdje smo da diskutujemo, i normalno je da je sve sto kazemo samo nase misljenje sto ne znaci da je ispravno. Jesam li ja tebi npr. rekao "eto ti znas bolje od Cire" ako si mu zamjerio sto nije pozvao ovoga ili onoga. Bajern je klub koji je uvijek u zizi, mislim da je samo jednom odsustovao otkako je napravljena Champions League i normalno je da se jedan Hofenhajm nemoze sa njim porediti. Licno mislim da vec duzi period oskudjevaju sa igracima po lijevoj strani jos od vremena Tarnata, Cigea, Lizerazua...Salihovic sa lijeve i Sanol sa desne strane, koji bi to samo centarsutevi prema Luka Toniju i Klozeu bili. Licno mislim da je Salihovic najbolji igrac sa prostora bivse Yugoslavije i to do sada nije pokazao samo zbog mentaliteta tj. opustanja (ne bih o detaljima) posle potpisanog ugovara sa Hertom. Donekle ga razumjem, decko je bio izbjeglica, on i njegovi su zivjeli od socijalne pomoci i previliki teret se svalio na ledja jednog mladica kada je vidio "gomilu" para, iskusenje je to veliko. Medjutim, sada je momak u najboljim igrackim godinama i kada je vec za kratko vrijeme nadoknadio sve ono sto je propustio, zasto ne iskorstiti sansu i zaigrati protiv Barcelone, Milana, Mancestera? Za cetiri godine, ko zna sta se sve moze promjeniti. U svakom slucaju kao sto kazes to je njegova odluka, valjda je dovoljno izvagao i srecno mu bilo. O Vedadu ne bih puno komentarisao, sama cinjenica da je prvi strijelac bundes lige posle sezone u kojoj je bio rezerva u drugoj lizi, govori za sebe. Medjutim sada ce mu biti puno teze, mnogo vise ce obracati paznju na njega, dobijace specijalne cuvare kojima ce jedini zadatak na utakmici biti da Vedo ne pogodi mrezu. Nadam se da ce zabiti ok 25 sto bi bilo fantasticno.
klixober

#542 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Misimovic i Dzeko igraju za Wolfsburg od pocetka.Ko hoce da gleda:

http://atdhe.net/live-tv-266.html
klixober

#543 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Na goal.com Sejad Salihovic uvrsten medu najbolje izvodace slobodnih udaraca na svijetu :bih:

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=953192
zecko_kupuz

#544 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Prvi put da gledam prenos na internetu :-D . Hvala na linku.
Džeko je na neki način asistirao kod trećeg gola.
klixober

#545 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

zecko_kupuz wrote:Prvi put da gledam prenos na internetu :-D . Hvala na linku.
Džeko je na neki način asistirao kod trećeg gola.
Kicker je ubiljezio za treci gol asistenciju Dzeki,drugi gol asistencija Misimovic,a prvi gol je izborio Dzeko penal i njemu je ubiljezena asistencija.Sada Dzeko ima 6 asistencija,kao i Misimovic,Salihovic i Ibisevic i svi dijele prvo mjesto po broju asistencija u Bundesligi :lol: Sutra Salihovic i Ibisevic imaju priliku da se izdvoje.

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/scorer
and

#546 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

muslimović dao gol u 90 min. paok-panionios 2:0
zalizani

#547 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

S.Muratović isto strijelac protiv Kapfenberga 29`
Topla voda

#548 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

and wrote:muslimović dao gol u 90 min. paok-panionios 2:0
peti gol u 9 tekmi,solidno :thumbup:
Meho Kodro

#549 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Meho Kodro »

E. Zec opet strijelac za Sibenik, dao gol vec na pocetku utakmice sa Cibalijom :thumbup:
klixober

#550 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Za 20-ak minuta pocinje Hertha Hoffenheim pa cu postaviti link za utakmicu ako pronadem.
Locked