BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
alphonse kauders

#2201 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by alphonse kauders »

jeza u ledja wrote:
and wrote:
karabaja-x wrote:ovo novo pravilo oko mijenjanja reprezentacija, evo sad procitah da onaj jermaine jones mijenja reprezentaciju, iako je odigrao tri utakmice za A tim njemacke, jer to nisu bile "pflichtspiele" (obavezne) vec valjda prijateljske...znaci sad da bi klapili nekog igraca samo za nas, mora nastupit u kvalifikacionoj utakmici?
i ja sam nešto čitao i ispade da se samo zvanične utakmice računaju,sa 27 godina je odlučio da igra za usa i iz njemačkog saveza su rekli da poštuju njegovu odluku.
blago nama sa našim savezom.oni pojma nemaju ni kakva je odluka donesena.
A sta znaci 'zvanicna utakmica'?
Zar nisu i prijateljske utakmice 'zvanicne'? (kao npr ova nasa sa sa Omanom?). Ja bi 'nezvanicnom' nazvao recimo onu protiv Rijeke ili protiv novinara.

Imal gdje kakav link za pojasnjenje o ovome?
Zvanična utakmica je utakmica u kvalifikacijama ili na nekom turniru pod okriljem Fife ili Uefe.
and

#2202 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

evo ti link o ovom jonesu gdje to piše

http://www.bundesliga.de/de/liga/news/2 ... .php&fla=3
zecko_kupuz

#2203 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Ne, zvanične utakmice su samo kvalifikacijske i na turnirima (EP, SP, na primjer). Samo ne znam kako se tretira Kup konfederacija...vjerovatno kao nezvaničan.

Pardon, ne okrenuh zadnju stranu. Ispade da ponavljam :-) .
cyprus

#2204 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Meni ovo ima smisla, ionako sam prijateljske utakmice oduvjek smatrao čak i bespotrebnim osim za uigravanje i probavanje novih snaga, tako da ih nikad i nisam zamišljao kao nešto ozbiljno (čim se može izvršiti onoliko izmjena). Dakle, nešto ko trening utakmica, čudio sam se zašto se one uzimaju kao službene...

Šta ovo za nas znači? Dobivamo/gubimo ikog? Jakupović? :roll:
jeza u ledja

#2205 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Da, evo sad potrazih FIFA-in statut te izvjestaje sa zadnjeg kongresa i oni ove utakmice nazivaju 'match in official level "A" international competition'. Znaci samo ako je igrac igrao utakmicu u kvalifikacijama ili na prvenstvu.

Doduse, jos pise da to moze samo ako je igrac u vrijeme igranja tekmi za prvu zemlju, imao drzavljanstvo i druge zemlje (ove u koju hoce da promjeni). (sad, da li imanje drzavljanstva ove druge zemlje podrazumijeva automatski ako je tamo rodjen ili ako su mu odatle roditelji, ili to znaci da je imao neke papire u FIFA-i da je imao dva drzavljanstva - ne znam, ne znam uopste kako bi se to dokazivalo). Helem, najvjerovatnije ovo znaci da bilo ko ko je igrao za drugu zemlju, a da to nije bilo za A repku u kvalifikacionim mecevima - moze promjeniti drzavljanstvo i igrati za drugu zemlju, pa makar imao 35 godina.
jutarnji

#2206 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jutarnji »

Jones played three times for Germany in 2008, against Austria, Belarus and England, but did not make the final squad for EURO 2008. As all of the above-mentioned matches were friendlies, he is still eligible to represent the USA under the new legislation.
A sto se bezze napali, ja konto da nije bitno kakve su tekme bile. Vec vidio napad BiH, Ibrahimovic-Dzeko, kad opet hashim kucuk hoki :x
cyprus

#2207 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

jutarnji wrote:
Jones played three times for Germany in 2008, against Austria, Belarus and England, but did not make the final squad for EURO 2008. As all of the above-mentioned matches were friendlies, he is still eligible to represent the USA under the new legislation.
A sto se bezze napali, ja konto da nije bitno kakve su tekme bile. Vec vidio napad BiH, Ibrahimovic-Dzeko, kad opet hashim kucuk hoki :x
Ma i da se to može, jesil siguran da bi Ibrahimović izabro sad BiH? Ja sam mišljenja možda, ali sa 35 godina :roll:
jutarnji

#2208 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jutarnji »

cyprus wrote:Ma i da se to može, jesil siguran da bi Ibrahimović izabro sad BiH? Ja sam mišljenja možda, ali sa 35 godina :roll:
Nisam, al` gotovo da jesam. Sve sto bi trebalo uraditi je poslati starog mu Sefku, dobro pjanog i sjekirom u ruci, da mu fino objasni kako on
nije Ljunberg nego Ibrahimovic, a nije ni zutan neki :D
jeza u ledja

#2209 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Iz jednih americkih novina. :D

Germany's Jones wants to play for U.S.
By Sports Network
The Sports Network
Schalke midfielder Jermaine Jones, who has three appearances for Germany's national team, announced Friday he wants to play for the United States.

Jones, 27, has dual German and U.S. citizenship and because his three games for Germany were friendlies, a new FIFA rule allows him to join the U.S.
"I think that I never really got the chance in the German team, although I always did well in my club performances," Jones told Sport Bild. "I've long had it in mind to play for the U.S.

"For me, a new life now begins."

Jones appeared in friendlies against Austria, Belarus and England last year but was not a part of Germany's Euro 2008 runner-up side. Players who do not appear in a major tournament with a country are eligible to switch teams. Jones' dad is an American soldier, but he grew up in Frankfurt, Germany.

"I understand from Jermaine Jones' representatives - and now from public statements by the DFB - of his intention to apply for a change of status under FIFA's recently revised regulations," U.S. Soccer Federation president Sunil Gulati said in a statement. "Once that process is completed, he'll be eligible for selection to the U.S. national team."

"We have accepted Jermaine Jones's decision," Germany coach Joachim Loew said in a statement on the DFB's website. "I wish him all the best for his sporting future."
Djokej

#2210 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Djokej »

ovo kako je pocelo uskoro ce reprezentacije kupovati igrace, oni ce se samo morati izjasniti o svojoj nacionalnosti
Majjah

#2211 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Fratris wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ne trebas biti strucnjak i ne trebas gledati nekoga da bi znao jeli perspektiva ili nije! Nekada su teoretske cinjenice sasvim dovoljne ili ako pak nije dovoljno jasno da pojasnim... Begovic je rezervni golman jednom od najboljih golmana Engleske u klubu koji ima pare, sto ce reci moze platiti iskusnijeg golmana ali oni to ne rade... Zasto? Logika je cudo!
Jel ti ime Srdjan Pecelj znaci ista?
Ma to su budalastine NS/FS BiH koji "rade" tako kako rade iiiii nije on jedini! Jednostavno na primjeru Pjanica cu pokusati objasniti... Zar je trebalo gledati ga ako uzmes za predpostavku da je u tom momentu vec igrao za prvi tim Meza? Nije! Sve se samo kazalo!
Ne kontas. Nema veze. Uzdaj se i dalje u wikipediju i Football Manager.

Ja sam Begovica gledao uzivo pa opet me nije sramota reci da nemam pojma kakav je igrac jer ja nisam nogometni strucnjak.

I nebi bio ni prvi ni zadnji koji je bio zamjena u velikom klubu pa se poslije ispostavilo da nema pojma. Kao Pecelj, koji je igrao za puno veci klub pa zavrsio u 2.HNL. Al neka, ne moras ti vidjeti Begovica da znas da ce on biti prvi golman nase repke za slijedecih 10 godina kao sto to neki ovdje predvidjaju.
Oooo, dje si patrioto, i Begovica nam tjeras :D peta kolona i na SA-X odlicno znaci funkcionise :lol:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#2212 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by karabaja-x »

Djokej wrote:ovo kako je pocelo uskoro ce reprezentacije kupovati igrace, oni ce se samo morati izjasniti o svojoj nacionalnosti
ode sve u helac
Majjah

#2213 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

cyprus wrote:Meni ovo ima smisla, ionako sam prijateljske utakmice oduvjek smatrao čak i bespotrebnim osim za uigravanje i probavanje novih snaga, tako da ih nikad i nisam zamišljao kao nešto ozbiljno (čim se može izvršiti onoliko izmjena). Dakle, nešto ko trening utakmica, čudio sam se zašto se one uzimaju kao službene...

Zasto ce nam Jakupovic?? Kakve on veze ima sa BIH? Zar on nije Svajcarac? :? Hocel u paketu sa Grafiteom doci? :D
cyprus

#2214 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Majjah wrote:
cyprus wrote:Meni ovo ima smisla, ionako sam prijateljske utakmice oduvjek smatrao čak i bespotrebnim osim za uigravanje i probavanje novih snaga, tako da ih nikad i nisam zamišljao kao nešto ozbiljno (čim se može izvršiti :D onoliko izmjena). Dakle, nešto ko trening utakmica, čudio sam se zašto se one uzimaju kao službene...

Zasto ce nam Jakupovic?? Kakve on veze ima sa BIH? Zar on nije Svajcarac? :? Hocel u paketu sa Grafiteom doci? :D
Ma nisam nešto fan ovih što vagaju i premišljaju se između reprezentacija, a također mislim da nam Jakupović i nije prijeko potreban. No, eto pitam samo :D . Ah da, on jeste Švajcarac, al za razliku od Ljajića ima neke veze sa BiH (porijeklo) :) .

PS A ako dođe Ljajić, ima nade i za Grafitea :D :D
Majjah

#2215 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

cyprus wrote:
Majjah wrote:
cyprus wrote:Meni ovo ima smisla, ionako sam prijateljske utakmice oduvjek smatrao čak i bespotrebnim osim za uigravanje i probavanje novih snaga, tako da ih nikad i nisam zamišljao kao nešto ozbiljno (čim se može izvršiti :D onoliko izmjena). Dakle, nešto ko trening utakmica, čudio sam se zašto se one uzimaju kao službene...

Ma nisam nešto fan ovih što vagaju i premišljaju se između reprezentacija, a također mislim da nam Jakupović i nije prijeko potreban. No, eto pitam samo :D . Ah da, on jeste Švajcarac, al za razliku od Ljajića ima neke veze sa BiH (porijeklo) :) .

PS A ako dođe Ljajić, ima nade i za Grafitea :D :D
Aha, dovest ce ga udruzenje studenata porijeklom iz Brazila u Sarajevu :D
cyprus

#2216 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Majjah wrote:Aha, dovest ce ga udruzenje studenata porijeklom iz Brazila u Sarajevu :D
Neće, dovest će ga Džeko :D :D
Djokej

#2217 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Djokej »

Ima jedana mala kod Binježeva kaže udala bi se za uglješu, pa mozemo to iskoristiti :bih:
klixober

#2218 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Nadam se da ce Stilic preci ovo ljeto u Njemacku.Odavno takvog talenta nije izrodio Balkan,steta da trune u Poljskoj.
-danTe-

#2219 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by -danTe- »

spahic u kelnu...nije lose...
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-18939.htm
Charuga
Globalni moderator

#2220 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Charuga »

Londonski klub raspituje se za naseg golmana
Asmir Begovic na meti Celzija

Nas golman s kanadskim drzavljanstvom Asmir Begovic nasao se na meti Celzija. Begovic, koji je rodjen u BiH prije 21 godinu, brani za Portsmut, a britanski dnevnik „The Times“ pise kako se londonski klub zanimao za njegove usluge. Osim toga sto ga skauti Celzija ocito smatraju obecavaju}im golmanom, Begovic je paznju londonskog kluba privukao i zato cto bi u njihovom kadru bio uknjizen kao jedan od osam igraca koji su prosli domacu skolu fudbala, sto ce nalagati buduca pravila Lige prvaka, jer je Begovic prije nego sto je napunio 21 godinu tri sezone bio clan Portsmuta. (M. T.)

Dnevni Avaz
klixober

#2221 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Jos jedan Bosanac u Bundesligi..Mensur Mujdza potpisao za Freiburg..jeste da ej igrao za Hrvatsku u-21,ali prema novim pravilima moze igrati za BiH.Koliko znam,igra na poziciji beka sto nam je potrebno u reprezentaciji.

http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/cl ... ,166788.jl
zecko_kupuz

#2222 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Mujdža je baš dobar igrač, samo tamo negdje piše da je krilo, a ne bek. Eee, kad bi on mogao zamijeniti Berberovića heh. :-D
anlayan12

#2223 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by anlayan12 »

zecko_kupuz wrote:Mujdža je baš dobar igrač, samo tamo negdje piše da je krilo, a ne bek. Eee, kad bi on mogao zamijeniti Berberovića heh. :-D
odi na transfermarkt i vidjećeš da igra sve na desnoj strani...
Majjah

#2224 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

zecko_kupuz wrote:Mujdža je baš dobar igrač, samo tamo negdje piše da je krilo, a ne bek. Eee, kad bi on mogao zamijeniti Berberovića heh. :-D
Definitvno igrac vrijedan paznje, za A-tim Hrvatske tesko da ce dobiti poziv, tako da se nebi vjerovatno previse ni dvoumio. A buduci da mi nemam trenutno ama bas nikakve alternative na toj desnoj strani ( sem ako ne mislite da je Marko Topic rijesenje za desno krilo ili desnog veznog). Ako se ustali u prvom timu Freiburga, Mujdza bi mogao biti pravo pojacanje za nasu reprezentaciju!

Evo vam neka kompilacija njegovih poteza, znam da je ovo ,,the Best of'' ali ne izgleda mi lose, pogotovo kad zamislim sta bi Dzeko uradio sa ovim njegovim centarsutevima :) :bih:

http://www.youtube.com/watch?v=Tz_Rikx5zGs

Inace za one koji ne znaju, njegov brat je Jasmin Mujdza, nekadasnji reprezentativac BIH!
klixober

#2225 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Izgleda da je za Stilica trenutno najvise zagrizao prvak Rusije Rubin Kazan..mada ja bih Stilu volio gledati u Bundesligi i tu bi se svakako najbolje uklopio jer govori njemacki,a i zbog reputacije Bosanaca/Hercegovaca u Bundesligi i zbog nasih ljudi koji zive u Njemackoj.

Nego,mene zanima,da li je istina da Zeljo dobija 10% od Stilinog transfera?
Locked