BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bijelo_dugme

#2076 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Ridjobrki wrote:
and wrote: jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?
Prema wikipediji ima jedan nastup, prijateljska protiv Kipra. Dugme, pikaju li se prijateljske? :D
Da.
Majjah

#2077 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

cyprus wrote:Pa ovo sad znači da možemo angažirati otpade drugih reprezentacija (čast izuzecima poput Begovića), ali i da neko drugi, prije svega naši dragi susjedi mogu angažirati neke prvobitno naše igrače. Jesam li šta pogrešno skonto?
A ti ,,prvobitno nasi'' nisu otpad, otpad su samo ti koji igraju za nas?? Jesam li ja tebe dobro razumio?? :-) :-)
Jedino ako se blesavi i arogantni pravimo necemo iskoristiti ovu sansu! Svi znamo kako su nam otimali igrace i kako se na pojedince uticalo da prihvate pozive drugih drzava, a pogotovo znamo sta su nase mudonje u savezu radili, odnosno nisu radili da sacuvamo tu djecu sirom svijeta! :x
Majjah

#2078 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

Ridjobrki wrote:
and wrote: jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?
Prema wikipediji ima jedan nastup, prijateljska protiv Kipra. Dugme, pikaju li se prijateljske? :D
I Begovic je sjedio za A selekciju Kanade na klupi protiv Islanda, nije ulazio u igru. Pikal se i nominacija ili moras fakat i zaigrati koju minutu??
klixober

#2079 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Sad kontam...koje mi kretene imamo u savezu,to je nevjerovatno!!!
Oni garant pojma nemaju ni o proslim pravilima,ni o sadasnjim.Sjede i cekaju da mi sve analiziramo,proucimo pravila,nagovaramo igrace...
palermo

#2080 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by palermo »

and wrote:
jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?
Ma Jakupović ( uzimam ga samo kao primjer, znam da ne može sad igrati) je mogao i dosada igrati za nas da je htio.Nije htio.Ja zaista ne vidim u čemu je ta posebna dobrobit ove odluke, pa Medunjanin bio pozvan, nije htio, sad se ja kao trebam radovati što je, nakon što je propao u holandskoj reprezentaciji, eto kao otvorila se mogućnost da momčina zaigra za BiH. Možda nekad budemo imali neke koristi, al kao što rekoh, možda i štete.
Mi trebamo imati kult reprezentacije i za ulazak u reprezentaciju se treba boriti, a ne sada skakati od radosti, što su nam k'o biva papiri omogućili da dođemo do nekih igrača.Ko je zaista htio, i dosada je mogao igrati za BiH.primjera, koliko hoćete.
klixober

#2081 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

palermo wrote:
and wrote:
jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?
Ma Jakupović ( uzimam ga samo kao primjer, znam da ne može sad igrati) je mogao i dosada igrati za nas da je htio.Nije htio.Ja zaista ne vidim u čemu je ta posebna dobrobit ove odluke, pa Medunjanin bio pozvan, nije htio, sad se ja kao trebam radovati što je, nakon što je propao u holandskoj reprezentaciji, eto kao otvorila se mogućnost da momčina zaigra za BiH. Možda nekad budemo imali neke koristi, al kao što rekoh, možda i štete.
Mi trebamo imati kult reprezentacije i za ulazak u reprezentaciju se treba boriti, a ne sada skakati od radosti, što su nam k'o biva papiri omogućili da dođemo do nekih igrača.Ko je zaista htio, i dosada je mogao igrati za BiH.primjera, koliko hoćete.
Medunjanin je dobio poziv za reprezentaciju BiH kada je sa Holandijom u-21 isao na evropsko prvenstvo,koje su i osvojili.Medunjanin je dva puta bio prvak Evrope sa holandskim mladim selekcijama,to nije mala stvar. :)
U tim godinama je tesko biti pametan,a mozda momak nije ni znao da kasnije nece imai pravo nastupa az BiH.Tipican primjer je Begovic,koji i sam priznaje da nije znao da ce izgubiti pravo nastupa za BiH.
Mi smo mala zemlja da se olako odricemo uspjesnih sportista.
palermo

#2082 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by palermo »

komeba wrote:

Medunjanin je dobio poziv za reprezentaciju BiH kada je sa Holandijom u-21 isao na evropsko prvenstvo,koje su i osvojili.Medunjanin je dva puta bio prvak Evrope sa holandskim mladim selekcijama,to nije mala stvar. :)
U tim godinama je tesko biti pametan,a mozda momak nije ni znao da kasnije nece imai pravo nastupa az BiH.Tipican primjer je Begovic,koji i sam priznaje da nije znao da ce izgubiti pravo nastupa za BiH.
Nije znao ??? Ma, budi ozbiljan.........da me se pogrešno ne razumije, nisam ja protiv da se on pozove ( naravno, da sjedi na klupi, da li bi on na to pristao ?)) al svi ovi pomenuti su prije svega odlučili da igraju za neke druge reprezentacije, pa kad nisu uspjeli, onda spominju majčicu Bosnu.Nemam ja ni protiv toga ništa, samo konstatujem činjenice. I ako ćemo pravo jedino Zlatan Ibrahimović od onih koji su mogli igrati za Bih a nisu, je uspio nešto u nogometu.Slobodno me podsjetite na još nekoga, dozvoljavam mogućnost da sam nekog zaboravio.
klixober

#2083 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

palermo wrote:
komeba wrote:

Nije znao ??? Ma, budi ozbiljan.........da me se pogrešno ne razumije, nisam ja protiv da se on pozove ( naravno, da sjedi na klupi, da li bi on na to pristao ?)) al svi ovi pomenuti su prije svega odlučili da igraju za neke druge reprezentacije, pa kad nisu uspjeli, onda spominju majčicu Bosnu.Nemam ja ni protiv toga ništa, samo konstatujem činjenice. I ako ćemo pravo jedino Zlatan Ibrahimović od onih koji su mogli igrati za Bih a nisu, je uspio nešto u nogometu.Slobodno me podsjetite na još nekoga, dozvoljavam mogućnost da sam nekog zaboravio.
Ako tako razmisljas,onda slobodno prekrizi i Misimovica jer je igrao za Srbiju u-21 i za BiH se odlucio na nagovor Salihamidzica.
Dok Hrvatskoj nije iz ponizenja moliti nekog Francuza Sertica,kojem je samo Dedo iz HR,ili nekog Argentinca Cvitanica kojem je baba iz HR i koji nije znao na mapi naci Hrvatsku...eto nama treba ponizenje biti da molimo bosance/Hercegovce koji su rodenu u BiH,igrom prilika zaigrali za druge zemlje.

Ako budemo tako razmisljali,nece nas nigdje na mapi biti.Svaka drzava,svaki savez se bori za iole kvalitetnog igraca i mi ako namjeravamo da se plasiramo an prvenstva,moramo raditi isto...moliti svakog kvalitetnog igraca koji ima papire da igra za BiH.
palermo

#2084 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by palermo »

komeba wrote:
Ako tako razmisljas,onda slobodno prekrizi i Misimovica jer je igrao za Srbiju u-21 i za BiH se odlucio na nagovor Salihamidzica.
Dok Hrvatskoj nije iz ponizenja moliti nekog Francuza Sertica,kojem je samo Dedo iz HR,ili nekog Argentinca Cvitanica kojem je baba iz HR i koji nije znao na mapi naci Hrvatsku...eto nama treba ponizenje biti da molimo bosance/Hercegovce koji su rodenu u BiH,igrom prilika zaigrali za druge zemlje.

Ako budemo tako razmisljali,nece nas nigdje na mapi biti.Svaka drzava,svaki savez se bori za iole kvalitetnog igraca i mi ako namjeravamo da se plasiramo an prvenstva,moramo raditi isto...moliti svakog kvalitetnog igraca koji ima papire da igra za BiH.
Boriti se za igrača je jedna stvar, moliti ga, sasvim neka druga stvar,a usput je vrlo je velika razlika moliti nekog Argentinca kojem je dedo Hrvat da igra za Hrvatsku ( ai to je hrvatska glupost) od toga da moliš pravog Bosanca/Hercegovca da igra za svoju zemlju.
Ne stvara se kult reprezentacije na taj način.
Nije mi jasno što mi hoćeš reći sa primjerom Misimovića, čovjek dobio (zahvaljujući naravno salihamidžiću) poziv i došao da igra. Nije rekao, čekam da vidim hoće li me Srbija pozvati. Uostalom, Miske je jedan :)
Ne bih baš da kontriram previše, može biti da ima neke koristi, al ipak i dalje mislim, da je ključ u izgrađiovanju kulta reprezentacije a ne u moljenju igrača da igraju za nas.
Uostalom, i hrvatska je sve svoje uspjehe postigla zahvaljujući tome što je izgradila kult reprezentacije.Između ostalog.
rado_vidjen

#2085 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

Ova je vijest dobra samo za igrace koje smo vec bili halalili. Zao mi je sto se moram usrat u cejf, ali ja tako mislim. :D

Konkretno, dobijamo jednog igraca kao potencijalno vekliko pojacanje (begovic) a ostale samo da pojacaju konkurenciju. Medunjanin je rezerva u Valladolidu; Kucukovic se bas i nije snasao u Grenobleu, najneefikasijoj ekipi francuske lige. I plus, ono sto sam ja gledao u AZ-u, Medunjanin je klasicna 10-ka, ofanzivni vezni.
E pa, junace, nacekaces se dok dodjes nared pored: Misimovic, Stilica, Pjanica...A obzirom na iskazani patriotizam i skromnost (zar je idiot stvarno vjerovao da ce igarti za A tim Holandije, koja godisnje izabaci najmanje 10 igraca njegova kalibra?!) ne bi ga vise nikad zovnuo, jer mu se fakticki pravi usluga (jbg. ova nasa danasnja repka ipak ima neki ugled, nije je lose imati u CV-u) za neki naredni transfer....

A sto se tice akcija za buducnost, onako kako mi razmisljamo, isto razmisljaju i lesinari u taboru croejshe i srbije.
Znaju oni dobro kao se to radi: zovnu ga u A tim za neku bezveznu prijateljsku utakmicu i ovjere ga nastupom od jedne minute. 8-) i jos nam vazda mogu preotet igraca koji vec igra za mladu selekciju...:run:
Istina, vazi i obrnuto, ali cisto sumnam da cemo mi njih ikad prejebat....glup je bosnjo
Znaci, nema tu puno pameti, one najtalentovanije se mora zvati sa 18-19 god. u A tim, da bi bili 100% mirni! Eto, vidjecemo sta ce biti s ovim Saricem iz Liverpoola...dabogda da on ikad zaigra za nas.

Ako se ti momci pokazu kao promasaji, ili se poslije ne budu razvijali kako smo svi ocekivali, niko ti nece stavljat noz pod grlo da ga opet zoves. :wink:
Ali samo da opet ne bude vrsnih procjena strucnjaka, tipa Josip Katalinski, koji je Zlaju ocijenio sa :
"imamo mi 'vakih koliko ho's" :shock: :run: :mrgreen:
klixober

#2086 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

palermo wrote:
komeba wrote:

Boriti se za igrača je jedna stvar, moliti ga, sasvim neka druga stvar,a usput je vrlo je velika razlika moliti nekog Argentinca kojem je dedo Hrvat da igra za Hrvatsku ( ai to je hrvatska glupost) od toga da moliš pravog Bosanca/Hercegovca da igra za svoju zemlju.
Ne stvara se kult reprezentacije na taj način.
Nije mi jasno što mi hoćeš reći sa primjerom Misimovića, čovjek dobio (zahvaljujući naravno salihamidžiću) poziv i došao da igra. Nije rekao, čekam da vidim hoće li me Srbija pozvati. Uostalom, Miske je jedan :)
Ne bih baš da kontriram previše, može biti da ima neke koristi, al ipak i dalje mislim, da je ključ u izgrađiovanju kulta reprezentacije a ne u moljenju igrača da igraju za nas.
Uostalom, i hrvatska je sve svoje uspjehe postigla zahvaljujući tome što je izgradila kult reprezentacije.Između ostalog.
Iz saveza Srbije slali Krkicu Zikinu dinastiju da mu probude patriotizam :D
A mi fol svjetska sila pa nam ispod ponosa nekoga moliti..
Ponavljam,ne smijemo se odricati olako B/H djece,mladih igraca koji su u tim godinama da nemaju pojma o zivotu,dobar dio njih nije nikad ni bio u BiH...pa da mozemo ocekivati od njih neki patriotizam.Za svakog Bosanca/Hercegovca se treba boriti ;-)
klixober

#2087 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

I da se razumijemo...Medunjanina bih ja stavio kao opciju tek iza Misimovica,Salihovica,Stilica i Pjanica..niposto prije njih :wink:
palermo

#2088 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by palermo »

komeba wrote: Iz saveza Srbije slali Krkicu Zikinu dinastiju da mu probude patriotizam :D
A mi fol svjetska sila pa nam ispod ponosa nekoga moliti..
Ponavljam,ne smijemo se odricati olako B/H djece,mladih igraca koji su u tim godinama da nemaju pojma o zivotu,dobar dio njih nije nikad ni bio u BiH...pa da mozemo ocekivati od njih neki patriotizam.Za svakog Bosanca/Hercegovca se treba boriti ;-)
Pa slažem se ja sa tobom posebno sa ovom zadnjom rečenicom.Al, ako neko dobije poziv da igra za nas, a on kaže, ček da vidim hoću li ovdje uspjeti, pa me zovite kad propanem, onda ga jebaji. Naravno da se treba boriti za svakog bosanca/hercegovca al mislim da bi i svaki bosanac7hercegovac trebao da se bori za Bosnu i hercegovinu.Onako kako je to Barbarez radio, kako je mali Pjanić uradio, kako je Bajramović radio......bez uvažavanja te komponente , mi postajemo nacija (fudbalskai svakava) bez ponosa, morala, ugleda i kredibiliteta.
adnan_hz

#2089 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by adnan_hz »

sad je pitanje oceli nas savez nesto uciniti i da li ce begovic saznati za ovo pravilo jer moze debitovati na keoj slijedecoj utakmici.. jer sumnjam da fudbaleri bas poznaju ova pravila...
batigol

#2090 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by batigol »

http://bundesliga.de/de/

hajd ba opet malo za ove nase glasajmo...pobjego nam grafite i to pravo...bas smo neozbiljni :)
Eweleen

#2091 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Eweleen »

adnan_hz wrote:sad je pitanje oceli nas savez nesto uciniti i da li ce begovic saznati za ovo pravilo jer moze debitovati na keoj slijedecoj utakmici.. jer sumnjam da fudbaleri bas poznaju ova pravila...
mogo bi mu ko javit da se ne zajebaje :mrgreen:

jooj da nam je ovog golmana samo meni dosta
Topla voda

#2092 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

pa kako smo mi skontali ,vjerovatno je i kanadski savez skontao...bojim se da ce na prvoj tekmi kanade biti pozvan u a tim.
momak je buducnost za sljedecih 15 godina na golu reprezentacje.
obzirom da je ovo zvanicno,svako ko moze doci u konakt s njim i njegovom porodicom,treba da ga odgovori od nastupa za a tim kanade.
ovaj jakupovic nije vrijedan pomena,a da nije branio za a repku svice,nego za mladu ,svakako ne bi mogao braniti za nas jer je promijenio drzavljanstvo.
on je branio prvo za nas ,pa otisao igrati za svicu,a pravilo o jednoj promjeni drzavljanstva u karijeri je ostalo.

ovaj medunjanin..nikad nije htio igrati za nas i nije ni dvojio i ne bih ga zvao nikad

kucukovic je u cdu kod senada oblacio dres bih i molio za poziv,dok nije napunio 21 .....i njega bih zovnuo,mada sam odgledao njegovih tekmi u furthu i malo je rec da nema mjesta medju 5 napadaca u reprezentaciji.

e sad ovi ostali,slabo je tu nekog kvaliteta koji nas moze extremno pojacati,ali moze se dogoditi da neki klinac u sljedecim godinama bljesne....sa nekih 22-23...i nece biti kasno,a do sad je bilo.
i to je to

samo begovica sacuvati i to je vec extra....preko noci dobijamo premijerligaskog golmana ovim izmjenama pravila i meni je to razlog za slavlje :bih:
Richard Peti

#2093 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

evo nam jos jednog :)

Mahir Hadžirešić
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090605033

:bih:
Fratris

#2095 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Fratris »

S obzirom da je Begovic vecinom igrao za Engleske treceligase kao i za podmladak Kanade, zelio bih pitati dezurne forumske skaute kakvu oni kablovsku/satelitsku imaju da su uspjeli Begovica detaljno prouciti. Bio bih jako zahvalan jer bi i ja htio biti strucnjak sto se tice ovog igraca, a posto dosad nisam nasao ni jedan kanal gdje bi se redovno mogao gledati Yeovil Town, nadam se da ce se neko smilovati i otkriti mi tajnu kako to oni prate ove lijeve lige.

Unaprijed zahvalan.
ODVRATAN_i_GADAN

#2096 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Fratris wrote:S obzirom da je Begovic vecinom igrao za Engleske treceligase kao i za podmladak Kanade, zelio bih pitati dezurne forumske skaute kakvu oni kablovsku/satelitsku imaju da su uspjeli Begovica detaljno prouciti. Bio bih jako zahvalan jer bi i ja htio biti strucnjak sto se tice ovog igraca, a posto dosad nisam nasao ni jedan kanal gdje bi se redovno mogao gledati Yeovil Town, nadam se da ce se neko smilovati i otkriti mi tajnu kako to oni prate ove lijeve lige.

Unaprijed zahvalan.
Ne trebas biti strucnjak i ne trebas gledati nekoga da bi znao jeli perspektiva ili nije! Nekada su teoretske cinjenice sasvim dovoljne ili ako pak nije dovoljno jasno da pojasnim... Begovic je rezervni golman jednom od najboljih golmana Engleske u klubu koji ima pare, sto ce reci moze platiti iskusnijeg golmana ali oni to ne rade... Zasto? Logika je cudo!
Fratris

#2097 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Fratris »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ne trebas biti strucnjak i ne trebas gledati nekoga da bi znao jeli perspektiva ili nije! Nekada su teoretske cinjenice sasvim dovoljne ili ako pak nije dovoljno jasno da pojasnim... Begovic je rezervni golman jednom od najboljih golmana Engleske u klubu koji ima pare, sto ce reci moze platiti iskusnijeg golmana ali oni to ne rade... Zasto? Logika je cudo!
Jel ti ime Srdjan Pecelj znaci ista?
ODVRATAN_i_GADAN

#2098 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Fratris wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ne trebas biti strucnjak i ne trebas gledati nekoga da bi znao jeli perspektiva ili nije! Nekada su teoretske cinjenice sasvim dovoljne ili ako pak nije dovoljno jasno da pojasnim... Begovic je rezervni golman jednom od najboljih golmana Engleske u klubu koji ima pare, sto ce reci moze platiti iskusnijeg golmana ali oni to ne rade... Zasto? Logika je cudo!
Ma to su budalastine NS/FS BiH koji "rade" tako kako rade iiiii nije on jedini! Jednostavno na primjeru Pjanica cu pokusati objasniti... Zar je trebalo gledati ga ako uzmes za predpostavku da je u tom momentu vec igrao za prvi tim Meza? Nije! Sve se samo kazalo!
Fratris

#2100 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Fratris »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Fratris wrote:
Ma to su budalastine NS/FS BiH koji "rade" tako kako rade iiiii nije on jedini! Jednostavno na primjeru Pjanica cu pokusati objasniti... Zar je trebalo gledati ga ako uzmes za predpostavku da je u tom momentu vec igrao za prvi tim Meza? Nije! Sve se samo kazalo!
Ne kontas. Nema veze. Uzdaj se i dalje u wikipediju i Football Manager.

Ja sam Begovica gledao uzivo pa opet me nije sramota reci da nemam pojma kakav je igrac jer ja nisam nogometni strucnjak.

I nebi bio ni prvi ni zadnji koji je bio zamjena u velikom klubu pa se poslije ispostavilo da nema pojma. Kao Pecelj, koji je igrao za puno veci klub pa zavrsio u 2.HNL. Al neka, ne moras ti vidjeti Begovica da znas da ce on biti prvi golman nase repke za slijedecih 10 godina kao sto to neki ovdje predvidjaju.
Locked