A znaš, ta logika koju si ti primijenio na Subotića isto vrijedi i za ove naše po bijelom svijetu.Ako ga ti moraš kaparisati da bi igrao za BiH, jebaji ga.,onda ničemu drugom utakmice A reprezentacije neće služiti nego kaparisanju.......al dobro, da ne trunim,možda stvarno ovo jeste dobro........će vidimoriko-ga wrote:[
Ali zato treba ga pozvati u A tim ako je iole talenat i onda je nas.Znaci ovo vazi samo ako igrac nije igrao za A tim.Np: treba ove mlade talente traziti i dovoditi da igraju u U21 (naravno ako zele) i onda vidjeti ko ima ono nesto u sebi za A tim i odma ga pozvati i gurnuti ga u "vatru" i time je on cementiran za nas.A ovi "nasi" sto igraju u U21 za druge reprezentacije nji mozemo dobiti i ovo je jedino dobro zbog takvi igraca a nase djece je puno puno po bijelom svijetu i odatle cemo sigurno crpiti nove reprezentativce jos dugo.
A ovo sto ti kazes je isto moguce ali ja za takvim necu zaliti jer ko nije za BiH nemora ni igrati za nas tipa Subotic.On je fakat dobar igrac ali ni jedno pravilo FIFE njega nebi natjeralo da igra za nas i to treba postovati.
Po meni neka dobijemo ovoga golmana ovo pravilo se za nas isplatilo.
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#2051 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
- jeza u ledja
#2052 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ali skontaj, proporcionalno mnogo veca je sansa da ce se neki nas igrac afirmisati u vrhunskog ako se razvija vani, a ne u BiH.palermo wrote:Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.riko-ga wrote: Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
E sad taj isti igrac moze i u 23-24 god (ako nije imao nastup za A tim druge reprezentacije) reci hocu da igram za BiH.Znaci nemogu ga vise ucjenjivati ni primoravati da do 21 ne odigra za BiH a onda je on vec bio izgubljen za nas a vecinom ta druga drzava vise na njega nije racunala.
- Ridjobrki
#2053 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
palermo wrote:Možda nisam dobro razumio, al zar i dosada nije vrijedilo pravilo da igrač koji je igrao za mladu reprezentaciju može promijeniti sportsko državljanstvo do 20 godine.Koliko ja vidim ovim se samo dobna granica pomiče.I nisam baš nešto uvjeren, ili bolje reći ne shvatam potpuno, kako dugoročno gledajući ova odluka nešto nama pomaže.Čini mi se da koliko god može da pomgne, toliko može i da odmogne.Ridjobrki wrote:
Poslao sam i ja.Ccc, Ćiro u igrači u parlamentu, to je važno a ovo niko ne spominje. Čudi me da nije odjeknulo ni u Hrvatskoj još, ali doduše svježa je vijest, sinoć Kongres završio bez nekih spektakularnih zaključaka, npr zanimljivije je svijetu koji su stadioni odabrani za SP u Brazilu nego tu i tamo pokoji izgubljeni igrač za nas, Senegal ili Alžir...
Pitanja Begovića, Medunjanina, Kučukovića su mi nebitna. Mislim nisu toliko bitna, a ni oni kao igraći nisu toliko bitni, da bi se baš sad zbog njih trebao nešto posebno radovati.
Pomaže, itekako!!! Može i odmoći ali je to daleko manji rizik jer kako @abacija reče otvorena je traka i u drugom smjeru.
Prvo, pomaže jer možemo reprezentaciju pojačati sa nekim igračima koje smo već bili otpisali. Samo da Begovića dobijemo elhamdulillah.
Drugo, ne moramo strepjeti kad će igrač puhnuti 21 svijeću da ga definitivno izgubimo već fino pratiti razvoj igrača i ležerno bez pritiska ih dovoditi da igraju.
E, tu dolazi do rizika ali je on po meni mali jer smo mi zemlja sa malom bazom igrača (nema nas 5-6 miliona na svijetu) a konkurenti su nam višestruko jače zemlje. Objasniću na primjeru tog Kučukovića:
Momak je igrao dobro u nižim kategorijama Hamburga i postao je interesantan Nijemcima. Zvali su ga u niže selekcije i nije se razvio dovoljno dobro da dosegne A-tim. Šta ako on sada recimo u 23 poludi kao što je poludio Ibišević u Hoffenheimu (sjetimo se da i i Ibišević bio već otpisan kao potencijal!)? Nikad nije igrao za A-Njemačku a prešao 21 godinu, a dok je Klosea, Gomeza i još nekih neće ni zaigrati za njih. Šteta za Mustafu, šteta za BiH, Njemačka bez brige.
Primjer Medunjanina: momak nije dovoljan kvalitet za Holandiju ali nama će valjat' glave kao zamjena za Rahimića, Bajramovića, pa i Muratovića koji igra u sredini, a plus može poslužiti na lijevoj strani. Ima tu dosta igrača za koje vrijedi ono "kad ne valja Holandiji/Njemačkoj/Francuskoj... ne valja ni nama" ali ima i ovih koji će nam fakat dobro doći (Begović, Medunjanin) a i onih za koje se nikad ne zna šta donosi sutra, neka ima opcija (npr. Kučuković). Zamislite vi koje bi sada nama slavlje bilo da su ovi igrači koje pominjemo odbrambeni!!! Šteta pa pravimo napadače i vezne ali zamislite samo da sad imamo tri odbrambena koji igraju u Grenobleu, Valladolidu i Kaiserslauternu! Sve brige bi bile riješene a možda imamo i takvih, otvara se lov... Evo npr. Mujdže za desnu stranu!
Veća je šansa da on prije zaigra za BiH nego da dobije šansu u A-timu druge zemlje. U petak zaigra za U-21 u subotu za A-tim i ćao... Ovo Njemačka neće raditi sa klincima od 17 godina a mi hoćemo.Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.
-
anlayan12
#2054 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
e moze li Mujdza sad igrati za nas???
-
Majjah
#2055 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
http://www.youtube.com/watch?v=fgWVERR2J-8
Joj kako mi je ova vijest popravila dan!!
Nadam se da ce prvo novinari, pa onda mozda i neko ko se nesto pita u NS BIH sad se malo angazovati oko ovoga, pogotovo da sto prije porazgovaraju prvo sa Begovicem, a onda i sa svim ostalima. Za Begovica to kazem jer je on fakat i ranije molio da ga neko pozove, to niko nije u radio ( a i ko ce od onih lopova u savezu) pa je momak izabrao drzavu u kojoj je odrastao umjesto svoje domovine. Od slijedece sezone Asmir ce po svemu sudeci biti prvi golman Potsmoutha, a buduci da je Hasagic povrijedjen i van svake forme, Supic se uspio prodati sa ova 3 nastupa u Kipar pa je on svoj cilj ostvario, nama je Begovic sad potreban ko zemlji sunce
Chiro je danas nagovjestio kao neku mogucnost da cemo morati ipak odigrati onu prijateljsku u augustu sa Iranom da nas ne bi tuzili, eto prilike da se on pozove
Joj kako mi je ova vijest popravila dan!!
Chiro je danas nagovjestio kao neku mogucnost da cemo morati ipak odigrati onu prijateljsku u augustu sa Iranom da nas ne bi tuzili, eto prilike da se on pozove
- Ridjobrki
#2056 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mujdža može sigurno(nastupao za HR U-21 ali nije za A-tim), za Begovića ne znam zato što je on prihvatio poziv i sjedio je na klupi kanadske reprezentacije ali nije ubilježio zvaničan nastup. Ako neko zna pojasniti kako tu stoje stvari, baš me zanima...
-
fini dečko
#2057 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nemoj da pokvarim mišljenje o tebiRidjobrki wrote:Mujdža može sigurno(nastupao za HR U-21 ali nije za A-tim), za Begovića ne znam zato što je on prihvatio poziv i sjedio je na klupi kanadske reprezentacije ali nije ubilježio zvaničan nastup. Ako neko zna pojasniti kako tu stoje stvari, baš me zanima...
-
klixober
#2058 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Tesko da nama ova odluka moze odmoci,moze nam samo pomoci...neko je vec umjesto mene objasnio razloge,da ne ponavljam.palermo wrote:Možda nisam dobro razumio, al zar i dosada nije vrijedilo pravilo da igrač koji je igrao za mladu reprezentaciju može promijeniti sportsko državljanstvo do 20 godine.Koliko ja vidim ovim se samo dobna granica pomiče.I nisam baš nešto uvjeren, ili bolje reći ne shvatam potpuno, kako dugoročno gledajući ova odluka nešto nama pomaže.Čini mi se da koliko god može da pomgne, toliko može i da odmogne.Ridjobrki wrote:
Poslao sam i ja.Ccc, Ćiro u igrači u parlamentu, to je važno a ovo niko ne spominje. Čudi me da nije odjeknulo ni u Hrvatskoj još, ali doduše svježa je vijest, sinoć Kongres završio bez nekih spektakularnih zaključaka, npr zanimljivije je svijetu koji su stadioni odabrani za SP u Brazilu nego tu i tamo pokoji izgubljeni igrač za nas, Senegal ili Alžir...
Pitanja Begovića, Medunjanina, Kučukovića su mi nebitna. Mislim nisu toliko bitna, a ni oni kao igraći nisu toliko bitni, da bi se baš sad zbog njih trebao nešto posebno radovati.
A sto kazes da su Begovic,Kucukovic i Medunjanin nebitni,ne bih se nikako slozio.Sva tri igraca igraju u ligama petice.Begovic-Portsmouth,Kucukovic-Grenoble,Medunjanin-Valladolid.
Mi nismo velika zemlja da olako odbacujemo igrace.Mada trenutno Kucukovic i Medunjanin mogu samo grijati klupu reprezentacije,ali ko zna sta nose sljedece godine i u kakve igrace mogu izrasti.
Begovic vec sada moze konkurisati za prvi tim reprezentacije.
- Ridjobrki
#2059 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ono je jako dobar igrač koji nema šansu kraj Ćorluke i Srne (trojica Bosanaca im je previše na desnoj strani...fini dečko wrote:Nemoj da pokvarim mišljenje o tebiRidjobrki wrote:Mujdža može sigurno(nastupao za HR U-21 ali nije za A-tim), za Begovića ne znam zato što je on prihvatio poziv i sjedio je na klupi kanadske reprezentacije ali nije ubilježio zvaničan nastup. Ako neko zna pojasniti kako tu stoje stvari, baš me zanima.... Kakav Mujdža, ma nemožemo mi skupljati otpad od HRV repke. Trenutno on nije interesantan za nas.
-
fini dečko
#2060 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
-
klixober
#2061 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bio jedan od boljih igraca 2. Bundeslige,mogao bi preci u neki bolji klub..samo nam bas i nije potreban,imamo na njegovoj poziciji vec dobre i mlade igrace.fini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
Sto se tice Kucukovica i Medunjanina...igrju u respektabilnim klubovima,mogli bi biti dobitak.Kucukovic je po jacini kluba u kojem igra trenutno nas treci napadac(iza Dzeke i Ibisevica),a Medunjanin ako gledamo po jacini kluba,nas treci vezni(iza Salihovica i Misimovica).Naravno,trebaju se tek dokazati,ali mogli bi biti dobitak za buducnost.
- bijelo_dugme
#2062 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jel to onaj supak sto je reko nesta poput: "Ako me nepozovete u Svedsku repku, ja cu igrati za BiH" ?Abacija wrote:A sta je sa Dennijem Avdicem (ili kako li se vec preziva) sto ima sveCko drzavljanstvo? Je li on zaigrao za njihovu A-reprezentaciju ili ima jos sanse?
Ako jest, nek se jebe, netrebaju nam takvi, a on je meni se cini napadac sto znaci da nam svedno netreba. A u wikipediji pise da mu je 21 godina i igra u Svedskoj ligi, nista za reprezentacije.
-
fini dečko
#2063 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jesi li pratio ove godine Medunjanina? Kakvu je minutažu imao u Valjadolidu? Meni nije bio interesantan, jer ga nisam doživljavao ka našeg igrača, međutim sada se stvari mijenjajukomeba wrote:Bio jedan od boljih igraca 2. Bundeslige,mogao bi preci u neki bolji klub..samo nam bas i nije potreban,imamo na njegovoj poziciji vec dobre i mlade igrace.fini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
Sto se tice Kucukovica i Medunjanina...igrju u respektabilnim klubovima,mogli bi biti dobitak.Kucukovic je po jacini kluba u kojem igra trenutno nas treci napadac(iza Dzeke i Ibisevica),a Medunjanin ako gledamo po jacini kluba,nas treci vezni(iza Salihovica i Misimovica).Naravno,trebaju se tek dokazati,ali mogli bi biti dobitak za buducnost.
-
Majjah
#2064 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jesam jafini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
-
fini dečko
#2065 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Hvala za info. Pretpostavio sam da je to ta pozicija, ovo sam više pitao zato što sam neki dan na RSG slušao intervju s njim, pa reko da vidim šta kažu ljudi koji su ga gledali. Znao sam da je @komeba neko ko ga garant gledao, ali vidim nije jediniMajjah wrote:Jesam jafini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.Anel je jedan od najboljih, ako ne i najbolji vezni igrac druge Bundeslige. Ali njegov je problem sto igra istu poziciju kao i Mislimovic, a naucio je da oko njega stvore ekipu, da se ona njemu prilagodi. Kod nas ne bi dobio takav tretman a na nekoj drugoj poziciji osim njegove prirodne kao kreatora igre on se ne bi snasao. Dalje, i Pjanic i Stilic su po meni bolji igraci od njega, jedina njegova prednost je iskustvo koje sigurno ima. Ipak smo mi sad sa reprezentacijom dostigli jedan visi nivo od onog vremena kad se Dzaka odlucio da ne igra za nas
tako da se ne trebamo previse zamarati sa Dzakom, vec se treba okrenuti igracima koji su sad jos uvijek talenti, tipa onoj trojici ili cetvorici nasih koji sad igraju za U-21 Svedske, da ne bi plakali za nekim novim Ibrahimovicem
-
anlayan12
#2066 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
komeba wrote:Bio jedan od boljih igraca 2. Bundeslige,mogao bi preci u neki bolji klub..samo nam bas i nije potreban,imamo na njegovoj poziciji vec dobre i mlade igrace.fini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
Zar je Grenoble bolji od Saturna ( Topić ) i PAOK-a ( Muslimović ) ???
- cyprus
#2067 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa ovo sad znači da možemo angažirati otpade drugih reprezentacija (čast izuzecima poput Begovića), ali i da neko drugi, prije svega naši dragi susjedi mogu angažirati neke prvobitno naše igrače. Jesam li šta pogrešno skonto?
-
klixober
#2068 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sad takodje mozemo pratiti i razvoj Emre Tahitoriva koji je igrao za svedsku u-21.
-
adnan_hz
#2069 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
nije denni to rekao.. to je rekao emra tahirovic...bijelo_dugme wrote:Jel to onaj supak sto je reko nesta poput: "Ako me nepozovete u Svedsku repku, ja cu igrati za BiH" ?Abacija wrote:A sta je sa Dennijem Avdicem (ili kako li se vec preziva) sto ima sveCko drzavljanstvo? Je li on zaigrao za njihovu A-reprezentaciju ili ima jos sanse?
Ako jest, nek se jebe, netrebaju nam takvi, a on je meni se cini napadac sto znaci da nam svedno netreba. A u wikipediji pise da mu je 21 godina i igra u Svedskoj ligi, nista za reprezentacije.
-
klixober
#2070 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Grenoble u prvoj ligi francuske na 13. mjestu,Valladolid 15. u Spaniji.anlayan12 wrote:komeba wrote:Bio jedan od boljih igraca 2. Bundeslige,mogao bi preci u neki bolji klub..samo nam bas i nije potreban,imamo na njegovoj poziciji vec dobre i mlade igrace.fini dečko wrote:@komeba, to je otprilke to. Ovom odlukom smo trenutno dobili jednog kvalitetnog igrača, i dva potencijalna koja bi mogla izrasti u kvalitet. Nego kakav je Džaka, bi li on mogao konkurisati, nisam ga nešto pretjerano pratio.
Zar je Grenoble bolji od Saturna ( Topić ) i PAOK-a ( Muslimović ) ???
Saturn na 13.! mjestu ruske lige,PAOK na 2. mjestu grcke lige.
- bijelo_dugme
#2071 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nisam siguran ali mislim da se to nebroji. Znam kad je bilo price o Krkicu, Srbija ili Spanija, pa prije utakmice protiv nas novinari pitali del Bosqueta hocel ubaciti Krkica u igru da ga osigura.Ridjobrki wrote:Mujdža može sigurno(nastupao za HR U-21 ali nije za A-tim), za Begovića ne znam zato što je on prihvatio poziv i sjedio je na klupi kanadske reprezentacije ali nije ubilježio zvaničan nastup. Ako neko zna pojasniti kako tu stoje stvari, baš me zanima...
-
klixober
#2072 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa zar nam susjedi i komsije do sada nisu krali igrace? To je nesto nevezano za FIFA-ina pravila,nego za uredenje nase drzave.Ne bih da sad sirim ovo na nacionalizam i brojanje krvnih zrnaca jer ce nas odvuci u pogresnom pravcu.cyprus wrote:Pa ovo sad znači da možemo angažirati otpade drugih reprezentacija (čast izuzecima poput Begovića), ali i da neko drugi, prije svega naši dragi susjedi mogu angažirati neke prvobitno naše igrače. Jesam li šta pogrešno skonto?
U svakom slucaju,ovom promjenom pravila smo na velikom dobitku.
- Ridjobrki
#2073 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Avdić je izgubljen, Tahirović još nije. Mada sam ja skeptičan prema igračima iz Allsvenskan, nije to tako jaka liga da bi nastup u njoj garantirao potencijal ili kvalitetu. Taj Avdić ima 4 gola iz 44 nastupa za Elfsborg što je slab učinak za napadača (nema veze ni što je mlad ni kolika mu je minutaža - napadač sa 9% strike rate u Švedskoj a treba igrati sa Džekom koji u Njemačkoj ima oko 60%). Tahirović takođe. Da bi se probio u bh. reprezentaciju trebaš harati švedskom ligom a ne samo bilježiti nastupe.
Eto nama Begovića na gol! A momak je stvarno izražavao žaljenje što ne može igrati, eto mu sad prilika.
@bijelo_dugme, u pravu si, sad se sjećam toga.Nisam siguran ali mislim da se to nebroji. Znam kad je bilo price o Krkicu, Srbija ili Spanija, pa prije utakmice protiv nas novinari pitali del Bosqueta hocel ubaciti Krkica u igru da ga osigura.
Last edited by Ridjobrki on 04/06/2009 15:53, edited 1 time in total.
- and
#2074 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ali se otvara i mogućnost da djecu pripremamo po mnogim reprezentacijama svijeta,a ne samo kod tulića,i onda proberemo najbolje.palermo wrote:Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.riko-ga wrote: Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
E sad taj isti igrac moze i u 23-24 god (ako nije imao nastup za A tim druge reprezentacije) reci hocu da igram za BiH.Znaci nemogu ga vise ucjenjivati ni primoravati da do 21 ne odigra za BiH a onda je on vec bio izgubljen za nas a vecinom ta druga drzava vise na njega nije racunala.
jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?
- Ridjobrki
#2075 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Prema wikipediji ima jedan nastup, prijateljska protiv Kipra. Dugme, pikaju li se prijateljske?and wrote: jakupović bi sad mogao braniti za nas da je još malo čekao.koliko se sjećam skoro je pozivan u švajcarsku reprezentaciju.da li je branio?