Medunjanina odmah zvati, sansu mu dati i "rezervisat" ga
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Richard Peti
#2026 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Za mustuluka si 
- winabike
#2027 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ridjobrki ovo je odlicno, samo da to nasi budu znali iskoristiti...
- Eweleen
#2028 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ma da je nama onog golmana koliko bi mi srce bilo
- Ridjobrki
#2029 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Po ovome mogu igrati i Kučuković i Džaka... ima li koji štoper, majku mu?

-
Richard Peti
#2030 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
imaju ova dvojca, ne znam jel' neko postavljao prije
http://en.wikipedia.org/wiki/Haris_Bukva
http://en.wikipedia.org/wiki/Zlatko_Junuzovi%C4%87

http://en.wikipedia.org/wiki/Haris_Bukva
http://en.wikipedia.org/wiki/Zlatko_Junuzovi%C4%87
- Ridjobrki
#2031 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma ima se tu šta iskopati, treba pretresti ko je sve igrao za hrvatske, srbijanske, njemačke, švedske, nizozemske, švajcarske, austrijske... ...U-21 i mlađe selekcije. Biće tu materijala samo ne znam koliko kvalitetnog. Što se tiče napada i veze ništa od ovih momaka nama u suštini ne treba, jedino da pojačamo kadar i da malo obnovimo klupu. Gdje će npr. Džaka i Kučuković igrati kraj momaka koji bi sad bili glavni u njemačkoj reprezentaciji u kojoj za ovu dvojicu nije bilo mjesta ni na vidiku. I Medunjanin će nam biti treći izbor na svojoj poziciji u ovom momentu ali je mlađi od konkurenata pa će dočekati šansu.
Ova dvojica iz Austrije,recimo, takođe mogu samo sanjati o reprezentaciji BiH, moramo se navikavati da su prošla vremena kad je bilo dovoljno nastupati vani da bi se mi zaibretili i priželjkivali ih.
BiH je sad reprezentacija za koju će se otimati da nastupaju za nju i rezultati lagano počinju praviti kult reprezentacije, kakav patriotizam - samo rezultati. Odite u Srbiju i pitajte rodjene Srbijance koji igraju tamo da li bi sad nastupili za BiH nakon što se Nemanja juče proda učesniku LP...
Bundesliga poludjela za Bosancima nakon sezone u znaku Džeke, Misketa, Vede i Seje. Sada kad se dovodi Bosanac (npr Ibričić, Spahić) u Bundesligu menadžeri i treneri kontaju u fazonu "Jebiga, dok igra sa Džekom, Misimovićem, Ibičevićem i Salihovićem mora da valja.". E tako se stvara kult reprezentacije i nek sam doživio da i to vidim... Hertha hoće Štilića, WfL, Köln i S04 Spahića, HSV Ibričića...

Ova dvojica iz Austrije,recimo, takođe mogu samo sanjati o reprezentaciji BiH, moramo se navikavati da su prošla vremena kad je bilo dovoljno nastupati vani da bi se mi zaibretili i priželjkivali ih.
Bundesliga poludjela za Bosancima nakon sezone u znaku Džeke, Misketa, Vede i Seje. Sada kad se dovodi Bosanac (npr Ibričić, Spahić) u Bundesligu menadžeri i treneri kontaju u fazonu "Jebiga, dok igra sa Džekom, Misimovićem, Ibičevićem i Salihovićem mora da valja.". E tako se stvara kult reprezentacije i nek sam doživio da i to vidim... Hertha hoće Štilića, WfL, Köln i S04 Spahića, HSV Ibričića...
-
amarpitar
#2032 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Mensur Mujdža iz Zagreba, odličan desni bek! Momak jekod Muzurovića bio na okupljanju reprezentacije, ali eto nije imao pravo nastupa! Sad se situacija promjenila.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=Tz_Rikx5zGs i http://www.youtube.com/watch?v=XT5iusyYKxs
Video: http://www.youtube.com/watch?v=Tz_Rikx5zGs i http://www.youtube.com/watch?v=XT5iusyYKxs
-
klixober
#2033 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ne znam kako u našim medijima još nema ništa o ovome... Ah, da... Kongrese FIFA prate samo ljudi iz Saveza a dok oni skontaju...[/size][/quote]Ridjobrki wrote:Evo jedne fantastične vijesti!
Jedan od zaključaka Kongresa FIFA koji je održan na Bahamima prije par dana se odnosi na promjenu prava odabira reprezentacije za igrače sa dvojnim državljanstvom. Navodno je sve pogurao Alžir koji je gubio igrače koji su nastupali za mlade francuske selekcije. Odluka je prošla sa 58% glasova i kaže kako igrači koji nastupe za seniorsku reprezentaciju ostaju vezani za tu reprezentaciju dok igrači koji su nastupali za U-21 i mlađe kategorije i dalje zadržavaju pravo nastupa za drugu reprezentaciju ukoliko ne nastupe za seniorski tim!!!
Ovo je najbolja vijest koja je mogla doći iz FIFA, znate li šta ovo znači za BiH??? Ne moramo se više bojati otimanja igrača i možemo računati na neke koje smo već halalili!!!
Mislim da sam za muštuluka...![]()
![]()
![]()
Po ovome recimo Medunjanin može igrati za BiH, možda i Begović jer je bio pozivan ali nije nastupio za Kanadu...
http://www.worldcupblog.org/world-footb ... gress.html
[quote]
Change of association (art. 18 of the Regulations Governing the Application of the FIFA Statutes)
58% of the Congress members approved an amendment to the current article. So far, players eligible to change associations in order to play for another national team could only do so until their 21st birthday. The Congress has now decided to lift this age limit, but has maintained all the other provisions of art. 18.
Ovo je najbolja vijest koju sam cuo zadnjih godina!!!!
Odmah mi je na pamet pao Begovic! Pod hitno treba dobiti poziv u reprezentaciju,takodje se treba obavijestiti nas nesposobni savez i Ciro koji ne znaju vjerovatno za ovu promjenu pravila.
-
adnan_hz
#2034 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
posaljite sa.x.com da objave ovo....
-
klixober
#2035 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja sam poslao ovo na sa-x da objave,pa cemo vidjeti.Nadam se da ce sto vise medija objaviti ovu vijest.
- Ridjobrki
#2036 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Poslao sam i ja.komeba wrote:ja sam poslao ovo na sa-x da objave,pa cemo vidjeti.Nadam se da ce sto vise medija objaviti ovu vijest.
- zalizani
#2037 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ridjobrki,ti si kralj.Kako,pored silnih kvazi novinara,ti da ovo prvi uhvatiš?
Ma,treba Begovića odmah asimilirati
.Još da sačekamo zvanicnu potvrdu medija,i to je to(jbg po protokolu
)
Ma,treba Begovića odmah asimilirati
-
fini dečko
#2038 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Slažem se za Begovića, jer trenutno od onih koji mi padaju na um, on je najbliži da bude u ozbiljnoj konkurenciji za prvih 18.zalizani wrote:Ridjobrki,ti si kralj.Kako,pored silnih kvazi novinara,ti da ovo prvi uhvatiš?
Ma,treba Begovića odmah asimilirati.Još da sačekamo zvanicnu potvrdu medija,i to je to(jbg po protokolu
)
-
palermo
#2039 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Možda nisam dobro razumio, al zar i dosada nije vrijedilo pravilo da igrač koji je igrao za mladu reprezentaciju može promijeniti sportsko državljanstvo do 20 godine.Koliko ja vidim ovim se samo dobna granica pomiče.I nisam baš nešto uvjeren, ili bolje reći ne shvatam potpuno, kako dugoročno gledajući ova odluka nešto nama pomaže.Čini mi se da koliko god može da pomgne, toliko može i da odmogne.Ridjobrki wrote:
Poslao sam i ja.Ccc, Ćiro u igrači u parlamentu, to je važno a ovo niko ne spominje. Čudi me da nije odjeknulo ni u Hrvatskoj još, ali doduše svježa je vijest, sinoć Kongres završio bez nekih spektakularnih zaključaka, npr zanimljivije je svijetu koji su stadioni odabrani za SP u Brazilu nego tu i tamo pokoji izgubljeni igrač za nas, Senegal ili Alžir...
Pitanja Begovića, Medunjanina, Kučukovića su mi nebitna. Mislim nisu toliko bitna, a ni oni kao igraći nisu toliko bitni, da bi se baš sad zbog njih trebao nešto posebno radovati.
-
Abacija
#2040 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
A sta je sa Dennijem Avdicem (ili kako li se vec preziva) sto ima sveCko drzavljanstvo? Je li on zaigrao za njihovu A-reprezentaciju ili ima jos sanse?
-
adnan_hz
#2041 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja sam poslao i sport sport, bht, ftv, sportinu mail......
-
Richard Peti
-
Richard Peti
#2043 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pise da je igrao za prvi tim, i to samo jednu utakmicuAbacija wrote:A sta je sa Dennijem Avdicem (ili kako li se vec preziva) sto ima sveCko drzavljanstvo? Je li on zaigrao za njihovu A-reprezentaciju ili ima jos sanse?
http://en.wikipedia.org/wiki/Denni_Avdi%C4%87
-
palermo
#2044 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
haj, ljudi pomozite, počinjem sam sebi izgledati glup, ovdje naslov BiH se ne mora više bojati otimanja igrača, a meni se čini da se tek sada otvara prostor za otimanje igrača.dzemmo wrote:evo clanka:
BiH se više ne mora bojati "otimanja" igrača
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090604047
![]()
![]()
- zalizani
#2045 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sad ce index,da prenosi sportske vijesti sa sa-x.

-
riko-ga
#2046 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
palermo wrote:Možda nisam dobro razumio, al zar i dosada nije vrijedilo pravilo da igrač koji je igrao za mladu reprezentaciju može promijeniti sportsko državljanstvo do 20 godine.Koliko ja vidim ovim se samo dobna granica pomiče.I nisam baš nešto uvjeren, ili bolje reći ne shvatam potpuno, kako dugoročno gledajući ova odluka nešto nama pomaže.Čini mi se da koliko god može da pomgne, toliko može i da odmogne.Ridjobrki wrote:
Poslao sam i ja.Ccc, Ćiro u igrači u parlamentu, to je važno a ovo niko ne spominje. Čudi me da nije odjeknulo ni u Hrvatskoj još, ali doduše svježa je vijest, sinoć Kongres završio bez nekih spektakularnih zaključaka, npr zanimljivije je svijetu koji su stadioni odabrani za SP u Brazilu nego tu i tamo pokoji izgubljeni igrač za nas, Senegal ili Alžir...
Pitanja Begovića, Medunjanina, Kučukovića su mi nebitna. Mislim nisu toliko bitna, a ni oni kao igraći nisu toliko bitni, da bi se baš sad zbog njih trebao nešto posebno radovati.
Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
E sad taj isti igrac moze i u 23-24 god (ako nije imao nastup za A tim druge reprezentacije) reci hocu da igram za BiH.Znaci nemogu ga vise ucjenjivati ni primoravati da do 21 ne odigra za BiH a onda je on vec bio izgubljen za nas a vecinom ta druga drzava vise na njega nije racunala.
-
bice_bice
#2047 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
daj ba raja.. i sta sad? opadne li nam prvi tim, isto ga pusimo ko i do sad..
-
palermo
#2048 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.riko-ga wrote: Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
E sad taj isti igrac moze i u 23-24 god (ako nije imao nastup za A tim druge reprezentacije) reci hocu da igram za BiH.Znaci nemogu ga vise ucjenjivati ni primoravati da do 21 ne odigra za BiH a onda je on vec bio izgubljen za nas a vecinom ta druga drzava vise na njega nije racunala.
-
Abacija
#2049 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gledaj, do sada su se ti igraci uglavnom kretali u jednom pravcu, tj. prema srbijanskoj, hrvatskoj ili sta ti ja znam kojoj reprezentaciji, a od sada je otvorena i traka u suprotnom smjeru. Pa kom' kopacke kom' opanci.palermo wrote:Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.riko-ga wrote: Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
Usput da se zahvalim @Ridjobrkom i @komebi.
-
riko-ga
#2050 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
palermo wrote:Dobro, ima logike, al ja mislim na recimo situaciju, da mi afirmišemo kroz mladu reprezentaciju igrača, i onda u 22 godini samo kaže , igrat ću za Hrvatsku ili Srbiju. I to mi uopšte ne izgleda nemoguće.riko-ga wrote: Vidi jarane do sad je igrac do 21 god. morao odluciti za koju reprezentaciju da igra.E ali kvaka je u tome da mnogi nasi igraci po bijelom svijetu do tada jos nisu dobili njihovo drzavljanstvo i oni ih tim "ucjenjuju" tipa igraj za nas i dobit ces papire.
Ali zato treba ga pozvati u A tim ako je iole talenat i onda je nas.Znaci ovo vazi samo ako igrac nije igrao za A tim.Np: treba ove mlade talente traziti i dovoditi da igraju u U21 (naravno ako zele) i onda vidjeti ko ima ono nesto u sebi za A tim i odma ga pozvati i gurnuti ga u "vatru" i time je on cementiran za nas.A ovi "nasi" sto igraju u U21 za druge reprezentacije nji mozemo dobiti i ovo je jedino dobro zbog takvi igraca a nase djece je puno puno po bijelom svijetu i odatle cemo sigurno crpiti nove reprezentativce jos dugo.
A ovo sto ti kazes je isto moguce ali ja za takvim necu zaliti jer ko nije za BiH nemora ni igrati za nas tipa Subotic.On je fakat dobar igrac ali ni jedno pravilo FIFE njega nebi natjeralo da igra za nas i to treba postovati.
Po meni neka dobijemo ovoga golmana ovo pravilo se za nas isplatilo.