BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1951 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pise sljedece (isti onaj clanak 18, treci dio):
3. Any Player who has the right to change Associations in accordance with par 1. and 2. above shall submit a written, substantiated request to the FIFA general secretariat. The Players' Status Committee shal decide on the request. The procedure will be in accordance with the Rules Governing the Procedures of the Players' Status Committee and the Dispute Resolution Chamber. Once the player has filed his request, he is not eligible to play for any representative team until his request has been processed.
Dakle pise da igrac salje aplikaciju za promjenu fudbalskog drzavljanstva, na osnovu pravila. Nigdje se ne spominje lokalni savez (to ne znaci da to ne mora ici preko njih). Ovisi kakva su pravila ovog Players' Status Committee i Dispute Resolution Chamber.
Naravno, da bi imao mogucnost da dobijes fudbalsko drzavljanstvo recimo Brazila moras ispunjavati odredjene uslove, koji su ranije navedeni. (Prakticno, ako nista, moras ispunjavati uslov da budes drzavljanin Brazila.) Zbog toga je Pjanic prvo morao dobiti nas pasos, sto nema veze sa sportom. Logicno tek onda mozes traziti dalje papire.
3. Any Player who has the right to change Associations in accordance with par 1. and 2. above shall submit a written, substantiated request to the FIFA general secretariat. The Players' Status Committee shal decide on the request. The procedure will be in accordance with the Rules Governing the Procedures of the Players' Status Committee and the Dispute Resolution Chamber. Once the player has filed his request, he is not eligible to play for any representative team until his request has been processed.
Dakle pise da igrac salje aplikaciju za promjenu fudbalskog drzavljanstva, na osnovu pravila. Nigdje se ne spominje lokalni savez (to ne znaci da to ne mora ici preko njih). Ovisi kakva su pravila ovog Players' Status Committee i Dispute Resolution Chamber.
Naravno, da bi imao mogucnost da dobijes fudbalsko drzavljanstvo recimo Brazila moras ispunjavati odredjene uslove, koji su ranije navedeni. (Prakticno, ako nista, moras ispunjavati uslov da budes drzavljanin Brazila.) Zbog toga je Pjanic prvo morao dobiti nas pasos, sto nema veze sa sportom. Logicno tek onda mozes traziti dalje papire.
- bijelo_dugme
#1952 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bi mogo da si rodjen u Brazilu i drzavljan te drzave.adnan_hz wrote:da kad je rijec o drzavljanstvu al ovdje je rijec o sportskom.... sportsko rzavljanstvo treba preko saveza ganjati... ne mozes ti sam otici i kako ti se cefne mjenjati... treba ti dozvola od saveza... ne mogu ja sad otici u fifu i reci ja ocu da sam brazilski fudbaler...jeza u ledja wrote:
To je zato sto nije imao dvojno drzavljanstvo vec samo drzavljansto Luksemburga. Znaci morao je prvo dobiti bh pasos (preko Komsica), tek onda traziti promjenu 'fudbalskog drzavljanstva'. Nisam siguran da je NSBiH tu uradio ista.
Tako sam ja barem shvatio.
- jeza u ledja
#1953 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ili da su ti otac ili majka ili baba ili deda Brazilci. Ili da zivis tamo vec dvije godine. 
- jeza u ledja
#1954 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ibisevic znaci definitivno ostaje u Hofen'ajmu. Danas je potpisao novi ugovor do 2013.
http://www.transfermarkt.de/de/news/276 ... ngert.html
http://www.transfermarkt.de/de/news/276 ... ngert.html
- and
#1955 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

tim sezone,vjerovatno su se zeznuli pa dembu mjesto seje stavili,ili je previše bosanaca
i na golu se vidi envera marića djelo
-
Abacija
#1956 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Komsic je molio Spirica da Pjanicu vrati bh drzavljanstvo. Da se samo Komsica pita lako bi bilo za sve potencijalne reprezentativce iz dijaspore.jeza u ledja wrote:To je zato sto nije imao dvojno drzavljanstvo vec samo drzavljansto Luksemburga. Znaci morao je prvo dobiti bh pasos (preko Komsica), tek onda traziti promjenu 'fudbalskog drzavljanstva'. Nisam siguran da je NSBiH tu uradio ista.adnan_hz wrote:ma ne moze sam otici i traziti promjenu sportskog drzavljanstva.. treba se preko saveza ganjati.. pjanic nije isao sam nego savez je poslao dokumente fifi i trazio promjenu..
Tako sam ja barem shvatio.
- Socijalista
#1957 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ibromanija u Njemačkoj: "HSV je spreman iskrcati četiri milijuna eura!"
ZA SENIJADA IBRIČIĆA zaintesirano je sve više klubova, a prednjače oni njemački. Talijani pišu da je HSV spreman odmah iskrcati četiri milijuna eura odštete na Hajdukov račun.
Prema pisanju talijanskog Tuttomercata HSV, Werder, Koeln i Borussia Dortmund razmišljaju o Hajdukovoj desetki.
Njegove zapažene igre u splitskom Hajduku ostavile su dobar dojam na skaute koji ga prate već dulje vrijeme, a ne previsoka cijena (špekulira se o četiri milijuna eura op.a.) čini ga dostupnim njemačkim bundesligašima.
Cifru od četiri milijuna eura navodno je spreman platiti HSV koji će ovoga ljeta morati u restrukturiranje obzirom na činjenicu da im odlazi Ivica Olić koji je bio jedan od vitalnih igrača u momčadi.
"Ništa ne znam. Znam samo o onome što čujem iz novina. Svi ovdje igramo i svi želimo napraviti neku karijeru. No, ne žurim i ne želim tako brzo otići. Iz kluba mi nitko ništa ne govori, čini mi se da su to samo napisi. Žao mi je što s Hajdukom nisam uzeo nasov prvaka i ne razmišljam toliko o transferu", kaže Ibričić za Index.
Što se tiče Bundeslige, Hajdukov veznjak ima visoko mišljenje o toj ligi.
"Bundesliga je odlična liga, stadioni su puni, naši igrači su tamo uspješni. No, mi igrači ne možemo birati, o tome odlučuju klubovi. Kada bih ja mogao birati izabrao bi Njemačku. Sada razmišljam o Dinamu, nadamo se da možemo do Kupa. Dva puta smo slavili, ako zabijemo brzi pogodak, sve je moguće", zaključuje Senijad Ibričić.
Zanimljiva je činjenica da Ibričićevi agenti ovih dana borave u Moskvi, pa ne bi čudilo niti da Hajdukovac nastavi karijeru u nekom ruskom klubu poput Lokomotiva koji je pratio i Nikolu Kalinić te nema problema s financijskom konstrukcijom.
Anđelko Jurkić i Davor Vokić zastupaju Ibričićeve interese i u razgovoru za Index potvrdili su interes njemačkoh klubova.
"HSV već dugo vremena prati Ibričića i njegovi predstavnici ovih dana stižu u Split pogledati derbi. Također, interes su iskazali i drugi njemački klubovi, ali ponuda još uvijek nema."
HSV i Werder mogu ispratiti potraživanja za Ibrine usluge, dok je za Koeln i Borussiju Mönchengladbach Hajdukov veznjak ipak preskup.

http://www.index.hr/sport/clanak/ibroma ... 35261.aspx
ZA SENIJADA IBRIČIĆA zaintesirano je sve više klubova, a prednjače oni njemački. Talijani pišu da je HSV spreman odmah iskrcati četiri milijuna eura odštete na Hajdukov račun.
Prema pisanju talijanskog Tuttomercata HSV, Werder, Koeln i Borussia Dortmund razmišljaju o Hajdukovoj desetki.
Njegove zapažene igre u splitskom Hajduku ostavile su dobar dojam na skaute koji ga prate već dulje vrijeme, a ne previsoka cijena (špekulira se o četiri milijuna eura op.a.) čini ga dostupnim njemačkim bundesligašima.
Cifru od četiri milijuna eura navodno je spreman platiti HSV koji će ovoga ljeta morati u restrukturiranje obzirom na činjenicu da im odlazi Ivica Olić koji je bio jedan od vitalnih igrača u momčadi.
"Ništa ne znam. Znam samo o onome što čujem iz novina. Svi ovdje igramo i svi želimo napraviti neku karijeru. No, ne žurim i ne želim tako brzo otići. Iz kluba mi nitko ništa ne govori, čini mi se da su to samo napisi. Žao mi je što s Hajdukom nisam uzeo nasov prvaka i ne razmišljam toliko o transferu", kaže Ibričić za Index.
Što se tiče Bundeslige, Hajdukov veznjak ima visoko mišljenje o toj ligi.
"Bundesliga je odlična liga, stadioni su puni, naši igrači su tamo uspješni. No, mi igrači ne možemo birati, o tome odlučuju klubovi. Kada bih ja mogao birati izabrao bi Njemačku. Sada razmišljam o Dinamu, nadamo se da možemo do Kupa. Dva puta smo slavili, ako zabijemo brzi pogodak, sve je moguće", zaključuje Senijad Ibričić.
Zanimljiva je činjenica da Ibričićevi agenti ovih dana borave u Moskvi, pa ne bi čudilo niti da Hajdukovac nastavi karijeru u nekom ruskom klubu poput Lokomotiva koji je pratio i Nikolu Kalinić te nema problema s financijskom konstrukcijom.
Anđelko Jurkić i Davor Vokić zastupaju Ibričićeve interese i u razgovoru za Index potvrdili su interes njemačkoh klubova.
"HSV već dugo vremena prati Ibričića i njegovi predstavnici ovih dana stižu u Split pogledati derbi. Također, interes su iskazali i drugi njemački klubovi, ali ponuda još uvijek nema."
HSV i Werder mogu ispratiti potraživanja za Ibrine usluge, dok je za Koeln i Borussiju Mönchengladbach Hajdukov veznjak ipak preskup.

http://www.index.hr/sport/clanak/ibroma ... 35261.aspx
- zecko_kupuz
#1958 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Džeko, Misimović, Jahić, Ibričić, Pandža, Zec...fino je što se, za promjenu, spominju svi ti silni POTENCIJALNI tranferi, ali imam osjećaj da će barem 50 posto tih igrača ostati bez onih, 'pravih' transfera. Da ne bude opet njemačka druga liga, Rusija i slično.
I ljudi dragi, šta se dešava sa Spahićem?! Ima li taj čovjek igračke budućnosti ???
I ljudi dragi, šta se dešava sa Spahićem?! Ima li taj čovjek igračke budućnosti ???
- bruce lee
#1959 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
fakat, bas to pomislih i ja neki dan..zecko_kupuz wrote: I ljudi dragi, šta se dešava sa Spahićem?! Ima li taj čovjek igračke budućnosti ???
- shalla
#1960 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ima, nekidan ja imao termin na Ilidži kad eto ti njega sa djetetom u ulozi gledaoca, kontam bil ga zvao da mi pojača odbranuzecko_kupuz wrote:Džeko, Misimović, Jahić, Ibričić, Pandža, Zec...fino je što se, za promjenu, spominju svi ti silni POTENCIJALNI tranferi, ali imam osjećaj da će barem 50 posto tih igrača ostati bez onih, 'pravih' transfera. Da ne bude opet njemačka druga liga, Rusija i slično.
-
fini dečko
#1961 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Može, može, to je Jakupović uradio, potpisao se da želi igrati za Švicu, nakon što je branio za našu mladu repku. Poslao izjavu u FIFA-u i to je to.adnan_hz wrote:ma ne moze sam otici i traziti promjenu sportskog drzavljanstva.. treba se preko saveza ganjati.. pjanic nije isao sam nego savez je poslao dokumente fifi i trazio promjenu..
- bruce lee
#1962 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
evo i spahic haman u njemacku..zecko_kupuz wrote:Džeko, Misimović, Jahić, Ibričić, Pandža, Zec...fino je što se, za promjenu, spominju svi ti silni POTENCIJALNI tranferi, ali imam osjećaj da će barem 50 posto tih igrača ostati bez onih, 'pravih' transfera. Da ne bude opet njemačka druga liga, Rusija i slično.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-17944.htm
cisto sumnjam da jos uvijek postoji interes wolfsburga, frankfurt nece dovoditi nove igrace dok ne nadju novog trenera. keln ne bi bio los za spahica, al nekako ne vjerujem u tu opciju
- bijelo_dugme
#1963 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Evo jaran mi iz Njemacke javio da njemacki savez razmislja o novim zakonu. Kazu maksimalno 2 bosanca po ekipi.
- bruce lee
#1964 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
bijelo_dugme wrote:Evo jaran mi iz Njemacke javio da njemacki savez razmislja o novim zakonu. Kazu maksimalno 2 bosanca po ekipi.
- winabike
#1965 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
bruce lee wrote:bijelo_dugme wrote:Evo jaran mi iz Njemacke javio da njemacki savez razmislja o novim zakonu. Kazu maksimalno 2 bosanca po ekipi.![]()
jel to vazi i za one naturalizovane od strane drugih? tipa krstajic, marin, subotic itd.? jer sta ako hoffenheim uzme ibrahimovica?
- armin_tz
#1966 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dzeko an 2. a miske na 5. mjestu-.. grafite ima 39 % pff
- Ridjobrki
#1967 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ajdin Mahmutović donio Teplicama češki kup i plasman u Ligu Europe!
Teplice : Slovacko 1 : 0
Mahmutović 50'
:smajlištodižečeškuzastavu:
Teplice : Slovacko 1 : 0
Mahmutović 50'
-
gostx
-
Zmaj Ciro
#1969 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Definitivno, Nurdin Hrustic ce se pridruziti koloniji Bosanaca u Bundes lizi. Stasiti centralni bek (20) od sledece sezone ce nositi dres Bohuma. Sretno momcino.
-
anlayan12
#1970 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
otkud ti ova informacija??Zmaj Ciro wrote:Definitivno, Nurdin Hrustic ce se pridruziti koloniji Bosanaca u Bundes lizi. Stasiti centralni bek (20) od sledece sezone ce nositi dres Bohuma. Sretno momcino.
-
Zmaj Ciro
#1971 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Iz prve ruke jarane, ostaje da mi vjerujes na rijec dok se proceduralne stvari ne zavrse. Momak je bio na probi u Dortmundu, nije se znalo sta ce biti sa Suboticem a posto ostaje Nurdin je prihvatio da igra za Bohum (koji je takoreci dio Dortmunda). Cujem da su sa njim razgovarali iz njemackog fudbalskog saveza posto je desetak godina proveo u Njemackoj ne bi bilo problema za drzavljanstvo. Iako je cijela familija cvrsto iza stava da "mali" moze igrati samo za BiH, nikad se ne zna, a garantujem da ima strahovite potencijale. To sam rekao jos prije cetiri godine, a sada sam vise nego uvjeren.anlayan12 wrote:otkud ti ova informacija??Zmaj Ciro wrote:Definitivno, Nurdin Hrustic ce se pridruziti koloniji Bosanaca u Bundes lizi. Stasiti centralni bek (20) od sledece sezone ce nositi dres Bohuma. Sretno momcino.
-
Zmaj Ciro
-
klixober
#1973 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Izgleda da Hrustic definitivno prelazi u Bochum.Pretpostavljam da u nasem savezu nisu nikada ni culi za momka,kamo li da im je palo na pamet da ga pozovu u mlade selekcije.
Mogao bi postati paklen igrac.Mlad,visok,jak,dobar tehnicar.
Sad napokon imamo i perspektivne odbrambene igrace..Bicakcic u Stuttgartu i Hrustic u Bochumu.
Mogao bi postati paklen igrac.Mlad,visok,jak,dobar tehnicar.
Sad napokon imamo i perspektivne odbrambene igrace..Bicakcic u Stuttgartu i Hrustic u Bochumu.
-
LSD
#1974 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
@komeba
Ovaj momak Hrustić dobar pravo...193 cm visina,zna s loptom,jak u duelu i skoku,idealna gradja za stopera...uz to sve vrlo mlad igrac '88 godište.
E to pokazuje sav raskošni talenat našeg selektora mlade reprezentacije Tulića
nikad nije ni cuo za ovog momka garant.
E to pokazuje sav raskošni talenat našeg selektora mlade reprezentacije Tulića
-
Zmaj Ciro
#1975 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nije bas da nisu culi, ali nisu se ni pretrgli. Samo sreca da su njegovi pravi Bosanci, sprecila ga je da vec zaigra za USA reprezentaciju pa bi sada mogli imati sijaset problema.LSD wrote:@komebaOvaj momak Hrustić dobar pravo...193 cm visina,zna s loptom,jak u duelu i skoku,idealna gradja za stopera...uz to sve vrlo mlad igrac '88 godište.
E to pokazuje sav raskošni talenat našeg selektora mlade reprezentacije Tulićanikad nije ni cuo za ovog momka garant.
Jednom su ga pozvali na okupljanje u Orasje, hvalospjeve mu izgovorili, a onda se par mjeseci nisu culi. Da li su cekali kakvu uplatu ili nesto slicno ne bih da nagadjam, ali....? U medjuvremenu mlada reprezentacija je igrala protiv Crne Gore i bila je idealna prilika da se kaparise. Ne znam da li ce se njemu sve zvjezdu poklopiti kao Nevenu Suboticu, ali tvrdim da je Hrustic bolji igrac od Subotica.
A da, umalo da zaboravim...ipak nije taj Subotic bas tako crn...pomogao je Hrusticu tokom probnog perioda, vodio ka kuci; momci su ipak ista generacija i poznaju se od prije.