BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Krigla_Sa

#1751 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Krigla_Sa »

Ne znam jesam li se ja nesto utripovao ali danas mi je dzeko izgledao kao da se malo dig'o, uopste ne trci kad nema loptu za razliku od npr. grafite-a , skroz se slabo otkriva, ne vrsi vise pritisak na odbranu...
jeza u ledja

#1752 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Cijena Dzeke na Transfermarktu je ponovo skocila od proslog mjeseca i sad se cijeni na 12.5 miliona eura. Prosli mjesec je vrijedio 10 miliona, a pretprosli mescini 7.5. U augsutu prosle godine vrijedio je 'samo' 5 miliona. Slicna stvar vrijedi i za Misimovica, cija je cijena porasla na 11 miliona eura, sa prethodnih 9.

Tako je Dzeko trenutno sesti najskuplji stranac u Bundesligi (i 11-i najskuplji igrac uopste), ispred njega su Ribery (35 miliona), Toni (24mio), Diego (23mio), Lucio (18mio) i Demichelis (16mio).
Facaipo85

#1753 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Facaipo85 »

ako bog da vidjet ce mo Nurdina Hrustica u nasem dresu. Momka znam nekih 8 godine i uzrastao je u odlicnog fudbalera. Visok, jak, ima tehniku, pametan na terenu... trenutno je u Dortmundu na probi da vidjet ce mo sta ce biti
Eweleen

#1754 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Eweleen »

Kujevic 2 gola za Halmstadt protiv Djurgardena danas :D
Socijalista

#1755 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Novo bosansko čudo u West Ham Unitedu

Dok domaću javnost brinu nove trzavice u Nogometnom savezu i problemi zbog famoznih TV ugovora, u Engleskoj, u Londonu, Mahir Hadžiresić zaludio je svojih igrama čelnike West Ham Uniteda i njihovog šefa struke Gianfranca Zolu. U razgovoru za --- NO LINKS --- portal, ovaj centralni vezni igrač priča svoju životnu priču.

Od Njemačke preko Kanade do Engleske

"Zbog nemilih ratnih dešavanja moji roditelji izbjegli su u Njemačku, gdje ja već od četvrte godine počinjem sa aktivnim treniranjem fudbala. U Njemačkoj ostajemo do 1999. godine, moje sedme, te odlazimo u Kanadu. Tu sve do četrnaeste godine igram za Ottawu, u regionalnoj ligi, da bi potom potpisao ugovor za Ottawa Fury, ekipu koja igra USL (Sjeverno američku ligu)."

Na upit o porijeklu interesovanja velikog West Ham Uniteda, Mahir za --- NO LINKS --- kaže:

"Prošle godine u Torontu, West Ham je organizirao jedan kamp na koji su me moji roditelji prijavili. Tokom četverosatnog, izuzetno kompleksnog treninga uspio sam impresionirati predsjednika West Ham-ove akademije Tony Carr-a, koji mi je po završetku treninga ponudio da dođem u London da se upoznam sa klubom i dogovorim nastavak karijere na Upton Parku."

"U oktobru prošle godine bio sam u Londonu i zadovoljio probu po kriterijima Gianfranca Zole i njegovih pomoćnika, te mi je ponuđen profesionalni ugovor. Također bio sam i privlegovan da posmatram jednu utakmicu Premiershipa u društvu Zole i čelnika West Ham-a."

Viza eventualni problem

Kako su engleski propisi o dovođenju stranih igrača vrlo strogi, Mahiru trenutno, jedinu prepreku predstavlja dobijanje radne dozvole za nastup na Ostrvu.

"Čelnici West Ham-a rade na tome i jako su uslužni, jer nam je obostrani interes u pitanju, a eventualni poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bi odmah rješio stvari!"

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Da li ti je želja jednog dana da nastupiš sa asovima kao što su Džeko, Misimović, Bajramović, Ibišević...?

"To nije moja želja, to je moj san. Mislim da je želja svakog normalnog fudbalera da nastupi za svoju domovinu, domovinu svojih predaka. Ja pored kanadskog pasoša imam i bosanski tako da administrativnih prepreka nema. Također, nisam pristajao ni da nastupim za bilo koju kanadsku selekciju!" patriotski ističe naš sagovornik.

Poziv selektora Tulića za U21 reprezentaciju bi prihvatio?

"Došao bih pješice ako treba da nastupim za Bosnu i Hercegovinu!" kategorična je nova zvijezda na bosanskom fudbalskom nebu, Mahir Hadžiresić.

Svakako, nadamo se kako Mahir neće proći trnovit put do reprezentacije kakav su prošli Ibišević, Džeko, Pjanić...

Image

http://--- SPAM ---/site/inde ... &Itemid=57
sajosarajlija

#1756 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by sajosarajlija »

Treba podići veliku akciju da se ovaj momak zovne što prije u našu mladu repku. Odlično bi bilo i da se zovne u ovu "novinarsku ekipu" koja će u junu igrati protiv A selekcije!

Ipak ljudi, on je pred potpisom za jedan dobar tim Premiershipa!

Ne znam što ovo SA-X ne stavi na index, zar su Ribery, Ronaldo i NBA košarka bitniji od našeg novog dragulja
fini dečko

#1757 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by fini dečko »

Na kojoj poziciji dečko igra?
bijelo_dugme

#1758 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Eweleen wrote:Kujevic 2 gola za Halmstadt protiv Djurgardena danas :D
I Ibrahimovic je lijpo odigro prosle hevte :oops:
sinus

#1759 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by sinus »

LECH POZNAN - POLONIA WARSZAWA trenutno 1:1 28'

Štilić zabio u 14-oj minuti
Socijalista

#1760 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

fini dečko wrote:Na kojoj poziciji dečko igra?
sredina
sajosarajlija

#1761 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by sajosarajlija »

Čeka se Ćirin poziv: Samo radna dozvola dijeli Hadžirešića od debija za West Ham

http://www.index.hr/sport/clanak/ceka-s ... 31883.aspx

I Index.hr piše o ovome a naši mediji šute...
jeza u ledja

#1762 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Socijalista wrote:Novo bosansko čudo u West Ham Unitedu

Dok domaću javnost brinu nove trzavice u Nogometnom savezu i problemi zbog famoznih TV ugovora, u Engleskoj, u Londonu, Mahir Hadžiresić zaludio je svojih igrama čelnike West Ham Uniteda i njihovog šefa struke Gianfranca Zolu. U razgovoru za --- SPAM --- portal, ovaj centralni vezni igrač priča svoju životnu priču.

Od Njemačke preko Kanade do Engleske

"Zbog nemilih ratnih dešavanja moji roditelji izbjegli su u Njemačku, gdje ja već od četvrte godine počinjem sa aktivnim treniranjem fudbala. U Njemačkoj ostajemo do 1999. godine, moje sedme, te odlazimo u Kanadu. Tu sve do četrnaeste godine igram za Ottawu, u regionalnoj ligi, da bi potom potpisao ugovor za Ottawa Fury, ekipu koja igra USL (Sjeverno američku ligu)."

Na upit o porijeklu interesovanja velikog West Ham Uniteda, Mahir za --- SPAM --- kaže:

"Prošle godine u Torontu, West Ham je organizirao jedan kamp na koji su me moji roditelji prijavili. Tokom četverosatnog, izuzetno kompleksnog treninga uspio sam impresionirati predsjednika West Ham-ove akademije Tony Carr-a, koji mi je po završetku treninga ponudio da dođem u London da se upoznam sa klubom i dogovorim nastavak karijere na Upton Parku."

"U oktobru prošle godine bio sam u Londonu i zadovoljio probu po kriterijima Gianfranca Zole i njegovih pomoćnika, te mi je ponuđen profesionalni ugovor. Također bio sam i privlegovan da posmatram jednu utakmicu Premiershipa u društvu Zole i čelnika West Ham-a."

Viza eventualni problem

Kako su engleski propisi o dovođenju stranih igrača vrlo strogi, Mahiru trenutno, jedinu prepreku predstavlja dobijanje radne dozvole za nastup na Ostrvu.

"Čelnici West Ham-a rade na tome i jako su uslužni, jer nam je obostrani interes u pitanju, a eventualni poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bi odmah rješio stvari!"

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Da li ti je želja jednog dana da nastupiš sa asovima kao što su Džeko, Misimović, Bajramović, Ibišević...?

"To nije moja želja, to je moj san. Mislim da je želja svakog normalnog fudbalera da nastupi za svoju domovinu, domovinu svojih predaka. Ja pored kanadskog pasoša imam i bosanski tako da administrativnih prepreka nema. Također, nisam pristajao ni da nastupim za bilo koju kanadsku selekciju!" patriotski ističe naš sagovornik.

Poziv selektora Tulića za U21 reprezentaciju bi prihvatio?

"Došao bih pješice ako treba da nastupim za Bosnu i Hercegovinu!" kategorična je nova zvijezda na bosanskom fudbalskom nebu, Mahir Hadžiresić.

Svakako, nadamo se kako Mahir neće proći trnovit put do reprezentacije kakav su prošli Ibišević, Džeko, Pjanić...

Image

http://--- SPAM ---/site/inde ... &Itemid=57
Reklama.
Ispade selektor BiH treba da poziva igrace u prvi tim da bi oni mogli potpisati ugovore, umjesto da bude obratno. Citajuci tekst znao sam da ce na kraju reci 'eh jos eto samo da me Ciro zovne u repku'...
denimb

#1763 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by denimb »

Cuj, pa kakve veze ima i da je reklama? Zar ne bi bilo dobro da se ovaj momak pozove u repku dok ne potpise taj ugovor, a onda neka igra i neka se razvija, mozda nam vrati dvostruko u buducnosti, kada su toliki levati mogli igrati, zasto da ne pomognu malom.
Samo ja mislim da se ne ceka Cirin poziv, nego se ceka da se utvrdi suma koju je mali spreman da uplati...
jeza u ledja

#1764 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Pa nek ga pozovu u U21 pa vide sta i kako.

Ono sto ja govorim je da ne vjerujem tek tako nekome ko tvrdi da je pred potpisom za klub u najjacoj ligi svijeta samo mu treba nastup za A tim, a klinac nije jos ni punoljetan.
zalizani

#1765 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

alle drei tore Edin Dzeko :D :bih:
cyprus

#1766 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Jao našeg luđaka :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Socijalista

#1767 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Edin Dzeko Ubica
Image
vee-jay

#1768 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by vee-jay »

prvi hattrick u istoriji wolfsburga
Lakat Jebić

#1769 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Lakat Jebić »

evo sto ja volim sto mi nismo velik narod. da sam amerikanac npr, ne bi imao pojma, kad imaju 8 miloina sportista, ovako majke mi drago mi k'o da sam ih ja zabio
al_akhisari

#1770 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by al_akhisari »

Malo sam se bio prepao, piatjuci se hoce li danas prekinuti "post" :D od dvije tekme bez da zabije.....no Dzekson, svaka cast :thumbup:
jutarnji

#1771 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jutarnji »

Dzekson i Misimovic mogu komotno sami protiv onog Hofenhajma. Od jesenjeg prvaka do trecerazredne ekipe, pa njih ko da Husref trenira.
Salihovic nema kome dati loptu, sve go kloc, i ne kontam taktiku da pocnes tekmu sa dva napadaca i onda igras bunker?
M-16

#1772 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by M-16 »

:arrow: vec ga vidim u tandemu s rooneyom.

svaka cast! nadam se da sugavi bayern ipak nece biti sampion.
vee-jay

#1773 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by vee-jay »

Miske je danas imao 2 asistencije? Sa time je na 20?
cyprus

#1774 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

M-16 wrote::arrow: vec ga vidim u tandemu s rooneyom.

Ja bih ga radije gledo sa Drogbom :D :D
Socijalista

#1775 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

cyprus wrote:
M-16 wrote::arrow: vec ga vidim u tandemu s rooneyom.

Ja bih ga radije gledo sa Drogbom :D :D
Bolje Torres-Dzeko :thumbup:
Locked