to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović?![]()
![]()
![]()
Džeko se nenormalno brzo razvija, a Ibišević je ala Pipo
BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
paja_patak
#1376 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
- Bosanski_kralj
#1377 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma naravno čim je iz BiH, ne može on biti igračina. Dajte molim vas, pa brojke sve govore...
. Postiže golove i u reprezentaciji i u klubu, hoćete glavom, hoćete nogoma. Asistira, nad njim je napravljeno bezbroj penala.....
-
vjecnobordo
#1378 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ali u ovim poređenjima sa evropskim špicevima? Džeko hara po Evropi i još jedan je u nizu muslimana vrhunskih strijelaca.paja_patak wrote:to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović?![]()
![]()
![]()
Za kog si ti ono sad u Skenderiji, krajem marta?
- FAP mashina
#1379 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ja nesto kontam Edin ono baš razvaljiva gore po Dojču tj bundes ligi,i svaki put kada Dzeko pogodi 1-2 puta ove nase placi*icke od novinara hude i nikom nista,ali da je to slucaj u susjednoj nam drzavi oooo pa to bi do CNN-a doguralo,a sto se tice imena i prezimena mislim dovoljno se zna,dobro ponekad se malo trebaju stvari boldovat al nepada svaki dan kiša biče to sve OK.
-
paja_patak
#1380 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja sam za prijateljsku raspodjelu bodova bih u skenderjiji, orlovi u nisu....vjecnobordo wrote:Ali u ovim poređenjima sa evropskim špicevima? Džeko hara po Evropi i još jedan je u nizu muslimana vrhunskih strijelaca.paja_patak wrote:to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović?![]()
![]()
![]()
Za kog si ti ono sad u Skenderiji, krajem marta?![]()
- van Basten
#1381 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
eto baš ću se ja tebi javljati da ti nešto dokazujem... k'o ti nešto bitan pa sada te moram uvjeravati u nešto. Ti možeš pričati šta hoćeš i vjerovati u šta hoćeš, ne interesuje me sekunde, a ja ću uvijek biti za to da naše igrače (koji nam daju povoda za to) dižemo u zvijezde baš kako naše komšije i susjedi rade.paja_patak wrote:kad Dzeko bude drugi strijelac bilo koje od liga petice a kamoli premiershipa onda se javi pa cemo pricati i porediti ga sa Adeom...van Basten wrote:Džeko da je iz Hrvatske, njihovi novinari bi ga već poredili sa Ibrahimovićem ili Eto'om, a Adebayora i sličnu boraniju bi već davno arhivirali. I to bi itekako doprinijelo njegovom prodavanju za veću cifru. Ali jok, kod nas odmah ide po principu - ma gdje ćeš našeg porediti sa IGRAČINOM (sic!), isto da je Adebayor sada nekakva zvijer... a njeogva očajna forma jedan od glavnih uzroka što se sada Arsenal grčevito bori da uopšte ode u LP.paja_patak wrote:jes a luka modric je bolji od lampadra i gerarda daj ba nemojte biti ko oni iz rvatske sto kazu da je modric naslijednik krojfa. Dzeko je dobar napadac ali reci da je isti ili bolji od Adebayore koji je u najjacoj ligi svijeta zabio prosle sezone skoro 30 golova i bio drugi najbolji strijlac iste je cista glupost a i glupost je da je bundesliga bolja od serije a, pogledaj koliko predstavnika imaju te dvij lige u lš i usporedi sve ce ti biti jasno...
Ugl, slažem se i ja da je sramota Džeku porediti sa Adebayorom... ovaj arsenalovac je odavno iza Džeke
- jeza u ledja
#1382 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Cinjenica je da mi jos nemamo igraca koji igra kljucnu ulogu u nekom velikom evropskom timu. (a la Salihamidzic nekad)
Do tada, mislim da ne trebamo praviti pretjerane usporedbe.
Do tada, mislim da ne trebamo praviti pretjerane usporedbe.
-
Borej
#1383 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
tvrdim da komsije, bar zapadne, debelo precjenjuju svoje igrace, u prvom redu modric i kranjacar, petric je vrlo dobar ove godine, olic odlican ali ovo je vrhunac njegove karijere, imaju i oni potencijala svakako i stalno pisu o tome, nekad pretjeraju ali ipak je to opravadno. kod nas stvari ne stoje tako, pa vishe je Marjan Mijajlovic napravio na Vedinoj promociji u BiH nego svi domaci novinari zajedno. vjerovatno je jedna dobra polusezona premalo da se kaze da je on svjestka klasa ali rezlutati hoffenhamima s njim i bez njega govore vishe nego sto bi neki zeljeli.
dzeko odlaskom u teplice napreduje, u zelji je bio na klupi, u teplicama se dokazao i prva sezona u wolfsburgu solidna, ove je nevjerovatno napredovao i radi to iz tekme u tekmu i pitanje je gdje ce se zaustaviti, a nije ni ovako losh...
odlican u duelu, igri glavom,sut, solidne tehnike, jos samo malo rutine i onaj adebayor moze gledat dzeku s klupe..... 
dzeko odlaskom u teplice napreduje, u zelji je bio na klupi, u teplicama se dokazao i prva sezona u wolfsburgu solidna, ove je nevjerovatno napredovao i radi to iz tekme u tekmu i pitanje je gdje ce se zaustaviti, a nije ni ovako losh...
Last edited by Borej on 07/03/2009 01:51, edited 1 time in total.
- KemooSA
#1384 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Jarane oni su sedmi na svijetu tako da ti ta konstatacija nije na mjestu.Borej wrote:tvrdim da komsije bar zapadne debelo precjenjuju svoje igrace, prvom redu modric i kranjacar, petric je vrlo dobar ove godine, olic odlican ali ovo je vrhunac njegove karijere, imaju i oni potencijala svakako i stalno pisu o tome, nekad pretjeraju ali ipak je to opravadno. kod nas stvari ne stoje tako, pa vishe je Marjan Mijajlovic napravio na Vedinoj promociji u BiH nego svi domaci novinari zajedno. vjerovatno je jedna dobra polusezona premalo da se kaze da je on svjestka klasa ali rezlutati hoffenhamima s njim i bez njega govore vishe nego sto bi neki zeljeli.
dzeko odlaskom u teplice napreduje, u zelji je bio na klupi, u teplicama se dokazao i prva sezona u wolfsburgu solidna, ove je nevjerovatno napredovao i radi to iz tekme u tekmu i pitanje je gdje ce se zaustaviti, a nije ni ovako losh...![]()
odlican u duelu, igri glavom,sut, solidne tehnike, jos samo malo rutine i onaj adebayor moze gledat dzeku s klupe.....
-
Borej
#1385 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pa oni su ispred engleske?! e sad ako hoces reci da je modric bolji od gerarda ili lamparda, kovac od terya, petric ili olic od roony-a, onda moja konstatacija nije na mjestu, slazem se!!
da ne ponavaljamo fraze o dobrim igracima, kolektivu i ostalo, nije upitno da ta repka ima potencijala i to super potencijala ali na toj tabeli su ispred engleske, a individalno su na svakoj poziciji slabiji od engleske, na kraju su im to englezi demonostrirali u maksimiru. hrvatska stvarno ima kvalitetne igrace ali poredit jednog modrica s krojfom je nista drugo nego debelo precjenjivanje.
da ne ponavaljamo fraze o dobrim igracima, kolektivu i ostalo, nije upitno da ta repka ima potencijala i to super potencijala ali na toj tabeli su ispred engleske, a individalno su na svakoj poziciji slabiji od engleske, na kraju su im to englezi demonostrirali u maksimiru. hrvatska stvarno ima kvalitetne igrace ali poredit jednog modrica s krojfom je nista drugo nego debelo precjenjivanje.
- bijelo_dugme
#1386 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
paja_patak wrote:to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović?![]()
![]()
![]()
Vjeruj mi, mi (obicni bosanac/hercegovac) ga podcijenujemo. Drugo je za Ibisevica, ali Dzeko je jedna od najveci nada ovog regiona!
Probat cu pronac video o njemu sto je bio na prvoj stranici bundesliga.de, "der neue Shevshenko?"- kaze nijemac
Osim toga hvalili su ga i Wenger i Magath, i del Bosque ako dobro pamtim. Eh, ako ga drugih narodi hvale toliko valjda je vrijeme da ga i mi pocnemo?
Evo ja cu prvi "bubniti" nesta, ako ovako nastavi bit ce medju 10 najboljim napadacima!
-
paja_patak
#1387 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ma oni su se digli poslije wembleya ko da su svjetsko osvojili ali ubrzo je doslo spustanje na zemlju od strane turske a onda i debakl od engleske, wallcot ih je sam zgazio sad se oni na neke liste pozivaju meni je ona fifina lista smijesna pravo kad je jedna hrvatska bila ispred brazila i argentineBorej wrote:pa oni su ispred engleske?! e sad ako hoces reci da je modric bolji od gerarda ili lamparda, kovac od terya, petric ili olic od roony-a, onda moja konstatacija nije na mjestu, slazem se!!
-
klixober
#1388 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Istina da nasi mediji slabo rade na promociji nasih igraca,dok na drugu stranu hrvatski mediji pretjeruju...Evo npr. danas na index.hr naslov da je Rakitic asistirao za Schalke i jos ide video uz to...na drugoj strani,nasi igraci asistiraju svake sedmice,ali nikad nisam vidio na sa-x da je objavljeno nesto slicno...Pjanic je asistirao u pretproslom kolu za Lyon,malo koji nas medij je to objavio..
Sto se tice Dzeke...on posjeduje talenat da bude jedan od najboljih svjetskih napadaca.
Sto se tice Dzeke...on posjeduje talenat da bude jedan od najboljih svjetskih napadaca.
- zalizani
#1389 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
I bice aBdkomeba wrote:Sto se tice Dzeke...on posjeduje talenat da bude jedan od najboljih svjetskih napadaca.
-
klixober
#1390 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
bijelo_dugme wrote:paja_patak wrote:to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović?![]()
![]()
![]()
Vjeruj mi, mi (obicni bosanac/hercegovac) ga podcijenujemo. Drugo je za Ibisevica, ali Dzeko je jedna od najveci nada ovog regiona!
Probat cu pronac video o njemu sto je bio na prvoj stranici bundesliga.de, "der neue Shevshenko?"- kaze nijemac
Osim toga hvalili su ga i Wenger i Magath, i del Bosque ako dobro pamtim. Eh, ako ga drugih narodi hvale toliko valjda je vrijeme da ga i mi pocnemo?
Evo ja cu prvi "bubniti" nesta, ako ovako nastavi bit ce medju 10 najboljim napadacima!
-
klixober
-
klixober
#1392 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Zanimljiv poredak najbolji asistenata Bundeslige
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
- Epitop
#1393 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ovi naši sa asistencijama ko John Stockton u najboljim danimakomeba wrote:Zanimljiv poredak najbolji asistenata Bundeslige![]()
-
anlayan12
#1394 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
- bruce lee
#1395 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
sto se dzeke tice: prije tri sedmice je u frankfurter rundschau izasao veci clanak o njemu (malo prije toga i jedan u kickeru). sacuvao sam ga, evo par kracih isjecaka:

u slobodnom prevodu:...der alptraum für die verteidiger... gehört sicher zum besten, was die liga zu bieten hat... ein paradestürmer: pfeilschnell, robust, technisch beschlagen - und er trifft.. eine bedrohung für den gegner, er ist einer, der die kontrahenten förmlich niederwalzt.. ein ausnahmekönner.. eine granate..
onda slijede informacije o evropskim klubovima koji ga zele i o djetinjstvu u sarajevu. i u ovom videosnimku gore i u ovakvim clancima se ubise ljudi hvaleci ga, samo se eto kod nas nadju dezurni crnjaci kojima nije dobar..nocna mora za odbrambene igrace.. sigurno spada medju najbolje sto trenutno postoji u bundesligi.. napadac s isticanjem: brz kao strijela, robustan, tehnicki nadaren - i sto je najvaznije zabija... prijetnja za protivnika, jedan od onih koji jednostavno pregaze protivnike.. iznimni znalac.. granata..
- Ridjobrki
#1396 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ukratko: "Svakoj majci dobar zet."anlayan12 wrote:ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
- bruce lee
#1397 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ridjobrki wrote:Ukratko: "Svakoj majci dobar zet."anlayan12 wrote:ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
-
paja_patak
#1398 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
jesam ja jedini kojeg nervira ovaj idiot od komentatora na ftv-u, razumijem ja da se dosta fale ibisevic i salihovic(sjajno su igrali) ali njih dvojica uopste ne igraju danas a on ih ne izbacuje iz usta samo o njima prica vise nego o utakmici koju komentarise...
- Socijalista
- burek_in_space
#1400 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Socijalista wrote:Dzeko 1:0