BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
paja_patak

#1376 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by paja_patak »

vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović? :skoljka: :oops: :mrgreen:

Džeko se nenormalno brzo razvija, a Ibišević je ala Pipo :D
to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....
Bosanski_kralj

#1377 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Bosanski_kralj »

Ma naravno čim je iz BiH, ne može on biti igračina. Dajte molim vas, pa brojke sve govore... :D . Postiže golove i u reprezentaciji i u klubu, hoćete glavom, hoćete nogoma. Asistira, nad njim je napravljeno bezbroj penala.....
vjecnobordo

#1378 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by vjecnobordo »

paja_patak wrote:
vjecnobordo wrote:@paja_patak, a gdje su Savo Milošević? Kežman? Pantelić? Lazović? :skoljka: :oops: :mrgreen:

to su srpski reprezentativci temaje BH, dobar je Dzeko(jos je Zeljovac) ali vi ga pretjeraste....
Ali u ovim poređenjima sa evropskim špicevima? Džeko hara po Evropi i još jedan je u nizu muslimana vrhunskih strijelaca.
Za kog si ti ono sad u Skenderiji, krajem marta? :oops: :mrgreen:
FAP mashina

#1379 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by FAP mashina »

Ja nesto kontam Edin ono baš razvaljiva gore po Dojču tj bundes ligi,i svaki put kada Dzeko pogodi 1-2 puta ove nase placi*icke od novinara hude i nikom nista,ali da je to slucaj u susjednoj nam drzavi oooo pa to bi do CNN-a doguralo,a sto se tice imena i prezimena mislim dovoljno se zna,dobro ponekad se malo trebaju stvari boldovat al nepada svaki dan kiša biče to sve OK.
paja_patak

#1380 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by paja_patak »

vjecnobordo wrote:
paja_patak wrote:

Ali u ovim poređenjima sa evropskim špicevima? Džeko hara po Evropi i još jedan je u nizu muslimana vrhunskih strijelaca.
Za kog si ti ono sad u Skenderiji, krajem marta? :oops: :mrgreen:
ja sam za prijateljsku raspodjelu bodova bih u skenderjiji, orlovi u nisu....
van Basten

#1381 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by van Basten »

paja_patak wrote:
van Basten wrote:
paja_patak wrote:jes a luka modric je bolji od lampadra i gerarda daj ba nemojte biti ko oni iz rvatske sto kazu da je modric naslijednik krojfa. Dzeko je dobar napadac ali reci da je isti ili bolji od Adebayore koji je u najjacoj ligi svijeta zabio prosle sezone skoro 30 golova i bio drugi najbolji strijlac iste je cista glupost a i glupost je da je bundesliga bolja od serije a, pogledaj koliko predstavnika imaju te dvij lige u lš i usporedi sve ce ti biti jasno...
Džeko da je iz Hrvatske, njihovi novinari bi ga već poredili sa Ibrahimovićem ili Eto'om, a Adebayora i sličnu boraniju bi već davno arhivirali. I to bi itekako doprinijelo njegovom prodavanju za veću cifru. Ali jok, kod nas odmah ide po principu - ma gdje ćeš našeg porediti sa IGRAČINOM (sic!), isto da je Adebayor sada nekakva zvijer... a njeogva očajna forma jedan od glavnih uzroka što se sada Arsenal grčevito bori da uopšte ode u LP.
Ugl, slažem se i ja da je sramota Džeku porediti sa Adebayorom... ovaj arsenalovac je odavno iza Džeke
kad Dzeko bude drugi strijelac bilo koje od liga petice a kamoli premiershipa onda se javi pa cemo pricati i porediti ga sa Adeom...
eto baš ću se ja tebi javljati da ti nešto dokazujem... k'o ti nešto bitan pa sada te moram uvjeravati u nešto. Ti možeš pričati šta hoćeš i vjerovati u šta hoćeš, ne interesuje me sekunde, a ja ću uvijek biti za to da naše igrače (koji nam daju povoda za to) dižemo u zvijezde baš kako naše komšije i susjedi rade.
jeza u ledja

#1382 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by jeza u ledja »

Cinjenica je da mi jos nemamo igraca koji igra kljucnu ulogu u nekom velikom evropskom timu. (a la Salihamidzic nekad)
Do tada, mislim da ne trebamo praviti pretjerane usporedbe.
Borej

#1383 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Borej »

tvrdim da komsije, bar zapadne, debelo precjenjuju svoje igrace, u prvom redu modric i kranjacar, petric je vrlo dobar ove godine, olic odlican ali ovo je vrhunac njegove karijere, imaju i oni potencijala svakako i stalno pisu o tome, nekad pretjeraju ali ipak je to opravadno. kod nas stvari ne stoje tako, pa vishe je Marjan Mijajlovic napravio na Vedinoj promociji u BiH nego svi domaci novinari zajedno. vjerovatno je jedna dobra polusezona premalo da se kaze da je on svjestka klasa ali rezlutati hoffenhamima s njim i bez njega govore vishe nego sto bi neki zeljeli.
dzeko odlaskom u teplice napreduje, u zelji je bio na klupi, u teplicama se dokazao i prva sezona u wolfsburgu solidna, ove je nevjerovatno napredovao i radi to iz tekme u tekmu i pitanje je gdje ce se zaustaviti, a nije ni ovako losh... :shock: :D odlican u duelu, igri glavom,sut, solidne tehnike, jos samo malo rutine i onaj adebayor moze gledat dzeku s klupe..... :skoljka:
Last edited by Borej on 07/03/2009 01:51, edited 1 time in total.
KemooSA

#1384 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by KemooSA »

Borej wrote:tvrdim da komsije bar zapadne debelo precjenjuju svoje igrace, prvom redu modric i kranjacar, petric je vrlo dobar ove godine, olic odlican ali ovo je vrhunac njegove karijere, imaju i oni potencijala svakako i stalno pisu o tome, nekad pretjeraju ali ipak je to opravadno. kod nas stvari ne stoje tako, pa vishe je Marjan Mijajlovic napravio na Vedinoj promociji u BiH nego svi domaci novinari zajedno. vjerovatno je jedna dobra polusezona premalo da se kaze da je on svjestka klasa ali rezlutati hoffenhamima s njim i bez njega govore vishe nego sto bi neki zeljeli.
dzeko odlaskom u teplice napreduje, u zelji je bio na klupi, u teplicama se dokazao i prva sezona u wolfsburgu solidna, ove je nevjerovatno napredovao i radi to iz tekme u tekmu i pitanje je gdje ce se zaustaviti, a nije ni ovako losh... :shock: :D odlican u duelu, igri glavom,sut, solidne tehnike, jos samo malo rutine i onaj adebayor moze gledat dzeku s klupe..... :skoljka:
Jarane oni su sedmi na svijetu tako da ti ta konstatacija nije na mjestu.
Borej

#1385 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Borej »

pa oni su ispred engleske?! e sad ako hoces reci da je modric bolji od gerarda ili lamparda, kovac od terya, petric ili olic od roony-a, onda moja konstatacija nije na mjestu, slazem se!!
da ne ponavaljamo fraze o dobrim igracima, kolektivu i ostalo, nije upitno da ta repka ima potencijala i to super potencijala ali na toj tabeli su ispred engleske, a individalno su na svakoj poziciji slabiji od engleske, na kraju su im to englezi demonostrirali u maksimiru. hrvatska stvarno ima kvalitetne igrace ali poredit jednog modrica s krojfom je nista drugo nego debelo precjenjivanje.
bijelo_dugme

#1386 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

paja_patak wrote:

Vjeruj mi, mi (obicni bosanac/hercegovac) ga podcijenujemo. Drugo je za Ibisevica, ali Dzeko je jedna od najveci nada ovog regiona!

Probat cu pronac video o njemu sto je bio na prvoj stranici bundesliga.de, "der neue Shevshenko?"- kaze nijemac :wink:

Osim toga hvalili su ga i Wenger i Magath, i del Bosque ako dobro pamtim. Eh, ako ga drugih narodi hvale toliko valjda je vrijeme da ga i mi pocnemo?

Evo ja cu prvi "bubniti" nesta, ako ovako nastavi bit ce medju 10 najboljim napadacima!
paja_patak

#1387 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by paja_patak »

Borej wrote:pa oni su ispred engleske?! e sad ako hoces reci da je modric bolji od gerarda ili lamparda, kovac od terya, petric ili olic od roony-a, onda moja konstatacija nije na mjestu, slazem se!!
da ne ponavaljamo fraze o dobrim igracima, kolektivu i ostalo, nije upitno da ta repka ima potencijala i to super potencijala ali na toj tabeli su ispred engleske, a individalno su na svakoj poziciji slabiji od engleske, na kraju su im to englezi demonostrirali u maksimiru. hrvatska stvarno ima kvalitetne igrace ali poredit jednog modrica s krojfom je nista drugo nego debelo precjenjivanje.
ma oni su se digli poslije wembleya ko da su svjetsko osvojili ali ubrzo je doslo spustanje na zemlju od strane turske a onda i debakl od engleske, wallcot ih je sam zgazio sad se oni na neke liste pozivaju meni je ona fifina lista smijesna pravo kad je jedna hrvatska bila ispred brazila i argentine :-)...
klixober

#1388 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Istina da nasi mediji slabo rade na promociji nasih igraca,dok na drugu stranu hrvatski mediji pretjeruju...Evo npr. danas na index.hr naslov da je Rakitic asistirao za Schalke i jos ide video uz to...na drugoj strani,nasi igraci asistiraju svake sedmice,ali nikad nisam vidio na sa-x da je objavljeno nesto slicno...Pjanic je asistirao u pretproslom kolu za Lyon,malo koji nas medij je to objavio..
Sto se tice Dzeke...on posjeduje talenat da bude jedan od najboljih svjetskih napadaca.
zalizani

#1389 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

komeba wrote:Sto se tice Dzeke...on posjeduje talenat da bude jedan od najboljih svjetskih napadaca.
I bice aBd :-D
klixober

#1390 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

bijelo_dugme wrote:
paja_patak wrote:

Vjeruj mi, mi (obicni bosanac/hercegovac) ga podcijenujemo. Drugo je za Ibisevica, ali Dzeko je jedna od najveci nada ovog regiona!

Probat cu pronac video o njemu sto je bio na prvoj stranici bundesliga.de, "der neue Shevshenko?"- kaze nijemac :wink:

Osim toga hvalili su ga i Wenger i Magath, i del Bosque ako dobro pamtim. Eh, ako ga drugih narodi hvale toliko valjda je vrijeme da ga i mi pocnemo?

Evo ja cu prvi "bubniti" nesta, ako ovako nastavi bit ce medju 10 najboljim napadacima!
klixober

#1391 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Bundesliga One To Watch: Edin Dzeko

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... edin-dzeko
klixober

#1392 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Zanimljiv poredak najbolji asistenata Bundeslige :D

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
Epitop

#1393 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Epitop »

komeba wrote:Zanimljiv poredak najbolji asistenata Bundeslige :D

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
ovi naši sa asistencijama ko John Stockton u najboljim danima :lol:
anlayan12

#1394 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by anlayan12 »

ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
bruce lee

#1395 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bruce lee »

sto se dzeke tice: prije tri sedmice je u frankfurter rundschau izasao veci clanak o njemu (malo prije toga i jedan u kickeru). sacuvao sam ga, evo par kracih isjecaka:
...der alptraum für die verteidiger... gehört sicher zum besten, was die liga zu bieten hat... ein paradestürmer: pfeilschnell, robust, technisch beschlagen - und er trifft.. eine bedrohung für den gegner, er ist einer, der die kontrahenten förmlich niederwalzt.. ein ausnahmekönner.. eine granate..
u slobodnom prevodu:
..nocna mora za odbrambene igrace.. sigurno spada medju najbolje sto trenutno postoji u bundesligi.. napadac s isticanjem: brz kao strijela, robustan, tehnicki nadaren - i sto je najvaznije zabija... prijetnja za protivnika, jedan od onih koji jednostavno pregaze protivnike.. iznimni znalac.. granata..
onda slijede informacije o evropskim klubovima koji ga zele i o djetinjstvu u sarajevu. i u ovom videosnimku gore i u ovakvim clancima se ubise ljudi hvaleci ga, samo se eto kod nas nadju dezurni crnjaci kojima nije dobar :roll:
Ridjobrki

#1396 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

anlayan12 wrote:ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
Ukratko: "Svakoj majci dobar zet."

:D
bruce lee

#1397 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bruce lee »

Ridjobrki wrote:
anlayan12 wrote:ja ne znam njemaki pa moze li neko ukratko recita magat kaze zaq dzeksona?
Ukratko: "Svakoj majci dobar zet."

:D
:D bas tako :)
paja_patak

#1398 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by paja_patak »

jesam ja jedini kojeg nervira ovaj idiot od komentatora na ftv-u, razumijem ja da se dosta fale ibisevic i salihovic(sjajno su igrali) ali njih dvojica uopste ne igraju danas a on ih ne izbacuje iz usta samo o njima prica vise nego o utakmici koju komentarise...
Socijalista

#1399 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Dzeko 1:0 :D
burek_in_space

#1400 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by burek_in_space »

Socijalista wrote:Dzeko 1:0 :D
:thumbup: :bih:
Locked