BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#9901 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

jeza u ledja wrote:
Arteta wrote:
jeza u ledja wrote: Susicu, pliz, kutarisi se bar jednog, ostale stavljaj jedino u slucaju krajnje nuzde.
Ne ide to tako, jer da bi se nekog kutarisao moras i zvati nekog na njegovo mjesto.
eksi
Tako je.
Kad bi otjerali sve iz Reprezentacije sto ne zasluzuje da tu bude ostali bi na realno 13-14 igraca.
AKo se neko povrijedi, jadni mi onda.
Nije Susic glup sto ih zove nego zato sto nemamo bolje.
Arteta

#9902 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

jeza u ledja wrote:
Arteta wrote: Zukanovic spor, Sunjic spor, Bicakcic na beku spor, Altidore i Johnson brzi.
Sta vi ocekujete u takvim situacijama?
Nije brzina u nogama u pitanju, vec brzina u reagovanju. Zukanovic par metara ispred Johnsona da bi ga propustio trckarajuci pored njega, a ovaj u sprintu.
Nazovi to kako hoces, ali po meni da je Bicakcic bio na desnom stoperu, a Vrsajevic na desnom beku, sanse bi nam bile dosta izglednije da se sprijeci onaj prvi pogodak.
BHF_Manijak

#9903 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote: Na osnovu cega si zakljucio da Bega klasa za Kenu,zato sto godinama tavori u prosjecnom engleskom prvoligasu i u prelaznom roku samo ga nasi novinari prodaju Barsi,M.C.M.U,Bayernu...(daj boze da ga sta od ovog ubode)Ipak sa svojih 26 godina Bega je trebao daleko vise pokazati.Da je iskljucivi krivac za par golova u reprezentaciju i on sam zna.Hvala bogu pa su ovi zadnji nebitni.
Klasa je samim tim sto brani u engleskoj, ciji je klub sa sredine tabele (citaj Stoke u kojem sad brani) jaci od 95% turske lige. Sama ta cinjenica ga stavlja miljama ispred Kenana. Da je bas dogurao do Fenera, Galate, Besiktasa pa hajde, nego cijelu karijeru u ž klubovima, sem naravno dok je branio u PLBiH! :mrgreen: :P :P

Druga stvar, sad vagate Begoviceve golove, a kome nije jasno kakav je golman i da je imao ODLICNIH utakmica u reprezentativnom dresu neka pogleda mec protiv Brazila, Grcke u Atini, protiv Francuza u Parizu itd...
Decko je jako kratko u repki, za razliku od Hasagica koji je tu bio 7-8 godina, tako da je smijesno im karijere u reprezetnaciji i porediti.
No samo njegova sigurnost kod kornera i centarsuteva vrijedi para!¨Hvata i lovi lopte s lahkocom!
Arteta wrote: Zukanovic spor, Sunjic spor, Bicakcic na beku spor, Altidore i Johnson brzi.
Sta vi ocekujete u takvim situacijama?
Onda takvi igraci moraju se znati postaljati! :wink: Ali da znaju to savrseno, ne bi igrali u Zoryi, Gentu itd.., vec u top timovima liga petice. :wink:
jeza u ledja

#9904 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote: Tako je.
Kad bi otjerali sve iz Reprezentacije sto ne zasluzuje da tu bude ostali bi na realno 13-14 igraca.
Nek se kutarise makar jednog. Ne mora uopste pozivati igraca umjesto njih na istoj poziciji. Ako mu treba zamjena za Zahirovica nek nabavi kakvog cupavog cuku, imace isti ucinak i kretanje kao i Zahirovic. U stvari vjerovatno i bolje, jer oni barem vole ganjat loptu.
Arteta

#9905 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

jeza u ledja wrote:
Nek se kutarise makar jednog. Ne mora uopste pozivati igraca umjesto njih na istoj poziciji. Ako mu treba zamjena za Zahirovica moze nabaviti cupavog cuku, znas da oni vole ganjat loptu.
Po meni Zahirovica ne treba otjerati jer je on vec stekao iskustvo igranja u nekim velikim mecevima.
Koliko god neki pisali lose o njemu poslije utakmice sa Amerikom on defanzivno moze obaviti odlican posao.

Koga uostalom staviti na tu poziciju zadnjeg veznog?

Ja bi licno stavio Kolasinca (koji bi kod nas mogao obavljati posao koji obavlja Modric u Hrvatskoj) ali njega jos nemamo, a za Hadzica ne znam kakav je igrac i kakav je destruktivac.
Mada opet bi bilo kobno tog Hadzica koji nema nekog iskustva stavljati u vazne utakmice, a trenutno nam je svaka vazna.
Herr Flick

#9906 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Po meni Zlatan Muslimovic se mora vratiti.Ne znam sta Safet glumi.Osim Ibisevica i Dzeke nemamo vise napadaca,a sta bi bilo da se jedan tokom tekme povrijedi a rez nam nerijeseno ili gubimo :-?
Arteta

#9907 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Ne znam ni sam.
Do sad nam nije trebao taj treci napadac jer nismo morali ganjati rezultat, ali ako se neko nedaj Boze povrijedi ili ako nedaj Boze budemo gubili u neom vaznom mecu onda bi nam mogao mozda trebati.
luckylaka

#9908 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Jebo te pa niko i ne kaze da je Bega los golman ali da je bas klasa za Kenu nije nikako.Ali misljenja su razlicita ,da ne idemo dalje.
Arteta

#9909 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

luckylaka wrote:Jebo te pa niko i ne kaze da je Bega los golman ali da je bas klasa za Kenu nije nikako.Ali misljenja su razlicita ,da ne idemo dalje.
Zar stvarno neko ozbiljan moze uopste porediti tu dvojicu?

Mene Keno nikad nije razocarao, bio je onako solidan golman u to vrijeme, ali poslije njega je dosao bolji golman i mi sad jel treba da zalimo?
Allydax

#9910 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Allydax »

Ma za koju godinu, dvije, sve će da škripi, jer ovi novi koje smo dosad vidjeli ničem vala nevaljaju...

Uskoro je Miske završio, Rahimić se trebao davno oprostiti, Spaha je već malo usporio kretanje mada je još uvijek bedem u odbrani...

Ne znam gdje iskopati igrače njihovog kalibra i nadam se da će ih ove kvalifikacije "stvoriti"

Po meni ovaj novi Bičakčić uopšte nije bio loš u prvom, al je u drugom pokazao slabosti. Doduše prvi nastup mu je pa može biti valjda samo bolji...

I ako odeo u Brazil, što je skoro sigurno, ne dao nam dragi Bog da nam se povrijedi neki napadač ili 1 iz sredine ili 1 iz odbrane... Odmah počinje da škripi kad nema nekog od ovih iskusnih... :sad:
Arteta

#9911 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Odakle ovi padobranci izlaze, buducnost nase Repke bolje izgleda danas nego prije 7,8 godina kada su nadolazili ovi igraci koji su sada iskuni u timu.
jeza u ledja

#9912 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote:
jeza u ledja wrote:
Nek se kutarise makar jednog. Ne mora uopste pozivati igraca umjesto njih na istoj poziciji. Ako mu treba zamjena za Zahirovica moze nabaviti cupavog cuku, znas da oni vole ganjat loptu.
Po meni Zahirovica ne treba otjerati jer je on vec stekao iskustvo igranja u nekim velikim mecevima.
Koliko god neki pisali lose o njemu poslije utakmice sa Amerikom on defanzivno moze obaviti odlican posao.

Ja bi licno stavio Kolasinca (koji bi kod nas mogao obavljati posao koji obavlja Modric u Hrvatskoj) ali njega jos nemamo, a za Hadzica ne znam kakav je igrac i kakav je destruktivac.
Mada opet bi bilo kobno tog Hadzica koji nema nekog iskustva stavljati u vazne utakmice, a trenutno nam je svaka vazna.
Jao jesi ti onaj koji je govorio da Modric i Kolasinac igraju istu poziciju?
Ma bjezi sta se ja tobom raspravljam ozbiljno....

Koga staviti umjesto Zahirovica:

Image

Dosta su slicni, cak i po izgledu, s tim sto ovaj drugi barem zna dofacat lopte.
GeneralBHF

#9913 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Igra Bochum a Zahirovica nema ni na klupi.
Arteta

#9914 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Jao Jezu, pisao sam da Kolasinac moze odigrati u ovoj Repci posao koji Modric obavlja u Hrvatskoj jer ima kvalitete za to , ali izgleda da neki ovdje sve bukvalno shvataju.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9915 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Matijevic_Vlado »

GeneralBHF wrote:Igra Bochum a Zahirovica nema ni na klupi.
umoran od Srijede
Herr Flick

#9916 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Matijevic_Vlado wrote:
umoran od Srijede
:lol: :lol: :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9917 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Matijevic_Vlado »

Herr Flick wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
umoran od Srijede
:lol: :lol: :lol:
pa trcao je ko lud oko americkih igraca, mada ja mislim da je to bila Papetova zamisao da zavara protivnika :mrgreen: ! on se ozenio, poceo zitigu i pitu hanuminu jesti i nista vise od njega. Jedino Vedina hanuma mescini ne zna pitu praviti pa on i dalje dobro loptu goni
Herr Flick

#9918 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Pa bas vi mislite da ce Zahirovic viti starter u tom klubu :-) :-)
GeneralBHF

#9919 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Tek sada vidim koliko smo mi tanki na toj poziciji.
p206

#9920 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by p206 »

GeneralBHF wrote:Tek sada vidim koliko smo mi tanki na toj poziciji.
to se odmah odrazi na igru i rezultate... a većina rep, ima jednu baš slabu tačku, čak i Španija koja nema desnog beka da valja... kod nas se baš dalo protiv SAD-a primjetiti da imamo promahu između veze i odbrane zbog slabog zadnejg veznog.... Hrvatska nema lijevog beka i tu ih trpaju redovno, po toj strani... Srbija nema napada ni ofanzivnih veznih igrača i slaba realizacija i nikakva kreativnost...
Arteta

#9921 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

p206 wrote:
GeneralBHF wrote:Tek sada vidim koliko smo mi tanki na toj poziciji.
to se odmah odrazi na igru i rezultate... a većina rep, ima jednu baš slabu tačku, čak i Španija koja nema desnog beka da valja... kod nas se baš dalo protiv SAD-a primjetiti da imamo promahu između veze i odbrane zbog slabog zadnejg veznog.... Hrvatska nema lijevog beka i tu ih trpaju redovno, po toj strani... Srbija nema napada ni ofanzivnih veznih igrača i slaba realizacija i nikakva kreativnost...
Srbija je puna slabih tacaka.
thekupus

#9922 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by thekupus »

Arteta wrote: Po meni Zahirovica ne treba otjerati jer je on vec stekao iskustvo igranja u nekim velikim mecevima.

udari se necim tvrdim po glavi, molim te lijepo
Frankyee

#9923 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Frankyee »

Nadam se da ce Hajrovic, i Kolasinac ako stigne, donijeti pozitivne promjene u nasem timu. Hajrovic koliko vidim igra desnog veznog ili krilo , pa moze umjesto Stevanovica da bude zamjena.

Ali Kolasinac bi mogao da se pokaze pravi pogodak, ako se ikad pojavi, jer "na papiru" je bas sto nam treba, lijevi bek. U tom slucaju Salihovic ispada ili ide na zadnjeg veznog, sto je i vjerovanto.

i dalje nam treba rezerva na klupi za Mujdzu i jedan napadac.
Idemedosumom

#9924 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Pa vidjeli smo da Bicakcic moze donekle Mujdzu zamijenit. Isto tako bi onda Zuka mijenjao Kolasinca na lijevom beku? Ako bi ovo smatrao kvalitetnim rjesenjima, opet ostane pitanje zadnjeg veznog?

Odgovora adekvatnog nemamo, a kamoli jos da imamo i rezervnog igraca na toj poziciji...
Frankyee

#9925 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Frankyee »

Ako neko od redovnih forumasa strucnjaka moze da potvrdi, ko poznaje kavi su talenti, mozda bi onda trebalo davati sanse nekome iz mlade reprezentacije ( recimo Besic ) da pocnu igrati na ovim deficitarnim pozicijama bar po par minuta, to im moze pomoci da dignu karijeru a ako mlad igrac ode u dobar klub tamo moze da se unaprijedi.

A dok je igrac mlad on i nema tu prirodnu poziciju toliko koliko recimo neko sa 25 godina.

Znaci sve se vrti oko te dvije tri pozicije

Isto treba voditi racuna da je osnovica naseg tima vec u zalasku karijere, Spaha, Miske, Vedo, a isto tako Dzeko , Medunjanin, Salihovic, Lulic ce za par godina biti u silaznoj putanji.

Znaci mi ovo svetsko i mozda ciklus za Evropsko imamo ovaj talenat a poslije toga se mora praviti smjena generacija. Samo uzmite u obzir koliko golova i asistencija su dali trojac Miske / Dzeko / Vedo a a u odbrani Spaha i Rahimic , pa je svima jasno sta to znaci.
Post Reply