BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#9701 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

DonVito wrote:@Svi u napad mogao si ovo skratiti u par redova..
Boljeg od Zahe nemamo.
Priznaj.
Ja bih rekao da možda boljeg ISPROBANOG nemamo al ima još par momaka koje se prvo treba probati da bi ustvrdili jel Zaha najbolje rješenje ;-)
DonVito

#9702 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

shalla wrote:
DonVito wrote:@Svi u napad mogao si ovo skratiti u par redova..
Boljeg od Zahe nemamo.
Priznaj.
Ja bih rekao da možda boljeg ISPROBANOG nemamo al ima još par momaka koje se prvo treba probati da bi ustvrdili jel Zaha najbolje rješenje ;-)
Dok ih isprobas voz prodje..
Zaha mlad i savrseno se uklopio u zeleno svjetlo repke.
MOSALJOZE

#9703 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Kemal Malovčić wrote:Biča ne može nastupatu u kvalifikacijskim utakmicama, još uvijek.
Do Slovakije će se sve srediti.
guber90

#9704 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Pa nije ni Rahimic u reprezentativnoj karijeri (a vjerovatno i uopste) poslao pasa duzeg od tih 5 metara, to je toliko specificno za njega bilo, ti kratki pasovi, da je u ligi prvaka sa CSKA bio 2. igrac sa najpreciznijim pasom, samo Xavi bio ispred njega.
Opet ja kazem, ne smatram Zahirovica igracinom, ali da je toliki odron kojim ga predstavljaju nikada se necu sloziti.
palermo

#9705 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Defanzivni vezni je po defaltu kod navijačkog puka najlošiji igrač. Ja se sjećam još Jugslavije i koliko je samo žuči prosuto zbog toga što je Katanec imao zacementirano mjesto u reprezentaciji. Za koga će danas Realovi navijači reći da je najlošiji, naravno Khedira, ko je u Barceloni najlošiji Busqets opet (još njemu neštoi priznaju :D ), pa je li Real prodao Makelela zbog toga što je bio najlošiji igrač. Čuj on da igra sa Zidanom i Ronaldom :D . To je sudbina defanzivnih veznih, kad pobjeđuješ slava ide napadačima i kretorima,kad gubiš onda je kriv onaj koji ne zna lopte (ko ga dovede, pas mu mater, ne zna dva pasa sastaviti :D ) tj, defanzivni vezni.

Dakle, još uvijek se nije pojavio boljji od Zahirovića, ako se pojavi onda ga preseliti na klupu, al ideje o tome da recimo Salihović može igrati tu poziciju su najblaže rečeno bezveze. Salihović niti je igrao ikada tu poziciju niti je može igrati.
Herr Flick

#9706 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Zna se sta je zadnji vezni..Igrac koji razbija protivnicke napade.Dakle najvise trci,najvise se zalaze,mora imat jaku konstituciju,fizicki mora bit izuzetno spreman..Doduse ne mora znacit ali je pozeljno da svaki zadnji vezni ima ove karakteristike.Zahirovic od ovog nista nema,ali mi nemamo boljeg.Sad ne znam je li Kolasinac moze igrati tu poziciju a bio bi idealan..

Image Adnane jedes li ti ista,de malo janjetine ,malo pojacaj tu teretanu :D :D
vicious

#9707 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vicious »

palermo wrote:Defanzivni vezni je po defaltu kod navijačkog puka najlošiji igrač. Ja se sjećam još Jugslavije i koliko je samo žuči prosuto zbog toga što je Katanec imao zacementirano mjesto u reprezentaciji. Za koga će danas Realovi navijači reći da je najlošiji, naravno Khedira, ko je u Barceloni najlošiji Busqets opet (još njemu neštoi priznaju :D ), pa je li Real prodao Makelela zbog toga što je bio najlošiji igrač. Čuj on da igra sa Zidanom i Ronaldom :D . To je sudbina defanzivnih veznih, kad pobjeđuješ slava ide napadačima i kretorima,kad gubiš onda je kriv onaj koji ne zna lopte (ko ga dovede, pas mu mater, ne zna dva pasa sastaviti :D ) tj, defanzivni vezni.

Dakle, još uvijek se nije pojavio boljji od Zahirovića, ako se pojavi onda ga preseliti na klupu, al ideje o tome da recimo Salihović može igrati tu poziciju su najblaže rečeno bezveze. Salihović niti je igrao ikada tu poziciju niti je može igrati.
Ovo se izgleda mora ponavljati svaki dan da bi doprlo do forumskog javnog mnijenja :D
lutko

#9708 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by lutko »

Ja stvarno ne znam zašto se ovoliko loše piše o tom momku. pa on u reprezentaciji nikad nije podbacio, cak je za mene bio covjek utakmice u Bjelorusiji. On obavlja tzv prljave poslove nije on Misimovic ili pjanic da dribla, podvaljuje, centrira i sl. To što (ne)igra igra za neki jako klub meni nije toliko bitno. Momak apsolutno zaslužuje poziv u reprezentaciju i kroz igre što je pružao i kroz odnos i pristup.
Muhamed Đakmić

#9709 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Salihović jeste znao igrati zadnjeg veznog u Hoffenheimu, ne pregonite sad.
MOSALJOZE

#9710 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Muhamed Đakmić wrote:Salihović jeste znao igrati zadnjeg veznog u Hoffenheimu, ne pregonite sad.
Ja kako si ti nekad znao igrati,a sad ti i Šaraba
8-)
Muhamed Đakmić

#9711 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Mene su povrede zeznule, inače bi se i o meni pisalo na ovoj temi :D
Infaze Studio

#9712 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

Cuj, Zahirovic nije nikad podbacio..Pa nije podbacio, ali nije nikada nikoga ni prebacio. Nije podbacio zato sto trci ko mahnit. Jebo ga ti nije dovoljno samo "letati" gore dole. Pa de pogledaj Rahimica. Covjek se tehnikom ne treba posramiti pred niti jednim nasim veznim igracem. On je za Zahirovica fudbalski Ajnstajn. Da je Zahiru njegov mozak, ili Rahimi Zahina snaga :zzzz: Zukanovic je jos jedan, kako bi se reklo, "smart" igrac. Ima mozak. Salihovic, npr, je mnogo blizi Zahirovicu po pitanju fudbalske inteligencije. Sa dolaskom Bicakcica I, eventualno, Kolasinca ne znam da li bi bilo moguce probati Zuku na DM-u. :-?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9713 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mali_milojica »

palermo wrote:Defanzivni vezni je po defaltu kod navijačkog puka najlošiji igrač. Ja se sjećam još Jugslavije i koliko je samo žuči prosuto zbog toga što je Katanec imao zacementirano mjesto u reprezentaciji. Za koga će danas Realovi navijači reći da je najlošiji, naravno Khedira, ko je u Barceloni najlošiji Busqets opet (još njemu neštoi priznaju :D ), pa je li Real prodao Makelela zbog toga što je bio najlošiji igrač. Čuj on da igra sa Zidanom i Ronaldom :D . To je sudbina defanzivnih veznih, kad pobjeđuješ slava ide napadačima i kretorima,kad gubiš onda je kriv onaj koji ne zna lopte (ko ga dovede, pas mu mater, ne zna dva pasa sastaviti :D ) tj, defanzivni vezni.

X :thumbup:
Da ne govorimo da se isti Real raspao kada je Makelele otisao u Chelsea kod Mourinha i tamo je bio tata-mata.
PeppermintSA

#9714 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

Ja i dalje ne shvatam kako je Salihović toliko precijenjen kod naših vrlih poznavaoca fudbala. Statistički gledano, mi smo najbolje utakmice igrali bez njega jer momak apsolutno ništa nema osim prekida koji, ruku na srce, iskoristi jednom u 20 utakmica.

Jako je spor i trom, sa tehnikom je na Vi, nema dribling, nema pas, a sve se nešto hoće - da je makar kao Zahirović, svjestan da ne zna pa igra jednostavno. Jako je nekonkretan, konstantno pokušava zamahivati - ne igra u dubinu već kruži, ima dobar udarac ali nikad ne pokušava sa vana, a kad pokuša ode u tribine. Navodno ima fenomenalan centaršut, a u suštini od 10 pokušaja 1 upadne u šesnaesterac, dok ostali odu iza gola. Jako nam usporava igru i rijetko kad uspijevamo njegovu stranu otvoriti, u defanzivi je katastrofalan i primili smo mali milion golova zahvaljujući njegovom nevraćanju.

Dovoljno je reći da je 5 puta bolji igrač bio sa 21. godinom nego što je sad - a i djeluje mi da je otrutario i da su mu guzovi pali do poda. Preseliti ga na hoklicu jer je pao na razinu Ibričića.
guber90

#9715 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

PeppermintSA wrote:Ja i dalje ne shvatam kako je Salihović toliko precijenjen kod naših vrlih poznavaoca fudbala. Statistički gledano, mi smo najbolje utakmice igrali bez njega jer momak apsolutno ništa nema osim prekida koji, ruku na srce, iskoristi jednom u 20 utakmica.

Jako je spor i trom, sa tehnikom je na Vi, nema dribling, nema pas, a sve se nešto hoće - da je makar kao Zahirović, svjestan da ne zna pa igra jednostavno. Jako je nekonkretan, konstantno pokušava zamahivati - ne igra u dubinu već kruži, ima dobar udarac ali nikad ne pokušava sa vana, a kad pokuša ode u tribine. Navodno ima fenomenalan centaršut, a u suštini od 10 pokušaja 1 upadne u šesnaesterac, dok ostali odu iza gola. Jako nam usporava igru i rijetko kad uspijevamo njegovu stranu otvoriti, u defanzivi je katastrofalan i primili smo mali milion golova zahvaljujući njegovom nevraćanju.

Dovoljno je reći da je 5 puta bolji igrač bio sa 21. godinom nego što je sad - a i djeluje mi da je otrutario i da su mu guzovi pali do poda. Preseliti ga na hoklicu jer je pao na razinu Ibričića.
Ja onih budala u Hoffenhiemu, nazovi im, objasni im situaciju, nije jos gotov prelazni rok neka ga se rijese. Mozda tebe dovedu umjesto njega.
PeppermintSA

#9716 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

guber90 wrote:
PeppermintSA wrote:Ja i dalje ne shvatam kako je Salihović toliko precijenjen kod naših vrlih poznavaoca fudbala. Statistički gledano, mi smo najbolje utakmice igrali bez njega jer momak apsolutno ništa nema osim prekida koji, ruku na srce, iskoristi jednom u 20 utakmica.

Ja onih budala u Hoffenhiemu, nazovi im, objasni im situaciju, nije jos gotov prelazni rok neka ga se rijese. Mozda tebe dovedu umjesto njega.
:sax:
bruce lee

#9717 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by bruce lee »

djes struĆnjak! a šta je sa činjenicom da salihović skoro nikada u reprezentaciji nije igrao svoju prirodnu poziciju, nego krpio lijevog beka jer je dugo bio uopšte jedini ljevak u reprezentaciji? da je deficitaran tu, naravno da jeste. kakav bi bio džeko kao defanzivni vezni ili spahić kao vezno krilo? čovjek nikada nije zakukao zbog toga nego radio koliko zna i umije na toj poziciji. a i da se nadodam na onog gore što kaže da salihović nikada nije igrao defanzivnog veznog.. od kad pratiš njegove utakmice u hoffenheimu? nije sad da je jedan od najjačih u kadru, ali sigurno zaslužuje trenutno prvih 11. po meni na poziciji šestice, jer ofanzivnih veznih imamo na pretek, riješio se problem ljevaka, a kad bičakčić dodje, zukanović nek ide na lijevog beka, da ne govorim o dolasku kolašinca kad budemo odjednom imali previše ljevaka.. tada se otvaraju nove mogućnosti i kombinacije, pa čak i salihović na klupi (a možda i ne). al da nam je doći do toga da igrač koji je jedan od najjačih u svom timu u bundesligi bude zamjena u reprezentaciji. do tada sejo u startnu :thumbup:
palermo

#9718 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

bruce lee wrote:
a i da se nadodam na onog gore što kaže da salihović nikada nije igrao defanzivnog veznog.. od kad pratiš njegove utakmice u hoffenheimu? nije sad da je jedan od najjačih u kadru, ali sigurno zaslužuje trenutno prvih 11. po meni na poziciji šestice, jer ofanzivnih veznih imamo na pretek, riješio se problem ljevaka, a kad bičakčić dodje, zukanović nek ide na lijevog beka, da ne govorim o dolasku kolašinca kad budemo odjednom imali previše ljevaka.. tada se otvaraju nove mogućnosti i kombinacije, pa čak i salihović na klupi (a možda i ne). al da nam je doći do toga da igrač koji je jedan od najjačih u svom timu u bundesligi bude zamjena u reprezentaciji. do tada sejo u startnu :thumbup:
Čuj otkad pratim Hoffenhaim, pa otkad ga prenose na televiziji. Pa ja......nego kad je Sejo igrao defanzivnog veznog ?.....

By the way, ja ga uopšte ne prozivam, i po meni on ima mjesto u timu (na lijevom beku, još uvijek).....ali umjesto Zahirovića.....jok, jok.....

Možda bi mogao recimo igrati umjesto Medunjanina, iako u ovoj postavci igre mi se čini da je ipak Hare bolja opcija
Ajatolah_

#9719 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

palermo wrote:Možda bi mogao recimo igrati umjesto Medunjanina, iako u ovoj postavci igre mi se čini da je ipak Hare bolja opcija
Ali, nek' me neko ispravi ako griješim, i sam Medunjanin je kod nas klupa. E sad, druga stvar je što je teško sastaviti istovremeno Pjanića i Misimovića u ekipi pa on često uleti u prvi tim, ali valjda govorimo o idealnom scenariju gdje su svi zdravi.
Seji su prirodne pozicije centralni vezni i lijevo krilo. Kao lijevi bek još i može proći, ali s obzirom na njegove partije na toj poziciji i nisam nešto pretjerano siguran da je bolje rješenje od Zukanovića.
palermo

#9720 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Ajatolah_ wrote:
palermo wrote:Možda bi mogao recimo igrati umjesto Medunjanina, iako u ovoj postavci igre mi se čini da je ipak Hare bolja opcija
Ali, nek' me neko ispravi ako griješim, i sam Medunjanin je kod nas klupa. E sad, druga stvar je što je teško sastaviti istovremeno Pjanića i Misimovića u ekipi pa on često uleti u prvi tim, ali valjda govorimo o idealnom scenariju gdje su svi zdravi.
Seji su prirodne pozicije centralni vezni i lijevo krilo. Kao lijevi bek još i može proći, ali s obzirom na njegove partije na toj poziciji i nisam nešto pretjerano siguran da je bolje rješenje od Zukanovića.
Pa nije baš klupa, uglavnom su se (koliko se meni čini) forumska koplja su se lomila oko toga da li Medunjanin ili Stevanović (sutra Hajrović ili neko drugi) a Pape se uglavnom dosada odlučivao za Hareta.

Ma nisam ni ja baš siguran da je Sejo bolji od Zukanovića ali bi u ovom trenutku kod mene još uvijek imao prednost na toj poziciji (mnogo smo limitirani napadački sa Zukanovićem, a i Lulić se onda prekomjerno troši)
ljevoruki

#9721 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ljevoruki »

palermo wrote:
Ajatolah_ wrote:
Pa nije baš klupa, uglavnom su se (koliko se meni čini) forumska koplja su se lomila oko toga da li Medunjanin ili Stevanović (sutra Hajrović ili neko drugi) a Pape se uglavnom dosada odlučivao za Hareta.

Ma nisam ni ja baš siguran da je Sejo bolji od Zukanovića ali bi u ovom trenutku kod mene još uvijek imao prednost na toj poziciji (mnogo smo limitirani napadački sa Zukanovićem, a i Lulić se onda prekomjerno troši)
Pape igra 4-1-3-2 i sa zdravim Pjanicem i spremnim Misimovicem Sejo jedino moze na zadnjeg veznog, treba da igra klasicnog destruktivca i kostolomca. Zavaljivati ga na lijevog beka nije u redu, pogotovo sad kad imamo Zukanovica i abd Kolasinca.
Nego, ima li kakvih informacija o Vranjesu, njega vise niko ne pominje iako je, do povrede, bio starter?
Meni pravo dobar igrac, volim kad je stoper brz i zilav, steta sto se povrijedio.
:bih:
palermo

#9722 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

ljevoruki wrote:
Pape igra 4-1-3-2 i sa zdravim Pjanicem i spremnim Misimovicem Sejo jedino moze na zadnjeg veznog, treba da igra klasicnog destruktivca i kostolomca. Zavaljivati ga na lijevog beka nije u redu, pogotovo sad kad imamo Zukanovica i abd Kolasinca.
Nego, ima li kakvih informacija o Vranjesu, njega vise niko ne pominje iako je, do povrede, bio starter?
Meni pravo dobar igrac, volim kad je stoper brz i zilav, steta sto se povrijedio.
:bih:
haj, nek igra šta hoće....
_Sarajevka_

#9723 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by _Sarajevka_ »

Sta mu bi sa nogom :shock:
Ajatolah_

#9724 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

_Sarajevka_ wrote:Sta mu bi sa nogom :shock:
Desna je povrijeđena, lijevu je malo zateg'o da pokaže mišiće pred kamerom. :D
Korisničkoime

#9725 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

Vidim naš Zahirović opet preko noći postade Pirlo :-) . Imali smo istu situaciju nedavno zaista u naših ljudi pamćenje kao u zlatnih ribica. Evo po nekom Salihović truba ne zna čovjek Zahirović za njega Pele, stvarno svašta se može ovdje pročitati. Ne znam ali mislim da nam treba DM i to pod hitno kao lijevi bek i desno krilo. Kada smo ostali bez Rahimića Zahiroviću stvarno nije bilo lako mlad momak treba da popuni tako važnu poziciju i uvijek sam čekao i nadao se da će prevazići te probleme i svima nama pokazati da se zaista radi o igraču koji je sa svojim sposobnostima dorastao dresu repke. Nekako poslije prijateljske sa Slovenijom sam se prestao nadati a pametniji od mene na ovom forumu su i prije Slovenije otpisali nadu.
Trči on bori se ali i suviše često u prazno vidi se na terenu da momak zaista hoće volja želja srce nisu kod Zahirovića problem ali jednostavno vidi se razlika u kvaliteti njega i drugih reprezentativaca i to velika. Pa Medunjanin vazda igra povučeno i igra ulogu koju ne može baš najbolje da ispuni jer Zahiroviću treba neko u krugu od 5 m da mu može dodati kako bi onda taj neko iznjeo loptu. Najčešće je to Medunjanin. Nije jednom do sada na mjestu gdje je trebao biti Zahirović zjapila rupa jer se on zaletio negdje gdje ne treba, jasno je valjda da to odbranu stavlja na muke pogotovo kada je u tom stoperskom paru samo jedan stoper vrhunski. Evo sve i da imamo zaista dobro desno krilo Sušić bi ili to desno krilo ili jednog napadača morao da žrtvuje ako je Zahirović na DM jer njemu treba ispomoć i time veže jednog igrača.
Uskoro očekujem mišljenje kako nama uopšte Kolašinac ili Bičakčić nisu potrebni jer se Pandža oporavio :-D .
Post Reply