BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#20876 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Grahovac ušao u 51. minuti. 
-
Mirza007
#20877 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo bas sam odgledao Gent:Valencia=1:0.
Milicevic je bio sasvim solidan, cak vrlodobar u prvom poluvremenu.
Doduse Gent igra u formaciji 3:4:3 a on je igrao poluspicu na desnoj strani.
Mi tesko da cemo ikada igrati tu formaciju ali se ipak moglo vidjeti da bi nam covjek itekako dobro dosao na poziciji ofanzivnog veznog u formaciji 4-2-3-1 ili cak na desnom krilu (ima dobar pas, protiv Valencije je izvodio sve prekide i imao je par jako dobrih centarsuteva).
E sad, pitanje je koliko smo mi interesantni njemu.
Milicevic je bio sasvim solidan, cak vrlodobar u prvom poluvremenu.
Doduse Gent igra u formaciji 3:4:3 a on je igrao poluspicu na desnoj strani.
Mi tesko da cemo ikada igrati tu formaciju ali se ipak moglo vidjeti da bi nam covjek itekako dobro dosao na poziciji ofanzivnog veznog u formaciji 4-2-3-1 ili cak na desnom krilu (ima dobar pas, protiv Valencije je izvodio sve prekide i imao je par jako dobrih centarsuteva).
E sad, pitanje je koliko smo mi interesantni njemu.
- stari_rastafari
#20878 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I mene bi zanimalo kakva je zaista situacija sa njim i da li postoje neke sanse da zaigra za nas. Nisam gledao tu tekmu i baziram se na video kompilaciji iznad i cini se dosta zahvalan igrac. S tim da mu je 29g ne znam bas koliko on zaista sanse ima da zaigra za Srbiju odnosno Svicarsku, mozda je to + za nas. Svakako mislim da nam njegov tip igraca treba jer moze igrati na krilima i kao ofanzivni vezni.
Uz to bih stvarno volio da se obrati paznja na Eldina iz druge spanske lige, mislim da zasluzuje da mu se posalje poziv. I on igra na krilima i mogao bi pojacati konkurenciju u timu.
Uz to bih stvarno volio da se obrati paznja na Eldina iz druge spanske lige, mislim da zasluzuje da mu se posalje poziv. I on igra na krilima i mogao bi pojacati konkurenciju u timu.
- ILVIIR
#20879 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
je li ovo pjanke ne igra u derbiju :O
dzeko zabio iz penala. dobro je ovo za samopouzdanje.
-
missko
#20880 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Onaj mali Prevljak zadnje kolo hettrik. Zove li ga iko igdje
- MOSALJOZE
#20881 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
+2 asistencije sve za jedan mecmissko wrote:Onaj mali Prevljak zadnje kolo hettrik. Zove li ga iko igdje
- phillie
#20882 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zovne ga raja 'vako petkom, kad nema tekme, da izadju i zalomemissko wrote:Onaj mali Prevljak zadnje kolo hettrik. Zove li ga iko igdje
Pa igra Prevljak u mladoj, pozivan je redovno, a cak mu je i auto ukraden u sarajevu. Dakle nas je 100%
- SkyLimit
#20883 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
missko wrote:Onaj mali Prevljak zadnje kolo hettrik. Zove li ga iko igdje
Prevljak je u U - 21 reprezentaciji. Cak dok Hodzic nije prikljucen A selekciji a Bajic tajenstveno nestao i iz U - 21 i A selekcije, grijao je klupu tu. Igrao je u prvoj postavi u posljednoj utakmici kad smo porazeni od Svicarske i pokazao puno toga osim zavrsnice, uradi sve dobro i onda promasi ili mu golman odbrani, i tako jedno pet puta
- Logovan
#20884 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tog momka treba Baždarević pozvati.missko wrote:Onaj mali Prevljak zadnje kolo hettrik. Zove li ga iko igdje
- insaneinthebrain
#20885 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
krunic u igri protiv juventusa 
-
channel10
#20886 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne igra zbog crvenog kartona iz proslog kola. Taman da odmori.ILVIIR wrote:je li ovo pjanke ne igra u derbiju :O
- cyprus
#20887 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Lulić umalo slomio nogu Salahu... Meščini da smo postali prava krkanska reprezentacija

- insaneinthebrain
- Laertes
#20889 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E, da smo njega večeras protiv Litvanije imaliinsaneinthebrain wrote:zuka malo rukometa zaigrao![]()
http://playreplay.me/video/69547.6bd186 ... 26c42bf91f
- ILVIIR
#20890 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
hvala. skontao sam i ja kasnije nekad, kad sam vidio, da ga nema ni na klupi. a ko ce sve te kartone pofatati, liga, kup, cl,...channel10 wrote:Ne igra zbog crvenog kartona iz proslog kola. Taman da odmori.ILVIIR wrote:je li ovo pjanke ne igra u derbiju :O
- DonEmir
#20891 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobar je Anel otvara usta dok BHF sa tribina himnu jedna si jedina...nema veze sto se ne vidi na terenu..Mobile_Disco wrote:DonEmir wrote:Hadzic pjevac igrac manje na terenu, dokazani amater po ko zna koji put...
Znaci igrac manje na terenu uzmimo pri tome da su defanzivno bolje odigrali i vise puta vidjeni Pjanic i Salihovic a to onda sve govori.
Tokom nasih napada strasan je defanzivni igrac Walesa jer prekida nase napade i salje loptu nazad. Po mogucnosti Begovicu.. a tek stvar kad vidis kad primi loptu koliko se momak boji i kako prima loptu vidis da je...
Ali sta kazu sta ce Grahovac nije uigran...treba nam uigrani dokazani amater, igrac manje na terenu..
Ja ne kontam jel Grahovac tako los na treninzima pa nije mogao dobiti mjesto u prvih 11 ili je ovaj poluamater toliko dobar na treninzima?
- luckylaka
#20892 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Spaha i dalje daje dokazuje ko je glavni u reprezentaciji
Selektoru Mehmedu Baždareviću na raspolaganju su bili svi igrači, izuzev Emira Spahića.
Spahić kontantno kasni na svako okupljanje Zmajeva, te redovno propusti prvih nekoliko treninga sa igračima.
Nikada ni Spahić, ali ni Baždarević, ne objasne zašto stoper Hamburga uvijek posljednji dođe, nekad i sa nekoliko dana zakašnjenja.
Svakako da ovo ne ide na ruku, a ni na čast, ni Spahiću, ni Baždareviću, ali ni svim drugim reprezentativcima, jer reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ničija igračka, a za Spahića bi trebala važiti ista pravila kao i za sve druge reprezentativce.
Selektoru Mehmedu Baždareviću na raspolaganju su bili svi igrači, izuzev Emira Spahića.
Spahić kontantno kasni na svako okupljanje Zmajeva, te redovno propusti prvih nekoliko treninga sa igračima.
Nikada ni Spahić, ali ni Baždarević, ne objasne zašto stoper Hamburga uvijek posljednji dođe, nekad i sa nekoliko dana zakašnjenja.
Svakako da ovo ne ide na ruku, a ni na čast, ni Spahiću, ni Baždareviću, ali ni svim drugim reprezentativcima, jer reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ničija igračka, a za Spahića bi trebala važiti ista pravila kao i za sve druge reprezentativce.
- limeni
-
Paul F.
#20894 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Laka nemoj zahebavat. Čovjek se oprostio od reprezentacije i selektor ga je zamolio da pripomogne. Spaha se odazvao i pripomaže.
- luckylaka
#20895 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nemoj bolan mene prozivati nisam ja ovo pisao.Bas pitam Senijada I.jes vidio gdje Spahu ovih dana a on se samo nasmija kaze,,sta mislis"Ja jesu ovi nasi ofarbani ne mozes saznati nista od njih da si pita.Paul F. wrote:Laka nemoj zahebavat. Čovjek se oprostio od reprezentacije i selektor ga je zamolio da pripomogne. Spaha se odazvao i pripomaže.
- SkyLimit
#20896 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nikako da shvatim ovolika ocekivanja od Grahovca. On ni u Rapidu nije 100% standardan, a austrijska liga nije kvalitetna. Nagledao sam se posljednih godina igraca koji apsolutno izdominiraju u toj ligi, znaci napadaci koji postignu 35 golova u 40 utakmica, i onda se prodaju u Francusku ili Njemacku gdje ne uspiju ni da se izbore za prvu postavu. Fin je i pristojan momak, solidan igrac(koji nije klasicni zadnji vezni kako ga se cesto predstavlja, cak je vise centralni vezni), ali nisam jos bas uvjeren u vezi njega, a prevelika ocekivanja mu mogu samo skoditi.
-
Mirza007
#20897 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hajde da vidimo ko bi mogao biti od pomoci u iducim kvalifikacijama:
- Golmani: od ovih koje trenutno imamo ja bolje ne vidim
- Bekovi: uz rovitog Mujdzu mozemo se krpati Vranjesom ili Bicakcicem ali treba bolje rjesenje. Spominjao se Mateo Susic.
- Stoperi: od ovih koje trenutno imamo ja bolje ne vidim. Bilo je govora o Arslanagicu ali izgleda nista od toga
- DM I box-to-box: Cocalic I Kolasinac mogu odigrati na DM zlu ne trebalo. Treba sansu dati Grahovcu, Cimirotu i Vrancicu koji bi mogli odigrati i jedno I drugo. Prcic je u potpunosti nestao sa radara.
- Ofanzivni vezni: ubjedljiv najveci problem i korijen vecine nasih muka. Ako bi Milicevic iz Genta bio zainteresiran, svakako bi ga trebalo probati. Mozda i Vrancic ali je to polovicno rjesenje. Isforsiranim rjesenjem smatrami Pjanica na ovoj pozicij (ako se nadje kvalitetna alternacija na box-to-box)
- Napad: Hodzic mora dobiti sancu. Mozda i Suljic.
Mi ne raspolazemo vrhunskim igracima ali ima dosta kvalitetnih igraca po ligama petice. Sve sto se moze dodati je tu negdje po kvaliteti. Ja ne vidim puno toga raspolozivog ali i ovo sto imamo nije lose a i s tim se mora jer bolje nemamo.
- Golmani: od ovih koje trenutno imamo ja bolje ne vidim
- Bekovi: uz rovitog Mujdzu mozemo se krpati Vranjesom ili Bicakcicem ali treba bolje rjesenje. Spominjao se Mateo Susic.
- Stoperi: od ovih koje trenutno imamo ja bolje ne vidim. Bilo je govora o Arslanagicu ali izgleda nista od toga
- DM I box-to-box: Cocalic I Kolasinac mogu odigrati na DM zlu ne trebalo. Treba sansu dati Grahovcu, Cimirotu i Vrancicu koji bi mogli odigrati i jedno I drugo. Prcic je u potpunosti nestao sa radara.
- Ofanzivni vezni: ubjedljiv najveci problem i korijen vecine nasih muka. Ako bi Milicevic iz Genta bio zainteresiran, svakako bi ga trebalo probati. Mozda i Vrancic ali je to polovicno rjesenje. Isforsiranim rjesenjem smatrami Pjanica na ovoj pozicij (ako se nadje kvalitetna alternacija na box-to-box)
- Napad: Hodzic mora dobiti sancu. Mozda i Suljic.
Mi ne raspolazemo vrhunskim igracima ali ima dosta kvalitetnih igraca po ligama petice. Sve sto se moze dodati je tu negdje po kvaliteti. Ja ne vidim puno toga raspolozivog ali i ovo sto imamo nije lose a i s tim se mora jer bolje nemamo.
-
palermo
#20898 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tja, kao da je prvi put. pa i od Anela Hadžića se isto očekivalo i prizivao se u tim, Zukanović isto tako, imaš primjera koliko hoćeš. Valjda je ljudima urođeno da misle da je ono nešto drugo uvijek bolje.SkyLimit wrote:Nikako da shvatim ovolika ocekivanja od Grahovca. On ni u Rapidu nije 100% standardan, a austrijska liga nije kvalitetna. Nagledao sam se posljednih godina igraca koji apsolutno izdominiraju u toj ligi, znaci napadaci koji postignu 35 golova u 40 utakmica, i onda se prodaju u Francusku ili Njemacku gdje ne uspiju ni da se izbore za prvu postavu. Fin je i pristojan momak, solidan igrac(koji nije klasicni zadnji vezni kako ga se cesto predstavlja, cak je vise centralni vezni), ali nisam jos bas uvjeren u vezi njega, a prevelika ocekivanja mu mogu samo skoditi.
Inče, ova prevelika očekivanja mogu škoditi ne samo njemu nego svakom igraču koji se priziva. Recimo u ovom trenutku, Arminu Hodžiću.
- SkyLimit
#20899 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Inace u avazovom Sportu poslije prve utakmice sa Irskom su pisali da je mnogim navijacima bilo nejasno zasto nije igrao Tino Susic
A evo sad su izbacili clanak gdje zagovaraju smjenu generacije, naravno podrazumjeva se da vide Tina u startnih 11
Bas guraju pojedine igrace iz pobuda u koje ne zeim da ulazim, recimo stalnu na Mesu vrse pritisak u vezi Adnana Zahirovica, ne propuste ni u jednom intervju da ga pitaju za njega i to formulisu pitanje odprilike ovako:"Adnan Zahirovic briljira u Izraelu, je li on rjesenje na poziciji zadnjeg veznog?", pa kad Mesa odgovori da prati njegove nastupe oni od tog izvuku naslov cijelog intervjua, "Bazdarevic u Zahirovicu vidi rijesenje!". Stvarno im nedam marke vise zbog ovoga 
A nije to nimalo naivno, kad ne uslizi zelje novinara, oni onda vrate selektoru sto ce ga kritikovati i kad treba i kad ne treba, a one koje uslizi njihove zelje ce stititi i kad zabrlja.
A nije to nimalo naivno, kad ne uslizi zelje novinara, oni onda vrate selektoru sto ce ga kritikovati i kad treba i kad ne treba, a one koje uslizi njihove zelje ce stititi i kad zabrlja.
- N.N.
#20900 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa Zahirovic igra u Izraelu, u takmicarskoj je formi, mlad je, iskustva vec ima, sto da ga ne zove ?
Korisniji bi bio nego npr. Sejo Salihovic koji je dosao iz Kine, za k`o onako na ove utakmice.
I ako nista, Zahirovic moze trcati
Koliko god to cudno i smijesno bilo, ljudi, nasi igraci ne trce, ne mogu, ne znaju i to je to.
Korisniji bi bio nego npr. Sejo Salihovic koji je dosao iz Kine, za k`o onako na ove utakmice.
I ako nista, Zahirovic moze trcati