BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kandelabar

#10376 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kandelabar »

,a de mi recite na poziciji DMF-a pored BEsica koji nema bas dobar status u rep. i ZAhirovica koji je dugo lutao po RUsiji,ova dva rješenja Hadzic iz STurma i COcalic iz HAife ko bi mogao od njih dvojice mozda biti pozvan i kome dati prednost..
Ovaj Cocalic vec duze vremena tsandardno igra u Macc,a igrao je i kval za EL dok HAdzic vez duze vremena vrti se u AUstriji..
cyprus

#10377 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

Gdje je Sanel Jahić?
antifascism

#10378 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

kandelabar wrote:,a de mi recite na poziciji DMF-a pored BEsica koji nema bas dobar status u rep. i ZAhirovica koji je dugo lutao po RUsiji,ova dva rješenja Hadzic iz STurma i COcalic iz HAife ko bi mogao od njih dvojice mozda biti pozvan i kome dati prednost..
Ovaj Cocalic vec duze vremena tsandardno igra u Macc,a igrao je i kval za EL dok HAdzic vez duze vremena vrti se u AUstriji..
Kakav Hadzic bolan pa imas hrpu boljih od njega u PL. Pricalo se o njemu samo sto mu je Sead menadzer, i sada kad je napravio transfer ni rijeci o njemu. Hvala Bogu pa je napravio transfer, inace bi ga gledali ko Vrsu na SP.
PeppermintSA

#10379 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

Ja ne znam zašto se kod nas toliko podcijenjuju domaći igrači...

Jel neko stvarno misli da je neki tamo anonimus iz austrijske lige bolji od nekog našeg djeteta od 20 godina? Jedno je pričati o Kolašincu koji sa 20 godina igra standardno u Schalkeu, a drugo je veličati neke Dilavere, Hadžiće i co. a podjebavati se na račun naše djece iz PL.

Evo, ja bih uvijek prije zvao malog Grahovca iz Borca nego Ibričića.
BHF_Manijak

#10380 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ma dokazalo se dosad xy puta da igraci iz domace lige ne mogu pratiti taj reprezentativni tempo, pored najbolje volje i promocije lige!!!
Igrac mora odskakati 5 klasa od ostatka lige da bi zasluzio poziv, nesto tipa Said, ali takvi igraci se svakako u nasoj ligi zadrze maksimalno sezonu i onda zapadnu za oko skautima!
antifascism

#10381 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

BHF_Manijak wrote:Ma dokazalo se dosad xy puta da igraci iz domace lige ne mogu pratiti taj reprezentativni tempo, pored najbolje volje i promocije lige!!!
Igrac mora odskakati 5 klasa od ostatka lige da bi zasluzio poziv, nesto tipa Said, ali takvi igraci se svakako u nasoj ligi zadrze maksimalno sezonu i onda zapadnu za oko skautima!
Nije ni austrijska liga puno bolja. Smjesno je kad nasi novinari od prosjecnog igraca u ispodprosjecnoj ligi naprave Busquetsa. O Hadzicu (koji je u 25. godini) se pricalo ko da je heroj koji ce spasiti bh fudbal. Mali Zolotic je za njega izmislio fudbal a i Zeljo bi dero Rieda samo da igraci ostave cigare.
It_is_a_Leclerc

#10382 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako može druga turska, druga njemačka, prva hrvatska liga, što ne bi mogla druga talijanska ?

Đurić FTW ! :P :D
Mustang1

#10383 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mustang1 »

Nadam se da vam je jasno da Misimovic mora igrati bar poluvrijeme .. Covjek koji ovakvim potezom moze rijesiti utakmicu ne moze sjediti na klupi 90 minuta

kandelabar

#10384 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kandelabar »

25 kolo Kineske lige on ne moze da potrci protiv Slovacke,sipak bi se ovako okreto protiv Skrtela i ostalih..Ne sporim mu nogometno znanje ali za njega dvojica moraju trcati protiv sporih ekipa moze ali protiv jacih i spremnijih drugo poluvrijeme 20-30min i uredu..
Idemedosumom

#10385 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Idemedosumom »

Moze Misimovic dobrih 20-30 minuta igrati na visokom nivou, kada je malo brzi tempo u pitanju. Poslije toga se istrosi i pocne setat.
phillie

#10387 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

BHF_Manijak wrote:Krenulo je krenulo...

Sta znace nekoliko dobrih ciklusa, a zamislite tek odlazak na veliko takmicenje! :wink: :thumbup: :thumbup:
Svijet voli pobjednike.... ali mislim da ce ici malo teze nego sto mislimo, pogotovo kod igraca kao sto su Hrgota. Tek su se Bosnjaci poceli "vezati" a za Srbe i Hrvate jos cemo sacekati....nazalost
kandelabar

#10388 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by kandelabar »

cetmi wrote:Milan Đurić dao dva gola juče. Mogao bi on upasti na mjesto trećeg napadača.
ne znam kakav je sa noznom tehnikom,obicno glavom daje te golove eto i sad,a i u 21..
phillie

#10389 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Lulic pogodio za 3:0 protiv Kijeva
The BEN10

#10390 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by The BEN10 »

kandelabar wrote:25 kolo Kineske lige on ne moze da potrci protiv Slovacke,sipak bi se ovako okreto protiv Skrtela i ostalih..Ne sporim mu nogometno znanje ali za njega dvojica moraju trcati protiv sporih ekipa moze ali protiv jacih i spremnijih drugo poluvrijeme 20-30min i uredu..
Il da proba ovako nešto protiv italijanske, njemačke ili bilo koje druge jače odbrane na SP - pasao bi travu ko veliki... :D
cyprus

#10391 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

Mustang1 wrote:Nadam se da vam je jasno da Misimovic mora igrati bar poluvrijeme .. Covjek koji ovakvim potezom moze rijesiti utakmicu ne moze sjediti na klupi 90 minuta

Kako sad izgleda mršavije :mrgreen: Trebala bi i reprezentacija imat prugaste dresove :mrgreen:
DonV

#10392 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Miske majka ima tu jos vatre.
Logicno da se protiv ozbiljnijeg protivnika istrosi.
Artest

#10393 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Hrgota zabio za Gladbach. Ako Hrvati ispuse za baraz, imamo solidne sanse da ga privolimo. Dok god Sveda svakako nije u prvom planu.

Trebali bi Osim i Pape ovih dana okrenut jarana Michela i malo pogurat stvar oko Kolasincevog sport. drzavljanstva.
Doduse, nije kasno ni ako ga zavrsimo do novembra. Puno jaca provjera je taj turnir u Americi.
DonV

#10394 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Artest wrote:Hrgota zabio za Gladbach. Ako Hrvati ispuse za baraz, imamo solidne sanse da ga privolimo. Dok god Sveda svakako nije u prvom planu.

Trebali bi Osim i Pape ovih dana okrenut jarana Michela i malo pogurat stvar oko Kolasincevog sport. drzavljanstva.
Doduse, nije kasno ni ako ga zavrsimo do novembra. Puno jaca provjera je taj turnir u Americi.
:cry: :facepalm:

Kakve veze ako ispuse baraz ako njemu srce kuca za Hrvatsku, privolimo ga... svasta.
Artest

#10395 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

A sta ti mislis, da je Medunjaninu prva opcija bila Bosna? Da je Hajrovicu prva opcija bila Bosna? Da bi Kolasinac odbio Lowa? Polazi se od cinjenice da vrbujemo igarce koji su, ustvari, odpaci od drugih. Hrgota ima svoju racunicu, mi svoju.

Ides na ignor, spameru.
DonV

#10396 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Artest wrote:A sta ti mislis, da je Medunjaninu prva opcija bila Bosna? Da je Hajrovicu prva opcija bila Bosna? Da bi Kolasinac odbio Lowa? Polazi se od cinjenice da vrbujemo igarce koji su, ustvari, odpaci od drugih. Hrgota ima svoju racunicu, mi svoju.

Ides na ignor, spameru.
Aj boze, lik poredi Medunjanina kojem su babu ubili u Bosni sa nekim svedom hrvatskih korjena Hrgotom.
Stvarno :oops: :( pustit se tih poredjenja rekla kazala..
Jesi me dirnuo :thumbup: a ko ovdje spama i daje dezinfo. vidimo
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10397 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mali_milojica »

Zna li neko gdje su roditelji,odnosno bake i djedovi rodjeni ovom Hrgoti,ako su svi rodjeni u BiH mislim da onda nema nijedan uslov da moze da igra za HR. Jer cini mi se da je to jedan od uslova,pored rodjenja i igranja u zemlji za koju zelis da igras od min 2 godine. A on u HR nikada nije igrao.
PeppermintSA

#10398 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

Ako ćemo mi čekati patriote nećemo daleko dogurati. Eno, najbolji je primjer Rakitić koji je više puta istakao da osjeća Švicarsku svojim domom, da sebe smatra Švicarcem i da će nakon karijere život provesti u Švicarskoj. Lijepo je frajer objasnio da je prihvatio poziv Hrvatske jer je to bilo dobro za njegovu karijeru.

Moramo tako razmišljati - 90% igrača prvenstveno gleda karijeru i mi moramo igrati na tu kartu. Moramo pokušati privoliti Hrgotu.
PeppermintSA

#10399 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

mali_milojica wrote:Zna li neko gdje su roditelji,odnosno bake i djedovi rodjeni ovom Hrgoti,ako su svi rodjeni u BiH mislim da onda nema nijedan uslov da moze da igra za HR. Jer cini mi se da je to jedan od uslova,pored rodjenja i igranja u zemlji za koju zelis da igras od min 2 godine. A on u HR nikada nije igrao.
On je rođen u Zenici, roditelji takođe u Zenici. Naravno, Hrvati će ''izmisliti'' nekod djeda ili baku, kao đto su i za sve ostale bh. hrvate koji su igrali za lijepu nijhovu.
PriNc_ba

#10400 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PriNc_ba »

mislim da ne bi bilo lose u prijateljskim pa mozda cak i protiv lihtenstajna pozvati vrancica i isprobati ga na zadnjem veznom... mislim ne znam kakav je na toj poziciji s obzirom da je on ipak malo ofanzivnije orijentisan veznjak... ali u svakom slucaju nije za odbaciti ga. sad mi nesto pade na pamet on. jeste da je u rangu s ovih 5-8 igraca koji se vrte oko klupe repke koji nisu nesto ali eto zalaganjem mogu nadoknaditi sve. pa eto, vrijedilo bi ga isprobati jos jednom :)
Post Reply