Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

komandant mark

#1 Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by komandant mark »

Za utakmicu s Belgijom trebaju nam 2 nova odbrambena igraca uz Spahica (Nadarevica nece zvati, Damjanovic se ne snalazi cak ni protiv Armenije, Mravac i Vasilic definitivno nisu taj nivo)

To je kljuc kvalifikacija, ako tamo izvucemo nerijeseno (a to ne mozemo bez jako odbrane), nemamo sta traziti

Ko su ta dvojica? Postoje li neki neotkriveni vrhunski igraci? Ima li sanse da nekom strancu damo nas pasos da moze igrati (kakva su tu pravila)?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by -LIBERO- »

Vule Trivunovic,covjek je i bio kapiten nase mlade reprezentacije,nije mi jasno sto ga nije zvao ni jednom :? :?
Bosanski_kralj

#3 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Bosanski_kralj »

Ma daj to što je Ćiro rekao da neće zvati Nadarevića, možeš mačku o rep. Isto je pričao i za Papca, pa ga je i sada pozvao.
Umjesto Berberovića staviti Jahića ili Muharemovića, za lijevu stranu vidjeti u kakvom će stanju biti Hrović, pošto ne vidim boljeg od njega, ali možda se neko pojavi
komandant mark

#4 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by komandant mark »

niko od njih (jahic, muharemovic, vule...) nije dovoljno dobar - postoji li stvarno sansa da nadjemo nekog stranca, damu mu pasos i da igra, ne vidim materijala medju ovim nasim
mp3sa

#5 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by mp3sa »

Ako Pandza nastavi igrat u Hajduku ko do sad treba o njemu rezmislit, bekovi Jahic, Muharemovic, Vrsajevic (znam da nije bek ali moze igrat tamo fino, brz je i prodoran i u svakom slucaju bolji od Dzeme smora) trebaju dobit sansu ako mogu Dzemo i Vasilic, i mozda nauturalizovat Taribo Westa, cujem sad ide po africi i poziva ljude u vjeru Gospodnju, ako mu ne ide bas nek zaigra za nas :lol: ili onog sto je nekad u Zelji bio i plasio djecu :D , ili zamolit Konjica da odigra jos ovaj ciklus, neki sam ga dan vidio, beton je covjek i sad...
cyprus

#6 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by cyprus »

A za vrijeme Sliškovića odbrana nam je bila beton, ali zato napada ni na mapi (Bolić jedini napadač). Kako se vremena mjenjaju...
Topla voda

#7 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Topla voda »

kakve su vam to debilne kombinacije

kakav crni jahic i cocalic i lede

pa dzemo je najslabija karika u reprezentaciji,a za njih je klasa

jedino hasan da zaigra desno ,a hrgovic lijevo il papac...al od tog nema nista.

znaci zaboravite na te igrace...imal ko novi???
Avdo Z.

#8 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Avdo Z. »

-LIBERO- wrote:Vule Trivunovic,covjek je i bio kapiten nase mlade reprezentacije,nije mi jasno sto ga nije zvao ni jednom :? :?
Trivunovic je igrao za reprezentaciju i bio krivac za poraz.
Baltazar_khan

#9 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Baltazar_khan »

Avdo Z. wrote:
-LIBERO- wrote:Vule Trivunovic,covjek je i bio kapiten nase mlade reprezentacije,nije mi jasno sto ga nije zvao ni jednom :? :?
Trivunovic je igrao za reprezentaciju i bio krivac za poraz.
Trivunović je igrao protiv Moldavije u gostima, i nismo izgubili nego smo igrali 2-2.
elSaik

#10 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by elSaik »

Oj ovi pitari samo im je neke njhov gurati... Eto vam Torlaka, zar nije dosta. :mrgreen:

Što se odbrane tiče, lijevo Hrkaća, a desno Kerlu i to je to. :mrgreen:
Van Halen

#11 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Van Halen »

Gledo sam maloprije Belgiju, riječ je o nevjerovatno dobroj ekipi. Okosnicu ekipe čine mladi igrači iz olimpijske reprezentacije, koji su igrali u polufinalu Olimpijade. Španci su ih jedva pobijedili i biće nam sigurno teško tamo. Pod hitno trebamo pojačat odbranu da nam ne bi ekspresno tri komada dali.
zimzelen

#12 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by zimzelen »

Van Halen wrote:Gledo sam maloprije Belgiju, riječ je o nevjerovatno dobroj ekipi. Okosnicu ekipe čine mladi igrači iz olimpijske reprezentacije, koji su igrali u polufinalu Olimpijade. Španci su ih jedva pobijedili i biće nam sigurno teško tamo. Pod hitno trebamo pojačat odbranu da nam ne bi ekspresno tri komada dali.
Ako Ciro ne nadje igraca za odbrambene zadatke, nema nista od naseg uspsjeha na proljece. Ne mogu da vjerujem da nema stabilnog igraca koji nece podleci atmosferi, makar igrao u hrvatskoj ligi, a da je bh drzavljanin. Sad se sjecam, iako nisam pitar, Krupinca, da taj covjek jos igra (igra li?) mislim da bi mogao igrati kakave 'motke' od igarca imamo u reprezentaciji u odbrambenom redu.:)
zimzelen

#13 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by zimzelen »

zimzelen wrote:
Van Halen wrote:Gledo sam maloprije Belgiju, riječ je o nevjerovatno dobroj ekipi. Okosnicu ekipe čine mladi igrači iz olimpijske reprezentacije, koji su igrali u polufinalu Olimpijade. Španci su ih jedva pobijedili i biće nam sigurno teško tamo. Pod hitno trebamo pojačat odbranu da nam ne bi ekspresno tri komada dali.
Ako Ciro ne nadje igraca za odbrambene zadatke, nema nista od naseg uspsjeha na proljece. Ne mogu da vjerujem da nema stabilnog igraca koji nece podleci atmosferi, makar igrao u hrvatskoj ligi, a da je bh drzavljanin. Sad se sjecam, iako nisam pitar, Krupinca, da taj covjek jos igra (igra li?) mislim da bi mogao igrati kakave 'motke' od igarca imamo u reprezentaciji u odbrambenom redu.:)
Zaboravih, licno smatram da Jahic mora imati mjesta ako ga vec ima u grckom Arisu a i Muharemovic.
rolenc

#14 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by rolenc »

Sa ekipom iz proslih kvalifikacija imali smo jacu igru na sredini uz jako slabu realizaciju. Sa ovom ekipom je sasvim suprotna situacija. Nema neke kvalitetne i leprsave igre, ali efikasnost dobra.
Po meni kljucni problem lezi u slaboj defanzivnoj ulozi igraca u veznoj liniji. Cini mi se da se preskace igra. Lopta se nekako ispuca u polovinu protivnika i kreira sansa. Sam Ciro je nedavno rekao da je Misimovic jako dobar igrac, ali mora raditi na sebi, prvenstveno popraviti defanzivnu ulogu.
Imamo izuzetne napadace koji su sposobni sami stvoriti priliku i dati go. Protiv Turske u drugom poluvremenu sam stekao utisak da svaki od igraca turske odbrane, pa cak i sam golman, moze komotno dosetati do naseg sesneasterca bez da ga iko od napadaca pritisne. Logicno je da je onda odbrana na mukama.
Treba ponoviti igru kao protiv Spanije, gdje svi iz napada moraju jako puno trcati i konstantno vrsiti pritisak na protivnika prije nego iznese loptu na nasu polovinu. Spanci su teskom mukom dosli do pobjede, a suvisno je pricati o efikasnosti Spanije, sto znaci da nije problem isklucivo u odbrani.
Odlicno bi bilo ako bi se vratio Bajramovic (zna li ikokakva je situacija sa njim, je li povrijedjen) koji je jako pokretljiv, i koji bi bio dobar u tandemu sa Misimovicem (Ih da nam je Barbarez ili Salih). Ne znam zasto se ne da sansa i Pjanicu da se vidi sta moze covjek.
dr.dangerdoom

#15 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by dr.dangerdoom »

Samir Merzić, on je standardan u Teplicama, a igrao je za BiH kod Muzurovića sasvim solidno.
Mehmedalija Čović, 22god., 1,90m - fale nam ovakvi visoki igrači u odbrani, treba ga probati.
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Kenan Čejvanović, 22god., 1,91m - ista pozicija kao i Čović, ista konstatacija, skidanje lopti visokim napadačima!
...standardni u svojim timovima.
DobroJutroKolumbo

#16 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by DobroJutroKolumbo »

A sto Ciro ne pozove Semjona Milosevica?? Bolji je od svakog odbrambenog igraca kojeg imamo trenutno , nije mi jasno da niko njega ne spominje... :run: A covjek gine na terenu za svaku loptu!

Ciro zovi Semjona Milosevica!
zalizani

#17 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by zalizani »

Ciro zovi Semjona Milosevica!
:thumbup:
The 51st State

#18 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by The 51st State »

Ukoliko je Veldin Muharemovic standardan u Lokerenu trebo bi zamijeniti Berberovica koji je onako pomalo zalut'o.
klixober

#19 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by klixober »

dr.dangerdoom wrote:Samir Merzić, on je standardan u Teplicama, a igrao je za BiH kod Muzurovića sasvim solidno.
Mehmedalija Čović, 22god., 1,90m - fale nam ovakvi visoki igrači u odbrani, treba ga probati.
Kenan Čejvanović, 22god., 1,91m - ista pozicija kao i Čović, ista konstatacija, skidanje lopti visokim napadačima!
...standardni u svojim timovima.
Prvi put cujem za Cejvanovica,ali vidim da igra za trenutno vodeci tim u Rumuniji.Ima tek 22 godine i sjajne fizicke predispozicije za odbrambenog igraca.Kladim se da je momak izmislio svijet za Vasilica.Ne kontam,kada se vec pozivaju igraci da bi se prodali,zasto se to ne radi sa mladim igracima,a ne Vasilicem koji ima 28 godina i definitivno nema nekih izgleda da dospije u veliki klub.
Mehmedalija Covic je malo nazadovao u karijeri...iz Belgije presao u Sloveniju,ali i on ima tek 22 godine i sjajne fizicke predispozicije.
Treba momke pozvati u prijateljskim utakmicama da se probaju,da skupe reprezentativne nastupe i da se mogu bolje prodati.
Eborg

#20 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Eborg »

ćiro wrote:Dvije najtanje karike reprezentacije definitvno su lijevi bočni i drugi stoper. Zašto nebi pokušao s Borisom Pandžom na stoperu zajedno sa Spahićem, a lijevo možda sa Milenkovićem. Nadarević i Radeljić nisu igrači reprezentativnog kalibra.
Pa @ciro,valjda bi ti trebao znati... :lol:

Nego,slazhem se s tobom...No Pandzha ima taj problem da je "nash" pa ga i ne guraju toliko iako vjerujem da je kvalitetniji od ovih ostalih tipa Andrica,pa chak i Zhivkovica kojem je vishe i dosadilo igrati...Njemu bi najbolja opcija bila otici na posudbu negdje,makar u Zhelju,Chelik,Sarajevo,gdje god,samo da odigra polusezonu...
b_stulic

#21 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by b_stulic »

A sta mislite da li bi mogao igrati Beslija? Ili npr. Bajramovic... Ili mozda Papac...
jazzer

#22 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by jazzer »

b_stulic wrote:A sta mislite da li bi mogao igrati Beslija? Ili npr. Bajramovic... Ili mozda Papac...
Ne moze Beslija osim ako ekspresno ne nadje neki novi klub, oporavi se od ozljede i vrati u staru formu a
tesko da to moze.

Mirsad Bešlija, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i škotski Hearts raskinuli su saradnju, javljaju engleski i škotski mediji.

Bešlija je u škotskom premijerligašu trebao ostati do juna 2009. godine, ali su zbog čestih povreda i forme našeg internacionalca koja nije na nivou koja je bila prilikom njegovog dolaska u Škotsku, škotski poslodavci odlučili raskinuti saradnju.

Bešlija je u Hearts prešao iz belgijskog Genka u januaru 2006. godine za 1.22 miliona eura. Zbog brojnih ozljeda i slabe forme u dresu Heartsa naš fudbaler odigrao je samo 14 utakmica. Posljednji put za Hearts je nastupio 30. juna 2007. godine, a jednu sezonu proveo je na posudbi belgijskom Sint-Truidenu.

sportsport.ba
zecko_kupuz

#23 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by zecko_kupuz »

Ovdje se kao prvo govori o odbrambenim igračima. Bešlija to baš i nije. Njega je u repki naslijedio Vladavić, možemo valjda tako reći.

@komandant
Mi možemo govoriti šta hoćemo, ali Ćiro će vjerovatno opet pozvati Mravca. Za Nadarevića ne možeš biti 100% siguran. Mnogi mediji se isključivo fokusiraju na njegovu povredu, što znači da Ćirina izjava i nije toliko značajna.

Definitivno bi trebalo opet isprobati Merzića, vidjeti kako sada igra. Mislim da se oporavio od povrede. Iskreno govoreći, nije baš briljirao ranije, ali momak je mlad, igra kao lijevi bek i ima nekog iskustva u reprezentaciji.
zecko_kupuz

#24 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by zecko_kupuz »

Huh što Ćiro nahvali sve igrače od reda :-) . Berberović sjajan, Vasilić odličan, Misimović lucidan....prva dvojica grozni, treći nije bio u elementu, je li tako, pa ja :-D . Volim kad sam u pravu :D .
Spominje nešto Mirvića kao novu opciju.
Mobile_Disco

#25 Re: Bh. reprezentacija - odbrambeni igraci

Post by Mobile_Disco »

zecko_kupuz wrote:Huh što Ćiro nahvali sve igrače od reda :-) . Berberović sjajan, Vasilić odličan, Misimović lucidan....prva dvojica grozni, treći nije bio u elementu, je li tako, pa ja :-D . Volim kad sam u pravu :D .
Spominje nešto Mirvića kao novu opciju.
Pa sta ocekujes od Cire nego takve izjave :oops: Eto mi ne gledamo utakmicu i ne vidimo da su oni grozni.. Jedino on vidi da su najbolji :oops:
Post Reply