BH problem rjesiv za 400 M€!

dustaban

#26 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

Pojedincima koji kontaju o cemu govorim:

Sjecam se price starijih ljudi koji su pricali o tome kako je igra slucaja dijelila ljude na ovim prostorima. Religije su tu naravno najvece zlo jer su nase religije stvorile nase nacije!
Dakle, o famoznom "dobrovoljnom prelasku na islam"... odmah da kazem ODAJEM VELIKO PRIZNANJE svim NENASILNIM metodama bez razlike... dakle cuo sam da je u vrijeme turaka bila nekakva poreska privilegija, mozda cak potpuno oslobadjanje poreza (iliti haraca) za one koji bi dobrovoljno primili islam. I bogme mnogi su to ucinili zbog toga.
Ja to sasvim pozdravljam i opravdavam, evo da vam odmah kazem i sam bih isto ucinio za takvu slicnu motivaciju. Naravno, od mene nikad nikakav vjernik nece biti, kao sto uostalom nikakvi vjernici nisu ni pola hodza i popova!

Dakle, ako ste imalo iskreni (kao recimo ja) priznat cete da je takvog "prilagodjavanja" bilo uvijek i bice, samo sto mi to nismo spremni priznati kad se sami nadjemo u ulozi da se "prilagodjavamo", da ne okolisim - prodajemo.

Jer sta je drugo nego prodaja partijski aktivizam u doba komunizma. Uclanis se u partiju iskljucivo zbog karijeristickih i egzistencijalnih razloga. To ti ga je isto i danas. Ko vam, materevam, danas jeste clan bilo koje partije iz ubjedjenja i zato sto voli tu partiju?! Zna se zasto se ljudi uclanjuju u stranke, zajeb je samo procjeniti u koju!

Svi se mi dakle prodajemo, prodaja je zapravo svaki PLACEN posao!
I sad vi meni recite, pitam ove sto nemaju posla, sta vam je vaznije u zivotu - vjera&nacija ili posao&zivot ?!

Kad sam rekao da bi se vecina bosanaca-hercegovaca odrekla vjere i nacije za dobru ponudu, mislio sam to ozbiljno. Kad sam rekao da bi to ucinili za 100 € mozda sam pretjerao ili banalizirao (a mozda i nisam ?!) ali u svakom slucaju poruka je jasna - LJUDI HOCE POSAO I DA IMAJU OD CEGA DA ZIVE i za to su se spremni odreci i bubrega (sto neki i cine) a kamoli vjere i nacije, pogotovo ako u tome prepoznaju dio svoje nesrece.

JER RELIGIJE I NACIJE SU NAJVECA NASA NESRECA !

Definitivno!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Bobi »

SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 251053
SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 206926
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 121697

SDA - ovih 206926 glasača je već "uhljebljeno" pa im tih 100 do 1000 € ne predstavlja ništa :D
SDP - ovih 250053 glasača očekuje da se "uhljebi" :D ako sdp pobijedi i naravno tih 100-1000 € im ne predstavlja nishta
SBB - ovih 121697 glasača se osječa prevareno od drugih stranaka što se nisu "uhljebljeni" pa očekuju ako pobijede da će i oni, pa im tih 100 do 1000 € ne predstavlja ništa :-)

Ovi ostali ne očekuju ništa jer su vječiti gubitnici :D.
vivaldi

#29 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by vivaldi »

Bobi wrote: Ovi ostali ne očekuju ništa jer su vječiti gubitnici .
za ostale ce biti akcija - tri se odjave, cetvrti dzaba
Post Reply