Nas problem su Srbi, Hrvati i Bosnjaci, nas problem su pravoslavlje, katolicanstvo i islam, nas problem su dva entiteta.
Sve bih ja to uspjesno rjesio sa navedenom svotom:
Kako? Jednostavno, raspisao bih Javni poziv Bosancima i Hercegovcima svih vjera i nacija i ponudio 100 EUR po glavi da urade odredjenu stvar koja predstavlja smetnju: odreknu se vjere, promjene naciju, glasaju za neku opciju...
Naravno, ima jedan odredjen broj onih koji to nece uciniti ni za vecu sumu (namjerno ne kazem "ni za kakve pare" takvi ne postoje, svaki insan ima cijenu, pitanje je samo broja nula!), ali ima i odredjen broj onih koji ce to uciniti za dzaba!
Ili su vec ucinili, ka ja naprimjer. Ja sam anacionalan, atesita sam, yebe me se u kojoj opcini, kantonu i drzavi zivim... dakle JA SAM SLOBODAN COVJEK.
I naravno za takvu slobodu sam se izborio i nisam za to trazio nikakve pare, naprotiv to me je mnogo kostalo, ali danas tu slobodu ne bih mijenjao nizasta. Ja bih vlastitim primjerom agitovao za ovakvo oslobadjanje, a kad bih jos mogao to potaknuti i navedenom svotom, racunam da bih uspio 90% Bosanaca i Hercegovaca pretvoriti u sta god hocete!
Zamislite desetoclanu familiju, koja je brezbel na dnu dna, da im ponudis 1000 EUR za to da ih oslobodis vjere i nacije koja ih je unesrecila!!!
Ama garantujem vam, to bi bio 100% uspjeh.
Pitanje je samo - U STA BIH JA NAS PRETVORIO?
Tu je obilje opcija i ovdje cu stati da i vama dam prostora, dakle predlozite U STA da pretvorimo ovu bagru (mislim na sve nas) za mizernu sumu i time rjesimo sve nase "nerjesive" probleme.