BH problem rjesiv za 400 M€!

dustaban

#1 BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

Dakle, nakon toliko spucanih milijardi u nista, ja evo kandidujem novi projekt od samo 400 miliona EUR, a moze i KM, kojim cu rjesiti sve nase probleme!
:?

Nas problem su Srbi, Hrvati i Bosnjaci, nas problem su pravoslavlje, katolicanstvo i islam, nas problem su dva entiteta.

Sve bih ja to uspjesno rjesio sa navedenom svotom:

Kako? Jednostavno, raspisao bih Javni poziv Bosancima i Hercegovcima svih vjera i nacija i ponudio 100 EUR po glavi da urade odredjenu stvar koja predstavlja smetnju: odreknu se vjere, promjene naciju, glasaju za neku opciju...

Naravno, ima jedan odredjen broj onih koji to nece uciniti ni za vecu sumu (namjerno ne kazem "ni za kakve pare" takvi ne postoje, svaki insan ima cijenu, pitanje je samo broja nula!), ali ima i odredjen broj onih koji ce to uciniti za dzaba!
Ili su vec ucinili, ka ja naprimjer. Ja sam anacionalan, atesita sam, yebe me se u kojoj opcini, kantonu i drzavi zivim... dakle JA SAM SLOBODAN COVJEK.
I naravno za takvu slobodu sam se izborio i nisam za to trazio nikakve pare, naprotiv to me je mnogo kostalo, ali danas tu slobodu ne bih mijenjao nizasta. Ja bih vlastitim primjerom agitovao za ovakvo oslobadjanje, a kad bih jos mogao to potaknuti i navedenom svotom, racunam da bih uspio 90% Bosanaca i Hercegovaca pretvoriti u sta god hocete!
Zamislite desetoclanu familiju, koja je brezbel na dnu dna, da im ponudis 1000 EUR za to da ih oslobodis vjere i nacije koja ih je unesrecila!!!
Ama garantujem vam, to bi bio 100% uspjeh.

Pitanje je samo - U STA BIH JA NAS PRETVORIO?

Tu je obilje opcija i ovdje cu stati da i vama dam prostora, dakle predlozite U STA da pretvorimo ovu bagru (mislim na sve nas) za mizernu sumu i time rjesimo sve nase "nerjesive" probleme.
nosara

#2 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nosara »

Pogr(j)esan pristup...

Tu lovu raspodjeli strateski na COBANE, a ne na OVCE... Ne tvrdim da bi doteklo, ali bi se i dupla cifra isplatila... ;-)
Yug

#3 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Yug »

Uplati incijativi "1 mart" i sve ce biti rijeseno,mislim nece odmah al bit ce samo sabur. :)
Nefs-i Mulhima

#4 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Nefs-i Mulhima »

Opet dustaban sa svojim razmisljanjem i podcjenjivanjem sih ljudi oko sebe... dustaban nas heroj i oslobodilac :lol:

nego cisto informativno ako ti nije mrsko da mi odgovoris na ova pitanja:

1) znas li sta znaci nacionalista? (pravo znacenje, nepovezano sa mrznjom)

2) kakvo god da je sadasnje stanje, ljudi su se borili za te neke ideale... zasto mislis da ce tvoj plan uspjeti?

3) na osnovu cega garantujes 100% uspjeh?

[*] 2 i 3 pitanje, da prosirim jer bi zelio da uzmes malo siru sliku u obzir ne samo bjedu i nesrecu

4) zasto podcjenjujes narod i nazivas ih bagrom i mizernom sumom i svoja razmisljanja stavljas kao sveta?

5) postoji li neka treca opcija?

6) da li si svjestan, da su takvi kao ti na vlasti?

7) ako u bilo kojem slucaju dozivimo tu tvoju "nirvanu" - "anacionalnosti", ateizma, itd itd da li bi nakon toga trebalo krenuti u oslobadanje zatucanih zemalja u okruzenju, koje jedva cekaju nasu ruku pomoci da se oslobode teskih okova...

8 ) Koji je tvoj dugorocni plan, tj viđenje?

Unaprijed hvala :D
nosara

#5 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nosara »

Ozil wrote:ovi titini fanovi su uvjek bili budale...za vrijeme njegove diktature su mislili da ce terorom nekoga da promijene a danas misle da u kapitalizmu mogu promjeniti covjeka za 100 maraka :lol:
I odmah da ti kazem da nisam vjernik, Boze me sacuvaj i tog belaja :lol: ...samo istinski demokrata za razliku od vecine ovih danasnjih koji i ne shvataju sta je demokratija.
:lol:
Nefs-i Mulhima

#6 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Nefs-i Mulhima »

Ozil wrote: ...samo istinski demokrata za razliku od vecine ovih danasnjih koji i ne shvataju sta je demokratija.
E ovo mi je ozil zapalo za oko, izvinjavam se na offtopicu al moram mu postaviti pitanje, sta je demokratija?

*molim te bez floskula vladavina naroda i svako moze reci sta hoce i takve gluposti :-)

Hvala :D
Skijaš

#7 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Skijaš »

dustaban wrote:Nas problem su Srbi, Hrvati i Bosnjaci, nas problem su pravoslavlje, katolicanstvo i islam
Nije tačno. To je naše bogatstvo, naša prednost.
dustaban

#8 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

Nefs-i Mulhima wrote:Opet dustaban sa svojim razmisljanjem i podcjenjivanjem sih ljudi oko sebe... dustaban nas heroj i oslobodilac :lol:
2) kakvo god da je sadasnje stanje, ljudi su se borili za te neke ideale... zasto mislis da ce tvoj plan uspjeti?
[*] 2 i 3 pitanje, da prosirim jer bi zelio da uzmes malo siru sliku u obzir ne samo bjedu i nesrecu
4) zasto podcjenjujes narod i nazivas ih bagrom i mizernom sumom i svoja razmisljanja stavljas kao sveta?
7) ako u bilo kojem slucaju dozivimo tu tvoju "nirvanu" - "anacionalnosti", ateizma, itd itd da li bi nakon toga trebalo krenuti u oslobadanje zatucanih zemalja u okruzenju, koje jedva cekaju nasu ruku pomoci da se oslobode teskih okova...
8.) Koji je tvoj dugorocni plan, tj viđenje?
Posto, kako vidimo, pratis moj lik i djelo :mrgreen: mogao si i naslutiti moje odgovore. Ali evo:

1) Nacionalista je onaj ko na osnovu nacije KOJU NIJE BIRAO, ODABERE da mrzi druge nacije!
2) Ljudi su se uglavnom BRANILI zbog toga sto su to sto nisu birali, NAPADALI one koje nije zapalo da budu to isto... elem ne znam nikoga ko se BORIO da bude to sto jeste (mislim na vjeru i naciju)!
3) Na osnovu toga sto smo vrlo jeftin narod!
4) odgovor isti kao 3)
5) Ne znam sta ti je "druga" opcija?!
6) Da svjestan sam da su kupci nasih glasova na vlasti (po, otprilike, istoj cijeni) i bas na temelju te cinjenice govorim ovo sto govorim!
7) Naravno ne, onaj ko je SEBE OSLOBODIO od religije i nacionalizma nema potrebe da druge "oslobadja". To je karakteristika nacionalista i religijskih ratnika. Tvoje pitanje vise govori o tebi nego o meni!
8. Moj "dugorocni plan" ne postoji, postoji samo moje DUGOROCNO PREDVIDJANJE. A to je SVIJET BEZ POSREDNIKA i TUMACA : znanje dostupno svima, bez ucitelja (tumaca znanja) / Bog dostupan svima, bez religije (tumaca vjere) / Zdravlje&lijekovi dostupni svima bez "tumaca bolesti - pisaca recepta" / Visak hrane dostupan visku gladnih...

Nesta od ovoga se vec desava - INTERNET !

Prema tome, nije ovo niciji plan, osim mozda bozji. Bog je dakle predvidio PROCISCENJE - nestanak posrednika i mutivoda na dunjaluku. A to ukljucuje i religije!

Ali to je vec offtopic. Ovo samo zato sto ... you asked for it!
nojapa

#9 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nojapa »

dustaban... ova tvoja razmisljanja su ravna nekom pubertetliji u razvoju.
Ti ocito nisi imao prave roditelje da te izvedu na pravi put, da malo bolje razmisljas tom tintarom, ocito si bio prepusten sam sebi, na milost i nemilost internetu. Zao mi je sto si takav... ispao...
Najlakse je gledati "Star Trek" i kontati kako svi fino zive i slazu se na zemlji bez novca... samo se zabavljaju nekakvim "Alienima"... na zemlji ce trebati jos puuuuuno godina i godina da prodje dok se desi takvo nesto.

Nama, zemljanima, treba se desiti nekakav dobar "format", neka velika tragedija koja ce imati utjecaja na sve...
Mi ljudi smo izgleda navikli da budemo "ljudi" jedino u tragediji, tad nas i boli i placemo, osjecamo se kao ljudi.
Kad nam je sve super i nista nas ne boli, ne vidimo male vrijednosti koje su nam svakog dana ispred nosa, pretvaramo se u predatore, koji samo zele jos i jos.

Sto pricam ovo sve... hocu da ti kazem da ti je razmisljanje limitirano, ograniceno, ti gledas svijet u globali, a momak prvo bi se trebao pozabaviti u svom dvoristu, rijesi stvari ispred svoje avlije.

I ne znam ko izmisli te ateiste, kazu ja vjerujem da ne vjerujem, hahaha, sami sebi proturjecite.
Hajde sada... zamezi me, da cujem? :)
dustaban

#10 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

nojapa wrote:dustaban... ova tvoja razmisljanja su ravna nekom pubertetliji u razvoju.
Ti ocito nisi imao prave roditelje da te izvedu na pravi put, da malo bolje razmisljas tom tintarom, ocito si bio prepusten sam sebi, na milost i nemilost internetu. Zao mi je sto si takav... ispao...
Najlakse je gledati "Star Trek" i kontati kako svi fino zive i slazu se na zemlji bez novca... samo se zabavljaju nekakvim "Alienima"... na zemlji ce trebati jos puuuuuno godina i godina da prodje dok se desi takvo nesto.

Nama, zemljanima, treba se desiti nekakav dobar "format", neka velika tragedija koja ce imati utjecaja na sve...
Mi ljudi smo izgleda navikli da budemo "ljudi" jedino u tragediji, tad nas i boli i placemo, osjecamo se kao ljudi.
Kad nam je sve super i nista nas ne boli, ne vidimo male vrijednosti koje su nam svakog dana ispred nosa, pretvaramo se u predatore, koji samo zele jos i jos.

Sto pricam ovo sve... hocu da ti kazem da ti je razmisljanje limitirano, ograniceno, ti gledas svijet u globali, a momak prvo bi se trebao pozabaviti u svom dvoristu, rijesi stvari ispred svoje avlije.

I ne znam ko izmisli te ateiste, kazu ja vjerujem da ne vjerujem, hahaha, sami sebi proturjecite.
Hajde sada... zamezi me, da cujem? :)
Ne, necu te "meziti" naprosto zato sto ne zavredjujes i sto si potpuno u krivu. Od mojih godina, preko mog odrastanja do onoga sta sam rekao.
Da bih ti replicirao morao bih te prvo protumaciti. To ne samo da mi je mrsko i da bi bilo gubljenje vremena, vec je i u suprostnosti sa onim sto sam vec rekao o "tumacima".

Dakle ja sam rekao sta sam rekao, ti si shvatio kako si shvatio i rekao sta si rekao. Govorimo sasvim suprotnim jezikom i ti si toliko profulao u profiliranju moje malenkosti (uvrede ti ne racunam) da ti zaista nemam sta drugo reci nego... evo ga konacno ugrijalo kako treba!
:mrgreen:
nojapa

#11 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nojapa »

Eh da... zaboravih ti napisati da zvucis kao jedan obicni standardni politicar, izgleda da si na drzavnoj sisi! Samo bla bla bla... a nista konkretno.

Naletih na jedan zanimljiv video u vezi politicara, molim te obavezno ga saslusaj do kraja, kraj je najjaci :)

Almond

#12 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Almond »

dustaban wrote:Ja bih vlastitim primjerom agitovao za ovakvo oslobadjanje, a kad bih jos mogao to potaknuti i navedenom svotom, racunam da bih uspio 90% Bosanaca i Hercegovaca pretvoriti u sta god hocete!
Dustaban,imam jedan konkretan i ozbiljan prijedlog.Spreman sam donirati 1000 KM za tvoj prvi zadatak.

U Foči od prijeratnih 7 400 Bošnjaka živi njih 8-10(4 porodice) u gradu.
Ako želiš sa riječi prijeći na djela javi mi se na PP da dogovorimo obilazak tih porodica koji su preživjeli genocid da ih oslobodiš od stege religije i nacionalizma.Ako ti Foča ne odgovara,možemo otići u Višegrad,tamo se nećemo puno zadržati jer u gradu živi samo 3 Bošnjaka(2 porodice),od nekadašnjih 3 500 koliko ih je živjelo prije genocida.
dustaban

#13 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

Almond wrote:
dustaban wrote:Ja bih vlastitim primjerom agitovao za ovakvo oslobadjanje, a kad bih jos mogao to potaknuti i navedenom svotom, racunam da bih uspio 90% Bosanaca i Hercegovaca pretvoriti u sta god hocete!
Dustaban,imam jedan konkretan i ozbiljan prijedlog.Spreman sam donirati 1000 KM za tvoj prvi zadatak.

U Foči od prijeratnih 7 400 Bošnjaka živi njih 8-10(4 porodice) u gradu.
Ako želiš sa riječi prijeći na djela javi mi se na PP da dogovorimo obilazak tih porodica koji su preživjeli genocid da ih oslobodiš od stege religije i nacionalizma.Ako ti Foča ne odgovara,možemo otići u Višegrad,tamo se nećemo puno zadržati jer u gradu živi samo 3 Bošnjaka(2 porodice),od nekadašnjih 3 500 koliko ih je živjelo prije genocida.
Ne nisi me skontao. "Moj projekat" se ne odnosi na ono sto zovemo MAJNORITI skupinama, vec obrnuto, mislim na Frontalni napad na sve skupine i sve nacije. Moj plan je, kad vec spominjes Focu, da sa jedno 4 M€ (oko 40 000 stanovnika po sto EUR po glavi) taj grad pretvorimo u grad koji ce 90% ciniti nacija ???, ateista!
Drugi nacin je otvaranje radnih mjesta uz isti uvjet.

Ovo naravno govorim hipotetski, jer se ovaj projekat mora istovremeno implementirati na prostoru cijele BiH. U suprotnom svi bi navalili u Focu!
Almond

#14 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Almond »

Tebe sam odlično shvatio,ali ne i ti mene...
nojapa

#15 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nojapa »

Almond, ma pusti lika, vidis da bunca, najeo se ljubicastih gljiva.
vatrogasac

#16 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by vatrogasac »

dustaban wrote:
Kako? Jednostavno, raspisao bih Javni poziv Bosancima i Hercegovcima svih vjera i nacija i ponudio 100 EUR po glavi da urade odredjenu stvar koja predstavlja smetnju: odreknu se vjere, promjene naciju, glasaju za neku opciju...
Svakakvih mokrih snova na ovom forumu... :shock:
nojapa

#17 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by nojapa »

vatrogasac wrote:
dustaban wrote:
Svakakvih mokrih snova na ovom forumu... :shock:
Uveden internet u Jagomir :lol:
Nefs-i Mulhima

#18 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Nefs-i Mulhima »

Ozil wrote: pogledaj malo koje rijeci americki politicari koriste kada opisuju americko drustvo...iako je i sama amerika daleko od toga ipak je najblize onom o cemu mi demokrate sanjamo. 11 septembar je ipak i njih dosta unazadio.
sjajan bi bio svijet u kome ne bih morao da strahujem da me neki fanatik ubije samo zato sto sam napustio "pravu vjeru" ili zato sto vjerujem u "pogresnog boga"...
Mislis ono sto je potpisivao za demokratiju? Ona desavanja sa occupy wallstreet, prism itd itd pracenje, ponizavanje, prisluskivanje, laganje, itd itd... Drug, ja ne gledam praznu pricu vec djela....

Suplja vam je ta demokratija a jos mi nisi dao odgovor na pitanje nego si uputio na nesto totalno nebitno.

Opet pitam, šta je to demokratija?

Bez demagogije, hvala :)
Nefs-i Mulhima

#19 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by Nefs-i Mulhima »

dustaban wrote:
Nefs-i Mulhima wrote:Opet dustaban sa svojim razmisljanjem i podcjenjivanjem sih ljudi oko sebe... dustaban nas heroj i oslobodilac :lol:
8.) Koji je tvoj dugorocni plan, tj viđenje?
Posto, kako vidimo, pratis moj lik i djelo :mrgreen: mogao si i naslutiti moje odgovore. Ali evo:

1) Nacionalista je onaj ko na osnovu nacije KOJU NIJE BIRAO, ODABERE da mrzi druge nacije!
2) Ljudi su se uglavnom BRANILI zbog toga sto su to sto nisu birali, NAPADALI one koje nije zapalo da budu to isto... elem ne znam nikoga ko se BORIO da bude to sto jeste (mislim na vjeru i naciju)!
3) Na osnovu toga sto smo vrlo jeftin narod!
4) odgovor isti kao 3)
5) Ne znam sta ti je "druga" opcija?!
6) Da svjestan sam da su kupci nasih glasova na vlasti (po, otprilike, istoj cijeni) i bas na temelju te cinjenice govorim ovo sto govorim!
7) Naravno ne, onaj ko je SEBE OSLOBODIO od religije i nacionalizma nema potrebe da druge "oslobadja". To je karakteristika nacionalista i religijskih ratnika. Tvoje pitanje vise govori o tebi nego o meni!
8. Moj "dugorocni plan" ne postoji, postoji samo moje DUGOROCNO PREDVIDJANJE. A to je SVIJET BEZ POSREDNIKA i TUMACA : znanje dostupno svima, bez ucitelja (tumaca znanja) / Bog dostupan svima, bez religije (tumaca vjere) / Zdravlje&lijekovi dostupni svima bez "tumaca bolesti - pisaca recepta" / Visak hrane dostupan visku gladnih...

Nesta od ovoga se vec desava - INTERNET !

Prema tome, nije ovo niciji plan, osim mozda bozji. Bog je dakle predvidio PROCISCENJE - nestanak posrednika i mutivoda na dunjaluku. A to ukljucuje i religije!

Ali to je vec offtopic. Ovo samo zato sto ... you asked for it!
Ma pratim, satrah se i saznojih...

1) gori i gluplji odgovor u zivotu nisam cuo, a naslusao sam se mnogih.... Opet, nema veze sa mrznjom, stavio ti caps lock ili ne.... citaj malo oko ove tematike...

2) necu komentarisati, jer vrijedas, kako indirektno tako i direktno....

3) opet tvoje potcjenjivanje...

5) vidim da si zadrt jer samo smatras da je ono tvoje u pravu sto kazes, zato me pitas sta je druga opcija. To znaci da pored onog sto smatras da je vrhovno i da si upravu ne gledas dalje od nosa niti razmisljas.

6) dobro ti znas da ja nisam govorio o kupovini glasova. nego sam aludirao na one ublehe koje razmisaljaju kao ti a kad se nesto desi upisaju se u gace da prostis (bevada, majkicka i ona zujica, te prodancic itd itd). Vase razmisljanje i rezonovanje je na slicnom nivou...

7) Moje pitanje je u logičnom slijedu. To opet govori o tebi i kako su tvoji vidici kratki. Dovoljan su ti prijemer desavanja na svjetskoj sceni... i los pokusaj spustanja :kiss:

8 ) Ovo necu ni komentarisati. Ponasas se kao neka mlada iz filmova. Masta, nauka fantastika a cinjenicno stanje i realnost kontrast kontrasta... To sto nemas dugorocni plan nego dugorocno videnje opet govori o tebi... Povlacim ono sto sam rekao da si nas spasioc i oslobodilac, jer takvi kao ti u kratkom roku nude med i mlijeko a na kraju puta samo smrad ceka.... Izvini, ali realnost je takva

Budi pozdravljen, dosta mi je ove teme jer vidim da ne vodi nicemu. Napisana onako, samo da carne u misli, nasmije citaca i to je to...

:bih:

PS, pod hitno nauci sta znaci nacionalista, na kraju balade.... balada ce dobiti drugaciji smisao :D
vivaldi

#20 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by vivaldi »

dustaban wrote:ponudio 100 EUR po glavi
jel ovo jednokratna ponuda, a dozivotno odricanje ili ce kapat svakog mjeseca :D
vatrogasac

#21 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by vatrogasac »

vivaldi wrote:
dustaban wrote:ponudio 100 EUR po glavi
jel ovo jednokratna ponuda, a dozivotno odricanje ili ce kapat svakog mjeseca :D
Kako se priča ...mada još nije ustanovljeno vrijeme i mjesto....bolje vehabije plaćaju pa se ovo nikako ne isplati. :mrgreen:
dustaban

#22 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

Vi ocito niste svjesni koliko 100 € ovdje vrijedi
ImageImage
Image

Da bih provjerio moju tezu, evo predlazem jednostavan test - da neka radio stanica odvoji samo 1000 € za prvih deset slusalaca koji ce doci na radio i javno se odreknu nacije za nagradu od 100 € !

Sta mislite bi li ovaj test uspio?!
mousstapha

#23 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by mousstapha »

Ne zelim vjerovati da je ovo pisao neko, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti. Ovo mora biti neki zesci troll, kojem treba ovakav vid paznje.
dustaban

#24 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by dustaban »

mousstapha wrote:Ne zelim vjerovati da je ovo pisao neko, pri cistoj svijesti i zdravoj pameti. Ovo mora biti neki zesci troll, kojem treba ovakav vid paznje.
Koja yebena paznja. Koji yebeni troll. Ovo sto napisah je upuceno onima koji su spremni citati jedno drugacije razmisljanje i koji su sami u stanju razmisljati na drugaciji nacin... o temi svih tema u ovoj drzavi.

Ti jednostavno nisi taj i od tebe se samo ocekuje da preskocis temu. Tvoja dijagnoza moje svijesti pameti mi ne treba!
crnins

#25 Re: BH problem rjesiv za 400 M€!

Post by crnins »

Svaka čast dustaban imaš moju podršku sa svim se slažem, i ja sam slobodan čovjek ateista anacionalan ništa me ne zanima.
Post Reply