BH premijera Audi A6

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
soprani

#1 BH premijera Audi A6

Post by soprani »

U petak, 28.maja imao sam cast da prisustvujem Bh premijeri novog Audijevog ljepotana A6.Promocija je odrzana u prelijepom ambijentu rezidencije konak.Zelim da vam donekle prenesem svoje dojmove jer sam ja naprosto odusevljen kako autom, tako i europskim nacinom prezentiranja.Naravno, nakon dobrodoslice, uslijedilo je prezentiranje novosti i tehnickih detalja koji karakterisu novi A6 koje je bilo popraceno SLIDEovima na velikom screen-u.Nakon govora, uz pratnju muzike, pojavile su se tri sestice.I zaista, organizacija je bila vrhunska kako i prilici nekolicini vrhunskih marki kojima Audi pripada.
Novi A6 je auto koje po meni vise ne pripada auto industriji.Ono sto je vidljivo na prvi pogled, jeste izvanredan kvalitet izrade i koristenih materijala koji se ocituje vec kod hvatanja rukohvata prilikom zatvaranja vrata.Sistem koji zaista pricinja vrhunsko zadovoljstvo i zabavu je novi MMI.Npr. na velikom ekranu su prikazane sve moguce radio stanice a na vama je da ih odaberete, zeljeli vi to komandama na volanu ili malim kontrolnim gumbicima sistema iza mjenjaca.Fascinantno djeluje ne samo kokpit, blago naget i zakrenut prema vozacu, nego i "napredni kljuc" koju vam omogucuje paljenje i gasenje motora pritiskom na odgovarajuce tipke, a vrata se otvaraju dodirom kvaka uz uslov da je kljuc negdje uz vas.Nova je i elktromehanicka "rucna kocnica" za koju je sada rezervisan mali gumb pored mjenjaca.I sve je to vrhunski ukomponirano i pruza takav osjecaj i ugodjaj da vas odusevi vec nakon prvog kontakta, a vama bude zao jer nemozete da pronadjete rijeci kojima biste drugima opisali sta cine vrhunski proizzvodjaci automobila.Posebno fascinantno djeluju jedinstvene kombinacije motor-mjenjac-pogon.Prvo sto sam primjetio je nacin rada novog 3.0-litrenog TDI motora.Radi tako, da su u prvi mah mnogi mislili kako je rijec o benzinskom agregatu.U isto vrijeme veoma tiho,a tako lijepo da vam bude zao kada ga ugase.3.0 benzinski V sestak ima reski zvuk od kojeg se najezi koza a i vjerovatno nesto slabije performanse od novog common-rail TDIa.Ovo sam se odlucio da napisem , jer me zaista impresioniralo to sto rade ljudi iz Ingolstadta.Iako sam sjedio u mnogim novim modelima ostalih proizvodjacam, moj izbor bez obzira na sve bi definitivno bi A6 3.0TDI quattro tiptronic.
Jos uvijek sam pod emocijama onoga slogana "Feel the passion" i nadam se da sam vam barem malo prenio svoje misljenje o novom modelu.Blago onima koji ga vec vozaju ili koji ga kane naruciti.A meni ostaje da cekam probnu voznju i da jos malo uzivam u svemu sto pruza ovaj Audi.I stvarno se slazem sa ljudima koji su osmislili tekst za reklamu-"VI CETE TO OSJETITI".
Nadam se da ce ovaj dogadjaj biti podsticaj za ljude koji se bave auto industrijom u B&H, jer zaista divim se nacinu na koji to radi Audi zajedno sa svojim predstavnicima u B&H.
pozdrav...
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Drago mi je da je neko napisao tekst na ovu temu.Bio sam i ja na prezezentaciji i ja sam odusevljen isto kao i ti.Po svemu sudeci, ovo je dokaz da smo mi zemlja koja ne samo da je u evropi, nego joj i pripada.
A o A6 sam ja vec davno raspravljao sa Ninaecom, a jedino sto jos preostaje , kao sto i sam kazes, jesu test voznje, kako bi se ljudi uvjerili i u stvarnosti u kvalitete.Da ti iskreno kazem, meni slike unutrasnjosti u pocetku nisu posebno dojmile, ali stvarno kada su u tom autu, imas osjecaj da je sve kao skrojeno po mjeri za tebe.
enver30

Post by enver30 »

Konacno da je jos neko ljubitelj Audi vozila kao sto sam ja. NIsam imao jos priliku vidjeti novi Audi vjerovatno zato sto jos nije dosao sa ove strane bare (USA) ali nadam se da cu ga ubrzo vidjeti i biti u mogucnosti da ga bolje upoznam.Trenutno vozim Audi A8 Quattro 4.2 i iskreno da kazem vozio sam mnogo automobila i jedino mozda BMW 7 serije moze da se poredi sa njim. Nadam se da ce Audi da nastavi tradiciju pravljenja kvalitetnih autombila i da bude jedan od prvih na poljima dizaina i inovacija u autombilskoj industriji.
vier_ringe

Post by vier_ringe »

http://www.auto.ba/galerija/thumbnails.php?album=84

Evo ovdje su vam slike sa prezentacije...
BMW power

Post by BMW power »

Bas fino da je prezentacija bila na nivou. Ja sam bio na premijeri 8 maja (u svedskoj) i bilo je fantasticno, odprilike da ove premijere rade po semi.
Vec 10 maja sam probao 3.2 FSI manuel, a zatim 3.2 FSI quatro multitronic. Sta da kazem, ide pravo. Vrlo je tih i bez vibracija. Kod manuel mjenjaca samo bi ga vozio trecom, jak na malim obrtajima a na vecim obrtajima idel-ide od 50km/h do 180km/h samo treca.
Dizela nisam imo priliku voziti jer ih nisu imali, dizeli se inace slabo voze u svedskoj. Ja sam ga porucio vec krajem marta i trebao je stici sad pocetkom juna ali kasne sa isporukom pa stize pocetkom jula a tad sam ja na odmoru u bosni tako da do avgusta cu biti BMW power a onda zna se mjenjam nick u Audi power
enver30

Post by enver30 »

Dobrodosao u klub ljubitelja i poklonika Audi automobila. Sta da kazem svak ima svoj ukus a moj je Audi.
LeKo

Post by LeKo »

Da imam love koliko košta novi A6 ne bih se sekunde dvoumio...aliii moj domet je do 25.000,00 sto će reći da u tu kategoriju spada neki veći polovnjak ili pak nov autić tipa Fabia, Clio, Polo, Corsa i ostali... rijetki sretnici koji imate priliku da ga kupite samo uzivajte jer trenutno pored nove 6 samo BMW 5 :roll:
JD

Post by JD »

LeKo wrote:Da imam love koliko košta novi A6 ne bih se sekunde dvoumio...aliii moj domet je do 25.000,00 sto će reći da u tu kategoriju spada neki veći polovnjak ili pak nov autić tipa Fabia, Clio, Polo, Corsa i ostali... rijetki sretnici koji imate priliku da ga kupite samo uzivajte jer trenutno pored nove 6 samo BMW 5 :roll:
Ja imam Corsu. Super je!

By the way, nemoj zaboraviti Mercedes E klasu.
AhMeT

Post by AhMeT »

Soprani dje's ba ovaj tekst prepis'o :lol: :lol:
Post Reply