BH Mobile - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dugonja

#1 BH Mobile - all about

Post by dugonja »

posto je tamo na temi bhtelekom mastao sataraš sa svakakvim glupostima počev od rutera, sportkanala i raznih drugih sranja ovdje je samo dio koji se odnosi na mobilne usluge

pa me konkretno interesuje da li neko zna da li se na ultri, na dokupu za 10 KM koji su nazvali lagano, i gdje se dobije 100 minuta, taj dokup automatski produži kad se dopuni 10 KM poslije isteka roka dokupa
da bude jasnije, npr.dokupio sam 10 KM prije mjesec dana i on je istekao juče, ali sam imao samo 2 KM kredita i nije se mogao automatski obnovit
kroz dva dana po isteku dopunio sam 10 KM i sada imam 12
da li će se sam od sebe da aktivira opcija dokupa lagano ili moram ponovo sa prijavom
Last edited by dugonja on 11/07/2017 14:07, edited 2 times in total.
agent_zero

#2 Re: BHMobile - all about

Post by agent_zero »

Davnih dana je trebalo razdvojiti teme.
zrakomlat

#3 Re: BHMobile - all about

Post by zrakomlat »

dugonja wrote:posto tamo na temi bhtelekom sataraš sa svakakvim glupostima počev od rutera, sportkanala i raznih drugih sranja ovdje je samo dio koji se odnosi na mobilne usluge

pa me konkretno interesuje da li neko zna da li se na ultri, na dokupu za 10 KM koji su nazvali lagano, i gdje se dobije 100 minuta, taj dokup automatski produži kad se dopuni 10 KM poslije isteka roka dokupa
da bude jasnije, npr.dokupio sam 10 KM prije mjesec dana i on je istekao juče, ali sam imao samo 2 KM kredita i nije se mogao automatski obnovit
kroz dva dana po isteku dopunio sam 10 KM i sada imam 12
da li će se sam od sebe da aktivira opcija dokupa lagano ili moram ponovo sa prijavom
Mislim da se automatski produži ako u tom trenutku imaš cenera na računu. Pa bi trebao na dan isteka ili dan prije dopuniti cenera a u tom tvom slučaju moraš obnoviti prijavu. Nisam na ultri ali tako sam razumio čitajući uslove pošto me interesovalo da se možda prebacim na ultru. Dakle, ovo je samo moje mišljenje o tome a tačan odgovor ne znam.
I nek si razdvojio temu, što reče @agent trebalo je davno :thumbup:
escobar__

#4 Re: BHMobile - all about

Post by escobar__ »

Još i u naslovu razdvoji BH i Mobile kako i jest naziv mreže (BH Mobile), kad već otvaraš novu temu...

Inače neka je razdvojena, prošla se nekad u početku zvala BIHnet čini mi se, onako kako je bio i zvanični brend Internet usluga Telekoma ali su je kasnije "objedinili" u jedno pa smo dobili sataraš. :thumbup:
rodjeni_95

#5 Re: BH Mobile - all about

Post by rodjeni_95 »

Nakon potrošenih 1000 MB (mobilna opcija 1000 MB - 7 dana - 3 KM) da li je surfanje flat po smanjenoj brzini ili krene naplata?
dugonja

#6 Re: BH Mobile - all about

Post by dugonja »

flat je samo 24 sata nakon isteka u okviru kojih stiže obavjest o isteku
i to su napravili vjerovatno zbog ranijih primjedbi kada se dešavalo ljudima da dobiju obavjest o isteku sat, dva ili pet, šest nakon isteka a za to cijelo vrijeme ako je neko koristio internet išla mu je naplata po punoj cijeni koja je uzgred rečeno bila 0,80 KM po MB
sada je 0,50 po MB
dugonja

#7 Re: BH Mobile - all about

Post by dugonja »

fajront s bonusima, od koga je dobro je i ovo bilo
šalju sms
Ostalo je jos malo vremena da iskoristite akciju Surfaj duplo. Podsjecamo da nakon 31. jula mozete nastaviti koristiti mobilni internet prema redovnoj ponudi.
escobar__

#8 Re: BH Mobile - all about

Post by escobar__ »

Ali su povećali u paketima (ili jednom paketu), nisam baš siguran. Uglavnom vidim na MojMini 15 uključeni saobraćaj je sada 1 GB.
dugonja

#9 Re: BH Mobile - all about

Post by dugonja »

mislim da se varaš, imaš 1 GB sa dosadašnjim bonusom
na dalje ćeš imat opet samo 500 MB
dugonja

#10 Re: BH Mobile - all about

Post by dugonja »

zna li neko na koje vrijeme, dužinu trajanja je ograničen razgovor sa najbrojem za onih 0,10 KM
agent_zero

#11 Re: BH Mobile - all about

Post by agent_zero »

Zašto nema novih nokia u bh telecomu?

Druga dva operatera ih imaju već odavno.
Sakazulu

#12 Re: BH Mobile - all about

Post by Sakazulu »

Pozdrav,

Molim za informaciju. Dijete koristi Ultru i vrlo brzo troši kredit. Sinoć sam mu uplatio 5 KM i sad već ima 2 KM. Kako je mali nije ni siguran kako je potrošio. Na portalu bh mobile, nema opcija da vidim utrošak kredita, od interneta pa do minutaže razgovora i sms... Da li ima aplikacija koja konkretno prati troškove ili na koji način da to uradim?
Quaresma

#13 Re: BH Mobile - all about

Post by Quaresma »

agent_zero wrote:Zašto nema novih nokia u bh telecomu?

Druga dva operatera ih imaju već odavno.
koje nove?
Post Reply