BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#9076 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

Odlican rezultat, 8) tj. dobro smo prosli :D s obzirom na prvo poluvrijeme. :roll:

Standard ce za sedam dana doci jos spremniji, a Muslin ce "zakrpiti" rupe iz drugog poluvremena. Najbitnije je da su igraci osjetili da se moze igrati protiv trostruko jaceg protivnika. Odovic je izvukao 120% iz ove ekipe u 225 minuta protiv Standarda i Ferenca.

Nadam se da ova grupa igraca sa Odom na celu moze napraviti veliko iznenadjenje i izbaciti Standard!

MI SMI ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Ricken

#9077 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Kako je krenulo na kraju je dobro završilo. Ostaje žal za lošim prvim poluvremenom, i nesretno primljenim golom. Ali smo imali dosta sreće. Ipak su ovi klubovi svemirski brod za naše klubove. Standard veliki favorit, ali uz dozu sreće, mnogo trke i muda možemo im naprviti problem. Treba odmarati igrače i pod cjenu kiksa u nedelju, jer je ovo objektivno prilika, a naši su prilično istrošeni, to se lijepo vidi.

Komšije iznenađujuće korektne. North jako realni komentari. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9078 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Niko nije branio BHT ili FTV da i oni uzmu stream, pa prenose. No, oni se nisu potrudili ni da pitaju. Treba cijeniti i to. Sto nije bilo kvalitetnijeg prenosa.....pa nije to do Face. Lose jeste bilo, ali bolje i to nego nista.
Ne boj se oni bi uletili momentalo da kojim slucajem Zeljo uleti u grupnu fazu. Tako je bilo isto i sa reprezentacijom za koju ih je bolio kurac dok nisu poceli razvaljivati........bagra je to na BHT ali ono bas bagra!!!!
U_kost

#9079 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by U_kost »

Otvoriše se kone u drugom poluvremenu ko pred porod i skidam kapu na hrabrosti. Vidjela se želja i zalaganje čime su belgijanci očito bili zbunjeni. Nakon prvog poluvremena mislili su laganini privest kraju utakmicu i to je to.

Uđe frljoka i pojeba im se koncepcija.

Ovdje će ići na sigurniju varijantu, tako da ako ne bude trke i zadavanja 200% na terenu Kokota i ostale "omladine", bojim se da ne bude karanja i punjenja mreže do vrha. Antolović dosta sigurno djeluje na golu i mislim da je to najveća prednost u revanšu.

Bottom line, čestitam na hrabroj, muškoj igri što nažalost Sarajevo nikako pokazalo protiv Poljaka nije! :thumbup:
Muhamed Đakmić

#9080 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Niko nije branio BHT ili FTV da i oni uzmu stream, pa prenose. No, oni se nisu potrudili ni da pitaju. Treba cijeniti i to. Sto nije bilo kvalitetnijeg prenosa.....pa nije to do Face. Lose jeste bilo, ali bolje i to nego nista.
Ne boj se oni bi uletili momentalo da kojim slucajem Zeljo uleti u grupnu fazu. Tako je bilo isto i sa reprezentacijom za koju ih je bolio kurac dok nisu poceli razvaljivati........bagra je to na BHT ali ono bas bagra!!!!
Nije ovo bas tako jednostavno. A los javni RTV servis ne moze biti pokrice za neprofesionalizam koji nam i Face servira. Mislim, u redu, platili ste milju maraka Standardovoj klupskoj TV za stream, ali nemojte onda to predstavljati kao vlastiti nadljudski napor kojim ste nekome izasli u susret, kad ste zaradom od reklama sebi izasli u susret.

Ovo se u nasem narodu zove prodaja muda pod bubrege, a Face to malo precesto radi jer su fini, "nasi" i moze im se
klixo

#9081 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by klixo »

Baho price fol do Belgijanaca , da su platili profesionalni prenos bilo bi sve po pe-esu...ovako platili stream koji radi klub.
hrasno38

#9082 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:
hrasno38 wrote:
Nije ovo bas tako jednostavno. A los javni RTV servis ne moze biti pokrice za neprofesionalizam koji nam i Face servira. Mislim, u redu, platili ste milju maraka Standardovoj klupskoj TV za stream, ali nemojte onda to predstavljati kao vlastiti nadljudski napor kojim ste nekome izasli u susret, kad ste zaradom od reklama sebi izasli u susret.

Ovo se u nasem narodu zove prodaja muda pod bubrege, a Face to malo precesto radi jer su fini, "nasi" i moze im se
Ma slusaj i tebe i mene u principu bi trebala da zaboli stvar kako je neko dosao do prenosa....mi hocemo da gledamo utakmicu i to nam FACE TV obezbjedjuje sto klupske sto reprezentativne a TV kojoj placamo pretplatu NE i tu se sva prica zavrsava.
salle_eh1986

#9083 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by salle_eh1986 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovakvu proslavu poraza nisam vidio još od Argentine na Marakani.
ovakvu grižnju bijelih bubrega nisam vidio nepamtim

nema me tamo wrote:Jesam Salle samo pogledaj ostale moje postove i sve ce ti biti jasno kakav sam ko covjek..
Samo u prvom ne da su vas vile nosale nego ja ne znam kako je moguce da imas onu kolicinu srece u 45 min..
Takav si čovjek da si slavio golove Standarda dok si se u drugom pritajio
klasično pitarski
Muhamed Đakmić

#9084 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Hrasno, ja hocu da gledam kvalitetan prenos, a ako mi Face to obeca, onda ocekujem da to i dobijem.
Lakat Jebić

#9085 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Lakat Jebić »

Muhamed Đakmić wrote:Hrasno, ja hocu da gledam kvalitetan prenos, a ako mi Face to obeca, onda ocekujem da to i dobijem.
Face nije obecao nikakav kvalitet
Fudo387

#9086 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Fudo387 »

klixo wrote:Baho price fol do Belgijanaca , da su platili profesionalni prenos bilo bi sve po pe-esu...ovako platili stream koji radi klub.
Izgleda da to Baho nije znao.
Najbolje kad on jadan nesta komentarise u fazonu, da vidimo sta kaze usporeni snimak, a kamera sara bezze po tribinama. I onda ljutito, ljudi ovo je smece od prenosa! :lol:
Kemal Malovčić

#9087 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kemal Malovčić »

Prenos je bio beton, samo je montaža nekonvencionalna pa mi nismo navikli. :mrgreen:

Imo je i Standard sreće u drugom poluvremenu.

Ako Željo pametno odigra, mogao bi nažalost proći.
irac300

#9088 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by irac300 »

U početku prijenosa mislio sam da ću dobiti epileptični napad, stalno šaranje kamera, te centralna, te neka sa strane... Baho tačno nije imao pojma da su ga ovi zavalili da komentariše stream. :D
Muhamed Đakmić

#9089 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Lakat Jebić wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Hrasno, ja hocu da gledam kvalitetan prenos, a ako mi Face to obeca, onda ocekujem da to i dobijem.
Pa dobro, ubuduce trebamo ocekivati od njih da nemaju ni ponovljeni snimak :D

Inace, zivo me zanima koliko onaj bagerista proda bagera ubijajuci nam sve utakmice na fejsu reklamama preko pola ekrana.

Mogu misliti kakvi marketinski strucnjaci procjenjuju da trebaju ionako nervoznim gledaocima skakati po zivcima svojim debilnim reklamama.

Pocinje utakmica, krece lopta s centra, prekida se prenos radi Azel France reklame. Pa tamo ne bih iz principa nikad vise nista kupio :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9090 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Velkoski »

Fakat moraš biti delegat da javno kažeš da je smeće od prenosa, k'o da si platio za nešto bolje. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9091 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mali_milojica »

Tomahawk11 wrote:Jel ono peglom juce snimano?
Nije.
Digitronom Casio FX-82SX.
A Evo i slike tog cuda :D
Image

Meni je smijesno kako je uvijek neko drugi kriv. Te neko nam ometa signal,pokrenut cemo istragu,te kakav je ovo prijenos. Razne strane agencije su nas ucjenivale (citaj duzni smo im bruku para i nece da prodaju dok ne platimo dug),ali smo ih zajebali jer smo uzeli stream.
Ja ocekujem max jos godinu,eventualno dvije da ce FACE ovo moci izgurati i kapak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9092 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Budite ozbiljni, u vremenu kad sve TV kuce (sto javne, sto privatne) zaboli neka stvar za nasim klubovima u Evropi, dobro je da imamo i ovaj pegla-kalkulator prenos.
Druga stvar, koliko je ovih kriticara gledalo nekad neki uzasno los stream? Bilo je, suti, dobro je, jes da se slabo vidi, jos slabije cuje, zna zastopati cesto :mrgreen: al eto....
hrasno38

#9093 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Sta je bolje od nikakvog prenosa???? Ikakav prenos:)
1946--1987

#9094 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Velkoski wrote:Fakat moraš biti delegat da javno kažeš da je smeće od prenosa, k'o da si platio za nešto bolje. :mrgreen:
pa nije ni znao zavalili ga iz face-a :D
kao sto rekoh, stream se nakiciti djabe, prodati prostor skafi i ziratu.Lopatom Senade, lopatom. :D
I nemam nista protiv toga, al nemoj mi poslije muda pod bubrege prodavat, sve zbog navijaca, napor, veliki trud i slicna sranja :D
vryzas

#9095 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

Muhamed Đakmić wrote:
Lakat Jebić wrote:
Pa dobro, ubuduce trebamo ocekivati od njih da nemaju ni ponovljeni snimak :D

Inace, zivo me zanima koliko onaj bagerista proda bagera ubijajuci nam sve utakmice na fejsu reklamama preko pola ekrana.

Mogu misliti kakvi marketinski strucnjaci procjenjuju da trebaju ionako nervoznim gledaocima skakati po zivcima svojim debilnim reklamama.

Pocinje utakmica, krece lopta s centra, prekida se prenos radi Azel France reklame. Pa tamo ne bih iz principa nikad vise nista kupio :D

:pisnuo: :pisnuo: ...dobar dobar :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9096 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Ja se sjecam tog nekog bagera ono kad smo igrali sa Danskom 1-1 na Kosevu, znam da je pichio preko cijelog ekrana, nerviralo me pravo. :-)
vryzas

#9097 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Ja se sjecam tog nekog bagera ono kad smo igrali sa Danskom 1-1 na Kosevu, znam da je pichio preko cijelog ekrana, nerviralo me pravo. :-)

Nemam pojma koja je tekma repke bila, bager je picio svako par min. na donjem dijelu ekrana, ma lola ga vinto sve u sesnest. :izet: Po belaju u prvom poluvremenu haman sva "akcija" na tekmi se uglavnom odvijala po toj strani terena. :lol: :lol: Hebo sam mu nanu naninu i bager...drugo sam odgledo rahat. :D
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#9098 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Yahweh »

Nikako da skontam jel ovo sad kolo kad je newcastle gostovao na koševu ili je slijedece?

I neko je napisao, u slucaju prolaska jel zeljo uzima koeficijent od standarda, bice nosioc ?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9099 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mali_milojica »

mali_milojica wrote:Veceras 2:1 sa Standard.
Uzvrat 1:0 za Zelju.
Lopta odskocila zbog ostecenog terena,presla preko noge golmanu Standarda i zakoprcala se u mrezi.
Svi se raduju,skacu i zahvaljaju Dini zbog koncerta.
:mrgreen:
8-)
Neka se prognoza obistini do kraja :D
limeni

#9100 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by limeni »

Yahweh wrote:Nikako da skontam jel ovo sad kolo kad je newcastle gostovao na koševu ili je slijedece?

I neko je napisao, u slucaju prolaska jel zeljo uzima koeficijent od standarda, bice nosioc ?
Nikako se nemere porediti jer je uefa od 2003 do danas napravila neke reforme.
Protiv Newcastela je Zeljo kao bh prvak igrao pretkola lige prvaka, prosli su prva dva pretkola protiv islandjana i lillestroma pa u 3. pretkolu udario na Newcastle, tu da su prosli bili bi u grupnoj fazi lige prvaka. ipak su izgubili i nastavili takmicenje u 1. kolu kupa Uefa protiv Malage, tu su isto trebali proci da bi igrali grupnu fazu Kupa Uefa ali su izgubili 0-1.

Sarajevo je isti "uspjeh" imalo 2007. godine kada su izbacili kao prvak one iz Malte i Genk pa su udarili na Dinamo iz Kiyv ali su izgubili, kasnije 1. kolo kupa uefa zijanili od Basela.

Ovo sad je Liga evrope koja ima 4. pretkola pa tek onda grupnu fazu, Zeljo je trenutno u 3. pretkolu.
Najveci uspjeh u ligi evrope je imalo Sarajevo koje je u dva navrata doslo do tog 4. pretkola ali su oba puta porazeni, 2009. protiv Cluja i 2014. godine protiv Gladbacha.

Nazalost se ne preuzima koeficijent pa bi Zeljo i u "plej offu" tj. 4. pretkolu bio nenosioc.
Post Reply