Noge ce im se oduzeti kad dodju na Kosevo
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
suntek
#9001 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kako izvikase nasi mediji njihov "uvijek pun" stadion i "ultrase" ja konto bice haos, a ono jade se jedva iskupile..
- avetinja
#9002 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Početkom prvog poluvremena smo bili borbeni, sa oštrim startovima zaustavljali protivnike, ali se onda desio taj nesretni autogol Kosorića, koji je imao uticaj na dalji tok meča. Odmah se vidjelo da je Standard mnogo kvalitetnija ekipa, što dokazuje i podatak da su čak šest puta skuplji od Plavog tima. Domaćini su se nekoliko puta poigravali sa našom odbranom, kao da igraju sa neuigranim rekreativcima. Česte greške i gubljene lopti su mi svakako napeli nerve kao strune. Memija i Đelmić nisu bili loši. Bajić mi je djelujova kao neokretan i trom igrač, što je pokazao i protiv Ferencvaroša. Blagojević je pravio mnogo grešaka. Kako se kraj poluvremena bližio domaći igrači su bili sve agresivniji, baš kao i mi na početku utakmice. Drugi gol smo primili naivno. Nije bilo čovjeka koji bi pokrio taj prostor u koji je igrač ušetao i dao gol. Ali sve u svemu, rezultat od 2-0 je i dobar rezultat, za razliku kakav je broj mogao biti na semaforu uz ime domaćeg kluba. Ukratko, vile su nas nosale cijelo poluvrijeme, i samo sam čekao kada će opet Antolović vaditi loptu iz mreže. U drugom poluvremenu kao da je izašla druga ekipa na teren i uspjeli smo konačno uputili šut na gol. Standard je napadao i pogodio drugu prečku. A onda, trenutak radosti. Đelmić je pokazao koliko vrijedi. Žal ostaje za onom stativom. Da smo tada izjednačili na 2-2, ko zna šta bi se desilo do kraja. U toku utakmice Standard se nije više šetao terenom. Pasovi im nisu prolazili kao u prvom poluvremenu. U samom finišu utakmice dva puta pogađamo okvir gola. Šteta što Bajićeve makazice nisu završile u golu. Kakva bi to bila uvertira za revanš. Kada smo dali gol vidjela se nervoza kod igrača Standarda. Počeli su griješiti, gubiti lopte, ali i oni su imali sreće. Kada sve sabere i oduzme, rezultat 2-1 je možda i najrealniji. Neprepoznatljiva ekipa prvog i drugog poluvremena. Ja sam zadovoljan rezultatom. Igrali smo protiv vrlo jake ekipe, nismo doživjeli katastrofu, dali smo gol, tri puta pogodili okvir gola, ne treba biti nezahvalan. Ako za sedam dana, u revanšu, ne bude preko 20 000 ljudi na tribinama, to će biti razočarenje.
- ljevoruki
#9003 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bravo moj Zeljo. 
- alphonse kauders
#9004 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne govori većina trenera džabe da je 2-0 najopasniji rezultat na poluvremenu. Standard je mentalno (a poslije i fizički) totalno opao u drugom poluvremenu, pa onaj Van Damme da može onako trčati gore-dole cijelu utakmicu igrao bi u Arsenalu, a ne u Standardu.
U Želji je Memija totalno podbacio, Ćelo bio užas u prvom a odličan u drugom, a šteta što se toliko puta glupavo pogriješilo na dodavanjima od dva metra ili bi se lopta čuvala pola sekunde duže u nogama pa bi se izgubila 30 metara od gola (posebno u ovom prednjačio Ćelo).
Ali to je, hebi ga, neiskustvo, ponegdje i nedostatak individualne kvalitete.
Šteta za propuštene prilike u drugom poluvremenu, ali s obzirom na prvo gdje je moglo hladno pasti 4-5 golova, ovo je odličan rezultat (presing u 80-oj je nestvaran za naše prilike, ali svaka čast Odi na hrabrosti).
Biće puno Koševo u revanšu, ali i to se često našim timovima pokazalo više kao teret, nego kao pomoć, ali ako bude navijanje kao protiv Ferencvarosa mozda se i moze nečemu nadati.
U Želji je Memija totalno podbacio, Ćelo bio užas u prvom a odličan u drugom, a šteta što se toliko puta glupavo pogriješilo na dodavanjima od dva metra ili bi se lopta čuvala pola sekunde duže u nogama pa bi se izgubila 30 metara od gola (posebno u ovom prednjačio Ćelo).
Ali to je, hebi ga, neiskustvo, ponegdje i nedostatak individualne kvalitete.
Šteta za propuštene prilike u drugom poluvremenu, ali s obzirom na prvo gdje je moglo hladno pasti 4-5 golova, ovo je odličan rezultat (presing u 80-oj je nestvaran za naše prilike, ali svaka čast Odi na hrabrosti).
Biće puno Koševo u revanšu, ali i to se često našim timovima pokazalo više kao teret, nego kao pomoć, ali ako bude navijanje kao protiv Ferencvarosa mozda se i moze nečemu nadati.
-
marschall
#9005 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
bravo plavi
- Herr Flick
#9006 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dok se mi ovde radujemo porazu Zelje 2-1 od Standarda,Vojvodina dere Sampdoriu 3-0

- Challenger__
#9007 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
nosara wrote:Moze se proc... Da mi nadtrcimo Standard...!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka cast, idemo dalje...
- Kemal Malovčić
#9008 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ovi su ispuhali vrlo brzo kao što sam i rekao.
-
nema me tamo
#9009 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jao ja kad sam zadnji put vidio bilo 0 1, e cuj 0 3 !!!! 
-
elSaik
- nosara
#9011 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Amir dva zuta... Jel' to suspenzija ili...? 
-
1946--1987
#9012 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zeljeznicar zvani drugo poluvrijeme.Odlicnih pola sata, imat ce ih i na onoj oranici od koseva, mozda bude i dovoljno za prolaz.Mada treba reci da su ovi puno bolji i da su se igraci zeljeznicara drama istrosili veceras, nece sebi zadugo doci.
-
nema me tamo
#9013 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
1946--1987 wrote:Zeljeznicar zvani drugo poluvrijeme.Odlicnih pola sata, imat ce ih i na onoj oranici od koseva, mozda bude i dovoljno za prolaz.Mada treba reci da su ovi puno bolji i da su se igraci zeljeznicara drama istrosili veceras, nece sebi zadugo doci.
JOOJ KAD PROCITAM OVO!!!
OSPEM SE ODMA SAV! I KAD ODIGRAJU 2 UTAKMICE U EVROPI IZJAVE ODMA IDU UMOR..
-
north
#9014 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nikad čudnija utakmica
..od 4-0 za Standard kada je trebalo biti u 60 minuti, do na kraju 2-1, a moglo je realno i 2-2
...Fin rezultat, mene malo ovo podsjeća na Plzen, naložiće se košpe, i trebaju naravno, ali na kraju će teško ovo biti proći....60 minuta mačke i miša, totalna razlika u kvaliteti, i onda nevjerovatan pad belgijanaca kada faktički više ništa nisu mogli....Treba pokušati, nisu košpe bez šansi, ali ako ćemo biti realno, i dalje su belgijanci apsolutni favoriti za prolaz....Vidjećemo, nije loš rezultat nimalo za revanš, kako je moglo i trebalo biti, ovo je za nogom se u guzicu udarati...
Al što neko reče, 2-1 se haman slavi poraz žalosna ti majka, da se razumijemo i mi bi pitari, ne kažem, a nekakva Vojvodina siluje Sampdoriju u gostima
Al što neko reče, 2-1 se haman slavi poraz žalosna ti majka, da se razumijemo i mi bi pitari, ne kažem, a nekakva Vojvodina siluje Sampdoriju u gostima
- Idemedosumom
#9015 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije loš rezultat. Uz nešto bolju igru, malo više sreće i domaći teren, može se ovom Standardu 2-3 komada uvalit. Bil hajr.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9016 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Upravo su ovo jedna jedina vrata kroz koja treba traziti prolaz s tim sto oni u SA nece igrati prvo poluvrijeme kao kuci i zato im ga je bitno sto prije zabiti da krenu svim silama i potrose se sto prije. Da budemo realni @North kako neces slaviti poraz od 2:1 kad igras od ekipe koja je 6x skuplja od tebe....isto kao i vas poraz na Kosevu od Borusije je velik ko Trebevic. To su nasi realni dometi a ne ono o cemu mi ovdje naprdjujemo iz dana u dan:)north wrote:Nikad čudnija utakmica..od 4-0 za Standard kada je trebalo biti u 60 minuti, do na kraju 2-1, a moglo je realno i 2-2
...Fin rezultat, mene malo ovo podsjeća na Plzen, naložiće se košpe, i trebaju naravno, ali na kraju će teško ovo biti proći....60 minuta mačke i miša, totalna razlika u kvaliteti, i onda nevjerovatan pad belgijanaca kada faktički više ništa nisu mogli....Treba pokušati, nisu košpe bez šansi, ali ako ćemo biti realno, i dalje su belgijanci apsolutni favoriti za prolaz....Vidjećemo, nije loš rezultat nimalo za revanš, kako je moglo i trebalo biti, ovo je za nogom se u guzicu udarati...
- sWeeT_Companion
#9017 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dobar rezultat za Željezničar pred revanš.
- nosara
#9018 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pun mi kurac realnosti... Mozemo vise trcat od njih i moramo ih dobit... Osimov poucak...
Jos ako Dzekson potpise...
Jos ako Dzekson potpise...
-
1946--1987
#9019 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zeljeznicar ce morati zabiti koji gol na kosevu jer je tesko ovakav standard ostaviti bez gola.
Odovic definitvno prekucao amara sto se taktike tice, amar bi sad izjavio da su sanse za prolaz sa 3% skocile duplo
Odovic definitvno prekucao amara sto se taktike tice, amar bi sad izjavio da su sanse za prolaz sa 3% skocile duplo
-
north
#9020 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Me ne mislim provocirati s tim slavljenjem poraza, nije poenta u tom pravcu, ponavljam ništa drugačije ne bi ni sa naše strane reagovali, ali za mene je to generalno loš mentalni pristup zadovoljati se mrvicama, a za mene je mrvica reći da je odlično kad minimalno izgubiš...Vidi bolan Vojvodine šta bi njihovi navijači trebali večeras raditihrasno38 wrote:Upravo su ovo jedna jedina vrata kroz koja treba traziti prolaz s tim sto oni u SA nece igrati prvo poluvrijeme kao kuci i zato im ga je bitno sto prije zabiti da krenu svim silama i potrose se sto prije. Da budemo realni @North kako neces slaviti poraz od 2:1 kad igras od ekipe koja je 6x skuplja od tebe....isto kao i vas poraz na Kosevu od Borusije je velik ko Trebevic. To su nasi realni dometi a ne ono o cemu mi ovdje naprdjujemo iz dana u dan:)north wrote:Nikad čudnija utakmica..od 4-0 za Standard kada je trebalo biti u 60 minuti, do na kraju 2-1, a moglo je realno i 2-2
- Challenger__
#9021 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dakle... Prekucati sopstveni rekord (Newcastle) na Kosevu i probati napravti čudo. To je to.
Last edited by -LIBERO- on 30/07/2015 23:31, edited 1 time in total.
Reason: bez pogrdnih nadimaka za stadione
Reason: bez pogrdnih nadimaka za stadione
-
Phantasy
#9022 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Amir samo to i zna. Da faulira.nosara wrote:Amir dva zuta... Jel' to suspenzija ili...?
-
north
#9023 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Je li dozvoljeno pisati lavor od strane ovog padobranca koji ispliva niodakle, mislim da je bilo govora da će se pucati banovi za lavor, krmetnjak, golubarnik....ako je ok, da imamo u vidu za ubuduće 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9024 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ne @north nisam ni pomislio da provociras i sve je tacno sto si napisao.north wrote:Me ne mislim provocirati s tim slavljenjem poraza, nije poenta u tom pravcu, ponavljam ništa drugačije ne bi ni sa naše strane reagovali, ali za mene je to generalno loš mentalni pristup zadovoljati se mrvicama, a za mene je mrvica reći da je odlično kad minimalno izgubiš...Vidi bolan Vojvodine šta bi njihovi navijači trebali večeras raditihrasno38 wrote:Upravo su ovo jedna jedina vrata kroz koja treba traziti prolaz s tim sto oni u SA nece igrati prvo poluvrijeme kao kuci i zato im ga je bitno sto prije zabiti da krenu svim silama i potrose se sto prije. Da budemo realni @North kako neces slaviti poraz od 2:1 kad igras od ekipe koja je 6x skuplja od tebe....isto kao i vas poraz na Kosevu od Borusije je velik ko Trebevic. To su nasi realni dometi a ne ono o cemu mi ovdje naprdjujemo iz dana u dan:)north wrote:Nikad čudnija utakmica..od 4-0 za Standard kada je trebalo biti u 60 minuti, do na kraju 2-1, a moglo je realno i 2-2
Al što neko reče, 2-1 se haman slavi poraz žalosna ti majka, da se razumijemo i mi bi pitari, ne kažem, a nekakva Vojvodina siluje Sampdoriju u gostima....Daj da i mi počnemo praviti velike rezultate, a ne da se zadovoljamo kad izgubimo minimalno, ili kad se prođe samo jedno pretkolo, ovdje na sviju mislim...Kako god sretno vam u revanšu, nemogu reći da ću navijati za vas svim srcem, to bi bila lažna patetika, poželjeti sreću je dosta i više nego korektno
.....Jedino kako vidim da možete proći je 1-0 uz dosta sreće i znanja, mislim da niste kadri postići 2 gola u situaciji kada vi morate napadati...
- SpecialOffer
#9025 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa vama kad se govorilo da se sa ovim moze igrati vi idete na pricu eto kao omalovazavate protivnike i sl.hrasno38 wrote:Ja i dalje stojim da je Standard svemirski brod za Zelju e sad druga je stvar kad igras za kucu u kojoj si rodjen:)!!!!!!!!!SpecialOffer wrote:Nisam ja ni postavljao statistiku.hrasno38 wrote:Ova igra koju postavlja Odovic je potpuno razumljiva jer su nasi igraci sasvim sigurno inferiorni sto se tice fizicke spreme u odnosu na Belgiju kao i na madjare. Zato je u obje utakmice se kockao sa totalnim povlacenjemda bi se u drugom otvarao i isao na sve ili nista. To je jednostavno neminovno prvo prepustis sve pa kad se protivnik slomije onda polako preuzimas. Mozda je to i jedini nacin da se igra sa ovakvim ekipama.....
De boga ti @specialoffer mi opet postavi statistku pa da se malo smijemo
De ti malo o mjestima na rang listi, o svemirskom brodu zvanom Standard inslicno guslarenje
Ja danas rekoh 60-40% u korist Standarda sto se negdje i obistinilo.
Kad se sagnete u prvom poluvremenu onda je svemirski brod a kad se popravite u drugom onda kao eto moze se igrati.
Nirmalno da se moze igrati. Ovi su nista posebno, drugi je par rukava sto ste se usrali u prvom.