hrasno38 wrote: ↑18/07/2025 11:11
last mohicans wrote: ↑18/07/2025 11:04
Nije to neki argument, jebote te nosilac. Izbacivali su Zeljo, a i Sarajevo mnoge nosioce. Isti taj nosilac je bio na Grbavici, gdje se trebao završiti posao pred svojom publikom, a gore odigrati rutinski sto naše ekipe ni treneri ne znaju, u tome je sva poenta. Problem ove ekipe i dvije utakmice, a osobito prve, gdje si na osnovu stvorenih a nerealiziranih šansi pomislio da si bolji, eh tu se prc desio. Vjerovatno ih je i sam Adzem nafurao da su bolji, a odbranu je tako uigrao da 3 gola popije za 3 minuta. Dzaba tebi milion šansi, kad se golovi broje. Evo svako će reći i objektivno da je Koper zasluzio proći i k_aj piče.
To je i te kako jedan od argumenata. Nije poenta ko je koga izbacivao evo izbacili su i amateri Borca koji je dosao do osmine finala konferenciojske lige prosle sezone. To je fakt i cinjenica jer imaju jednog igraca koji je prevaga na terenu i koji je to i pokazao. Otprilike to bi bilo isto da se sada u Zelju vratio Dzeko ili dosao Pjanic. Ilicic je velemajstor i sa svoja 2-3 poteza odlucuje utakmicu. Naravno Zeljo po obicaju trazi napadaca onda kad pocnu ili kad se zavrse sranja umjesto da to bude prva opcija a onda sve ostale iza nje. I naravno da je Koper zasluzio apsolutno prolazak tu nema spora.
Da, to valjda Adzem zna. Lik je sa šlaufom i s potezom jači od 3 igrača, onda si trebao igrati jaču odbranu na njemu, flastera, a ne pomisliti da si bolji. Nije to samo do njega, Koper je kao ekipa sa genijalnim pojedincem zasluzeno prošao, a navijači Zelje skičeći na njega, još od prve utakmice, su ga vjerovatno samo još više motivisali. Isti taj argumenat je postojao kad su se jače ekipe izbacivale, a nije da ih nema u prošlosti. Onda mi neko kaze sta ce Đelo, Gredić, nebitno ko, jal.kod nas Škoro, Hota, Zeka, pa to su bile igračine za ove pretplaćene balerine danas.Koper se mogao i trebao proći. Ponavljam, većina naših ekipa pravi iste greške, prevelik broj odlazaka i dolazaka pred ključne utakmice. Ne upratih koliko je igrača iz Borca otišlo. Kod njih je bio tipičan problem omalovažavanja protovnik, ta ce Andorci konobari i onda prc. Zrinjski jedini pristupio ozbiljno, kako treba. Ja od Sarajeva zaista ne znam da li će proći Rumune, navijački to priželjkujem, a realno nista mi ne ulijeva samopouzdanje.