BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#11226 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Igra Grčke 2004. godine je bila svojevrsna umjetnost...
Post prijavljen, ovo je provociranje. :lol:
Ozbiljan sam. Ko kaže da je EP 2004 i Grčka na njemu bila smor za gledat jednostavno laže... To je jedna od najvećih fudbalskih priča ikada ispisanih, sa kojeg god aspekta da pogledaš...

Istina, ono što Grci od tada pa do danas igraju jeste u neku ruku blijeda kopija te generacije... Ne mogu ponoviti 2004-tu, i priznajem da nakon toga uglavnom jesu postali smor za prosječnog (neutralnog) fudbalskog fana... Ali 2004. godine u Portugalu to definitivno nisu bili...
Fudo387

#11227 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:Ozbiljan sam.
Izvini, ti stvarno imas ozbiljnih problema.
cyprus wrote:Ko kaže da je EP 2004 i Grčka na njemu bila smor za gledat jednostavno laže... To je jedna od najvećih fudbalskih priča ikada ispisanih, sa kojeg god aspekta da pogledaš...
Ne da je smor, ubi ti volju da pivu popijes, nagovara te da televizor krampom razvalis.
Da je bilo ikakve pravde, uefa bi nakon pola sata njihove utakmice rekla, stop, prekidaj utakmicu.
Diskvalifikovani ste za sva vremena, mrs kuci.
Charuga
Globalni moderator

#11228 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

Nadam se da ste objasnili sve oko reprezentacije Grčke te godine i da se sada ta priča može preskočiti na ovoj temi. Tema je o našim klubovima u Evropi, pa bi bilo dobro da nastavite o tome.
cyprus

#11229 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Ozbiljan sam.
Izvini, ti stvarno imas ozbiljnih problema.
cyprus wrote:Ko kaže da je EP 2004 i Grčka na njemu bila smor za gledat jednostavno laže... To je jedna od najvećih fudbalskih priča ikada ispisanih, sa kojeg god aspekta da pogledaš...
Ne da je smor, ubi ti volju da pivu popijes, nagovara te da televizor krampom razvalis.
Da je bilo ikakve pravde, uefa bi nakon pola sata njihove utakmice rekla, stop, prekidaj utakmicu.
Diskvalifikovani ste za sva vremena, mrs kuci.
Dobro, obzirom da Charugino upozorenje, da mu udovoljimo, bilo bi dobro da se složimo da se ukusi razlikuju, te da ne širimo dalje priču...

PS I daBogda mi svaki problem bio kao što je ovaj :)
Vega_Brothers

#11230 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Vega_Brothers »

Konačno da dobro vidim gol Širokog, odnosno cijelu akciju koja mu je prethodila

Vega_Brothers

#11231 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Vega_Brothers »

Kako sam propustio komentar Saše Ibrulja na twitteru za Željezničar - AIK

"Dvije ekipe koje su se branile a da ih niko ne napada" :lol:
Šibicar

#11232 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Šibicar »

Vega_Brothers wrote:Kako sam propustio komentar Saše Ibrulja na twitteru za Željezničar - AIK

"Dvije ekipe koje su se branile a da ih niko ne napada" :lol:
:lol:

Tako nekako. :thumbup:
NajdraziVodjaa

#11233 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by NajdraziVodjaa »

Bas ne moze bolji opis...zato ja kazem da je AIK smijesna ekipa kojoj se nesto dalo na vaznosti prije utakmice kao da su bogzna sta. Kad odes u goste i imas onako loseg i bezopasnog protivnika kao sto je bio Zeljo u cetvrtak ti ako si iole kvalitetniji kaznices to i zabiti gol na strani. Oni su za svo to vrijeme jednu postenu akciju napravili i to onda kad im je ponisten gol i nista vise jedna akcija za 90 minuta...Vidjecemo revans AIK ce morati ofanzivnije i otvorenije krenuti
svi u napad

#11234 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by svi u napad »

Tuga i jad. Gledas i sve nesto cekas. Mislis sad ce bar zadnjih 10 minuta u napad. A ono corak totalni. Oba sarajevska kluba su sramota. Jedina sreca im je da je nasa liga totalo sranje i da se oni jos uvijek vode kao veliki klubovi. Trenutno ni u jednom klubu nemas igraca da valja. Prodas Duljevica, Lendrica sa Stevanovicem ne produzis ugovor i hoces dalje. Sto nas narod kaze "krenuo bez k.... u svatove".
Koji maloumnici sjede u upravama ovih klubova pa to je bogu plakati. Evo dobili 300 milja za Lendrica i sta sad? A da si ga ostavio i jos Stevanovic mozda bi prosao AIK-a i dobio i vise love nego sto si dobio prodajom, al hajd ti to budalama objasni. Klasicno balkansko razmisljanje daj sad 100 maraka jebes 1000 iduci mjesec. I tako u nedogled.
Sto je najgore i mi Pitari kao i kone mislimo da smo najbolji u BiH a iskreno i Zrinjski i Siroki bolje i ljepse igraju. Ne znam kad ce se zaustaviti ovo propadanje. No nije samo klupski (sarajevski) fudbal dno tu je i Mesa koji repku vodi ka dnu. Dosta od mene. Zivjeli!
avetinja

#11235 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Nije AIK sila na gostovanjima, ali vidjet ćemo ih kod kuće. Teško ćemo se tu nositi. Oni, ipak, imaju smislene akcije. Za nas je to misaona imenica. Kritični smo prilikom predaje i oduzimanja lopte, prilikom izbijanja lopte od strane golmana, fali nam igrač na krilu, špicu i u sredini. Desni bek je u redu, za lijevog ćemo vidjeti, štoperi u dvije domaće evropske utakmice sigurni.

Ako bih morao da sačinim listu od tri ekipe koje igraju najljepši fudbal u ligi i koji su favoriti za titulu, to bi izgledalo ovako:
1. Zrinjski
2. Sarajevo
3. Željo

Nažalost, mi ovakvom igrom ne možemo mnogo i pomaka neće biti dok je Petrović trener i dok se ne dovedu zamjene za Lendrića i Stevanovića i dok se ne popune pozicije koje škripe.
AsharaK

#11236 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by AsharaK »

svi u napad wrote:Tuga i jad. Gledas i sve nesto cekas. Mislis sad ce bar zadnjih 10 minuta u napad. A ono corak totalni. Oba sarajevska kluba su sramota. Jedina sreca im je da je nasa liga totalo sranje i da se oni jos uvijek vode kao veliki klubovi. Trenutno ni u jednom klubu nemas igraca da valja. Prodas Duljevica, Lendrica sa Stevanovicem ne produzis ugovor i hoces dalje. Sto nas narod kaze "krenuo bez k.... u svatove".
Koji maloumnici sjede u upravama ovih klubova pa to je bogu plakati. Evo dobili 300 milja za Lendrica i sta sad? A da si ga ostavio i jos Stevanovic mozda bi prosao AIK-a i dobio i vise love nego sto si dobio prodajom, al hajd ti to budalama objasni. Klasicno balkansko razmisljanje daj sad 100 maraka jebes 1000 iduci mjesec. I tako u nedogled.
Sto je najgore i mi Pitari kao i kone mislimo da smo najbolji u BiH a iskreno i Zrinjski i Siroki bolje i ljepse igraju. Ne znam kad ce se zaustaviti ovo propadanje. No nije samo klupski (sarajevski) fudbal dno tu je i Mesa koji repku vodi ka dnu. Dosta od mene. Zivjeli!

Koliko ste dobili za Duljevića?
shake69

#11237 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by shake69 »

svi u napad wrote:Tuga i jad. Gledas i sve nesto cekas. Mislis sad ce bar zadnjih 10 minuta u napad. A ono corak totalni. Oba sarajevska kluba su sramota. Jedina sreca im je da je nasa liga totalo sranje i da se oni jos uvijek vode kao veliki klubovi. Trenutno ni u jednom klubu nemas igraca da valja. Prodas Duljevica, Lendrica sa Stevanovicem ne produzis ugovor i hoces dalje. Sto nas narod kaze "krenuo bez k.... u svatove".
Da te predlozimo u upravu na Hadisonu? :mastakazes:
Za Lendrica i jeste kvaka ''mozda bi prosli s njim'', ali to nije nikakva garancija. KO bi se s tim kockao kad je novac toliko vazan nakon ogromne investicije za tribinu Istok, posebno nakon odbijenice KInezima gdje se spominjao milion. I tada je ostao da se neki pehar osvoji a osvojili smo -nista!
Na ovoj razini jedan igrac ne donosi toliko prevagu cak ni protiv svedskog AIK-a i odbiti takvu ponudu bi bilo ravno harakiriju. Osim toga, sam igrac je htio da ode i unovci kao nikada dobru sezon iza njega. U Lensu ce imati mjesecno bar 7-8 plata iz Zelje.
spree

#11238 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by spree »

AsharaK wrote:

Koliko ste dobili za Duljevića?
okruglu cifru :D . ne kontaju ljudi da u ovoj kaljuzi ne mozes zadrzati iole dobrog igraca. liga je qrac jer nema love. kraj price. lendric dobio 32k platu, to ovdje ne bi ni u snu. da bi se napredovalo, mora se ponuditi vise love igracima i to je to. a da ne govorimo kao hocemo neki kvalitet, a niko nikada nije kupio igraca, sve za free transferi :-) . najbolje ono igrac ima ugovor, a neki "veci" klub ga kontaktira i on onda on pokusava da se dogovori sa trenutnim klubom da ga puste dzaba. kad se to desi kao ispali su korektni, ma more mars. imas ugovor ili igraj za klub ili neka te kupe.
lakilaka

#11239 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by lakilaka »

sanse za prolazak dalje u evropi: siroki 50%, zeljo 40%, zrinjski 10%
mega_mashcine

#11240 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mega_mashcine »

lakilaka wrote:sanse za prolazak dalje u evropi: siroki 50%, zeljo 40%, zrinjski 10%
Po meni je ovo tvoje preoptimistično.
Neka moja prognoza:

Široki-Aberden 1-1, pobjednika će odlučiti produzeci, a mozda i penali..
AIK-Željo 2-0
Maribor-Zrinjski 3-0

Uvijek sam bio loš prognozer, nadam se da će ostati tako. :-D
Jack Be Nimble

#11241 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Jack Be Nimble »

Tek sada skontao da igraju protiv šveđana a ne grka. Sve mislim 0:0 u Atini i nije tako los rezlutat.
Point.

#11243 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Jack Be Nimble wrote:Tek sada skontao da igraju protiv šveđana a ne grka. Sve mislim 0:0 u Atini i nije tako los rezlutat.
Ti haman na teskim drogama. :mrgreen:
cyprus

#11244 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Možda sam lud, ali predosjećam da će Zrinjski bit bliže prolazu nego Željo :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11245 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Znači, Zrinjski će fasovati 4 komada, komšije prolaze :oops:
leškarenje

#11246 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leškarenje »

Pobjeda zeljeznicara u produžetku :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#11247 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

Ako dođu do produžetaka neće moći hodati ... :mrgreen:
frngla

#11248 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by frngla »

Zrinjski da nije primio go iz onog penala (onaj start je za Haaga, a ne za penal :lol: ) imao bi strašne šanse za prolaz dalje, posebno kad se uzme u obzir da bi im naredni protivnik bio prvak Islanda/Farskih ostrva.
leškarenje

#11249 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leškarenje »

Charuga wrote:Ako dođu do produžetaka neće moći hodati ... :mrgreen:
Ma hoće :thumbup: jer čitajući šta pišete o igri isti je tempo čitavu utakmicu,spor :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11250 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mali_milojica »

leškarenje wrote:
Charuga wrote:Ako dođu do produžetaka neće moći hodati ... :mrgreen:
Ma hoće :thumbup: jer čitajući šta pišete o igri isti je tempo čitavu utakmicu,spor :mrgreen:
Mozemo proci samo na penale,jer ja ne vidim nacin kako mi gore mozemo zabiti gol :lol:
Post Reply