BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#10876 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by shake69 »

avetinja wrote::lol: :lol: :lol:

Je li moguće da mu navijači skandiraju ime nakon izgubljene titule? Sve zato što smo prošli Zetu protiv koje smo bili favorit, ali igra nam je i dalje nula bodova.

Jos jedan dokaz da se na Balkanu sve brzo zaboravlja. Izuzetak su otprilike Kosovski mit kod komsija i Blajburg kod susjeda! :zoka:
Last edited by shake69 on 07/07/2017 16:39, edited 1 time in total.
Logovan

#10877 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Je li moguće da mu navijači skandiraju ime nakon izgubljene titule? Sve zato što smo prošli Zetu protiv koje smo bili favorit, ali igra nam je i dalje nula bodova.
To je naš narod. Danas te pljuje, sutra te hvali, pa opet pljuje i tako.
AsharaK

#10878 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by AsharaK »

avetinja

#10879 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Logovan wrote:To je naš narod. Danas te pljuje, sutra te hvali, pa opet pljuje i tako.
Lično ga ne mogu smisliti. Jedva čekam da ode iz kluba, jer je zajedno sa igračima uništio čitavu sezonu i svu sreću. Niko iz ove generacije mi neće nedostajati. Neće se dugo zadržati na klupi, živi bili pa vidjeli.
Logovan

#10880 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:To je naš narod. Danas te pljuje, sutra te hvali, pa opet pljuje i tako.
Lično ga ne mogu smisliti. Jedva čekam da ode iz kluba, jer je zajedno sa igračima uništio čitavu sezonu i svu sreću. Niko iz ove generacije mi neće nedostajati. Neće se dugo zadržati na klupi, živi bili pa vidjeli.
Ako ništa, makar ste prošli za razliku od nas. :oops: :mrgreen:
avetinja

#10881 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Logovan wrote:Ako ništa, makar ste prošli za razliku od nas. :oops: :mrgreen:
Vjeruj mi da mi to ne znači mnogo.
Vi makar niste zijanili sigurnu titulu, za razliku od nekih.
Organski ne mogu da podnesem nikoga iz one postave.
Kada napuste klub, biću miran.
leškarenje

#10882 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leškarenje »

Ma jebes jos jedno pretkolo :izet: listica,kone i zrinjski neka krepavaju po ovom zvizdanu igrajuci,a mi lagano odmorni u novu sezonu :thumbup: :D
LSD

#10883 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

leškarenje wrote:Ma jebes jos jedno pretkolo :izet: listica,kone i zrinjski neka krepavaju po ovom zvizdanu igrajuci,a mi lagano odmorni u novu sezonu :thumbup: :D
Kusisi, Sartid, Zeta, Kukesi, Zaria :izet: pet epskih natezanja od amatera.
leškarenje

#10884 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leškarenje »

LSD wrote:
leškarenje wrote:Ma jebes jos jedno pretkolo :izet: listica,kone i zrinjski neka krepavaju po ovom zvizdanu igrajuci,a mi lagano odmorni u novu sezonu :thumbup: :D
Kusisi, Sartid, Zeta, Kukesi, Zaria :izet: pet epskih natezanja od amatera.
Ma vjeruj da sam ravnodusan :-) ko da nisam naviko....a kad ti uzivas,uzivam i ja :thumbup: drago mi te vidjeti da pises :kiss:
lakilaka

#10885 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by lakilaka »

dabogda zeljo krepavao sto duze u evropi, jer svako pretkolo jos 500.000 KM u plusu. a luzeri neka se tjese.
jeza u ledja

#10886 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jeza u ledja »

Nas narod nema dugo pamcenje niti zna gledati unaprijed vodjen iskustvom od ranije. To upravo vidim na utakmici, kod igraca, kod trenera i kod navijaca, a i kod komentatora. Ja gledam utakmicu i vidim nesto drugo, vidim nonsalanciju.
Da imas malo pamcenja, da si sposoban malo gledati unaprijed, znao bi da jedan jebeni gol mijenja sve. Unosi nervozu, pada koncentracija. U trenutku kad vodis lagano 2-0 vidis da bolje igras, kontas lako cemo im uvaliti jos koji. I nije to samo pitanje zasto se nisi bolje branio, opreznije igrao, nego uopste zasto nisi psihicki pripremljen na razlicite scenarije u utakmici? Ako vodis 2-0 i primis gol, onda ti ne treba 20 minuta da ponovo dodjes sebi. Ako dobijes penal u zadnjim minutama, onda moras u bobu biti svjestan sta on predstavlja.
Meni najteze pada sto toliko cesto vidim iznenadjenost na licima igraca. Ljudi se iznenade sto su primili gol. Ljudi se iznenade sto ih je onda nervoza uhvatila, pa ih to jos vise nervozi. Onda se iznenade kako iz nicega padaju sanse, iznenade se kako jedan aut, blok, uklizavanje, skok, samo jedan, mogu promjeniti cijelu utakmicu i dvomec. Nio ba da ih pripremi na to, kaze pazi na svaki jebeni detalj, jer svi imaju pamcenje ribe.
Isto i sa navijacima. Uvijek se iznenadim kad vidim komentare tokom dijela kad gubimo i komentare tokom dijela kad vodimo. Cesto su nebo i zemlja. Cesto od istih ljudi. Mi vodimo, odmah mentalitet ma lako cemo. Onda iznenadjenje kad ga primimo pa stoga i psovke. Kad gubimo, onda depra neka, pa kad ga damo, onda iznenadjenje neko, euforija. Cesto jos u septembru deklarisemo kako nemamo sansi za titulu ako izgubimo sljedecu X utakmicu. U martu ako neka ekipa ode na +5, prvenstvo je "rijeseno". Nema veze sto iskustvo govori drukcije, pamcenja njega nema.
I komentatori sinoc. Tacno osjetim u glasu da kontaju ma ovo je rijeseno. Onda iznenadjenje i hladan tus.
Nacija ribljeg pamcenja.

Naravno. Nisu svi takvi. Samo generalizujem. Ali to je generalan osjecaj koji uvijek imam.
leškarenje

#10887 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by leškarenje »

:lol: :lol:

Cuj ovog luzeri,a ekipa mu proslu sezonu odradila ko najluzerskija ekipa u BiH ,Sloboda :zzzz:
BlueBlood

#10888 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

Image
BlueBlood

#10889 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

Image
jeza u ledja

#10890 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jeza u ledja »

Evo ga ovaj sto komunicira slikovnicama.
BlueBlood

#10891 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Stas sad :-) ostaje ovo da nas je bilo troduplo vise :izet: jes da smo ispali od njih,a vi prosli 8)

Image
Bilo vas je onoliko koliko ste karata dobili kao i navijaca Zelje!

mi cijeli dan proveli na plazi ko gospoda pa na utakmicu a vas drzali na nekoj livadi cijeli dan kad ste isli u Podgoricu 8-)
BlueBlood

#10892 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

jeza u ledja wrote:Evo ga ovaj sto komunicira slikovnicama.
Image
suntek

#10893 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by suntek »

Cvaja karta, i nije tako lose. Jest da je najgore mjesto na stadionu, al sta je tu je :mrgreen:

https://ticket.friendsarena.se/esrosite ... 8a&type=ga
BlueBlood

#10894 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

Kinaski

#10895 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kinaski »

mozda zato sto su to pravi navijaci, a ne pljuvaci ;)
avetinja

#10896 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Kinaski wrote:

mozda zato sto su to pravi navijaci, a ne pljuvaci ;)
Pravi navijači? Oni koji upadaju na trening, postrojavaju igrače, prijete im i udaraju ih, iza sebe imaju niz kaznenih djela, rasturaju drogu, onemogućavaju da svi odu na gostovanje? Neka, hvala. To nisu Željovci.
Kinaski

#10897 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kinaski »

jeza u ledja wrote:Nas narod nema dugo pamcenje niti zna gledati unaprijed vodjen iskustvom od ranije. To upravo vidim na utakmici, kod igraca, kod trenera i kod navijaca, a i kod komentatora. Ja gledam utakmicu i vidim nesto drugo, vidim nonsalanciju.
Kakva je to nonsalancija bgt, kad igraci naprave 33 suta prema golu, mozes ih optuzivat za neznanje ali nonsalancija nije sigurno. Jednostavno domininrali ste, ali niste imali srece a ni znanje kako razbiti formirani bunker. Normalno je da se neke greske dese, tesko je drzati koncentraciju svih 90 minuta.
jeza u ledja

#10898 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jeza u ledja »

Nonsalancija primljen gol. Zajebavanje u napadu.
BlueBlood

#10899 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BlueBlood »

avetinja wrote: Pravi navijači? Oni koji upadaju na trening, postrojavaju igrače, prijete im i udaraju ih, iza sebe imaju niz kaznenih djela, rasturaju drogu, onemogućavaju da svi odu na gostovanje? Neka, hvala. To nisu Željovci.
:facepalm:
Tromblon

#10900 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tromblon »

Pogledah snimak kompija jer sam sinoć gldedao samo početak tekme. Problem u glavama, nesigurnost i Ćala koji je na vi sa motivacijom igrača. Kod 2:0 umjesto da zgusne sredinu bordo vezni red raširen ko paukova mreža. Poslije primljenog gola igrači se sasrali, pritisak odsjekao noge. Na silu se pokušava bez ikakvog smisla. Na klupi nema ko da podigne ekipu da im kaže "slobodno igrajte bolji smo sto puta", "jebite im mater" ili nešto slično.

Ko odluči da onaj puca ključni penal za prolaz? Jbt mali onaj bek hladno zabi penal i ne puca opet. Gol bi pao sto posto. Onda igrač više i opet juriš kao onaj čuveni poklič sa istoka 80-ih, ali stihijski bez organizacije i realizacije. Nema špica koji bi zabio par komada iz onih šansi.

Iskreno prvo poluvrijeme Sarajevo odigrali bolje nego Željo obje tekme sa Zetom. Bit će teško vratiti mir i samopouzdanje u ekipu, ali sa onakvom igrom iz prvog poluvremena komšije mogu u borbu za titulu glat sa najvećim šansama.

Mi, prošli dalje, umalo se izblamirali iako je Zeta bolja sigurno od ovih Moldavaca. Kakve greške mi pravimo to je neviđeno. Poklonimo im vodstvo, pa 2:2 i umalo 3:2 pa da bude na kraju preduga 90. minuta.

Sada Aik. I Lilestrom je bio favorit i tada prvi na norveškoj tabeli pa ih "glat" uzesmo po 1:0. Ko zna šta bude? To gostovanje u Lilestromu je bilo baš extra. Dobili na stadionu, a i na kladionici. Dvojka na Želju i dva sigurica keca i nas dvojica uzesmo oko milje norveških kruna :)

Ja Želju gledao stream sa cg komentatorima. Dva rega lika bez lupanja, navijanje za Zetu, ali i pohvale "majstoru Zebi","velikom klubu sa Grbavice". Baš odmor nakon ovih naših komentatora.
Post Reply