BH klubovi u Evropi - 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko ce "daleko" dogurati

Zeljeznicar
67
30%
Sarajevo
128
57%
Zrinjski
9
4%
Siroki Brijeg
20
9%

Total votes: 224

caffeinefreak

#1676 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by caffeinefreak »

Ocekivano ispadanje na prvoj prepreci i opet busanje u prsa postignutim USPJEHOM. :lol: :lol:
Kinaski

#1677 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Kinaski »

Mali_Vuk wrote:Hajde što su malo bolji s loptom Česi, bolji tehničari, to mi je razumljivo. Ali ovolika razlika u fizičkoj pripremljenosti, brzini, snazi kod momaka koji se bave istom profesijom, nevjerovatno.

Inače, naši klubovi bi trebali probati igrati sa 11 igrača u polju, bez golmana. Primali bi manje golova.
Aha reci to za Bucana . I tomic je dobro odigrao uz par kikseva ali su njih dvojica najvise pretrcali
LSD

#1678 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by LSD »

Mi se ne busamo sa ovim ispadanjem, samo smo realni da igramo sa šampionima češke lige, koja je 3 puta jaca od naše.

A busaju se u prsa ovi koji prolaze konobare iz San Marina i pekare iz neke albanske zabiti, a ciji napad predvodi strašni Lazar Popović :lol: eto cime se busaju...a prije toga zijane od crnogorskog mjesta zvanog Golubovci :oops:

eeee tugo jesenja
Kinaski

#1679 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Kinaski »

Hoce li neko onu zenicku ublehu otjerat iz kluba ? Zelim mu sve najgore
Charuga
Globalni moderator

#1680 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Charuga »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Veća je mogućnosz da ti postaneš pametniji i da ti IQ bude barem 40 :oops:
Odmori malo, nisi odavno.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» cvrčak_na_hedonizmu

7 dana
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1681 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Pitar sa Kariba »

Konama dohakalo traženje opravdanja i prije početka dvomeča. Odigrali srčano, uz malu pomoć sudije :D . Bolji ide dalje. I za kraj :kiss:

Image

Nezgodno sinoć pravo, ne možeš vala navijati za Čehe, a opet što kolege rekoše "ko bi vas sluš`o".
Do sutra...
ultima_palabra

#1682 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by ultima_palabra »

Nekima sinoć bio i Bajram i Božić i Pesah i Dan mladosti u jednom... ako ništa drago mi je da većina redovnih pitara ovdje nije među tim, nego nekakvi padobranci.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1683 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Pitar sa Kariba »

E, ne može se sa štafetom ništa porediti. 8-)
lider

#1684 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by lider »

Do koliko se sinoć slavio ovaj poraz na Grbavici?
ultima_palabra

#1685 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by ultima_palabra »

Ali najjači je onaj što su mu svi naši klubovi za qrac, treba pšenicu posijati itd... a navija za Hajduk :lol:
Herr Flick

#1686 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Herr Flick »

Zeljo imao historijsku sansu..Da su prosli imali bi prvaka Estonije i velike sanse za play off LP ili grupnu fazu LE sto bi na financijskom planu znacilo ogromno a ujedno bi sebi i nabili keoficijent :( :( Pamtit ce navijaci Zelje kad ce imati vise ovakvu sansu i laganog protivnika u narednom pretkolu :sad: .Kad vidim kakve su sve ublehe prosle dalje :shock: ...Nista,slijedi jos jedna sezona ganjanja po livadama Bijeljine,Prijedora,Trebinja itd.... :zzzz: :zzzz:
splend

#1687 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by splend »

zeljo prvi ispao od BH klubova, usput primio 6-7 komada :shock: kakvo iznenadjenje..
kisni indijanac

#1688 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by kisni indijanac »

dušmanluk je zajeban porok, ja sam stari pitar, ne idem na tekme više pa se i ne javljam na ovakve teme....ono u naslovu je BH klubovi u Evropi, a pola teme i više je komšijsko prepucavanje, ali shvatam neiživljenost i sl.

ima ovdje i ozbiljnih i duhovitih diskutanata, ima i ukusnih i neukusnih provokacija, duhovitih i neduhovitih...

što se tiče sinoćnje utakmice, ne slažem se da je pobijedio bolji, po meni je ključni momenat drugi gol plzena iz ofsajda, to je nekako prelomilo utakmicu...smanjenje zaostatka jeste došlo na vrijeme, ali teško je bilo očekivati da željo može dati još dva, naročito poslije neiznuđenih izmjena, što je amar odlično primijetio, plzen je dobio više na iskustvo, a nas podobro, kad kažem nas, mislim uglavnom na balkance mnogo sputava mentalitet i mislim da je mentalitet izgubio utakmicu, želji čestitke, ravnopravan u dvije tekme iako to i nije neka utjeha...
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1689 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by JOINT_1921 »

Ne mogu da vjerujem da se navijaci manjih klubova busaju u prsa prolascima nekakvih pretkola protiv San Marinaca ili Albanaca... To je zaista porazavajuca cinjenica, i onda taj isti dodje ovdje i kaze kad ce te proci pretkolo i slicne gluposti... Ako vec zelis da pametujes i ispadas smijesan, onda sacekas da prodjes Metalurga i onda dodjes i podje*avas, al' hajde, uvijek je bilo: "Ko se zadnji smije, najsladje se smije", pa neka tako bude i ovaj put...

Ko ne vidi napredak u odnosu na prethodnu godinu npr. taj ili je slijep ili je zatucan sopstvenom "pamecu"... Sinoc smo bili bolji od Plzena, sve ukupno gledajuci, nismo zasluzili prolaz, ali odigrali smo 10 puta bolje nego protiv Maribora sa protivnikom koji je duplo bolji od Maribora i fizicki i tehnicki... Nismo bacili 50.000 KM na kazne, sto je odlicna vijest takodje za razliku od prosle godine...

Pitarima zelim prolaz protiv Kusesija, ali samo iz razloga da makar malo i nama povecaju koeficijent i onog glavnog da im slijede 2 teske utakmice protiv Metalurga poslije kojeg bi vjerovatno pali i fizicki i psihicki te bi u ligi mogli odmah ocekivati neku solidnu prednost i dominantno osvajanje lige na kraju sezone...
The 51st State

#1690 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by The 51st State »

LSD wrote:Viktorija nije primila gola od Napolija u dvije tekme, a od Atletica M. primila jedan gol u dvije tekme i to u 93 minuti. Sve prije 3 mjeseca.
Isti tim, isti igraci, isti trener....mi smo ispjeli uvaliti 4 komada u dvije tekme....sve facti

Jaki smo itekako i opet cemo izdominirati ove Niže iz komšiluka,a i šire u BiH...dupla kruna nam je i dalje minimum koji zadovoljava naše apetite i renome kluba....dok kokošari maštaju o bilo kakvom trofeju barem u jednoj deceniji.

Amar Osim ima više titula nego citav komšiluk zajedno 8-) fact
sadaka ul fitr u obje utakmice, pogled prema golu od plavih pokemona, tako gol i padne..., samo nevjerovatna sreca vas je spasila vaseg uobicajenog debakla u evropi, pa ste poceli ovu pricu...

Image
vryzas

#1691 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by vryzas »

kisni indijanac wrote:dušmanluk je zajeban porok, ja sam stari pitar, ne idem na tekme više pa se i ne javljam na ovakve teme....ono u naslovu je BH klubovi u Evropi, a pola teme i više je komšijsko prepucavanje, ali shvatam neiživljenost i sl.

ima ovdje i ozbiljnih i duhovitih diskutanata, ima i ukusnih i neukusnih provokacija, duhovitih i neduhovitih...

što se tiče sinoćnje utakmice, ne slažem se da je pobijedio bolji, po meni je ključni momenat drugi gol plzena iz ofsajda, to je nekako prelomilo utakmicu...smanjenje zaostatka jeste došlo na vrijeme, ali teško je bilo očekivati da željo može dati još dva, naročito poslije neiznuđenih izmjena, što je amar odlično primijetio, plzen je dobio više na iskustvo, a nas podobro, kad kažem nas, mislim uglavnom na balkance mnogo sputava mentalitet i mislim da je mentalitet izgubio utakmicu, želji čestitke, ravnopravan u dvije tekme iako to i nije neka utjeha...

:thumbup:

...a ovi neki pacijenti po terapiju hitno 8)
internazionale

#1692 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by internazionale »

činjenica je da su se komšinicama u ove dvije utakmice poklopile mnoge stvari koje su, bar po meni, neophodne za veliki rezultat i iskorak u evropi, kao što su: podcjenjivanje od strane protivnika što je kasnije preraslo u nervozu, odlične sudije, mnogo sreće, dobra efikasnost, igrač više, dobar protivnik naredno kolo, došlo raje... da ne spominjem koeficijent i finansije

EDIT: Tema nije nasa liga a ni sudije u njoj!

kad će se opet ovo sve ponoviti pitanje je
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1693 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by JOINT_1921 »

internazionale wrote:činjenica je da su se komšinicama u ove dvije utakmice poklopile mnoge stvari koje su, bar po meni, neophodne za veliki rezultat i iskorak u evropi, kao što su: podcjenjivanje od strane protivnika što je kasnije preraslo u nervozu, odlične sudije, mnogo sreće, dobra efikasnost, igrač više, dobar protivnik naredno kolo, došlo raje... da ne spominjem koeficijent i finansije

EDIT: Tema nije nasa liga a ni sudije u njoj.

kad će se opet ovo sve ponoviti pitanje je
:lol: :lol: :lol: Muke moje, niko mi vas ne zna....
ultima_palabra

#1694 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by ultima_palabra »

Ja mislim da bi se i dr. House sjebao kad bi vidio probavni trakt od @internazionalea i @lidera :mrgreen:
palermo

#1695 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by palermo »

Ne prođe mi sinoć post ( a mor bit da sam zaboravio i pritisnuti send :D ) pa samo da ponovim u par rečenica.
Koliko god je Amar Osim dio rješenja vezano za našu ligu, toliko je on dio problema kada su nastupi u Evropi. Uvjeren sam da nikada nećete proći prvo kolo dok je Amar na čelu tima (ili makar on ne promijeni svoju temeljnu filozofiju). On jednostavno ne vjeruje da željo može proći (ili mu nije dovoljno stalo, i ta je varijanta moguća) i tu filozofiju prenosi na igrače. Mogu ga zamisliti kako recimo u poluvremenu utakmice govori Selimoviću ili nekom drugom, nevažno "št'š ti driblati, zna'š ti bolan ko su oni, ti da driblaš ' :D i tako to. Nevjerovatno je da nijedan igrač želje sinoć (osim Bućana) nije smio ići u dribling, ići jedan na jedan....pa jebo ga bog...gledali ste svi kad igrači nižerazrednih klubova prelaze svjetske klase...može se i to, pod uslovom da probaš.

Naravno da je Vitorai bolji tim, ali da nabrojimo redom, Makabi dva puta, Maribor, Vitoria....boljji timovi, ok, ali i Helsinki je bolji od onih estonaca pa ispade, Bate je bolji od onih kazastanaca pa ispade, Bajern je sasvim sigruno bolji od Bate pa izgubi prošle godine......svake godine, svakog mjeseca, svake sedmice se dešava, i to ne rijetko, da bolji izgubi, da kvalitetniji tim ispadne....nisu to uopšte takve rijetkosti, samo se to Želji ne dešava. A nije da su sve ove pobrojane ekipe bile nepobjedive.
Mislim da je vrijeme da se upita ,zašto.
Infaze Studio

#1696 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Infaze Studio »

Kinaski wrote:
Mali_Vuk wrote:Hajde što su malo bolji s loptom Česi, bolji tehničari, to mi je razumljivo. Ali ovolika razlika u fizičkoj pripremljenosti, brzini, snazi kod momaka koji se bave istom profesijom, nevjerovatno.

Inače, naši klubovi bi trebali probati igrati sa 11 igrača u polju, bez golmana. Primali bi manje golova.
Aha reci to za Bucana . I tomic je dobro odigrao uz par kikseva ali su njih dvojica najvise pretrcali
Jeste...A I Urdinov se ubio po boku, sto jes',jes'.

A ovo sto palermo govori...ja isto sam pod utiskom da Osim ima takav nekakav pogled na jace protivnike. Na presici se vidi na njemu da je zadovoljan porazom od 4-6 I to je I sam rekao..MIslim, nije katastrofa I ocekivao se I ubjedljiviji poraz, ali nije filozofija dobra. PA onaj momak,da se opet vratim na njega, Urdinov poslije utakmice daje izjavu I malte ne place, a Amar izgleda ko "puna saka brade" :D
Last edited by Infaze Studio on 24/07/2013 13:17, edited 1 time in total.
palermo

#1697 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by palermo »

Maharadza wrote:Image
I nakon svega ti jedini put si do neba...

Pred Sarajevom je već sada na otvaranju sezone jedan od najvažnijih dvoboja. Pokažimo se!

Mnogo toga se dogodilo u četvrtak naveče na stadionu Qemal Stafa.

Istina nije Sarajevo ponudilo fascinatnu partiju, istina bili smo blizu, istina imali smo rezultat i prilike, istina nešto je nedostajalo. Istina na trenutke smo se i provlačili, živjeli od poteza inspirisanih u tom trenutku, od suparničkih grešaka, dijelom i sreće, na trenutke nas je i ona napustila. Istina nedostajalo je koncentracije, istina sami smo krivi.

Sad kad su se utisci slegli, ostala je prilika. Ostalo je samo ono što slijedi. Nema sumnje da će posao u revanšu biti lakši ostao je aktivan rezultat koji budi nadu u još jedno uzbudljivo europsko ljeto.

Pred Sarajevom je već sada na otvaranju sezone jedan od najvažnijih dvoboja.
U ovom trenutku Kukesi ne vrijedi ništa manje nego je to prošle godine vrijedio Levski, Orebro, Helsinborg. Ne vrijedi ništa manje u odnosu na Genk, Bešiktaš. I utakmica sa Kukesiem ima svoju težinu jednaku mečevima sa gore pobrojanim, vrijede prolaska u narednu rundu takmičenja.
Vrijedan je kontinuiteta nastupa u eurokupovima, vrijedan je hvatanja još jednog Europskog iskoraka, a onda ko zna...

Godinama smo istrajali, jedno je sigurno sad nećemo posustati. Nikad potrebniji nismo bili!
Samo po sebi to je dovoljan razlog, pa i ako baš hoćete svojevrsna poruka da se sve može, samo ako se hoće. Poruka koju ćemo poslati sa tribina u četvrtak naveče.
Vjerovatno više nego bilo kad u prošlosti potrebna je konsolidacija i jedinstvo. Neophodna! Neophodan je huk Sjevera, neophodan je pun Istok, Zapad. Ponesimo zajedno Sarajevo do pobjede.
Znam Albancima će biti najteže.

Nema dileme, nema pitanja. Nema nazad! Nema možda, nema ne znam. Nema ne mogu, nema drugi put. Nema kašnjenja. Postoji samo Sarajevo, četvrtak i Ti. Znam, svi to osjećate.

I nakon svega ti jedini put si do neba, jedina zastava moja, jedino što mi treba.
http://fksinfo.com/novosti/i-nakon-sveg ... -neba/2266
O jebo te......otpustite ovoga što vam piše ove tekstove..

Bolan, protiv albanaca igrate
Arteta

#1698 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Arteta »

Daleko najjaci igrac Zelje je Jamak.
Jedini koji ima solidnu kontrolu lopte, pasove i centarsuteve.
Infaze Studio

#1699 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Infaze Studio »

Da Adilovic nije bio "rucna kocnica" Zeljinih kontri u prvom poluvremenu 1. utakmice, ko zna sta bi bilo sa onakvom efikasnoscu..
Partijaner

#1700 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14

Post by Partijaner »

Samo da je Adil isao na loptu nego na crveni mozda bi postojala neka sansa da Zeljo prodje.
Locked