BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#1 BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Liga Prvaka
FK Željezničar

Evropska Liga
NK Široki Brijeg
FK Borac
FK Sarajevo

Mozda je jos rano ali neka teme, da imamo sve na jednom mjestu.
hary

#2 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hary »

Ako ti se 'vamo prebaci rasprava sa 'PL BIH', bojim se kraja prije pocetka. A bojim se kraja prije pocetka i za nase klubove. Svom Sarajvu zelim puno, puuuuno srece, prije svega s licencom (da, treba tu i srece, jer nikad ne znas sta neko u Savezu moze izvuci kao argumet), a onda i u 2. pretkolu, za 1. se ne bojim.
Zeljo jest najjaci ove sezone kod nas (osim u zadnjem kolu :D ), ali mislim da je 90% ekipa koje moze ocekivati bolje od njega. A i ovih 10% je tu negdje.
Ne znam sto, ali mislim da Borac moze daleko. Za Siroki nisam siguran.

Helem, sretno svima.
Charuga
Globalni moderator

#3 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Sve sto bude pisano ovde a nije vezano za ovu temu ce biti obrisano a autori sankcionisani!

Moram Zlatka pitati da me gurne u diplomatiju ... 8-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by -LIBERO- »

Mi ne bi da se ukljucujemo, mi jos uvjek cekamo petak :D . U petak nam je zadnje i odlucujuce "kolo" :roll: :D
Charuga
Globalni moderator

#5 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Ma ne sumnjam ja ni sekunde da cete se vi ukljuciti inace bi pored imena stavio upitnik.
nosara

#6 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by nosara »

Ako je vec pusten balon da se "mrski muljator" zalozio, to je vec gotovo... :D
El_comadante

#8 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

znaći mnogo če vremena proći dok naš predstavnik bude nosilac u LP. nadam se da če Željo dobiti nekoga lakšeg ida če proći dalje. a vjerujem da če Sarajevo i Borac proći prvo a onda zavisno od žrijeba možda i jedan od ova dva i u treče.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by -LIBERO- »

Evo za ekipe koje ce se takmiciti u Evropskoj ligi.

Zrijebanje imena protivnika:

Image

Termini odigravanja utakmica (do grupne faze takmicenja):

Image
splend

#10 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by splend »

pitari ce kao i uvijek, dobro odigrati u evropi :thumbup:
zeljo ce kao i uvijek, malo nas blamirati :mrgreen:
ovo mi je post od prosle godine, tad sam pogodio, vjerovatno cu i sada :-D
Charuga
Globalni moderator

#11 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

splend wrote:
Sta si pogodio prosle godine? Zar nisu Željo i Sarajevo ispali u istom krugu takmicenja?

Ovo je bio off sa moje strane ...
splend

#12 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by splend »

ne sjecam se ko je u kojem krugu isp'o, sjecam se da su jedni primili 6-7 golova u jednoj utakmici, drugi nisu. i tako svake godine...
elSaik

#13 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by elSaik »

Da, pošto je primiti 6 golova daleko gore od primit 5 golova. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#14 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

elSaik wrote:Da, pošto je primiti 6 golova daleko gore od primit 5 golova. :mrgreen:
Ma ne sjeca se covjek, nemoj da si takav ... :mrgreen:

A sad ozbiljno, da se vratimo temi. Ja sam krenuo u off pa neka zavrsi sa mojim postom!
JThomas

#15 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

El_comadante wrote:znaći mnogo če vremena proći dok naš predstavnik bude nosilac u LP. nadam se da če Željo dobiti nekoga lakšeg ida če proći dalje. a vjerujem da če Sarajevo i Borac proći prvo a onda zavisno od žrijeba možda i jedan od ova dva i u treče.
pa i ne mora biti, neko izračuna da bi prošle godine i željo i sarajevo sa sadašnjim koeficijentima bili nosioci. ove godine prvenstva uzele jače ekipe i mrka kapa.

mislim, žrijeb je apsolutno krucijalan. mi i da smo nosioci bio bi nam bitan, a ovako je presudan :D a ako nas već moraju nalupati, ja imam muzičku želju da to bude barem neka destinacija gdje se može normalno otići.
East_side

#16 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by East_side »

Mi čekamo taj sutrašnji dan, pitanje odluke oko licence, kako mnogi kažu "dan D za Sarajevo".

Da budem iskren, ne bih vala pao ni u neku duboku depresiju ako bismo ostali bez te licence. Razlog je, manje-više, poznat...

A košpe, stvarno ne želim da vam slutim ali ako opet, po treći put zaredom bude Izrael... :lol: :-)

Neka, neka... to su vam se obijajali o glavu oni mezetluci nakon što smo onomad u 3. pretkolu izvukli "super-atraktivnog" Dinama iz Kijeva nadajući se Liverpoolu. :oops: :mrgreen:

Što se uopšteno tiče nastupa BH klubova u Evropi, realno, mislim da smo svi još uvijek talašika u Evropskim okvirima i da neće biti nikakvog posebnog napretka u odnosu na "ekskurzije" iz proteklih sezona... pa i ako bude nekakvog pozitivnog šoka, to se očekuje upravo od vas (barem na papiru) jer ste osvajači duple krune, uz super nizove bez poraza, primljenog gola, ovo-ono...

Na vama je da to sada opravdate. :oops: Ako ne prođete u grupnu fazu CL ili makar EL, to će biti dokaz da su vam ovi trofeji naštimani. :razz: :mrgreen:

Zezam se malo ;-) sretno nam - vam (ako nas ne bude) svima! :bih:
Charuga
Globalni moderator

#17 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Manite se PROSLIH godina, tema je nova sezona evropskih takmicenja. Pa nije valjda dotle doslo da vec na prvoj stranici moram brisati postove i pisati upozorenja ... 8-)
ultima_palabra

#18 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

splend wrote:
Mogao si im se još malo uvući, vire ti još pete :-D
Ajatolah_

#19 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Ajatolah_ »

splend wrote:
Veliko hvala Sarajevu što nam je spasilo ugled nakon Željinog kiksa.
pitar do groba

#20 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by pitar do groba »

zeljo i siroki ispadaju u prvom krugu,Sarajevo i borac prolaze prvi a u drugom ko zna...... pozzz :D
i da unaprijed znam dobivamo licencu 100% mada sad kad pogledam nismo se ni trebali dovoditi u ovu situaciju al eto..... ;-)
salle_eh1986

#21 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

El_comadante wrote:znaći mnogo če vremena proći dok naš predstavnik bude nosilac u LP.
ove sezone je malo falilo da željo bude nosioc u drugom pretkolu
kad bi se prošlo ovo kolo već naredne godine bi bilo realno očekivati da smo nosioci

od željenih protivnika, nekako bih volio ovaj helsinborg pa kud puklo
oni će biti nosioci u trećem pretkolu pa bi izbacivanjem njih mi uzeli tu ulogu
a nikako ne mogu prihtaviti da nebi imali šansi protiv njih
Ajatolah_

#22 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Ajatolah_ »

Helsingborg, Ventspils, HJK, Ekranas, to je vjerovatno najbolje što Željo može izvući... Onda u trećem ispadanje, a u četvrtom pretkolu se nadati da prime jednocifren broj golova.
Što se tiče ovih u Ligi Evrope, tu ne bi trebalo biti nekih prevelikih poteškoća da se prođe prvo pretkolo, ali u drugom haos. Moglo bi se igrati sa Stabækom, Gomelom, Tromsøm, SP Atleticom, možda još s Aktobeom, Aalesundsom, Admirom i AIK-om,... 7 od 40 ekipa. :D Ne znam je l' se u ovom pretkolu formiraju one regionalne grupe, u tom slučaju su šanse za povoljno izvlačenje još manje.
splend

#23 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by splend »

ultima_palabra wrote:
splend wrote:
Mogao si im se još malo uvući, vire ti još pete :-D
jel ja nesto lazem i izmisljam :mrgreen:

nego, vezano za ovu godinu. ako uzememo nasu ligu kao parametar kvalitete(za razliku od proslih godina, kad je i liga a i zeljo bili slabiji), onda bi zeljo ove godine mogao bit uspjesan. ligu su bas rijesili, cini se da su ofanzivno jaki i uz nekog dobrog napadaca, koji ce iskoristit lopte koje dijele zeba i bekric mogli bi dobro odigrati. jer ako realno pogledamo, onaj trunto seki fula mnogo, a u evropi se to ne smije desavati.
i jah, ako i primite 7-8 golova opet u jednoj tekmi, nije kraj svijeta, navikli ste :mrgreen:
BHF_Manijak

#24 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Pises kao da drugi sarajevski klub imas vise uspjeha, a prosle godine su bili "bolji" za cijeli jedan gol minus u odnosu na nas, bas strasno dobro. :oops:
Charuga
Globalni moderator

#25 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

pitar do groba wrote:zeljo i siroki ispadaju u prvom krugu,Sarajevo i borac prolaze prvi a u drugom ko zna...... pozzz :D
i da unaprijed znam dobivamo licencu 100% mada sad kad pogledam nismo se ni trebali dovoditi u ovu situaciju al eto..... ;-)
Željo i Široki mogu ispasti jedino u drugom krugu jer prvi preskacu po automatizmu. Široki se ukljucuje u takmicenje kad Sarajevo i Borac prodju taj prvi krug koji spominjes.

@splend
@Edo1

Nemojte ociju vam vise spominjati proslu sezonu EL i manite se tih provokacija o osvjetljavanju obraza (lazi nisu jer znate dobro kako je bilo)!
Locked