BH istina, svidjela se ona nekome ili ne!

Da li je ovo istina sto je gospodin. Gojko Beric napisao?

Da
23
85%
Ne
3
11%
Nemam pojma
1
4%

Total votes: 27

Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

dr.pi wrote:
praznina wrote:
dr.pi wrote:
Ispravno, svi narodi iz bivsih yu republika su bili konstitutivni na cijeloj yu teritoriji. Srbija je ukinula Hrvatima, Bosancima i drugim konstitutivnost u Srbiji i svela ih na manjinske narode. Hrvatska, Slovenija su uradile isto. Eh vidis, kako su pametni i zasto su to uradili da im neki drugi narodi nebi mogli podijeliti drzavu kao sto su to oni uradili u BiH. Jedino su u BiH uvalili srpskohrvatskobosnjacku konstitutivnost, zatim izbacili BOSANCE majoritetni narod i naciju iz BH Ustava, okupirali i podijelili BiH na tri dijela. Pa, ovdje se vidi iz aviona ko je je lud, ko pametan, ko glup a ko zbunjen.

Mislim da su Srbija i Hrvatska uspjele u potpunosti sa svojim pocetnim planom teritorijalne podijele BiH, humanim preseljenjem naroda i ubacivanjem konstitutivnosti Srba i Hrvata i na 23% neke teritorije koje kontrolisu tkz Bosnjaci a BOSANCI su izgubili sve. Bosanaca kao vecinskog naroda niti ima u BH Ustavu niti vise imaju ni pedlja nekadsnje BH teritorije. :roll:
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 04/08/2005 16:44, edited 1 time in total.
praznina

Post by praznina »

Konstitutivnost se je valjda određivala po procentu određenog stanovništva u odnosu na broj stanovnika neke republike. U Hrvatskoj od 4,5 miliona stanovnika 12% su činili Srbi. U Srbiji na Kosovu Albanci su bili konstitutivni narod a i danas su i jedini konstitutivni narod na tom prostoru, Mađari su ravnopravni sa ostalim narodima u Vojvodini. Danas u Vojvodini već sam rekao da su u upotrebi 5 službenih jezika gdje su pored Srpskog potpuno ravnopravni i Mađarski, Rumunjski, Slovački i Hrvatski. U današnjoj državnoj zajednici SCG konstitutivni narodi su Srbi i Crnogorci. Na nivou Republike Srbije Srbi i mislim Crnogorci su konstitutivni narodi a ostali su nacionalne manjine. U BiH žive tri naroda pa je i logično da sva tri budu konstitutivna.
dinash

Post by dinash »

“Oluja” je imala presudne vojne i političke implikacije po Bosnu i Hercegovinu. Oslobođen je Bihać, Banja Luka je bila u panici i pred padom, ali je Klinton spriječio Karadžićev i Mladićev poraz. Da američki predsjednik nije tako postupio, protekli rat bi imao svog pobjednika i ova zemlja bi danas vjerovatno bila bolja nego što jeste.
a mozda i ne bi.

šebebe-kebebe.
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
dinash wrote:
“Oluja” je imala presudne vojne i političke implikacije po Bosnu i Hercegovinu. Oslobođen je Bihać, Banja Luka je bila u panici i pred padom, ali je Klinton spriječio Karadžićev i Mladićev poraz. Da američki predsjednik nije tako postupio, protekli rat bi imao svog pobjednika i ova zemlja bi danas vjerovatno bila bolja nego što jeste.
a mozda i ne bi.

šebebe-kebebe.
A zasto ne bi "sebebe-kebebe" :x??????! , mozda bi politicka, teritorijalna i ekonomska situacija bila mnogo jasnija nego danas u BiH. Pogledaj Hrvatsku sta su sve uradili za nekoliko zadnjih godina. Izgradili su Hrvatsku, izgradili su autoputeve, razradili turizam i postali moderna i napredna drzava. Uhvatili korak sa evropom itd. Zasto? :) zato sto o svojoj sudbini odlucuju sada oni sami i sto vole tu svoju drzavu. BiH ne vole i zato je BiH u katastrofalnoj situaciji jer sa njom ne upravljaju njeni patrioti BOSANCI nego troglavi Srbi-Bosnjaci i Hrvati (hercegovci) :x
Televizione

Post by Televizione »

U najmanju ruku neozbiljan tekst i pun kontradiktornosti ,sto se vidi iz ovog dijela koji sam citirao gdje gospodin Beric govori prvo o Tudjmanovoj opsesiji a to je Hrvatska bez Srba(sto se i ostvarilo) i o MASOVNIM otpustanjima s posla,zastrasivanjem ustaskom ikonografijom pa i SUROVIJIM METODAMA (sta mislite koje su to metode bile?) i onda govori kako su Srbi trebali poslusati sovinistu Aralicu i biti lojalni drzavi koja te otpusta s posla i zastrasuje ustaskim ikonografijama i koristi cak i "surovije metode" a pritom pouceni zastrasujucim iskustvom iz drugog svjetskog rata ! Znaci ne da ti hljeba da jedes i pri tom te i zastrasuje i ubija (sto se vidi po ovim posljednjim otkrivanjima ubistava Srba u Osijeku,Vukovaru,Sisku,Zadru...a na cemu svaka cast Zarku Puhovskom i Nobilu za objektivnost i hrabrost).Analogno tome vas pitam jesu li i Bosnjaci onda trebali poslusati isto tako jednog sovinistu kad im je u parlamentu govorio da se ne dizu na oruzje jer bi mogli nestati ? Mislim,ako je i od Gojka mnogo je !
da ga ne napadamo i Gojko nosi traume tih svije stradanja. valjda Balkan kao pojam "kulture" podrazumijeva i druge regije osim BiH.
Budala

Post by Budala »

Nego jel ko zna koliko Srba je protjerano u "Oluji" i koliko ih je pobijeno?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Srbi su u Hrvatskoj iskoristeni od strane Srbije i to vec svi znamo.

Da je Tudjman svojom politikom, pricama, smjenjivanjima Srba s radnih mjesta SAMO zato sto su Srbi, lajanjem protiv Jugoslavije, simbolima (sahovnica, kuna, i sl.) uradio sve da svjesno izazove strahove ljudi koji su pod tim simbolima ne tako davno izgubili svoje najblize, i TO sve znamo!

U Bericevom tekstu ima mnogo istine i ne treba zamjerati covjeku sto na tako malom prostoru nije obuhvatio sve!
I mi ovdje godinama pricamo i meljemo o nasim stradanjima pa jos nismo ni izbliza sve prodivanili!
St.Germain

Post by St.Germain »

al kakve ovo veze sa BIH ima...Mozda neke indirektne, al da bas ima veze i nema :roll:
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Budala wrote:Nego jel ko zna koliko Srba je protjerano u "Oluji" i koliko ih je pobijeno?

Pa broj se ne zna točno, ali kad bi zbrojio svo protjerano i ubijeno hrvatsko stanovništvo u par godina prije oluje iz okupiranih krajeva, mislim da su Srbi ipak u prednosti, tj. bilo ih je manje, što ne znači da je to manje strašno.
praznina

Post by praznina »

dalmatinka wrote:
Budala wrote:Nego jel ko zna koliko Srba je protjerano u "Oluji" i koliko ih je pobijeno?

Pa broj se ne zna točno, ali kad bi zbrojio svo protjerano i ubijeno hrvatsko stanovništvo u par godina prije oluje iz okupiranih krajeva, mislim da su Srbi ipak u prednosti, tj. bilo ih je manje, što ne znači da je to manje strašno.
dalmatinka wrote:

Prema procjenama koje sada kolaju u Srbiji protjerano je 250 hiljada ljudi dok se barata cifrom od ukupno 330 hiljada protjeranih i mislim da je to i prava cifra. Što se tiče broja ubijenih taj broj je negdje oko 2500. ubijenih. Samo ne znam da li se to odnosi samo na "Oluju" i "Bljesak" ili su u ubrojani i ubistva u Osijeku, Zadru, Sisku, Ogulinu pa čak i u Zagrebu.
Fair Life

Post by Fair Life »

DA !!

Nije Gojko od juce...
digger

Post by digger »

Fair Life wrote:DA !!
Nije Gojko od juce...
Malo je novinara kao Gojko.
Nego, da vam dam kraci izvjestaj oko mojih aktivnih zadnjih par dana koji je vezan za ovu temu.
Posjetio sam forum RTS (http://www.rts.co.yu) i nasao "materijala" na pretek.
Zalosna je cinjenica da se u Srbiji najmanje brinu sta sada sa 250,000 koji su "uprooted" iz Krajine. Ima ih nesto sa malo novca, ali najvise sirotinje. Kada sam na jednom mjestu naveo beogradski izvor (B-92) gdje je spomenuto da kada su ove izbjeglice prelazile granicu izmedju CRO i Srbije, "dobrodusna braca" su im prodavali CASU vode (ne flasu) za 5 maraka, bio sam napadnut. Naravno, nisam i ne ostajem duzan po ovom i slicnim pitanjima (Srebrenica).
Zbog toga sam proglasem "balijom" a nekada, valjda iz milja, "ustasom." Kada im kazem da sam srbin sa malim "s" onda me optuzuju da sam balijski provokator.
Dakle, nista im nije vazno: ni losa privreda, ni problem skolovanja, troskovi zivota, Krajisnici,... ama bas nista nego neka njihova bolesna ideologija i velicina. Da ne grijesim dusu, ima Srba koji su veoma korektni na vlastite propuste, ali su u manjini.
Ako tamo zalutate, trazite "Likotu" pa pomozite!
praznina

Post by praznina »

digger wrote:
Nije Gojko od juce...
Nego, da vam dam kraci izvjestaj oko mojih aktivnih zadnjih par dana koji je vezan za ovu temu.
Zalosna je cinjenica da se u Srbiji najmanje brinu sta sada sa 250,000 koji su "uprooted" iz Krajine. Ima ih nesto sa malo novca, ali najvise sirotinje. Kada sam na jednom mjestu naveo beogradski izvor (B-92) gdje je spomenuto da kada su ove izbjeglice prelazile granicu izmedju CRO i Srbije, "dobrodusna braca" su im prodavali CASU vode (ne flasu) za 5 maraka, bio sam napadnut. Naravno, nisam i ne ostajem duzan po ovom i slicnim pitanjima (Srebrenica).
Zbog toga sam proglasem "balijom" a nekada, valjda iz milja, "ustasom." Kada im kazem da sam srbin sa malim "s" onda me optuzuju da sam balijski provokator.
Dakle, nista im nije vazno: ni losa privreda, ni problem skolovanja, troskovi zivota, Krajisnici,... ama bas nista nego neka njihova bolesna ideologija i velicina. Da ne grijesim dusu, ima Srba koji su veoma korektni na vlastite propuste, ali su u manjini.
Napravio si veliku grešku jer si spomenuo B92. To su im zakleti neprijatelji.
St.Germain

Post by St.Germain »

digger wrote:
Nije Gojko od juce...
da parafraziram: malo nas je al smo GOVNA :oops:

Citav Balkan kontaminira moju dusevnost, al ja sam ko krkan, navalio da mi zubi narastu...
danas

Post by danas »

digger wrote: Zbog toga sam proglasem "balijom" a nekada, valjda iz milja, "ustasom." Kada im kazem da sam srbin sa malim "s" onda me optuzuju da sam balijski provokator.
haj' bogati, ko da mi ne znamo da se i nama ovdje prodajes za nekog satro srbina, a da si zaista ustasoidni balija u pravom zivotu (na "undercover" zadataku) :D :D :D
St.Germain

Post by St.Germain »

danas wrote:
digger wrote: Zbog toga sam proglasem "balijom" a nekada, valjda iz milja, "ustasom." Kada im kazem da sam srbin sa malim "s" onda me optuzuju da sam balijski provokator.
haj' bogati, ko da mi ne znamo da se i nama ovdje prodajes za nekog satro srbina, a da si zaista ustasoidni balija u pravom zivotu (na "undercover" zadataku) :D :D :D
ih, trebala si mene pitat, ja to znam odavno al ga tolerisemo, da ne kazu da smo ksenofobi :roll:
danas

Post by danas »

St.Germain wrote:
danas wrote:
ih, trebala si mene pitat, ja to znam odavno al ga tolerisemo, da ne kazu da smo ksenofobi :roll:
ma znam da ti znas, al' reko, vrijeme je da mu blow cover... :lol: :lol: :lol:

znas kako i za karadzica kazu da hoda ko bula umotan po sarajevu... e, tako i nama ovaj ustaso-balija digger dosao da se prodaje za srbina :D :D :D al' vidis kako su ga odmah prokontali na tom rs forumu... :lol: :lol: :lol:
digger

Post by digger »

danas wrote:
St.Germain wrote:
danas wrote:
ma znam da ti znas, al' reko, vrijeme je da mu blow cover... :lol: :lol: :lol:

znas kako i za karadzica kazu da hoda ko bula umotan po sarajevu... e, tako i nama ovaj ustaso-balija digger dosao da se prodaje za srbina :D :D :D al' vidis kako su ga odmah prokontali na tom rs forumu... :lol: :lol: :lol:
Jesu bogme, i to oni kao "tismikazes"... :D
Last edited by digger on 05/08/2005 03:23, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

digger wrote:Jesu bogme, i to oni kao "ticesmenikazes"... :D
auuuu.... tek bre sad znam da nisi niki srbin more... ne rece se "ticesmenikazes", nego "tismikazes"... :lol: :lol: :lol:
St.Germain

Post by St.Germain »

ma nije na odmet da te malo pratimo ako si vec izdajnik...Nisu oni tebe dzaba stembiljali :D
digger

Post by digger »

St.Germain wrote:ma nije na odmet da te malo pratimo ako si vec izdajnik...Nisu oni tebe dzaba stembiljali :D
Imajte srca: u Kanadi misle da sam ja pritajeni "komi" koji ceka naredbe... odnekle... :D
digger

Post by digger »

danas wrote:
auuuu.... tek bre sad znam da nisi niki srbin more... ne rece se "ticesmenikazes", nego "tismikazes"... :lol: :lol: :lol:
Jebat ga: ja uvijek nekako zabrljam sa stranim jezicima. :)
St.Germain

Post by St.Germain »

digger wrote:
danas wrote:
Jebat ga: ja uvijek nekako zabrljam sa stranim jezicima. :)
nema zabrljao...
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:Jebat ga: ja uvijek nekako zabrljam sa stranim jezicima. :)
Hehehe...
Samo se pomaknes malo u stranu "danebudeuroka"... Ja uvijek praktikujem da mi sunce ne tuce direktno u oci...

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Izgleda da se na Balkanu ništa nikad ne završava.
Covjek je dobro napiso? :-)
Post Reply