BH Eurosong 2005: You're Gonna Get What You Deserve - Nikita
Moderator: _BataZiv_0809
-
outsidegm
#1 BH Eurosong 2005: You're Gonna Get What You Deserve - Nikita
Pokrecem novu temu jer mi se ona Opet Jovo nanovo nekako cini preraslom u bezvezna naklapanja i prepucavanja...Zanima me misljenje vas koji ste imali priliku poslusati ovogodisnjih 14 pjesama...Svakako je fino sto iza Tinke stoji tako sjajan tim, ali je njena pjesma, bar meni, jako monotona i pretrpana suvisnim tekstom...Puno boljim izborom mi se cini pjesma You're Gonna Get What You Deserve, koju pjeva Nikita (ko je ona uopste?), pjesmu su napravili strani autori takodje, Svedjani uglavnom...ima klasicni eurosongovski pop beat...i Nikita je jako dobro izvodi...bar studijska verzija super zvuci...uzivo? Vidjecemo u nedjelju...Ostale pjesme su prosjecne...naravno, Edo i Adi Mulahalilovic su Caroliju super srocili, knogo dobro zvuci, ali mozda je PBS mogla naci i nekoga malo zanimljivijeg da je izvede...U Hrvatskoj se cak 5 supernova talenata naslo u finalu a kod nas niko!? Slucajnost!?
Eto, cekam vasa misljenja...
Pozdrav svima!
Eto, cekam vasa misljenja...
Pozdrav svima!
-
Katastrofa
#2 Re: BH Eurosong 2005: You're Gonna Get What You Deserve - Ni
Bezrezervno podrzavam Tinku Milinovic, jer zaista mislim da je njena pjesma najbolja, kako produkcijski, tako i tekstualno, a i muzicki odskace od svih.
Nikitina pjesma je zaista nezanimljiva, i muzicki i produkcijski, a i tekstualno. Nikiti mnogo bolje leze balade i morala bi im se vratiti.
Tinka je pobjednik, zasluzeni pobjednik
Nikitina pjesma je zaista nezanimljiva, i muzicki i produkcijski, a i tekstualno. Nikiti mnogo bolje leze balade i morala bi im se vratiti.
Tinka je pobjednik, zasluzeni pobjednik
-
The_Fluid
Glede ove pjesme od Nikite, ne svidja mi se.
--
Shto se tiche pjesme koju izvodi Tinka Milinkovitj, upravo je na njemachkoj televiziji bila kratka reportazha o Ralfu Sigelu i Tinki Milinkovitj, te je ujedno recheno da je on pod pseudonimom napisao i jednu pjesmu za njemachkog izvodjacha (tekst je ispod, a svaka slichnost sa tekstom pjesme koju izvodi Tinka je vishe nego sluchajna/namjerna
)
"A Miracle Of Love"
No woohoohoo
It seems the world has a broken heart
Too many people who are crying in the dark
So much fear in our childrens eyes
The truth is burned by lies
So far from paradise
All we need is a miracle of love
And all we need is a miracle of hope
Just to feel there’s someone there
Givin' us a helping hand
That's all we need in the end
I feel the cold on a sunny day
The winds of change have blown
The best of dreams away way - yeah
It's hard to choose between wrong and right
We're drifting through the night yeah
And searching for some light
Just to feel there's someone there
Givin’ us a helping hand
That’s all we need in the end - oh
Little rainbows in your dreams
Starlight on your mind
Look out for tomorrow
For somewhere there – you'll find
(And all) all we need is a miracle of hope
Little signals from above
Visions of a promised land
That's all - we need in the end
All - we need is a miracle
(And all) all we need eh is a miracle of hope
Givin' us a helping hand that's all we need in the end
--
pogledati i link
--
Shto se tiche pjesme koju izvodi Tinka Milinkovitj, upravo je na njemachkoj televiziji bila kratka reportazha o Ralfu Sigelu i Tinki Milinkovitj, te je ujedno recheno da je on pod pseudonimom napisao i jednu pjesmu za njemachkog izvodjacha (tekst je ispod, a svaka slichnost sa tekstom pjesme koju izvodi Tinka je vishe nego sluchajna/namjerna
"A Miracle Of Love"
No woohoohoo
It seems the world has a broken heart
Too many people who are crying in the dark
So much fear in our childrens eyes
The truth is burned by lies
So far from paradise
Just to feel there’s someone there
Givin' us a helping hand
That's all we need in the end
I feel the cold on a sunny day
The winds of change have blown
The best of dreams away way - yeah
It's hard to choose between wrong and right
We're drifting through the night yeah
And searching for some light
Givin’ us a helping hand
That’s all we need in the end - oh
Little rainbows in your dreams
Starlight on your mind
Look out for tomorrow
For somewhere there – you'll find
(And all) all we need is a miracle of hope
Little signals from above
Visions of a promised land
That's all - we need in the end
All - we need is a miracle
(And all) all we need eh is a miracle of hope
Givin' us a helping hand that's all we need in the end
--
pogledati i link
-
Nina_1
Evrovizijski vicešampion iz Istanbula Željko Joksimović nastavlja da se "inspiriše" ambijentima iz tuđih muzičkih baština. Posle prošlogodišnjeg skandala i "neverovatne sličnosti" pesme "Lane moje" sa instrumentalom "Sen Gelmez Odun" azerbejdžanskog umetnika Alikana Samedova, ljubitelji crtanih filmova su u pobedničkoj pesmi ovogodišnje "Beovizije" prepoznali delove muzičke numere iz ultrapopularnog filma "Šrek".
Da li je neko cuo pjesmu iz SICG?
Da li je neko cuo pjesmu iz SICG?
- Saian
A jes vidio sto se usutila nista ne prijavljuje, kad ti je neko skroman. E Nidzolina svaka chast ima namah da skinem ovaj tvoj jingl.pitt wrote:Niki sa foruma?????:D:D:D
A sto se tiche njemachkog producenta Ralfa Siegel-a, on je u Menachkoj smijurija samo takva. Raab ga zahebava on regular basis, a sad je poslao pjesmu pod pseudonimom, jer mu se valjda ne da vishe ofirat.
-
jelence
a ljudi pjesme su uglanim ocajne..... sve vec vidjeno i sve vec otpjevano!
mogu izdvojit pjesmu marije sestic,al to je nekako tudje. mija martina ima solidnu pjesmu,posebno mi se svidila ganga,neobicna je,al previse nekako hercegovacka, dok se igor vukojevic izdvaja totaln!ta je pjesma slika bih na ekstar moderan nacin,odlicno otpjevana......tako treba raditi za europu! BRAVO MAJSTORE!
mogu izdvojit pjesmu marije sestic,al to je nekako tudje. mija martina ima solidnu pjesmu,posebno mi se svidila ganga,neobicna je,al previse nekako hercegovacka, dok se igor vukojevic izdvaja totaln!ta je pjesma slika bih na ekstar moderan nacin,odlicno otpjevana......tako treba raditi za europu! BRAVO MAJSTORE!
-
Katastrofa
Marija Sestic ima dobar glas, ali ocajnu pjesmu (nazalost). Mija Martina treba da se stidi, jer je bezobrazno kopirala Ruslanu, a Vukojevic je kopirao Joksimovicajelence wrote:a ljudi pjesme su uglanim ocajne..... sve vec vidjeno i sve vec otpjevano!
-
Katastrofa
Istina, o glazbi ne znam nistajelence wrote:da znas nesto o glazbi ne bi imala taj komentar! vidjet cemo ko je bio u pravu 6.3. tad cemo saznat sto je glazba a sto sranje!
-
Hera
Ma Mijina pjesma je uzasan plagijat. Juce sam je pustala na poslu i svi ono kao to je ona proslogodisnja ukrajinksa jel tako? Bruka i sramota. Uostalom sta hoce baba, vec je bila prije 2 godine. Jabuka je em kopija Laneta, em amaterski napravljena, producirana, necemo se brukati necim sto zvuci kao demo snimak.
Reci cu samo jednu rijec:
TINKA!!!
TINKA!!!
-
Katastrofa
Da su barem cekali da prodje neko vrijeme, nego odmah nakon godinu dana, odmah plagijatHera wrote:Ma Mijina pjesma je uzasan plagijat. Juce sam je pustala na poslu i svi ono kao to je ona proslogodisnja ukrajinksa jel tako? Bruka i sramota. Uostalom sta hoce baba, vec je bila prije 2 godine. Jabuka je em kopija Laneta, em amaterski napravljena, producirana, necemo se brukati necim sto zvuci kao demo snimak.
TINKA!!!
-
aris_angelis
Tinka reci cvrcak Tinka reci moreeeee

-
richo
a tinkina nije kao kopija??????
naravno da jeste! i to onih pjesama sto zauzmu svake godine na eurosongu zadnjih 5 mjesta! ne kontam kako ljudi mogu proizvest tako monotonu i glupu pjesmu.....uzas! to je moglo bit hit(al u bih) sadamdesetih godina! a danas je totalni out!
ja nisam cula u ruslaninoj pjesmi gangu koju mija ima,a vi? samo oni bubnjevi slice na ruslanu,a i kad ih izbacih pjesma je opet odlicna!
a o igoru da i ne govorim! pjesma je odlicna i veze s lanetom nema! igorova pjesma je mjesavina pjesama naseg kraja i onog modernog sa zapada, a lane je tipicna pjesma iz budizma za meditaciju!
naravno da jeste! i to onih pjesama sto zauzmu svake godine na eurosongu zadnjih 5 mjesta! ne kontam kako ljudi mogu proizvest tako monotonu i glupu pjesmu.....uzas! to je moglo bit hit(al u bih) sadamdesetih godina! a danas je totalni out!
ja nisam cula u ruslaninoj pjesmi gangu koju mija ima,a vi? samo oni bubnjevi slice na ruslanu,a i kad ih izbacih pjesma je opet odlicna!
a o igoru da i ne govorim! pjesma je odlicna i veze s lanetom nema! igorova pjesma je mjesavina pjesama naseg kraja i onog modernog sa zapada, a lane je tipicna pjesma iz budizma za meditaciju!
- Pooll
na http://www.pbsbih.ba/bheurosong05/v01/index.html nema vise cijelih pjesama vec samo isjecci 
Nikita... nista posebno...

Nikita... nista posebno...
-
sanjanin
Neki dan vidjeh Tinku negdje na TV slucajno i shvatih da.........Tinka fakat ima i pamet........i to u ogromnim kolicinama.........i da zna kako lobirati za glasove.....
.....a birat ce se telefonski jel da......?
Osim ako u medjuvremenu telekomasi zakazu pa onda ipak ode RUZica ili pak VukOJEVIC
.
Mada je bilo malo ofirno....ono....rekla je.......i onda se znacajno zagledala u kameru kao da je ugledala zgodnog muskarca.....

Mada je bilo malo ofirno....ono....rekla je.......i onda se znacajno zagledala u kameru kao da je ugledala zgodnog muskarca.....
-
Katastrofa
#22 BH FINALE PREPUNO PLAGIJATA
Ovogodisnji BH Eurosong je prepun plagijata i jeftinih kopija... Osim Mije Martine, koja je bezobrazno ukrala dijelove Ruslanine pjesme "Wild Daneces" i Vukojevica, koji je (istina ne i plagirao), ali KOPIRAO Joksimovica i njegovo Lane, pojavljuje se novi PLAGIJAT. To je pjesma MARIJE SESTIC, koja je cisti plagijat pjesme AAVA, koju je 1998 izvodila finska grupa Edea u Birminghamu.
Sramota za BH Eurosong

Sramota za BH Eurosong
-
jelence
ja sam pomno presusala sve pjesme i zanimljivo...........znam tocno iz koje pjesme je ko sta uzeo za svoju! i svaka pjesma to ima! svaka je kopija! al je najbolja jabuka!!!!!!!! i jabuka je najmanje kopija i najbolja od te ostale palete gluposti!
naravno s izdvajanjem marije i mije!

- Pooll
#24 Re: BH FINALE PREPUNO PLAGIJATA
eee.. bas bi voilo cuti tu pjesmu? Ima li gdje MP3??Katastrofa wrote:Ovogodisnji BH Eurosong je prepun plagijata i jeftinih kopija... Osim Mije Martine, koja je bezobrazno ukrala dijelove Ruslanine pjesme "Wild Daneces" i Vukojevica, koji je (istina ne i plagirao), ali KOPIRAO Joksimovica i njegovo Lane, pojavljuje se novi PLAGIJAT. To je pjesma MARIJE SESTIC, koja je cisti plagijat pjesme AAVA, koju je 1998 izvodila finska grupa Edea u Birminghamu.
Sramota za BH Eurosong![]()
![]()
-
izudin k
#25 Re: BH FINALE PREPUNO PLAGIJATA
Tinki zaista treba skinuti kapu! Do sad niko kod nas nije ucinio nesto tako, napravio jednu tako odlicnu promociju i pokazao koliko mu je stalo, istinski i od srca, da ide na Eurosong. Tinka je to svima pokazala. UZ ODLICNU PJESMU, sto je vrlo vazno napomenuti, Tinka je imala i sjajnu turneju po BiH gdje je promovisala svoj CD single, gdje je pokazala koliko strpljenja ima sa SVIMA i koliko joj je stalo da pobijedi. Iskreno se nadam da su ljudi u BiH znali prepoznati tu njenu silnu volji i zelju da nas bas ona predstavlja u Kijevu! Sjajno je i kad se vidi da je podrzava gosp. Becirevic, nacelnik Opcine Centar (Sarajevo). To je nesto sto svima moze pokazati koliko je ozbiljno Tinka svemu pristupila. Mislim da Tinka jos nije pokazala sve. Ona je kao "tempirana bomba", koja ce svoj maksimum dati upravo pred nastup u Kijevu!
I oni koji je ne vole, ne mogu reci da ona jedina nije dala sve od sebe da uz dobru pjesmu ima i odlicnu promociju. Gostovala je u Centralnom Zatvoru, Bingu, Folk Showu, Subotom uvecer i mnogim drugim emisijama FTV-a. Gostovala je i na TV Pink, u emisiji BalkanNet, na Hayatu, na lokalnim TV stanicama u Zenici, Tuzli i drugim mjestima. Na radiju je stalan gost. Bila je u svim pisanim medijima, od Avaza, Dana, Sl. Bosne, preko Vecernjeg lista, Jutarnjih novina, Oslobodjenja, pa do Ljiljana, koji je u vise navrata afirmativno pisao o Tinki. To je sjajno koliko raznovrsnih medija je pisalo samo najljepse o Tinki. Tinka je osoba koja ce nas povezati, bez obzira odakle smo i kakvih smo politickih shvatanja. Tinka je ucinila pravi medijski "bum", animirala je ljude i ucinila je nesto slicno americkim predsjednickim kampanjama. Svaka cast Tinki!
"Kupila" me je potpuno i mailom koji sam dobio od njenog fan cluba, koji kaze:
Subject: Podrzimo Tinku / Support Tinka.....BH Eurosong 2005
Postovani,
Mi smo neoficijalni (i internacionalni) Fan Club Tinke Milinovic. Bezrezervno zelimo podrzati Tinku u ovogodisnjem nastupu na BH Eurosongu, a kasnije i na Eurosongu u Kijevu, Ukrajina.
Vjerujemo da bi ona bila nas idealni i najbolji predstavnik do sada, upravo zbog svog obrazovanja, karizme, ogromne energije, iskustva, pa i izgleda i svega ostalog sto Tinka posjeduje i sto je potrebno za dostojno predstavljanje BiH na jednom takvom takmicenju.
Tinka ima ogromnu podrsku i najbolje kotira kod stranaca, dijapsore i bosanskohercegovackih gradjana na najposjecenijoj evrovizijskoj web stranici http://www.esctoday.com, koja svake godine odluci o pobjednicima i dobar je pokazatelj stvarnog stanja i "odnosa snaga" na ovom renomiranom takmicenju.
Tinku ove godine podrzava SonyBMG ekipa koja joj je radila pjesmu i koja o njoj ima samo rijeci hvale, spremi su uloziti sve u njenu promociju, ali i u promociju cijele Bosne i Hercegovine u Kijevu.
Sjetimo se Tinkinih vrlo profesionalnih, originalnih i nezaboravnih nastupa 2002 i 2003, s pjesmama "Sve sto imas ti" i "I'm Never Gonna Fall". Oba puta je bila vrlo zapazena, ne samo u BiH, vec i sirom Evrope, iako su drugi pobjedjivali. Ti nastupi donijeli su joj gostovanja sirom Evrope, od cega je najznacajnije gostovanje u Berlinu, na poziv OGAE Germany.
Tinka je izjavila u medijima da je spretnija od bilo kakvog nacionalnog kljuca, i da ce pokazati da ove godine pobjedjuju gradjani BiH, a ne nacionalni kljuc.
Podrzimo Tinku za predstavnicu BiH i pobjednicu ovogodisnjeg BH Eurosonga 6. marta 2005 u 20h na BHT1.
Tinka nastupa DRUGA PO REDU s pjesmom "I Wish I Were a Child Again".
"Glasajte za Tinku dok jos imate za koga!"
(Dragan Maca Marinkovic, Balkan Net, TV Pink)
We are the Unofficial Tinka Milinovic Fan Club and we support her with all our hearts in her will to win the Bosnian ESC final this year and to represent Bosnia-Herzegovina later in May, in Kiev, Ukraine.
We do believe that Tinka would be the ideal and best Bosnian representative so far, because of her education, charisma, huge energy, experience, but also her look and everything else that Tinka has and that is needed for representing Bosnia-Herzegovina in a contest like Eurovision Song Contest is.
Tinka has got a big support from the foreigners, Bosnian diaspora and Bosnian citizens on the most visited ESC related web site http://www.esctoday.com, the site that predicts winner every year and it shows the real situation on that field.
This year Tinka is supported by the famous SonyBMG team who did her song. They say all the best about Tinka, and they are ready to invest a lot in Tinka's promotion, but also in the promotion of the whole Bosnia-Herzegovina at the Eurovision Song Contest 2005 in Kiev.
Let's remember Tinka's very professional, original and unforgetable performances from 2002 and 2003 at the Bosnian Eurovision finals, when she performed "Sve sto imas ti" and "I'm Never Gonna Fall". Both times, she was noticed by many people and that brought her lots of success abroad, including her visit to Berlin, when she was invited by the OGAE Germany to sing at their convention.
Tinka told all the media that she is stronger than any "national key" and that she wants this year Bosnian and Herzegovinian CITIZENS to win, not the national key.
Let's support Tinka as the representative of Bosnia-Herzegovina and as the winner of this year's Bosnian Eurovision final on March 6, 2005, on BHT1 at 8pm.
She will perform as a contestant number TWO, singing her song "Sometimes I Wish I Were a Child Again".
"Vote for Tinka, while you still have someone to support!"
(said by Dragan Marinkovic Maca, Balkan Net, TV Pink)
Svaka cast Tinki! Mozete tek zamisliti kakvu ce kampanju imati u Kijevu i koliko ce DOBROGA donijeti i nama svima, kao drzavi!
I oni koji je ne vole, ne mogu reci da ona jedina nije dala sve od sebe da uz dobru pjesmu ima i odlicnu promociju. Gostovala je u Centralnom Zatvoru, Bingu, Folk Showu, Subotom uvecer i mnogim drugim emisijama FTV-a. Gostovala je i na TV Pink, u emisiji BalkanNet, na Hayatu, na lokalnim TV stanicama u Zenici, Tuzli i drugim mjestima. Na radiju je stalan gost. Bila je u svim pisanim medijima, od Avaza, Dana, Sl. Bosne, preko Vecernjeg lista, Jutarnjih novina, Oslobodjenja, pa do Ljiljana, koji je u vise navrata afirmativno pisao o Tinki. To je sjajno koliko raznovrsnih medija je pisalo samo najljepse o Tinki. Tinka je osoba koja ce nas povezati, bez obzira odakle smo i kakvih smo politickih shvatanja. Tinka je ucinila pravi medijski "bum", animirala je ljude i ucinila je nesto slicno americkim predsjednickim kampanjama. Svaka cast Tinki!
"Kupila" me je potpuno i mailom koji sam dobio od njenog fan cluba, koji kaze:
Subject: Podrzimo Tinku / Support Tinka.....BH Eurosong 2005
Postovani,
Mi smo neoficijalni (i internacionalni) Fan Club Tinke Milinovic. Bezrezervno zelimo podrzati Tinku u ovogodisnjem nastupu na BH Eurosongu, a kasnije i na Eurosongu u Kijevu, Ukrajina.
Vjerujemo da bi ona bila nas idealni i najbolji predstavnik do sada, upravo zbog svog obrazovanja, karizme, ogromne energije, iskustva, pa i izgleda i svega ostalog sto Tinka posjeduje i sto je potrebno za dostojno predstavljanje BiH na jednom takvom takmicenju.
Tinka ima ogromnu podrsku i najbolje kotira kod stranaca, dijapsore i bosanskohercegovackih gradjana na najposjecenijoj evrovizijskoj web stranici http://www.esctoday.com, koja svake godine odluci o pobjednicima i dobar je pokazatelj stvarnog stanja i "odnosa snaga" na ovom renomiranom takmicenju.
Tinku ove godine podrzava SonyBMG ekipa koja joj je radila pjesmu i koja o njoj ima samo rijeci hvale, spremi su uloziti sve u njenu promociju, ali i u promociju cijele Bosne i Hercegovine u Kijevu.
Sjetimo se Tinkinih vrlo profesionalnih, originalnih i nezaboravnih nastupa 2002 i 2003, s pjesmama "Sve sto imas ti" i "I'm Never Gonna Fall". Oba puta je bila vrlo zapazena, ne samo u BiH, vec i sirom Evrope, iako su drugi pobjedjivali. Ti nastupi donijeli su joj gostovanja sirom Evrope, od cega je najznacajnije gostovanje u Berlinu, na poziv OGAE Germany.
Tinka je izjavila u medijima da je spretnija od bilo kakvog nacionalnog kljuca, i da ce pokazati da ove godine pobjedjuju gradjani BiH, a ne nacionalni kljuc.
Podrzimo Tinku za predstavnicu BiH i pobjednicu ovogodisnjeg BH Eurosonga 6. marta 2005 u 20h na BHT1.
Tinka nastupa DRUGA PO REDU s pjesmom "I Wish I Were a Child Again".
"Glasajte za Tinku dok jos imate za koga!"
(Dragan Maca Marinkovic, Balkan Net, TV Pink)
We are the Unofficial Tinka Milinovic Fan Club and we support her with all our hearts in her will to win the Bosnian ESC final this year and to represent Bosnia-Herzegovina later in May, in Kiev, Ukraine.
We do believe that Tinka would be the ideal and best Bosnian representative so far, because of her education, charisma, huge energy, experience, but also her look and everything else that Tinka has and that is needed for representing Bosnia-Herzegovina in a contest like Eurovision Song Contest is.
Tinka has got a big support from the foreigners, Bosnian diaspora and Bosnian citizens on the most visited ESC related web site http://www.esctoday.com, the site that predicts winner every year and it shows the real situation on that field.
This year Tinka is supported by the famous SonyBMG team who did her song. They say all the best about Tinka, and they are ready to invest a lot in Tinka's promotion, but also in the promotion of the whole Bosnia-Herzegovina at the Eurovision Song Contest 2005 in Kiev.
Let's remember Tinka's very professional, original and unforgetable performances from 2002 and 2003 at the Bosnian Eurovision finals, when she performed "Sve sto imas ti" and "I'm Never Gonna Fall". Both times, she was noticed by many people and that brought her lots of success abroad, including her visit to Berlin, when she was invited by the OGAE Germany to sing at their convention.
Tinka told all the media that she is stronger than any "national key" and that she wants this year Bosnian and Herzegovinian CITIZENS to win, not the national key.
Let's support Tinka as the representative of Bosnia-Herzegovina and as the winner of this year's Bosnian Eurovision final on March 6, 2005, on BHT1 at 8pm.
She will perform as a contestant number TWO, singing her song "Sometimes I Wish I Were a Child Again".
"Vote for Tinka, while you still have someone to support!"
(said by Dragan Marinkovic Maca, Balkan Net, TV Pink)
Svaka cast Tinki! Mozete tek zamisliti kakvu ce kampanju imati u Kijevu i koliko ce DOBROGA donijeti i nama svima, kao drzavi!