BH Diploma u Australiji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
acetic

#1 BH Diploma u Australiji

Post by acetic »

Zanima me jel uopce moguce nostrificirati diplomu sa UniSa ( PMF ) u Australiji, znam da u USA skoro pa i ne vrijede, kakvo je stanje s Australijom?
Brisbane

#2 Re: BH Diploma u Australiji

Post by Brisbane »

acetic wrote:Zanima me jel uopce moguce nostrificirati diplomu sa UniSa ( PMF ) u Australiji, znam da u USA skoro pa i ne vrijede, kakvo je stanje s Australijom?

Ako imas vremena i para u Australiji sve moze....
acetic

#3 Re: BH Diploma u Australiji

Post by acetic »

Ne razumijem , kakve veze imaju pare ?

Hm, mislim da me nisi razumio.

Radi se o magisteriju, moje je pitanje moze li se naci posao sa VSS u Australiji, u pitanju je geografiju-turizam.
Brisbane

#4 Re: BH Diploma u Australiji

Post by Brisbane »

Znaci mislis traziti posao s magiterijem ?
U akademiji mozda (lab technician), za PhD treba latiti osim ako te neko ne misli sponozrirati,
inace bez PR (permanent resident) sanse su ti skoro nikakve...
haubica_i_to_teshka

#5 Re: BH Diploma u Australiji

Post by haubica_i_to_teshka »

@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
Od decembra sam u Austrliji( Melbourne Monash U.Claytton campus ) u okviru "Research/Study Abroad"
Sad, imam mogucnost transfera na drugi Brisbane (Griffith U. Mt. Gravatt campus) i mnogi mi savjetuju da to uradim. Malo sam gugl'o i ne izgleda loshe.
Samo osnovno, kako je za zivjeti, izlazci etc. ?
Da li da ostanem ili mijenjam?
p.s. ostalo mi je 10 dana za finalnu odluku
Brisbane

#6 Re: BH Diploma u Australiji

Post by Brisbane »

Sve ovisi od prioriteta.
Aki su ti ciljevi znanje, perspektiniji i bolji zivot.
Drzi se tokom edukacije Melbourna.
haubica_i_to_teshka

#7 Re: BH Diploma u Australiji

Brisbane wrote:Sve ovisi od prioriteta.
Aki su ti ciljevi znanje, perspektiniji i bolji zivot.
Drzi se tokom edukacije Melbourna.
Hvala !
Znaci, nishta od kupanja, suncanja... (koji sam ja peh u zivotu :( ) :-D :-D
neki

#8 Re: BH Diploma u Australiji

Post by neki »

Nekoliko clanova moje porodice su otisli zivjeti tamo (uglavnom arhitekti i psiholozi), diploma im priznata bez problema, u roku od mjesec dana pronasli posao u struci i nisu bili drzavljani au u tom trenutku..Zavrsili fakultet u sarajevu po starom sistemu, mislim da po bolonjskom nista ne priznaju :-)
BOGUS

#9 Re: BH Diploma u Australiji

Post by BOGUS »

haubica_i_to_teshka wrote:@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
Od decembra sam u Austrliji( Melbourne Monash U.Claytton campus ) u okviru "Research/Study Abroad"
Sad, imam mogucnost transfera na drugi Brisbane (Griffith U. Mt. Gravatt campus) i mnogi mi savjetuju da to uradim. Malo sam gugl'o i ne izgleda loshe.
Haubica :D ,ima i Melbourne more :D .Decembar je pocetak ljeta,dolazis u pravo vrijeme.Citao sam neki dan u novinama da ce obustaviti vize za studente koji ovdje idu u skolu za kuhare i tome slicno.Po zavrsetku skole su ih pretezno ostavljali da rade ovdje.Navodno im sad trebaju visokoobrazovani kadrovi,doktori i ostali.Eto,ako ce ti pomoci da doneses odluku,subota i nedjelja ce biti 30+ stepeni a ja idem malo do okeana :D ,pecati ajkule i jahati valove :lol:
haubica_i_to_teshka

#10 Re: BH Diploma u Australiji

BOGUS wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
Haubica :D ,ima i Melbourne more :D .Decembar je pocetak ljeta,dolazis u pravo vrijeme.Citao sam neki dan u novinama da ce obustaviti vize za studente koji ovdje idu u skolu za kuhare i tome slicno.Po zavrsetku skole su ih pretezno ostavljali da rade ovdje.Navodno im sad trebaju visokoobrazovani kadrovi,doktori i ostali.Eto,ako ce ti pomoci da doneses odluku,subota i nedjelja ce biti 30+ stepeni a ja idem malo do okeana :D ,pecati ajkule i jahati valove :lol:
Ma kakvo vam je ovo more :? ,na plazi sam se smrzo, valovi me "prebili"... :lol:
Ovaj Melburn k'o Bjelashnica, sva god. doba u jednom danu :-)
Ja sam na postdiplomskom (razmjena iz UK) na godinu ili dvije, zavisi...
p.s. koja plaza , da se nadjemo na pivi, *ebo kupanje, josh me treba ajkula zaganjat i... da zavrshim "karijeru" 8-) :x :lol:
BOGUS

#11 Re: BH Diploma u Australiji

Post by BOGUS »

haubica_i_to_teshka wrote:
BOGUS wrote:
Ma kakvo vam je ovo more :? ,na plazi sam se smrzo, valovi me "prebili"... :lol:
Ovaj Melburn k'o Bjelashnica, sva god. doba u jednom danu :-)
Ja sam na postdiplomskom (razmjena iz UK) na godinu ili dvije, zavisi...
p.s. koja plaza , da se nadjemo na pivi, *ebo kupanje, josh me treba ajkula zaganjat i... da zavrshim "karijeru" 8-) :x :lol:
Samo uci skolu,nije bitno gdje.Ja sam gresku napravio devedesetih,odbio skolu i to 2 puta.Danas sam priznat fizicar :D u firmi,super mi ide :lol: .Pamet u glavu kad izlazis,vidis i sam sta se radi.Ja zivim u elitnom dijelu grada(Footscray) :D tako da ovo nasilje i nije neka novost za mene.A za pivo cemo se dogovoriti,nije problem :) .
snowflake_

#12 Re: BH Diploma u Australiji

Post by snowflake_ »

aaa jest mi drago sto ima jos neko od bosnja :D hahaha
ugl ja sam bosnian aussie :D dosla prije manje od 2mjeseca iz sarajeva, sad sam na deakin university u burwood...ne znam kako ide priznavanje, ja nisam ni prijavila da sam isla jedan semestar u sarajevu na ekonomiju...lakse mi je nekako ovako bilo...svakako me gledaju ko domacu :D

i de ne dirajte more haha jest da ima ajkula no et ne idi u vodu preko stomaka hahaha :D
kako je na monash? mislila sam da se prebacim tamo aBd ... inace koliko vidim malo je nasih ljudi po fakultetima...no et najvise je kineza xd smorise jadna majko :)

ja sam u bosnjackom noble park :D pa et ako budete se nekad okupljali count me in :D (A)
(da se neofirno privalim) :D
Post Reply