BH Diploma u Australiji
-
acetic
#1 BH Diploma u Australiji
Zanima me jel uopce moguce nostrificirati diplomu sa UniSa ( PMF ) u Australiji, znam da u USA skoro pa i ne vrijede, kakvo je stanje s Australijom?
- Brisbane
#2 Re: BH Diploma u Australiji
acetic wrote:Zanima me jel uopce moguce nostrificirati diplomu sa UniSa ( PMF ) u Australiji, znam da u USA skoro pa i ne vrijede, kakvo je stanje s Australijom?
Ako imas vremena i para u Australiji sve moze....
-
acetic
#3 Re: BH Diploma u Australiji
Ne razumijem , kakve veze imaju pare ?
Hm, mislim da me nisi razumio.
Radi se o magisteriju, moje je pitanje moze li se naci posao sa VSS u Australiji, u pitanju je geografiju-turizam.
Hm, mislim da me nisi razumio.
Radi se o magisteriju, moje je pitanje moze li se naci posao sa VSS u Australiji, u pitanju je geografiju-turizam.
- Brisbane
#4 Re: BH Diploma u Australiji
Znaci mislis traziti posao s magiterijem ?
U akademiji mozda (lab technician), za PhD treba latiti osim ako te neko ne misli sponozrirati,
inace bez PR (permanent resident) sanse su ti skoro nikakve...
U akademiji mozda (lab technician), za PhD treba latiti osim ako te neko ne misli sponozrirati,
inace bez PR (permanent resident) sanse su ti skoro nikakve...
- haubica_i_to_teshka
#5 Re: BH Diploma u Australiji
@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
Od decembra sam u Austrliji( Melbourne Monash U.Claytton campus ) u okviru "Research/Study Abroad"
Sad, imam mogucnost transfera na drugi Brisbane (Griffith U. Mt. Gravatt campus) i mnogi mi savjetuju da to uradim. Malo sam gugl'o i ne izgleda loshe.
Samo osnovno, kako je za zivjeti, izlazci etc. ?
Da li da ostanem ili mijenjam?
p.s. ostalo mi je 10 dana za finalnu odluku
Od decembra sam u Austrliji( Melbourne Monash U.Claytton campus ) u okviru "Research/Study Abroad"
Sad, imam mogucnost transfera na drugi Brisbane (Griffith U. Mt. Gravatt campus) i mnogi mi savjetuju da to uradim. Malo sam gugl'o i ne izgleda loshe.
- Brisbane
#6 Re: BH Diploma u Australiji
Sve ovisi od prioriteta.
Aki su ti ciljevi znanje, perspektiniji i bolji zivot.
Drzi se tokom edukacije Melbourna.
- haubica_i_to_teshka
#7 Re: BH Diploma u Australiji
Hvala !Brisbane wrote:Sve ovisi od prioriteta.
Znaci, nishta od kupanja, suncanja... (koji sam ja peh u zivotu
-
neki
#8 Re: BH Diploma u Australiji
Nekoliko clanova moje porodice su otisli zivjeti tamo (uglavnom arhitekti i psiholozi), diploma im priznata bez problema, u roku od mjesec dana pronasli posao u struci i nisu bili drzavljani au u tom trenutku..Zavrsili fakultet u sarajevu po starom sistemu, mislim da po bolonjskom nista ne priznaju 
- BOGUS
#9 Re: BH Diploma u Australiji
Haubicahaubica_i_to_teshka wrote:@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
- haubica_i_to_teshka
#10 Re: BH Diploma u Australiji
Ma kakvo vam je ovo moreBOGUS wrote:Haubicahaubica_i_to_teshka wrote:@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
p.s. ostalo mi je 10 dana za finalnu odluku,ima i Melbourne more
.Decembar je pocetak ljeta,dolazis u pravo vrijeme.Citao sam neki dan u novinama da ce obustaviti vize za studente koji ovdje idu u skolu za kuhare i tome slicno.Po zavrsetku skole su ih pretezno ostavljali da rade ovdje.Navodno im sad trebaju visokoobrazovani kadrovi,doktori i ostali.Eto,ako ce ti pomoci da doneses odluku,subota i nedjelja ce biti 30+ stepeni a ja idem malo do okeana
,pecati ajkule i jahati valove
Ovaj Melburn k'o Bjelashnica, sva god. doba u jednom danu
Ja sam na postdiplomskom (razmjena iz UK) na godinu ili dvije, zavisi...
p.s. koja plaza , da se nadjemo na pivi, *ebo kupanje, josh me treba ajkula zaganjat i... da zavrshim "karijeru"
- BOGUS
#11 Re: BH Diploma u Australiji
Samo uci skolu,nije bitno gdje.Ja sam gresku napravio devedesetih,odbio skolu i to 2 puta.Danas sam priznat fizicarhaubica_i_to_teshka wrote:Ma kakvo vam je ovo moreBOGUS wrote:Haubicahaubica_i_to_teshka wrote:@Brisbane, trebao bih neke info , ako mozesh da mi napishesh (ili neko drugii), bio bih zahvalan
p.s. ostalo mi je 10 dana za finalnu odluku,ima i Melbourne more
.Decembar je pocetak ljeta,dolazis u pravo vrijeme.Citao sam neki dan u novinama da ce obustaviti vize za studente koji ovdje idu u skolu za kuhare i tome slicno.Po zavrsetku skole su ih pretezno ostavljali da rade ovdje.Navodno im sad trebaju visokoobrazovani kadrovi,doktori i ostali.Eto,ako ce ti pomoci da doneses odluku,subota i nedjelja ce biti 30+ stepeni a ja idem malo do okeana
,pecati ajkule i jahati valove
,na plazi sam se smrzo, valovi me "prebili"...
![]()
Ovaj Melburn k'o Bjelashnica, sva god. doba u jednom danu![]()
Ja sam na postdiplomskom (razmjena iz UK) na godinu ili dvije, zavisi...
p.s. koja plaza , da se nadjemo na pivi, *ebo kupanje, josh me treba ajkula zaganjat i... da zavrshim "karijeru"![]()
![]()
-
snowflake_
#12 Re: BH Diploma u Australiji
aaa jest mi drago sto ima jos neko od bosnja
hahaha
ugl ja sam bosnian aussie
dosla prije manje od 2mjeseca iz sarajeva, sad sam na deakin university u burwood...ne znam kako ide priznavanje, ja nisam ni prijavila da sam isla jedan semestar u sarajevu na ekonomiju...lakse mi je nekako ovako bilo...svakako me gledaju ko domacu
i de ne dirajte more haha jest da ima ajkula no et ne idi u vodu preko stomaka hahaha
kako je na monash? mislila sam da se prebacim tamo aBd ... inace koliko vidim malo je nasih ljudi po fakultetima...no et najvise je kineza xd smorise jadna majko
ja sam u bosnjackom noble park
pa et ako budete se nekad okupljali count me in
(A)
(da se neofirno privalim)
ugl ja sam bosnian aussie
i de ne dirajte more haha jest da ima ajkula no et ne idi u vodu preko stomaka hahaha
kako je na monash? mislila sam da se prebacim tamo aBd ... inace koliko vidim malo je nasih ljudi po fakultetima...no et najvise je kineza xd smorise jadna majko
ja sam u bosnjackom noble park
(da se neofirno privalim)