BH BeerFest - Bijeljina - 1,2,3 jul. 2011.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Danco
Posts: 33
Joined: 24/06/2011 23:25

BH BeerFest - Bijeljina - 1,2,3 jul. 2011.

Post by Danco » 28/06/2011 14:19

BH Beer Fest je prvi i jedini festival piva u Bosni i Hercegovini, te svojim postojanjem, vrhunskom produkcijom i organizacijom doprinosi približavanju svjetskih i evropskih kulturnih dešavanja građanima Bijeljine i Bosne i Hercegovine.

Prošle, 2010. godine glavna bina (main stage) na festivalu bila je jedna od najvećih ikada postavljenih u BiH (u frontu široka 36 m, viskoa 12 m) sa vrhunskim ozvučenjem, rasvjetom i vekim LED ekranom od 40 metara kvadratnih.

Pored te bine u krugu festivalskog prostora nalazila se i druga, manja bina (DJ stage), za ljubitelje elektronske muzike. Planirano je da ove godine bine budu proširene, tako da će main stage u frontu iznositi 40 m, a visine 12 m, sa još boljim ozvučenjem, modernijom rasvjetom i većim LED ekranima.

Da bismo predočili o kakvom tipu festivala se radi, odnosno programu na početku ovog poglavlja predstavićemo Vam kako je to izgledalo prošle godine. Program BH Beer Fest-a se odvijao na dvije bine, main stage i DJ stage.

Festival koji se održava na prostoru od 75 000 metara kvadratnih prošle godine je posjetilo oko 40 000 ljudi, a priliku da im se predstave imale su sledeće pivare: Bavaria, Nektar, Amstel, Heineken,Tuzlanska pivara, Sarajevska pivara, Jelen, Pauliner, Karlovačko, Krombacher i vinarija Hepok. Festivalski prostor je bio podijeljen, na main stage, DJ stage, ulicu pub-ova, ulicu suvenira i luna park.

1,2,3 jul, gradski stadion "Radnik", Bijeljina

Ove godine nas takođe očekuje program od preko 25 izvođača s tim što će biti poboljšan sa imenima svjetske muzičke scene.
Main stage - Ponedeljak
Testera
Red Slam
Tool Tribute
Š.T.R.A.J.K.
Crvena Jabuka
Ajs Nigrutin & Timbe

DJ Stage - Ponedeljak
Cell D
SpeakerHumpin
London Elektricity feat. MC Dynamite

Main stage - Utorak
Vibe Bend
Sinful Outh
Funk'd&Babes
Jenki Zu
Progress
Abba Tribute
Sunshine

DJ Stage - Utorak
Dušan Jovanović
Zemlja Gruva Live
SevdahBABY Live
Frankie

Main stage - Srijeda
Arka
Tranzicija
Dino Voice
Sheitans
Riblja Čorba
Atheist Rap

DJ Stage - Srijeda
Andjelo
Dee Face B2B Big R
HelloBongo B2B Epano


Zbog svog geografskog položaja kroz Bijeljinu se ukrštaju mnogi putevi pa tako i autobuski saobraćaj. Svakih sat vremena postoje polasci i odlasci kako za Banjaluku tako i za Beograd. Iz Tuzle autobusi, od 9 pa sve do 18 i 30, na svkih dva sata polaze za Bijeljinu. Iz Sarajeva autobus za Bijeljinu polazi u 15 časova.

Svi putevi su dobro obilježeni pa ne postoji mogućnost da zalutate. Udaljenost Bijeljine od većih gradova u BiH je: Sarajevo 187 km, Banja Luka 273 km, Mostar 306 km, Trebinje 385 km, Tuzla 69 km, Zenica 215 km, Doboj 131 km, Brčko 40 km.

Prošle godine je bilo ODLIČNO, a ove godine će biti još BOLJE ! :mrgreen:


Post Reply