Bh. atletika

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hary

#1 Bh. atletika

Post by hary »

Slomih se trazeci temu. Ako ima, prebacite.

Helem:
Hamza Alić osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Goteborgu
Image

:bih: :bih: :bih:
roki

#2 Re: Bh. atletika

Post by roki »

Svaka čast Aliću.

Koliko je samo još moglo medalja biti.Toliko uništenih talenata BH atletike.Hvala vam treneri,neka vam je na čast
Baltazar_khan

#3 Re: Bh. atletika

Post by Baltazar_khan »

roki wrote:Svaka čast Aliću.

Koliko je samo još moglo medalja biti.Toliko uništenih talenata BH atletike.Hvala vam treneri,neka vam je na čast
zar su treneri krivi?
smijesni_ste

#4 Re: Bh. atletika

Post by smijesni_ste »

Svaka mu čast.....još da današnji pobjednik za nas nastupa....bilo bi fenomenalno :D
Opetja033

#5 Re: Bh. atletika

Post by Opetja033 »

Ja mislim da ljudi jos nisu svjesni koliki je ovo uspjeh. Zasigurno medju 4-5 najvecih sportskih dostignuca u BiH u zadnjih 50-60 godina, tj drugim rijecima opcenito u historiji naseg sporta. Svaka mu cast!
Mali_Vuk

#6 Re: Bh. atletika

Post by Mali_Vuk »

Bravo Hamza, legendo! Sve čestitke :)

:thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
BegA_

#7 Re: Bh. atletika

Post by BegA_ »

Kad' Dzeko ili Ibisevic postignu pogodak, to je udarna vijest na portalu. Hamza Alic osvojio prvu medalju IKADA za BiH u atletici, vijest postavljena eto reda radi. Najveci uspjeh bh. sporta!

BRAVO HAMZA! :bih:
Baltazar_khan

#8 Re: Bh. atletika

Post by Baltazar_khan »

BegA_ wrote:Kad' Dzeko ili Ibisevic postignu pogodak, to je udarna vijest na portalu. Hamza Alic osvojio prvu medalju IKADA za BiH u atletici, vijest postavljena eto reda radi. Najveci uspjeh bh. sporta!

evo na b92 je zlato kolašinca udarna vijest

http://pokit.org/get/img/ef621a346094d0 ... e38e2d.jpg

klix me razočarao :x
Opetja033

#9 Re: Bh. atletika

Post by Opetja033 »

Baltazar_khan wrote:
BegA_ wrote:Kad' Dzeko ili Ibisevic postignu pogodak, to je udarna vijest na portalu. Hamza Alic osvojio prvu medalju IKADA za BiH u atletici, vijest postavljena eto reda radi. Najveci uspjeh bh. sporta!

evo na b92 je zlato kolašinca udarna vijest

http://pokit.org/get/img/ef621a346094d0 ... e38e2d.jpg

klix me razočarao :x
Kako su mu neofirno isjekli zastavu Sandzaka oko struka da se ne vidi. :mrgreen:

Nevjerovatno je koliko se malo prostora posvetilo ovom fenomenalnom uspjehu. Jedan od najsjajnijih dana u historiji bh sporta, simbolicno na Dan Nezavisnosti nase drzave. I opet nista. Klixu mogu nekako i oprostiti, ali su mi ovi nasi "sportski" portali tragedija.
It_is_a_Leclerc

#10 Re: Bh. atletika

Post by It_is_a_Leclerc »

Gledao sam Hamzin nastup, i posebno je lijepo bilo vidjeti, kad je bacio šestu seriju, kako pomaže Asmiru Kolašincu da navuče neku langetu na ruku...
Uglavnom - BiH je jedna među tri zemlje u Evropi gdje se najbolje baca kugla. Imamo 2 među 10 najboljih u Evropi i trebamo biti ponosni na to. Tu je Kemal Mešić, Mesud Pezer, i zaista je prava gužva na "kuglaškoj" sceni u BiH.
Ne zaboravimo da imamo niz talentovanih mladih ljudi - poput Dejana Mileusnića kojeg centimentri dijele od norme za SP, one djevojčice Lamije iz Travnika što pokazuje izvanredne rezultate u juniorskom skoku u dalj, tu je i onaj momak što se Tuka preziva...
:bih: :bih:
legenda reala

#11 Re: Bh. atletika

Post by legenda reala »

Možda je Pezer i najveći talenat(kad pogledamo u kakvoj konkurenciji je bacao), na juniorskom prvenstvu svijeta je bio mislim peti.

Svaka čast Hamzi na uspijehu, po meni najveći uspijeh BH sporta, jes da kugla bez Amera,Australaca,Novozelanđanina nije to, ali medalja je medalja :wink:
red evil

#12 Re: Bh. atletika

Post by red evil »

Sta ima legendo? :D Znamo se sa jednog foruma a znas koji je :D (likma23) Tamo sam banovan do 7. marta :D

Svaka cas Alicu!Idemo do jos trofeja :D
sinuhe

#13 Re: Bh. atletika

Post by sinuhe »

Najveci uspjeh bh sporta uopste. Svaka cast Hamza.
Javnost valjda zasicena medaljama sa nekakvih karate turnira.
cyprus

#14 Re: Bh. atletika

Post by cyprus »

Ovo je sigurno jedan od najvećih uspjeha našeg sporta ikad :thumbup: Hamzi svaka čast...

A zaista je sramotno što je ovo ovako slabo popraćeno od medija i javnosti :sad:
It_is_a_Leclerc

#15 Re: Bh. atletika

cyprus wrote:Ovo je sigurno jedan od najvećih uspjeha našeg sporta ikad :thumbup: Hamzi svaka čast...

A zaista je sramotno što je ovo ovako slabo popraćeno od medija i javnosti :sad:
:thumbup:

:thumbup:

Hamza Alić - od pakla Srebrenice do evropskog srebra

Bh. bacač kugle Hamza Alić sinoć je osvojio srebrenu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u švedskom Goteborgu.

Nakon osvajanja zlatne medalje Zlatana Saračevića, također u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu 1980. za tadašnju SFRJ, Alićevo srebro predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke atletike i bh. sporta uopšte.

Bh. reprezentativac je do evropskog srebra došao hicem 20.34 m ostvarenim u četvrtoj seriji.

Zlatnu medalju osvojio je Asmir Kolašinac iz Srbije hicem 20.62 m, dok je bronza pripala Čehu

Ladislavu Prašilu sa 20.29 m.

“Srebro u Goteborgu je moj najveći uspjeh u dugogodišnjoj karijeri. Iznenadio sam samog sebe, ali i kompletnu bh. javnost. Ostvario sam razultat o kojem treba da piše naša istorija. Iskoristio sam svoju maksimanu pripremljnost i u pravom momentu na pravom mjestu došao do medalje", kaže je Alić.

Životna prica Hamze Alica, najboljeg bosanskog atletičara, čiji je najveći dosadašnji uspjeh bila bronza sa Mediteranskih igara 1995. i balkanskog prvaka u bacanju kugle, mogla bi biti dobar predložak za filmski scenarij.

Nakon što je preživio pad Srebrenice u julu 1995., Alić je kao izbjeglica, mukotrpno trenirajući, ostvario svoje snove.

S nepunih šesnaest godina Alić je počeo trenirati u Zenici, na Kamberovića polju. Roden 1979. u Srebrenici, ratni je pakao proveo u svom rodnom gradu, odakle je morao bježati u ljeto 1995., kada su trupe Ratka Mladića probile linije obrane i ušle u grad u kojem će kasnije počiniti genocid.

Alić je s ocem iz Srebrenice pobjegao nakon što su Mladićevi vojnici ušli u grad. Deset dana su se, ne znajuci ništa za dva Hamzina brata koji su otišli na drugu stranu, skrivali u šumama oko Srebrenice, da bi se nakon toga odlučili pokušati probiti do slobodne teritorije.

“Prebacivali smo se sedam dana i noći, polugoli, bez hrane i vode”, priča nam Alić, prisjećajuci se najtežih dana u svome životu. Probijajuci se prema Kladnju i Olovu, preživjeli su tri zasjede, a prilikom jedne od njih, poginulo je 25 Hamzinih suputnika.

“Bilo je to prilikom treće zasjede. Dvije smo prošli neokrznuti, no na treću smo nabasali i teško stradali. Sjećam se da su meci prštali pod mojim nogama, fijukali oko glave, no sami me je Bog sačuvao tada da ne poginem”, prisjeća se Alić koji se sa ocem nakon te zasjede uspio konačno dokopati prevoja Karaula.

“Lutali smo danima. Kada je pala Srebrenica, krenuli smo prema slobodnoj teriroriji, ali nismo uspjeli. Lutali smo po šumi, vracali se ka Srebrenici pa bježali natrag u šumu, ali smo nekako uspjeli preživjeti. I to stradanje ali i strah jer nisam ništa znao o braći, od kojih je jedan bio zarobljen.”

Nakon sedam dana uspjeli su se, gazeći kroz minska polja a da nisu ni znali da su u njima, dokopati linija obrane koje su držale jedinice Armije BiH.

“Naši su se iznenadili kada su nas vidjeli, nisu znali ko smo, niti su vjerovali da smo se tuda uopće mogli probiti”, priča nam Alić. “Jednu smo stražu čak probudili kada smo se dokopali rovova. Teško je pričati o tome, to su stvari koje može objasniti samo onaj ko je preživio takvo stradanje. Danas, kada razmišljam o tome, shvatam kako me je samo dragi Bog spasio”, sjeća se Alić dramatičnih ratnih dana.

Alić je više puta proglašavan je najboljim sportistom BiH. Njegov lični rekord u bacanju kugle iznosi 21.07 m, a postigao je 2008. u Podgorici. (N.H.)

Halo, mediji ?! Pa šta je važnije - kojekakvi bilmezi što se veru po stolovima i plešu neki harlem šejk, ili čovjek koji je žrtva genocida, a našao je snage da se ovako bori za našu domovinu ?! Gdje je doček, gdje su prijemi kod zvaničnika, gdje su fanaticosi na aerodromu ?! Gdje je napraviti neku priču o tome da je čovjek koji je preživio genocid osvojio srebrenu medalju na evropskom prvenstvu što bi, siguran sam, prenijeli veliki svjetski mediji ?!

A ne.. Zaboravih.. Medalja sa evropskih prvenstava, ova zemlja ima i previše !
matematicar_teski

#16 Re: Bh. atletika

Post by matematicar_teski »

zenica odlicno radi sa atleticarima, to je sigurno do odlicnih uslova koje posjeduju. Kamberovic polje je vrh.
ovaj mali u skoku uvis (Y)
It_is_a_Leclerc

#17 Re: Bh. atletika

Mesud Pezer je evropski juniorski šampion sa najboljim juniorskim rezultatom svijeta ove godine !
Gotovo očekivano, iskuliran je od većine medija.
matematicar_teski

#18 Re: Bh. atletika

It_is_a_Leclerc wrote:Mesud Pezer je evropski juniorski šampion sa najboljim juniorskim rezultatom svijeta ove godine !
Gotovo očekivano, iskuliran je od većine medija.
vano je da je pjanic i dzeko prnuli tri put danas
tendzera

#19 Re: Bh. atletika

Post by tendzera »

Svaka cast Pezeru. :bih:
matematicar_teski

#20 Re: Bh. atletika

sta je sa bosnjacima iz sandazaka,pa se takmice za srbiju ?
jasko_ba

#21 Re: Bh. atletika

Post by jasko_ba »

-
MOSALJOZE

#22 Re: Bh. atletika

Post by MOSALJOZE »

matematicar_teski wrote:sta je sa bosnjacima iz sandazaka,pa se takmice za srbiju ?
Izvini zašto DRZAVLJANI SRBIJE ne bi nastupali za svoju zemlju?
Post Reply