Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Šuma striborova

#1 Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Šuma striborova »

U petak sam, zbog činjenice da se ne osjećam baš najbolje već neko vrijeme (užasna pospanost u sred bijela dana, stalne glavobolje... i još nekoliko drugih zdravstvenih problema - alergija i sl.), konačno se natjerao da odem doktoru. Kartom imam otvoren u gore navedenom domu zdravlja. Nije bilo neke gužve, ali to ipak nije spriječilo sestru na pultu da me ne pusti da uđem nekom od doktora u smjeni, jer " s obzirom na to da mi je pritisak normalan (izmjerili su ga), NEMAM DOVOLJNO SIMPTOMA DA BI ME PUSTILI DOKTORU" (WTF???). I sve to nakon što me je detaljno ispreskakala pitanjima o mojem zdravstvenom stanju, dok su drugi pacijenti, koji su također čekali za pultom, trebali da slušaju šta joj ja o sebi pričam. Naposljetku mi je puk'o film pa sam je pitao hoću li se ja konzultirati sa njom ili će me konačno pustiti nekom od doktora, na šta je ona rekla da mi vjerovatno ne valja krvna slika, ali da to nije dovoljno da me pusti. NIsam mogao vjerovati svojim ušima, pa sam naposljetku samo pokupio knjižicu i rekao da ću obaviti sve privatno, jer od njih očito nema vajde. Ali se pitam, kakva je to glupa praksa, gdje pacijent mora da se ispovijeda sestri u kartoteci, o svojim zdravstvenim problemima, koji su krajnje intimna stvar. Mislim, gdje je tu radna etika o čuvanju privatnosti pacijenta, kad svako može da čuje šta muči mene ili neku desetu osobu. Da ne govorim: " Hello, ko si ti i odakle ti prava da po mojoj pojavi sudiš "imam li dovoljno simptoma" ili ne???"
Btw. sutra idem maksuz da je prijavim, iako ne polažem neke nade u to da će dotična snositi ikakve posljedice svog neprofesionalnog i neetičnog ponašanja, al eto, da smirim svoju savjest znajući da sam bar nešto pokušao.
potpuni stranac

#2 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by potpuni stranac »

Šuma striborova wrote:U petak sam, zbog činjenice da se ne osjećam baš najbolje već neko vrijeme (užasna pospanost u sred bijela dana, stalne glavobolje... i još nekoliko drugih zdravstvenih problema - alergija i sl.), konačno se natjerao da odem doktoru. Kartom imam otvoren u gore navedenom domu zdravlja. Nije bilo neke gužve, ali to ipak nije spriječilo sestru na pultu da me ne pusti da uđem nekom od doktora u smjeni, jer " s obzirom na to da mi je pritisak normalan (izmjerili su ga), NEMAM DOVOLJNO SIMPTOMA DA BI ME PUSTILI DOKTORU" (WTF???). I sve to nakon što me je detaljno ispreskakala pitanjima o mojem zdravstvenom stanju, dok su drugi pacijenti, koji su također čekali za pultom, trebali da slušaju šta joj ja o sebi pričam. Naposljetku mi je puk'o film pa sam je pitao hoću li se ja konzultirati sa njom ili će me konačno pustiti nekom od doktora, na šta je ona rekla da mi vjerovatno ne valja krvna slika, ali da to nije dovoljno da me pusti. NIsam mogao vjerovati svojim ušima, pa sam naposljetku samo pokupio knjižicu i rekao da ću obaviti sve privatno, jer od njih očito nema vajde. Ali se pitam, kakva je to glupa praksa, gdje pacijent mora da se ispovijeda sestri u kartoteci, o svojim zdravstvenim problemima, koji su krajnje intimna stvar. Mislim, gdje je tu radna etika o čuvanju privatnosti pacijenta, kad svako može da čuje šta muči mene ili neku desetu osobu. Da ne govorim: " Hello, ko si ti i odakle ti prava da po mojoj pojavi sudiš "imam li dovoljno simptoma" ili ne???"
Btw. sutra idem maksuz da je prijavim, iako ne polažem neke nade u to da će dotična snositi ikakve posljedice svog neprofesionalnog i neetičnog ponašanja, al eto, da smirim svoju savjest znajući da sam bar nešto pokušao.
općenito zdravstvo je na dnu dna. a što je najtužnije svaki mjesec mi uredno odbiju nekoliko stoja na isto, da bi na kraju morao sve privatno plaćati. da vidiš šta tek rade ženama na ginekologiji i kakva poniženja one tamo doživljavaju (smajli koji povraća x10).

pitam se hoće li im iko ikada stati u kraj, izgleda da neće.
in33sa

#3 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by in33sa »

Ma tjeraju te iz bolnice, sto flick kaze, da im ides privatno.

Primjer najtrazenijih kardiologa/internista u gradu, dr. Lozo i dr. Buksa, oboje rade na 3. internoj i nema sanse da dodjes kod njih na pregled, ali zato oboje rade i u Eurofarmu na Ilidzi, tresni 100 km i imas pregled, jos te sa osmijehom doceka.

Odes mu/joj na kliniku, samo sto te ne izbaci sa klinike, ono "daj sta je ljudi, sta dolazite, dodjite kad budete pred infarkt, pa ja".

Ili neku noc slusam na hajatu, primjer sa ocne klinike, sada vec bivsa direktorica (kazu da je bivsa) ona sto se ne gasi u skupstini (inace je poslanik), kratko osisana ne mogu se imena sad sjetiti, svjedoci da je Gavrankapetanovicu prijavila primjer korupcije dvoje ljekara sa klinike (prije toga pred kamerama svjedocio pacijent koji je morao potplatiti ljekare) i sta uradi direktor Faris? nogira direktoricu klinike i na njeno mjesto postavi istog tog lopova od ljekara sto uzima mito. Drugi prijavljeni ljekar, odnosno doktorica, hladno i mirno pred kamerama kaze "pa svi pacijenti imaju mogucnost priloziti kritike na nas rad u posebno izradjenim sanducicima na svakoj klinici" :-)
South Blue Mama

#4 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by South Blue Mama »

Šuma striborova wrote:U petak sam, zbog činjenice da se ne osjećam baš najbolje već neko vrijeme (užasna pospanost u sred bijela dana, stalne glavobolje... i još nekoliko drugih zdravstvenih problema - alergija i sl.), konačno se natjerao da odem doktoru. Kartom imam otvoren u gore navedenom domu zdravlja. Nije bilo neke gužve, ali to ipak nije spriječilo sestru na pultu da me ne pusti da uđem nekom od doktora u smjeni, jer " s obzirom na to da mi je pritisak normalan (izmjerili su ga), NEMAM DOVOLJNO SIMPTOMA DA BI ME PUSTILI DOKTORU" (WTF???). I sve to nakon što me je detaljno ispreskakala pitanjima o mojem zdravstvenom stanju, dok su drugi pacijenti, koji su također čekali za pultom, trebali da slušaju šta joj ja o sebi pričam. Naposljetku mi je puk'o film pa sam je pitao hoću li se ja konzultirati sa njom ili će me konačno pustiti nekom od doktora, na šta je ona rekla da mi vjerovatno ne valja krvna slika, ali da to nije dovoljno da me pusti. NIsam mogao vjerovati svojim ušima, pa sam naposljetku samo pokupio knjižicu i rekao da ću obaviti sve privatno, jer od njih očito nema vajde. Ali se pitam, kakva je to glupa praksa, gdje pacijent mora da se ispovijeda sestri u kartoteci, o svojim zdravstvenim problemima, koji su krajnje intimna stvar. Mislim, gdje je tu radna etika o čuvanju privatnosti pacijenta, kad svako može da čuje šta muči mene ili neku desetu osobu. Da ne govorim: " Hello, ko si ti i odakle ti prava da po mojoj pojavi sudiš "imam li dovoljno simptoma" ili ne???"
slicnu situaciju je dozivio moj suprug, kada je dosao kuci nasao e-mail adresu (na stranici min. zdravstva) ministra, sefice porodicne medicine i direktora domova zdravlja i srocio par recenica, da bi slijedeci put kada je dosao doktorica pitala da li je on poslao ta j e-mail i sa "tuznom" facom konstatovala da je ista med. sestra mogla ostati bez posla - mozes mislit :roll:
Na sve to moj dragi joj je rekao da bi mu bilo drago da se tako desilo jer bi mozda na njeno mjesto dosla neka ljubaznija.
Uglavnom suma sumare "pojeo vuk magarca"!
in33sa

#5 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by in33sa »

Tesko se boriti sa korupcijom u zdravstvu, niko na operaciju ne ide ako ne mora, a kad moras onda je bas 5 do 12 i vjerujem da niko nece u zivotnoj opasnosti glumiti principijelistu, vec plati i moli Boga da izadjes ziv iz operacijske dvorane.

A svi znamo da 99% njih uzima lopatom, pa moj prijatelj je dozivio da mu ljekar pred operaciju kaze "mi cemo vas lijepo operisati, nista se ne brinite, moje ruke su xxx km", fakat ko automehanicar, cuj ruke su toliko i toliko.
potpuni stranac

#6 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by potpuni stranac »

Her Flick wrote:
in33sa wrote:Tesko se boriti sa korupcijom u zdravstvu, niko na operaciju ne ide ako ne mora, a kad moras onda je bas 5 do 12 i vjerujem da niko nece u zivotnoj opasnosti glumiti principijelistu, vec plati i moli Boga da izadjes ziv iz operacijske dvorane.

A svi znamo da 99% njih uzima lopatom, pa moj prijatelj je dozivio da mu ljekar pred operaciju kaze "mi cemo vas lijepo operisati, nista se ne brinite, moje ruke su xxx km", fakat ko automehanicar, cuj ruke su toliko i toliko.

sjetih se Amila Alikadic

a ovo sto si napisao 100% si u pravu, na tudjoj muci zaradjuju
ja bi mu rekao dabogda i tebi za isto zatrebale
nebi, klepio bi ušima ko i svi drugi, dao pare i udaro se nogom u gu.icu jer si imao sreće da te operiše taj doktor a ne neki pripravnik i sl. nažalost sa time se narod ne može boriti, a oni koji bi trebali izgleda da baš nisu plaho zainteresovani. jednom rječju užas.
floki

#7 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by floki »

To nije samo slučaj u Domovima zdravlja ( raznorazni prioriteti koji to ne zaslužuju biti ).
Prije par dana sam imala lakšu operaciju , uglavnom nakon obavljenog posla ( namjerno nisam ništa htjela kapnuti , zašto bih ... dobivaju platu ) su me bukvalno istjerali iz sobe za intenzivnu njegu u kojoj moram provesti naredna 24 h na promatranju ( navodno gužva je velika :shock: ) , smjestili me na drugi sprat ( zabranjeno mi je penjanje stepenicama ) u sobu sa još 6 pacijenata i cijeli dan do sutrašnje vizite u 9,00 h nisu se udostojili obići me.

Stoga , drago mi je što su im skinuli 10% s plate ....
Šuma striborova

#8 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

in33sa wrote:Tesko se boriti sa korupcijom u zdravstvu, niko na operaciju ne ide ako ne mora, a kad moras onda je bas 5 do 12 i vjerujem da niko nece u zivotnoj opasnosti glumiti principijelistu, vec plati i moli Boga da izadjes ziv iz operacijske dvorane.

Haha... baš tako. A smijem se od muke!
Abacija

#9 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Abacija »

Stvarno ne znam zasto si joj se ispovijedao. :roll: Samo si joj trebao odbrusiti da ona nije dovoljno skolovana da odluci da li si ti za pregleda ili ne, i nikako joj opisivati svoje simptome. Za to sluzi doktor a ona to ocigledno nije.
floki

#10 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by floki »

Abacija wrote: Stvarno ne znam zasto si joj se ispovijedao. :roll: Samo si joj trebao odbrusiti da ona nije dovoljno skolovana da odluci da li si ti za pregleda ili ne, i nikako joj opisivati svoje simptome. Za to sluzi doktor a ona to ocigledno nije.
Iz prostog razloga što oni uglavnom na kartoteci glume pit bulove. Ako kojim slučajem dođeš u 18,30 h i pokušaš predati zdravstvenu knjižicu, iako nema nikoga u ambulanti sve i da kolabriraš njoj pred očima, zapjeniš, neće zaprimiti istu jer doktor više ne prima pacijente bez obzira što je njima zvanično radno vrijeme u drugoj smjeni 14,00h-20,00h.
O tome da li su kompetentne da uopšte razgovaraju o tvojim simptomima neću ni spominjati. Dobile su nalog da se tako ponašaju i tačka. Mi to moramo trpiti.
Šuma striborova

#11 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

floki wrote:
Abacija wrote: Stvarno ne znam zasto si joj se ispovijedao. :roll: Samo si joj trebao odbrusiti da ona nije dovoljno skolovana da odluci da li si ti za pregleda ili ne, i nikako joj opisivati svoje simptome. Za to sluzi doktor a ona to ocigledno nije.
Iz prostog razloga što oni uglavnom na kartoteci glume pit bulove. Ako kojim slučajem dođeš u 18,30 h i pokušaš predati zdravstvenu knjižicu, iako nema nikoga u ambulanti sve i da kolabriraš njoj pred očima, zapjeniš, neće zaprimiti istu jer doktor više ne prima pacijente bez obzira što je njima zvanično radno vrijeme u drugoj smjeni 14,00h-20,00h.
O tome da li su kompetentne da uopšte razgovaraju o tvojim simptomima neću ni spominjati. Dobile su nalog da se tako ponašaju i tačka. Mi to moramo trpiti.

Praksa im je takva da kad pružiš zdravstvenu, od tebe traže razlog posjete. To znam, jer sam više puta onamo odlazio. Pregrizem svaki put, i pokušam objasniti zbog čega sam došao u kratkim crtama, jer mislim da sa stavom: "Ko si ti da me pitaš?", neću postići ništa, naročito ako uzmemo u obzir da me nisu pustili ni nakon što sam im rekao zbog čega sam došao.
Šuma striborova

#12 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

floki wrote:

Praksa im je takva da kad pružiš zdravstvenu, od tebe traže razlog posjete. To znam, jer sam više puta onamo odlazio. Pregrizem svaki put, i pokušam objasniti zbog čega sam došao u kratkim crtama, jer mislim da sa stavom: "Ko si ti da me pitaš?", neću postići ništa, naročito ako uzmemo u obzir da me nisu pustili ni nakon što sam im rekao zbog čega sam došao.
Abacija

#13 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Abacija »

floki wrote:
Nije istina da moras trpiti. Budi bezobrazan kao i ona i ucini sve da (u granicama normalnog ophodjenja) joj naneses dusevnu bol. Ako ces se vec ti posran vratiti kuci neka se i ona isto tako osjeca. Pa ce sljedeci put dva put' razmisliti prije nego pocne svoju izvjezbanu spiku.

Ja sam do skora uvijek bio fin i ljubazan ali vise toga nema. Sa bezobraznima i pokvarenima treba istom mjerom. :evil: Sad prije svakog kontakta sa bilo kojom sluzbom ja se pripremim za dvije moguce opcije: ili su ljubazni i profesionalni, ili su levati koji jedva cekaju da im posao ispadne iz saka. Zato preporucujem, ako neko pripada ovoj drugoj grupi a naleti na mene bolje mu/joj je da ima ustedjenih para za psihologa jer poslije susreta sa mnom vjerujte mi da ce im psiholog i zatrebati. :D :dance:
Šuma striborova

#14 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Abacija wrote:
floki wrote:
Nije istina da moras trpiti. Budi bezobrazan kao i ona i ucini sve da (u granicama normalnog ophodjenja) joj naneses dusevnu bol. Ako ces se vec ti posran vratiti kuci neka se i ona isto tako osjeca. Pa ce sljedeci put dva put' razmisliti prije nego pocne svoju izvjezbanu spiku.

Ja sam do skora uvijek bio fin i ljubazan ali vise toga nema. Sa bezobraznima i pokvarenima treba istom mjerom. :evil: Sad prije svakog kontakta sa bilo kojom sluzbom ja se pripremim za dvije moguce opcije: ili su ljubazni i profesionalni, ili su levati koji jedva cekaju da im posao ispadne iz saka. Zato preporucujem, ako neko pripada ovoj drugoj grupi a naleti na mene bolje mu/joj je da ima ustedjenih para za psihologa jer poslije susreta sa mnom vjerujte mi da ce im psiholog i zatrebati. :D :dance:

Pih, pa đonovi su to, za "osjećati se usrano" valja za početak imati sposobnost "osjećati"
Abacija

#15 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Abacija »

Šuma striborova wrote:

Pih, pa đonovi su to, za "osjećati se usrano" valja za početak imati sposobnost "osjećati"
Ne, ne, ne... To sto se tebi cini da su to ljudi bez osjecaja je samo maska koju oni drze na poslu. "Mali" (namjerno pod navodnicima) su to ljudi, puni fobija i anksioznosti, koji pokusavaju da se dokazu (ili izive) nad pacijentima koji obicno imaju spusten gard (sto od bolesti, sto od prijasnjih losih iskustava sa zdravstvenim radnicima, kao i od straha da nece doci do doktora).

Zato ako si bolestan i neraspolozen za raspravu povedi nekog sa sobom pa nek on(a) govori za tebe u slucaju da zatreba.
Last edited by Abacija on 07/09/2009 14:13, edited 1 time in total.
floki

#16 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by floki »

Šuma striborova wrote: Praksa im je takva da kad pružiš zdravstvenu, od tebe traže razlog posjete. To znam, jer sam više puta onamo odlazio. Pregrizem svaki put, i pokušam objasniti zbog čega sam došao u kratkim crtama, jer mislim da sa stavom: "Ko si ti da me pitaš?", neću postići ništa, naročito ako uzmemo u obzir da me nisu pustili ni nakon što sam im rekao zbog čega sam došao.
Ama fazon je u tome što nemaju pravo pitati za razlog tvoje posjete doktoru. Niko ne dolazi zato što ih je željan. Posao je da od 3-4 doktora izabere kod kojeg ću i to je to. I onako kad unesu karton ne spominju pacijente i njihovo stanje pojedinačno , osim u posebnim i hitnim slučajevima ..
Šuma striborova

#17 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

floki wrote:
Šuma striborova wrote: Praksa im je takva da kad pružiš zdravstvenu, od tebe traže razlog posjete. To znam, jer sam više puta onamo odlazio. Pregrizem svaki put, i pokušam objasniti zbog čega sam došao u kratkim crtama, jer mislim da sa stavom: "Ko si ti da me pitaš?", neću postići ništa, naročito ako uzmemo u obzir da me nisu pustili ni nakon što sam im rekao zbog čega sam došao.
Ama fazon je u tome što nemaju pravo pitati za razlog tvoje posjete doktoru. Niko ne dolazi zato što ih je željan. Posao je da od 3-4 doktora izabere kod kojeg ću i to je to. I onako kad unesu karton ne spominju pacijente i njihovo stanje pojedinačno , osim u posebnim i hitnim slučajevima ..

Sve ja to znam, i užasno me nervira što pitaju, ali daj se postavi u situaciju da fakat moraš doktoru. Hoćeš li na upit: "Za šta vam trebaju konzultacije?", reći: "Mislim da se vas to ne tiče", i onda se slobodno okrenuti i otići kući, ili ćeš reći: "Imam svakodnevne glavobolje" i pritom dobiti kakvu - takvu šansu da se konzultiraš sa nekim iole kompetentnijim? Svi mi volimo pričati: što si ovako, što si onako, ja bih to ovako ili onako, a kada zaista dođu u situaciju u kojoj im jedino preostaju dvije opcije: da budu drski i popuše foru ili da urade šta se od njih traži, onda odaberu ovo drugo. Ja sam odabrao da odem doktoru, a sada mi preostaje još da se žalim što ću sutra i uraditi.
Šuma striborova

#18 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Abacija wrote:
Šuma striborova wrote:

Ne, ne, ne... To sto se tebi cini da su to ljudi bez osjecaja je samo maska koju oni drze na poslu. "Mali" (namjerno pod navodnicima) su to ljudi, puni fobija i anksioznosti, koji pokusavaju da se dokazu (ili izive) nad pacijentima koji obicno imaju spusten gard (sto od bolesti, sto od prijasnjih losih iskustava sa zdravstvenim radnicima, kao i od straha da nece doci do doktora).

Zato ako si bolestan i neraspolozen za raspravu povedi nekog sa sobom pa nek on(a) govori za tebe u slucaju da zatreba.

A "spušten gard" je trajao sve dok mi nije postavila drugo potpitanje u vezi sa mojim zdravstvenim stanjem. Kao što sam naveo u uvodnom postu, onda sam je upitao hoću li se sad ja njoj tu ispovijedati na šalteru ili će me pustiti da posjetim doktora. Dakle, niti drskim stavom nisam uspio postići ono zbog čega sam došao.
fixer

#19 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by fixer »

Šuma striborova wrote:
Abacija wrote:
Šuma striborova wrote:

A "spušten gard" je trajao sve dok mi nije postavila drugo potpitanje u vezi sa mojim zdravstvenim stanjem. Kao što sam naveo u uvodnom postu, onda sam je upitao hoću li se sad ja njoj tu ispovijedati na šalteru ili će me pustiti da posjetim doktora. Dakle, niti drskim stavom nisam uspio postići ono zbog čega sam došao.
Idi ponovo i napravi frku kad ti se ona obrati sa tim pitanjima. Druge nema. Ovdje cemo samo suplju prosipat, tako da ti je bolje otici tamo.
Abacija

#20 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Abacija »

Šuma striborova wrote:

Pa, iskreno da ti kazem, nije ovo neka drskost. Trebao si je uvrijediti (al' onako kulturno da joj spustis) na kraju da joj zagorcas dan. :D
floki

#21 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by floki »

Šuma striborova wrote: Sve ja to znam, i užasno me nervira što pitaju, ali daj se postavi u situaciju da fakat moraš doktoru. Hoćeš li na upit: "Za šta vam trebaju konzultacije?", reći: "Mislim da se vas to ne tiče", i onda se slobodno okrenuti i otići kući, ili ćeš reći: "Imam svakodnevne glavobolje" i pritom dobiti kakvu - takvu šansu da se konzultiraš sa nekim iole kompetentnijim? Svi mi volimo pričati: što si ovako, što si onako, ja bih to ovako ili onako, a kada zaista dođu u situaciju u kojoj im jedino preostaju dvije opcije: da budu drski i popuše foru ili da urade šta se od njih traži, onda odaberu ovo drugo. Ja sam odabrao da odem doktoru, a sada mi preostaje još da se žalim što ću sutra i uraditi.
Prebaci se u najbližu ordinaciju Porodične medicine.
amrica

#22 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by amrica »

floki wrote:
Šuma striborova wrote: Sve ja to znam, i užasno me nervira što pitaju, ali daj se postavi u situaciju da fakat moraš doktoru. Hoćeš li na upit: "Za šta vam trebaju konzultacije?", reći: "Mislim da se vas to ne tiče", i onda se slobodno okrenuti i otići kući, ili ćeš reći: "Imam svakodnevne glavobolje" i pritom dobiti kakvu - takvu šansu da se konzultiraš sa nekim iole kompetentnijim? Svi mi volimo pričati: što si ovako, što si onako, ja bih to ovako ili onako, a kada zaista dođu u situaciju u kojoj im jedino preostaju dvije opcije: da budu drski i popuše foru ili da urade šta se od njih traži, onda odaberu ovo drugo. Ja sam odabrao da odem doktoru, a sada mi preostaje još da se žalim što ću sutra i uraditi.
Prebaci se u najbližu ordinaciju Porodične medicine.

Pa ovo boldirano je kraj tvoje price s njom, njeno je da te uputi doci za glavobolje, i nista vise. Ako nastavi daviti, samo joj reci da ces ti kod njenog direktora pa ce ona saznati sta je glavobolja.
topcam
Vozim: uzbrdo

#23 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by topcam »

Image
Last edited by topcam on 30/12/2011 09:41, edited 1 time in total.
Loulou

#24 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Loulou »

Šuma striborova wrote:...
Sve ja to znam, i užasno me nervira što pitaju, ali daj se postavi u situaciju da fakat moraš doktoru. Hoćeš li na upit: "Za šta vam trebaju konzultacije?", reći: "Mislim da se vas to ne tiče", i onda se slobodno okrenuti i otići kući, ili ćeš reći: "Imam svakodnevne glavobolje" i pritom dobiti kakvu - takvu šansu da se konzultiraš sa nekim iole kompetentnijim? Svi mi volimo pričati: što si ovako, što si onako, ja bih to ovako ili onako...
Nažalost, tačno.
A, šta nakon što te sestra s kartoteke vrati, odn. ne pusti doktoru/ici? Je l' onda zakazuje neki drugi termin?
I, je l' doktori/ce u Domovima zdravlja primaju samo hitne slučajeve ili kako? Ne kužim.
topcam wrote:U privatnoj klinici imas za 50 KM kompletan internisticko-endokrinoloski pregled Interniste specijaliste u trajanju najmanje sat vremena
(ali planiraj sat i po) Imas termin i zavrsis bez stresa pregled, ali i platis.
Kojoj?
Amazonka27

#25 Re: Bezobrazluk u JU Dom zdravlja Omer Maslić

Post by Amazonka27 »

sve se moze vako iza coska posmatrati dok nam se od glavu neobije...Toliko ga je izbacila iz cipela da se nije sjetio odmah do njenog sefa otici nego joj je rekao da ce pivatniku. pih...hebe se njoj za to sto ces ti platiti skuplji pregled. Njoj plata neovisi od broja posjeta. Da se ja pitam nesto, ja bi doktorima dala platu 5000 minimum. U jednu ruku shvatam njihovo nezadovoljstvo i nemotiviranost. Kad se sve sabere i odzume, obicni gradjevinac na gradilistu ima vecu dnevnicu od doktora. Doktori nisu masine, imaju osjecaje kao i svi drugi ljudi...oni su se ipak skolovali toliko godina da bi na kraju ipak jedva kraj s krajem sastavljali. Ali, da bi zaradili taj minimalac, trebalo bi se osmisliti neki sistem gdje bi se ocjenjivao rad doktora...pa bi oni bahati i nesposobni ispastali a dobri doktori bivali nagradjeni. Treba se zaliti uvijek, to je prvi korak da se nesto promjeni.
Post Reply