Bezobrazluk

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

jedna tamo

#1 Bezobrazluk

Post by jedna tamo »

:lol: uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka 15KM
pa reko gospođo draga ja ne radim , ja sam na birou kako ću platiti?
ona me gleda :roll: hajd reko fino još malo pa će zrak počet naplaćivat i cestu kuda hodaš
showman

#2 Re: Bezobrazluk

Post by showman »

Pretpostavljam da ti to uvjerenje treba za neki konkurs za posao. E, stari moj, gdje god ti traže tu potvrdu znaj da je konkurs namješten i da samo bezeee trošiš pare.
jedna tamo

#3 Re: Bezobrazluk

Post by jedna tamo »

pa ja a važi samo 3 mjeseca jesu lukavi :oops:
alcho

#4 Re: Bezobrazluk

Post by alcho »

Ja ti ne bih dao tu potvrdu bez uvjerenja da ti treba za konkurs za posao...a to bih opet naplatio 10 KM :P
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Bezobrazluk

Post by PipiDugaDevetka »

jedna tamo wrote:pa ja a važi samo 3 mjeseca jesu lukavi :oops:
Jedino šta ti preostaje, okreni sve na šegu-šalu:

Umjesto te potvrde na konkurs pošalji potvrdu o tome da si vratila sve knjige u biblioteku.
(Možeš fotokopirati i opomenu biblioteke).
poznanik

#6 Re: Bezobrazluk

Post by poznanik »

jedna tamo wrote::lol: uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka 15KM
ona me gleda :roll: hajd reko fino još malo pa će zrak počet naplaćivat i cestu kuda hodaš
Pa nije ti kriva ta žena, adresa za prigovor ili žalbu je Skupština Kantona Sarajevo, koja je još prije dvije godine donijela zakon o sudskim taksama, a u kojem nije predvidjela oslobađanja od plaćanja za nezaposlene osobe.

U tih 15 KM sadržana je taksa za podnesak kojim se traži izdavanje uvjerenja (5 KM) i taksa za izdano uvjerenje (10 KM).
zvrk

#7 Re: Bezobrazluk

Post by zvrk »

evo ti zakona o sudskim taksama kantona sarajevo

http://mf.ks.gov.ba/preuzimanja/zakoni_ ... y_to_one=1

pa iscitaj

član 11 tačnije

dakle mozes biti oslobodjen -a od takse

ja mislim da vrijedi 15 KM

a ja sam u zadnje 2 godine dvaput vadila tu potvrdu

i samo sam pokazala da sam na birou - svrha uvjerenja je bila: apliciranje na konkurs - i nisam platila taksu
mrtva kokoš

#8 Re: Bezobrazluk

Post by mrtva kokoš »

to je bilo prije da pokazes potvrdu ili knjizicu da si na biro-u i budes oslobodjen te takse, otkako su ovi novi dosli na vlast vise nije tako, pamti pa vrati :oops:
fatamorgana

#9 Re: Bezobrazluk

Post by fatamorgana »

U najgorem slučaju, počini neko lakše krivično djelo i nećeš više morati vadit ovu potvrdu ...
detroit-mercy

#10 Re: Bezobrazluk

Post by detroit-mercy »

zvrk wrote:evo ti zakona o sudskim taksama kantona sarajevo

pa iscitaj

član 11 tačnije

i samo sam pokazala da sam na birou - svrha uvjerenja je bila: apliciranje na konkurs - i nisam platila taksu
Interesantno je da takve potvrde u svijetu trebaju samo za specificna zanimanja, dok za veliku vecinu ti uopste nije potrebno.
Ali kod nas, jos jedan nacin kako da krvopije izmame sto vise novaca :mrgreen: .
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#11 Re: Bezobrazluk

Post by Pera Trta »

detroit-mercy wrote:

pa iscitaj

član 11 tačnije

Interesantno je da takve potvrde u svijetu trebaju samo za specificna zanimanja, dok za veliku vecinu ti uopste nije potrebno.
Ali kod nas, jos jedan nacin kako da krvopije izmame sto vise novaca :mrgreen: .
Tvoje prđenje po državi iz koje si potekao, na baš svakoj temi gdje se javiš, je postalo degutantno. Šta, hoćeš da kažeš da u Americi poslodavca ne interesuje vodi li se protiv budućeg radnika krivični postupak, te postoji li samim tim mogućnost da mu novopečeni radnik poslije par mjeseci ode na robiju?
Kristijana

#12 Re: Bezobrazluk

Post by Kristijana »

Daj ba, Pero, ja bih rekla da na kojoj god se on temi javi ( a i svi mi ) samo je jedno degutantno: sve pršti od primjera kako država prdi po nama. :twisted:
hurmasica

#13 Re: Bezobrazluk

Post by hurmasica »

pa iscitaj

član 11 tačnije

to je bilo do prije dva mjeseca, kada su ove glavonje odlucile da je nezaposlenost unosan biznis i da mogu pricapiti jos para od sirotinje. Ma ni Robin HUd nam ne moze pomoci!
A jos mi je veci kretenizam sto traze potvrdu i od MUP-a da se nije pokrenut krivicni postupak, i to se govno placa. Pa jos potvra da nisi ratni zlocinac, sreca ona se ne placa, al ko da gledam i nju ce uskoro da pocnu naplacivati. Pa jebo te meni je bilo samo 8 godina kada je rat poceo, nisam bila ni deliktno sposobna, pa kako cu biti ratni zlocinac?!?!?!?!?!?
zvrk

#14 Re: Bezobrazluk

Post by zvrk »

izvinjavam se, na previdu, kako vidite - na sluzbenoj web stranici kantonalne institucije - nema podataka o novom zakonu :S

jah...
yellow cat

#15 Re: Bezobrazluk

Post by yellow cat »

u USK su malo jeftiniji, 10 km ti naplate. I moraš ti lično otići po uvjerenje, niko drugi ti ga ne može podoći..
poznanik

#16 Re: Bezobrazluk

Post by poznanik »

hurmasica wrote:A jos mi je veci kretenizam sto traze potvrdu i od MUP-a da se nije pokrenut krivicni postupak, i to se govno placa.
Nedozvoljeno je insistirati na sličnim potvrdama.
BlackSwan

#17 Re: Bezobrazluk

Post by BlackSwan »

jeste fakat! samo sto jos kupis taxu na onon benzinskoj pumpi preko puta :lol: :lol: :lol: to je od nedavno pocelo da svi placaju....pas ima mater......
hurmasica

#18 Re: Bezobrazluk

Post by hurmasica »

Niej dozvoljeno da insistiraju na tim potvrdma kao sto kazes, ali ti nepotpunu prijavu nece uzeti u obzir tako da te nece ni pozvati na testiranje/razgovor. Dva tri puta sam dobila odbijenicu jer navodno nisam prilozila sve trazene dokumente.
phenix_usk

#19 Re: Bezobrazluk

Post by phenix_usk »

Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!
jedna tamo

#20 Re: Bezobrazluk

Post by jedna tamo »

phenix_usk wrote:Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!

:lol: legenda :lol:
yellow cat

#21 Re: Bezobrazluk

Post by yellow cat »

phenix_usk wrote:Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!
:lol: :lol: hvala za ideju.
vjesticanametli

#22 Re: Bezobrazluk

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: daj na pp kako izraĐŽujes potvrde :thumbup: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
hurmasica

#23 Re: Bezobrazluk

Post by hurmasica »

Al kako je overis u opstini, ipak za ovjeru traze original?
phenix_usk

#24 Re: Bezobrazluk

Post by phenix_usk »

sve u corelu napravim prvo skeniram origin potvrdu pa na njoj izbrise potpis... i onda to isprintam na masniji papir onaj slican opcinskom, zatim opet isprintam ali samo zig koji sam prethodno izdvojio sa origin dokumenta i najestim ga na istu poziciju di je na orginalnom dokumentu, to radim da zig bude masniji kako se nebi skuzilo da je printan... a potpisem se sam umjesto gospodje iz maticnog ureda i ostalih drzavnih sluzbi...eto... kad mene drzave jebe i ja cu nju!
hurmasica

#25 Re: Bezobrazluk

Post by hurmasica »

Pazi da ti sam sebe ne zajebes, jer ipak mislim da je to sto radis cak i krivicno djelo. U svakom slucaju pohvale za snalazljivost, ali budi oprezan.
Post Reply