Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka 15KM
pa reko gospođo draga ja ne radim , ja sam na birou kako ću platiti?
ona me gleda hajd reko fino još malo pa će zrak počet naplaćivat i cestu kuda hodaš
Pretpostavljam da ti to uvjerenje treba za neki konkurs za posao. E, stari moj, gdje god ti traže tu potvrdu znaj da je konkurs namješten i da samo bezeee trošiš pare.
jedna tamo wrote: uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka 15KM
ona me gleda hajd reko fino još malo pa će zrak počet naplaćivat i cestu kuda hodaš
Pa nije ti kriva ta žena, adresa za prigovor ili žalbu je Skupština Kantona Sarajevo, koja je još prije dvije godine donijela zakon o sudskim taksama, a u kojem nije predvidjela oslobađanja od plaćanja za nezaposlene osobe.
U tih 15 KM sadržana je taksa za podnesak kojim se traži izdavanje uvjerenja (5 KM) i taksa za izdano uvjerenje (10 KM).
to je bilo prije da pokazes potvrdu ili knjizicu da si na biro-u i budes oslobodjen te takse, otkako su ovi novi dosli na vlast vise nije tako, pamti pa vrati
U najgorem slučaju, počini neko lakše krivično djelo i nećeš više morati vadit ovu potvrdu ...
a ja sam u zadnje 2 godine dvaput vadila tu potvrdu
i samo sam pokazala da sam na birou - svrha uvjerenja je bila: apliciranje na konkurs - i nisam platila taksu
Interesantno je da takve potvrde u svijetu trebaju samo za specificna zanimanja, dok za veliku vecinu ti uopste nije potrebno.
Ali kod nas, jos jedan nacin kako da krvopije izmame sto vise novaca .
i samo sam pokazala da sam na birou - svrha uvjerenja je bila: apliciranje na konkurs - i nisam platila taksu
Interesantno je da takve potvrde u svijetu trebaju samo za specificna zanimanja, dok za veliku vecinu ti uopste nije potrebno.
Ali kod nas, jos jedan nacin kako da krvopije izmame sto vise novaca .
Tvoje prđenje po državi iz koje si potekao, na baš svakoj temi gdje se javiš, je postalo degutantno. Šta, hoćeš da kažeš da u Americi poslodavca ne interesuje vodi li se protiv budućeg radnika krivični postupak, te postoji li samim tim mogućnost da mu novopečeni radnik poslije par mjeseci ode na robiju?
to je bilo do prije dva mjeseca, kada su ove glavonje odlucile da je nezaposlenost unosan biznis i da mogu pricapiti jos para od sirotinje. Ma ni Robin HUd nam ne moze pomoci!
A jos mi je veci kretenizam sto traze potvrdu i od MUP-a da se nije pokrenut krivicni postupak, i to se govno placa. Pa jos potvra da nisi ratni zlocinac, sreca ona se ne placa, al ko da gledam i nju ce uskoro da pocnu naplacivati. Pa jebo te meni je bilo samo 8 godina kada je rat poceo, nisam bila ni deliktno sposobna, pa kako cu biti ratni zlocinac?!?!?!?!?!?
jeste fakat! samo sto jos kupis taxu na onon benzinskoj pumpi preko puta to je od nedavno pocelo da svi placaju....pas ima mater......
Niej dozvoljeno da insistiraju na tim potvrdma kao sto kazes, ali ti nepotpunu prijavu nece uzeti u obzir tako da te nece ni pozvati na testiranje/razgovor. Dva tri puta sam dobila odbijenicu jer navodno nisam prilozila sve trazene dokumente.
Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!
phenix_usk wrote:Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!
phenix_usk wrote:Sveti printer i skenr, jednom izvadio tu potvrdu i otad sam svoje pravim... i zaboli me, ionako je vecina ljudi koji prima te dokumente polupismeno da nitko ni ne skuzi da je potvrda fejk!
sve u corelu napravim prvo skeniram origin potvrdu pa na njoj izbrise potpis... i onda to isprintam na masniji papir onaj slican opcinskom, zatim opet isprintam ali samo zig koji sam prethodno izdvojio sa origin dokumenta i najestim ga na istu poziciju di je na orginalnom dokumentu, to radim da zig bude masniji kako se nebi skuzilo da je printan... a potpisem se sam umjesto gospodje iz maticnog ureda i ostalih drzavnih sluzbi...eto... kad mene drzave jebe i ja cu nju!