ups.. pa nedavno su bili
Bezobrazluk administracije američke ambasade
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Bezobrazluk administracije američke ambasade
Imas li kakav konkretan prijedlog?boki071 wrote:U okviru kampusa je kao što svi znamo trebala biti izgrađena nova američka ambasada. Prvo su zbog ambasade morali biti promijenjeni planovi izgradnje kampusa na štetu univerziteta i studenata kao prvo, a i ostalih građana sarajeva.
Činjenica koja me užasava je ta, da je na lokaciji predviđenoj za izgradnju posječena šuma od 148 stabala, da bi sad bezobrazni amerikanci odlučili da ipak neće tu pravit ambasadu zbog nesigurnosti objekta. Naime, postoji pravilo da okolne zgrade ne smiju biti više od 4 sprata.
NEMA SMISLA DA SE IJEDAN STRANAC OVAKO ODNOSI PREMA DOMICILNOM STANOVNIŠTU, pa nismo mi njihova kolonija, bar ne smijemo dopustiti da budemo!
Pazi sta predlazes da ne zavrsis u Gvantanamu ba!
-
Sarafcina
#4 Re: Bezobrazluk administracije amerièke ambasade
boki071 wrote:U okviru kampusa je kao ¹to svi znamo trebala biti izgraðena nova amerièka ambasada. Prvo su zbog ambasade morali biti promijenjeni planovi izgradnje kampusa na ¹tetu univerziteta i studenata kao prvo, a i ostalih graðana sarajeva.
Èinjenica koja me u¾asava je ta, da je na lokaciji predviðenoj za izgradnju posjeèena ¹uma od 148 stabala, da bi sad bezobrazni amerikanci odluèili da ipak neæe tu pravit ambasadu zbog nesigurnosti objekta. Naime, postoji pravilo da okolne zgrade ne smiju biti vi¹e od 4 sprata.
NEMA SMISLA DA SE IJEDAN STRANAC OVAKO ODNOSI PREMA DOMICILNOM STANOVNI©TU, pa nismo mi njihova kolonija, bar ne smijemo dopustiti da budemo!
imas li izvor za ovo da su odustali od ambasade.
ako jesu... sta ce biti sa zemljistem?
- homo_sapiens
#5 Re: Bezobrazluk administracije američke ambasade
Svojevremeno je najžešči zagovornik dodjele zemljišta i izgradnje američke ambasade bio bivši kantonalni ministar prostornog uređenja, Zlatko Petrović !Sarafcina wrote:boki071 wrote:U okviru kampusa je kao što svi znamo trebala biti izgrađena nova američka ambasada. Prvo su zbog ambasade morali biti promijenjeni planovi izgradnje kampusa na štetu univerziteta i studenata kao prvo, a i ostalih građana sarajeva.
Činjenica koja me užasava je ta, da je na lokaciji predviđenoj za izgradnju posječena šuma od 148 stabala, da bi sad bezobrazni amerikanci odlučili da ipak neće tu pravit ambasadu zbog nesigurnosti objekta. Naime, postoji pravilo da okolne zgrade ne smiju biti više od 4 sprata.
NEMA SMISLA DA SE IJEDAN STRANAC OVAKO ODNOSI PREMA DOMICILNOM STANOVNIŠTU, pa nismo mi njihova kolonija, bar ne smijemo dopustiti da budemo!
imas li izvor za ovo da su odustali od ambasade.
ako jesu... sta ce biti sa zemljistem?
Uspio je, i pored silnih studentskih i drugih protesta, izlobirati prodaju zemljišta amerikancima.
Ko zna, možda nakon mandata na toj zemlji i Bush izgradi kakav hotelčić.
-
_BosanaC
Fakat, od kud to da su odustali od izgradnje?
I, bez ljutnje, ali nisu Amerikanci samo dosli, zabili zastavicu i rekli kako tu sada misle graditi nesto. Neko im je to proda, neko s*ebao univerzitet... A opet ima tu i dobra strana: zaboli me qrac sto Amerikanci nece tu graditi ambasadu, ako su vec odustali. Mislim da se taj prostor moze puno bolje iskoristiti.
I, bez ljutnje, ali nisu Amerikanci samo dosli, zabili zastavicu i rekli kako tu sada misle graditi nesto. Neko im je to proda, neko s*ebao univerzitet... A opet ima tu i dobra strana: zaboli me qrac sto Amerikanci nece tu graditi ambasadu, ako su vec odustali. Mislim da se taj prostor moze puno bolje iskoristiti.
- chuchumbamayumbe
Ja mislim da ce, ako ameri to zatraze, nasa jadna i korumpirana vlast da srusi sve zgrade u krugu od 500m, a koje su visocije od 4 sprata. Ode Unitic, ode Fahrin toranj, ode Holidej, ode skupstina...
hehehe
hehehe
- karanana
#9 Re: Bezobrazluk administracije američke ambasade
Ne znam zasto krivis amerikance? krivi one koji su prodali to zemljiste. Haj na kraju barem imamo rasciscenu ledinu ako nista. Da je to ostalo pod nasom vlascu jos bi godinama tu bile one polurazrusene smrdljive zgrade kasarne a o pravljenju kampusa.....mozda bi se moji unuci tu skolovali (nemam ni djecu).boki071 wrote:U okviru kampusa je kao što svi znamo trebala biti izgrađena nova američka ambasada. Prvo su zbog ambasade morali biti promijenjeni planovi izgradnje kampusa na štetu univerziteta i studenata kao prvo, a i ostalih građana sarajeva.
1. Jeli definitivno da su odustali? Ima ovo mozda smisla. Stavis snajper na Sirbegovic tower i sicas. ali i na ciglanama je bilo zgrada vecih od 4 sprata.
2. Da smo bogdo njihova kolonija.
3. Kad se najcesce (kojim danima i u koje sate) igra baseball tamo? hocu da odem da vidim kako igraju.
-
ins
Posto citavih 30 metara udaljenosti od buduce ambasade vec nekih 40-ak godina stoji zgrada od 12 spratova, a odmah pored nje jedna od 16 (Bulevar Franca Lehara), pa nekih 30-ak godina stoje i neboderi u Grbavickoj, mislim da su ih Ameri morali primjetiti i kada su kupovali zemljiste za ambasadu.
Kazes, 148 stabala? Precizna informacija, nema sta. E sad, posto sam one rusevine gledao svaki, ako je tamo bilo vise od 15 stabala ja cu za kaznu tvrditi da je G. W. Bush intelektualac savremnog doba...
Kazes, 148 stabala? Precizna informacija, nema sta. E sad, posto sam one rusevine gledao svaki, ako je tamo bilo vise od 15 stabala ja cu za kaznu tvrditi da je G. W. Bush intelektualac savremnog doba...
- karanana
Nisam ni ja vidio ni 2 stabla s glave. Jos je neko trebo poginuti hodajuci onom glavnom cestom pod onim rusevinama. Pa eto nek je i bilo 148 stabala, to se na nasim planinama posjece u jednom satu kad saberes svu sjecu.ins wrote:Posto citavih 30 metara udaljenosti od buduce ambasade vec nekih 40-ak godina stoji zgrada od 12 spratova, a odmah pored nje jedna od 16 (Bulevar Franca Lehara), pa nekih 30-ak godina stoje i neboderi u Grbavickoj, mislim da su ih Ameri morali primjetiti i kada su kupovali zemljiste za ambasadu.
- Dori
Ne kontam kad ljudi pocnu pricati ovako bezveze
Kao prvo nemas ni izvor, ni dokaze. Kao drugo taj komad zemlje je platio cijeli kampus...E sad vi nemojte se ljutiti na Amerikance, vec na onog ko Vam nije dao te pare....
Kod nas nek' je kontru udariti, pa makar i nemala nikakvog smisla....
Kod nas nek' je kontru udariti, pa makar i nemala nikakvog smisla....
-
*mima*
#14 Re: Bezobrazluk administracije američke ambasade
Ma djesi Boki.......boki071 wrote:U okviru kampusa je kao što svi znamo trebala biti izgrađena nova američka ambasada. Prvo su zbog ambasade morali biti promijenjeni planovi izgradnje kampusa na štetu univerziteta i studenata kao prvo, a i ostalih građana sarajeva.
- karanana
Koliko je platila ambasada za onaj komad zemlje?
E onda fino predji cestu i pitaj Sirbegovica koliko je platio on za svoj komad zemlje gdje je zgradu digao. I onda pomnozi ono sto je Sirbegovic platio za onoliko puta koliko je veci onaj plac ambasade, pa da vidimo jeli malo ili puno naplaceno od amerikanaca. I uopste ko mu je sredio da ondje dize zgradu?
E onda fino predji cestu i pitaj Sirbegovica koliko je platio on za svoj komad zemlje gdje je zgradu digao. I onda pomnozi ono sto je Sirbegovic platio za onoliko puta koliko je veci onaj plac ambasade, pa da vidimo jeli malo ili puno naplaceno od amerikanaca. I uopste ko mu je sredio da ondje dize zgradu?
-
*mima*
Jebiga karanana.........ode ti .......uh.......Ako budemo isli ko je kome sta sredio............woooooooww..........karanana wrote:Koliko je platila ambasada za onaj komad zemlje?
- Dori
....ali u pravu je.mima wrote:Jebiga karanana.........ode ti .......uh.......Ako budemo isli ko je kome sta sredio............woooooooww..........karanana wrote:Koliko je platila ambasada za onaj komad zemlje?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kancelarija mi je godinu dana bila u zgradi poljoprivrednog faxa, ja nisam vidjela ni 48 stabala, kamoli sumu od 148...
sto se ostalog tice, boli me zivo ona stvar, kad se prodavao kvadrat toga, bilo je 35 ljudi pred zgradom parlamenta, fola radi, kad je vec prodato, a prije toga se niko po dupetu cesao nije...
stoga...I don't give a fuck....
sami birali, sve znali, bili na vrijeme informisani....
poslije jebanja nema kajanja...stara kineska poslovica...
sto se ostalog tice, boli me zivo ona stvar, kad se prodavao kvadrat toga, bilo je 35 ljudi pred zgradom parlamenta, fola radi, kad je vec prodato, a prije toga se niko po dupetu cesao nije...
-
*mima*
Ma ja cijelo vrijeme kontam gdje je bilo tih 148 stabala.........mIRCerka wrote:kancelarija mi je godinu dana bila u zgradi poljoprivrednog faxa, ja nisam vidjela ni 48 stabala, kamoli sumu od 148...
-
*mima*
Naravno da je u pravu......Dena wrote:....ali u pravu je.mima wrote:Jebiga karanana.........ode ti .......uh.......Ako budemo isli ko je kome sta sredio............woooooooww..........karanana wrote:Koliko je platila ambasada za onaj komad zemlje?
- Dori
..sa nama dvijema u sendvicu, ne moze biti u krivumima wrote:Naravno da je u pravu......Dena wrote:....ali u pravu je.mima wrote: Jebiga karanana.........ode ti .......uh.......Ako budemo isli ko je kome sta sredio............woooooooww..........
Last edited by Dori on 15/08/2007 14:06, edited 1 time in total.
-
EI Presidente
#22 Re: Bezobrazluk administracije američke ambasade
stotine, sto legalnih sto ilegalnih pilana, odrase bosanske sume vec godinama, bez ikakvih reakcija stanovnistva ili vlade (kalemberaboki071 wrote:....posječena šuma od 148 stabala....
- GandalfSivi
Ma eto, da se kaze nesta protiv Amerikanaca. Niko nije rekao nista vec 4 dana, pa da ne zafali...
- Sarayman
Evo, da se malo ukljucim, posto ocito imam vise (pravih) informacija od pokretaca teme, pa cemo onda nastaviti sa zajebancijom (svakako je ova tema osudjena na propast). Naime, radi se o tome da amerikanci NISU odustali od izgradnje, a finansije su glavni razlog zbog sporosti. Ambasada ce se graditi dugi niz godina i dobro cemo se nacekati do otvorenja.
P.S. Blizak clan familije radi kod njih, pa pitajte mene sve sto vas muci.
- rajvosa^
Ko je kriv?Sarayman wrote:Evo, da se malo ukljucim, posto ocito imam vise (pravih) informacija od pokretaca teme, pa cemo onda nastaviti sa zajebancijom (svakako je ova tema osudjena na propast). Naime, radi se o tome da amerikanci NISU odustali od izgradnje, a finansije su glavni razlog zbog sporosti. Ambasada ce se graditi dugi niz godina i dobro cemo se nacekati do otvorenja.