Ako neko zna odgovor,molim vas pomozite mi
Hvala
Moderator: Benq
A da li,ako kupim u nekoj prodavnici ruter,on proizvodi sam svoj signal? Hoće li biti signala na laptopu,Wifi-a? I ne treba više ništa osim tog rutera?Mate Simmons wrote:Uzmeš neki internet paket iz tih navedenih operatera, možeš kod njih kupiti router ali je skuplje.
I neka ti neko brzo priključi,nije toliko teškoA laptop treba imati wifi u sebi da primi signal, router šalje signale,et nadam se da sam ti pomogao
Edit:
Ja mislim da za kompjutere ima poseban stick, ako nije ugrađen wifi!
Jeftinije ti je kupiti router u nekoj prodavnici nego kod njih
Ne vjerujem da ti treba mrežna kartica za router, fino spojiš modem sa routerom i on šalje signal na laptop/kompjuter.
Izvini, je l' ti imaš uveden internet? Ako imaš, možeš zatražiti WiFi modem/router od operatera koji ti pruža usluge (malo duža opcija). Ako ne, možeš kupiti router bilo gdje. Sve ovisi od veličine stana i gdje će ti se router nalaziti, spram toga gledaj kakav želiš. Ovo ostalo što si pitala ti ništa ne treba. Moj ti je savjet, da nađeš nekog od prijatelja, familije ko se razumije u te stvari, da ti da savjet i da ti to sredi. Ovako će ti biti teško, s obzirom kako si postavila pitanje, dala si na znanje da ti je to špansko selo. (bez uvrede)Alma_96 wrote:Imam jedno pitanje za sve one osobe koje se razumiju u bežični internet i rutere.Naime,želim kupiti sebi laptop pa mi je potreban internet u stanu,pa me sad interesuje ovo: Kad "uvodim" bežični internet u stan,mogu li ja kupiti ruter u nekoj prodavnici internet opreme i tako to,pa mi taj ruter sam "proizvodi" Wi Fi signal,ili moram imati ruter nekog internet provajdera (M:Tel, BhTelecom,Telemach...)? I da li je uz taj ruter iz prodavnice potrebna neka mrežna kartica koja bi se stavila u kompjuter,pošto imam i kompjuter u stanu?
Ako neko zna odgovor,molim vas pomozite mi
Hvala

Ne mora uzimati karticu, može samo USB antenu, ušteka je u port i to je to. A cijenom su tu negdjeandr0id wrote:Za komp taj moras uzeti mreznu karticu uz koju dodje antena mala.. i ona se ubaci nazad u racunar i ona hvata signal sa routera. Gledao sam to po radnjama, oko 20 km..

Nije isti đavo nekom ko ima malo znanja o računarima, nije isto hoće li morati otvarati računar, ubadati karticu na matičnu... ili će to samo uštekati u USBandr0id wrote:Pa isti ti djavo. I taj usb u sebi ima mreznu. Kako bi hvatao drugacije.. ma da po meni mrezna sa antenom je jaca..
Da je ovo Facebook, samo bih ti kliknuo "like" hahaandr0id wrote:Pa vjeruj da je bolje otvoriti i ubosti karticu, 2 min posla. Nego usb ustekati. Usb nikad nece hvatati kao wireless kartica. To se jednom stavi i haj zdravo
Sent from my GT-i9001