bežične slušalice?
Moderator: Benq
- bmx
#1 bežične slušalice?
zna li mi neko objasniti kako ovo radi? ja pročitah da idu preko infrared zraka. znači li to da mora postojati optička vidljivost između slušalica i npr. kompjutera? i da li se ovo može "kačiti" samo na kompjueter ili može i na liniju?
-
farky
#4 Re: bežične slušalice?
nema teorije da je InfraRed jer koliko znam on ima jako kratak domet (~1m)bmx wrote:zna li mi neko objasniti kako ovo radi? ja pročitah da idu preko infrared zraka. znači li to da mora postojati optička vidljivost između slušalica i npr. kompjutera? i da li se ovo može "kačiti" samo na kompjueter ili može i na liniju?
cuo sam samo za slusalice koje koriste RF (radio frekvencije) i njih koristis kao i obicne slusalice, prijemnik utaknes u audio izlaz kompjutera ili linije
-
neko iz mase
#5 Re: bežične slušalice?
znaci po tvom misljenju bi ti trebao biti oko 1m udaljen od tvog televizora da bi prebacio na drugi kanal. kad si vec tako blizu, sto onda rukom ne prebacisfarky wrote:nema teorije da je InfraRed jer koliko znam on ima jako kratak domet (~1m)bmx wrote:zna li mi neko objasniti kako ovo radi? ja pročitah da idu preko infrared zraka. znači li to da mora postojati optička vidljivost između slušalica i npr. kompjutera? i da li se ovo može "kačiti" samo na kompjueter ili može i na liniju?
cuo sam samo za slusalice koje koriste RF (radio frekvencije) i njih koristis kao i obicne slusalice, prijemnik utaknes u audio izlaz kompjutera ili linije
-
neko iz mase
mobitel ti radi pri full duplexu, i svaka greska u transferu je fatalna (zbog koje slijedi prekid veze), dok su slusalice vise tolerantne pri greskama i protok informacija ide samo u jednom smjeru
-
Primus
imam ja panasonic bezicne slusalice sa surroundom i mozes biti 20m od odasiljaca...rade na radio frekvecije i sve je to super ali kad hoce mobitel da zazvoni bolje ti je da nisu pojacane ili ti mozak razvali. ako jos komsija ima mobitel mozes se j...at. sve im smeta
eto pa sretno sa slushama
eto pa sretno sa slushama