"Pošto premijer vozi Passat, nije u redu da ja kao dopremijer vozim bolji auto od njega, pa smo njoj ustupili taj, a predsjednica Krišto je nama dala stariji tip Audija koji je ranije koristio predsjednik F BiH."
SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je dala suglasnost Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva da dva vozila Golf 3, proizvedena 1996. godine, po principu staro za novo zamijeni za dva nova automobila marke Passat, a razliku plati iz sredstava predviđenih za nabavku opreme, piše u "Službenim novinama FBiH".
Istovremeno je Borjani Krišto, predsjednici Federacije BiH, dat na korištenje Audi A6 quattro koji je vlasništvo Ministarstva financija, a proizveden je 2007. godine.
Kako pišu Nezavisne novine, ovo je automobil koji se pominje u revizorskim izvještajima o poslovanju Ministarstva financija u prošloj godini. Ovaj automobil je, pored četiri raspoloživa vozila od kojih su dva bila ustupljena Ministarstvu financija i trezora BiH, kupljen za oko 103.000 KM.
Aktualni federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda pojašnjava kako je predsjednici FBiH ustupljen automobil koji je on zatekao kada je 30. ožujka došao na ovu poziciju.
"Pošto premijer vozi Passat, nije u redu da ja kao dopremijer vozim bolji auto od njega, pa smo njoj ustupili taj, a predsjednica Krišto je nama dala stariji tip Audija koji je ranije koristio predsjednik F BiH, a koji ćemo mi, po principu staro za novo, zamijeniti za Passat. To je onaj paket u kom smo naručili automobile za premijera i dopremijere", kaže Bevanda.
Istovremeno je i Ustavnom sudu FBiH dana suglasnost da stari automobil Opel Vectru zamijeni za novi.
fakat dokle vise ce se oni vozati ovako i trosit nase pare....