Bez predstavnika u Evropi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mostarac

#1 Bez predstavnika u Evropi

Post by mostarac »

Prijava nije i učešće

- Da li je N/FSBiH mogao prijaviti klubove za euro takmičenja a da nije verifikovao tabelu?

“Jeste, jer smo im to dopustili. UEFA ima jedinstvene rokove za prijavu, a to je bio 13. juni. N/FSBiH je prijavio Zrinjski, Široki Brijeg i Žepče, jer ti klubovi ispunjavaju uslove za licenciranje. Međutim, još nismo potvrdili učešće tih klubova u Ligi prvaka i Kupu UEFA, jer čekamo pismo iz N/FSBiH”.

Iako je bh. kuća nogometa za Evropu prijavila pomenuta tri kluba, lako se može desiti da Zrinjski, Široki i Žepče zapravo ne učestvuju u Evropi. Naime, N/FSBiH je dužan do 15. juna, dakle do sutra, potvrditi učešće ovih klubova u Evropi, za šta je potrebno verifikovati tabelu (izvlačenje 24. juna). Verifikaciju tabele mora izvršiti Takmičarska komisija N/FSBiH koja pak u dva navrata nije donijela odluku, te se sada čeka odluka Izvršnog odbora.

Ukoliko N/FSBiH želi da klubovi iz Premijer lige uopšte učestvuju u euro-takmičenjima odluka o verifikaciji se treba donijeti već danas. Međutim, obzirom na situaciju unutar N/FSBiH, teško da će se to desiti, što znači da bi Zrinjski, Široki i Žepče, poput Sarajeva, Željezničara i Travnika, mogli ostati bez Evrope.

“Čekamo validaciju tabele. Ako od N/FSBiH dobijemo potvrdu da će BiH u Evropi predstavljati Zrinjski, Široki Brijeg i Žepče onda je sve OK, ali još čekamo potvrdu te informacije”, kazao nam je Benc, koji je bio veoma susretljiv prilikom odgovora.

OD NSBiH VALIDACIJA TABELE JOS NIJE STIGLA A MORALA JE DO PONOĆI

Dakle ove godine BiH nema predstavnika u evropskim kupovima, a obzirom da slijedi kazna mozda ni naredne 2-3.

Ovo moze biti makar neka satisfakcija navijacima Sarajeva i Zelje, mada nam je fudbal sa ovim dozivio smrt, ali mozda je i tako bolje pa da krenemo naprijed sa sportistima na celu saveza, a ne sa konobarima, drotovima, i drugim probisvjetima.
SD-6

Post by SD-6 »

...treba to sve raspustit...ili svesti na amaterizam...moja mahala protiv vase...treba ulagat tamo gdje smo jaki od odbojke u kolicima pa do aeromodelarstva...ovo nema smisla kurlat dalje...pa najboljiderbi je bio poslijeratni...kad je aljo izveo pocasni udarac :D od tada pa naovama potpuna stagnacija...ili jos gore,digresija ...cemu dalje igrati?!
Skoro

Post by Skoro »

Da Bog da ne otisli nigdje :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ne treba nam Evropa...ne treba nam ni Eurosong...
nismo mi za toga....
vidjelo se sa Spanijom..koji se klinac uopste zamaramo pokusajem da se negdje ode, kad tamo nismo dobrodosli..
bolje da se mi zahebavamo sa nasom fildzan ligom, da ye8emo majke jedni drugima sa tribina .... cuj Evropa...i takmicenje....
bah...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:Ne treba nam Evropa...ne treba nam ni Eurosong...
nismo mi za toga....
vidjelo se sa Spanijom..koji se klinac uopste zamaramo pokusajem da se negdje ode, kad tamo nismo dobrodosli..
bolje da se mi zahebavamo sa nasom fildzan ligom, da ye8emo majke jedni drugima sa tribina .... cuj Evropa...i takmicenje....
bah...
U jednu ruku i bolje je da niko ne ide - samo se sramotimo...

Ako je uopste moguce da u ocima drugih izgledamo jos jadnije no sad... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:

jadnije SIPAK moj...produzavao bi onaj sudija jos pola sata.....
hary

Post by hary »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:Ne treba nam Evropa...ne treba nam ni Eurosong...
nismo mi za toga....
bah...

Pa sad, naravno da nije lijepo sve ovo što se dešava bh fudbalu, ali ipak mislim da klubovi trebaju igrati u Evropi, bili mi tamo poželjni ili ne, Evropa nam je jedina opcija, jer samo tako naši klubovi (koji grcaju u dugovima) mogu izvući neke novce.Trebamo i moramo u Evropu, bar zbog sportskih radnika i entuzijasta, kojih je nažalost sve manje, ali ipak ih ima i bore se za dobro bh sporta.
Ulaganje i pare su problem, onda bi se rađali i unaprjeđivali talenti, došli bi rezultati, za njima pare, što bi uveliko smirilo strasti navijača.
A možda bi Ušanović i Pašalić otišli, kao cijeli FSBIH...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:

jadnije SIPAK moj...produzavao bi onaj sudija jos pola sata.....
Ma trebalo je njega po kratkom postupku - dugom devetkom... Ionako svi znaju da smo divljaci, nek makar vide da smo divljaci s kojim nema zajebancije... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote: Ma trebalo je njega po kratkom postupku - dugom devetkom... Ionako svi znaju da smo divljaci, nek makar vide da smo divljaci s kojim nema zajebancije... :D
uh, ovih dana samo pozivas na linch :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote: Ma trebalo je njega po kratkom postupku - dugom devetkom... Ionako svi znaju da smo divljaci, nek makar vide da smo divljaci s kojim nema zajebancije... :D
uh, ovih dana samo pozivas na linch :D
Jest vala, najgori od male raje... :roll:

:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Tuzhno je to sto se godinama znaju uslovi za izlazak u Evropu, anashi klubovi jos uvijek nisu u stanju to da ispune...ja ne znam ko je tu lud...
Post Reply